Bernard je napisao/la:
Neki dan smo sa suprugom posjetili prvi put u životu Vepric (predivno mjesto) i Međugorje. U ovo drugo stigli smo kasno poslije podne, taman na krunicu i večernju misu uz nešto izviđanja po samom mjestu. Prilično mi se svidjelo to što sam tada vidio: masa ljudi se ispovijeda, nigdje nikakvih znakova nervoze niti nestrpljenja, vidljiva glad i žeđ za živim Bogom...a na misi je i mene "nešto" poticalo na veći trud oko posvećenja, bolje rečeno takve misli su mi se rojile u glavi. Naravno da je to premalo za kompetentan zaključak, ali čini mi se da se tamo zaista nešto milosno događa ili da se nešto milosno potaklo i pokrenulo, odn. da je tu Bog na djelu. Na stranu biznis koji se razvio oko toga, to je sekundarna pojava. No, dva dana nakon toga razgovarah s jednim mladim teologom koji mi je iscitirao razne proturječnosti u navodnim Marijinim međugorskim porukama, te činjenicu da nijedan biskup u komisiji koja je to istraživala nije bio u stanju potvrditi autentičnost ukazanja. Dakle, nije stvar samo u nekakvom protufranjevačkom inatu mostarskih biskupa Žanića i Perića. Zabrinjavaju također podaci u dokumentima objavljenima u knjizi "Ogledalo pravde" (Biskupski ordinarijat u Mostaru 2001): ako je pola od toga istinito, tada me ne čudi skeptičnost protivnika autentičnosti ukazanja, jer stvarno ima čudnih i sumnjivih stvari. K tomu je biskup Perić "po struci" mariolog i nije baš neupućen u problematiku marijanskih ukazanja. Budući da je Bog Bog reda, a ne nereda, očito treba pričekati konačan crkveni zaključak kakav god on bio.
Eto ga na. Dobio si Milost, Gospa je posredovala za tebe i šta se desi...za dva dana ti Sotona postavi zamku i ti odmah upadneš u nju! Sotona sije sumnju. Gospa sije Vjeru. To znade svako dijete. Zato su i djeca najveći vjernici i zato nitko neće uć u Kraljevstvo dok i sam ne postane dijete!
Kad krenemo raščlanjivati vjeru točku po točku, zarez po zarez, mi sa našom grešnom naravi i skučenim razumom, uvijek ćemo nalaziti neke kontradikcije i nelogičnosti jer "naše misli nisu Jahvine misli i naši putevi nisu Njegovi putevi" i "što je čovjeku ludo Bogu je mudro i što je čovjeku mudro, Bogu je ludo."