luky je napisao/la:
Kao sto rekoh u svim granam drustva politka igra veliku ulogu pa tako i u Crkvi (crkvena politika), bili zivi pa vidjeli...
- ne kazem da su istina i politika suprotno jedno od drugog, to je druga stvar sta je u glavama naseg naroda sama rijec politika povezuje s lazima i prevarama
- Ja iskreno vjerujem i mislim da se Djevica u Medjugorju ukazala, ali takodjer znam da ce politika igrat svoju ulogu u tome bas radi stabilnosti crkve u BIH
ps: zasto me vec drugi put pitas JESAM LI SVJESTAN O CEMU PRICAM, kao da sam neki maloumnik
Daleko od toga da te mislim vrijeđati, poštujem tvoju vjeru i vjerska iskustva, oprosti ako si iz mojih postova drugačije shvatio i našao se uvrijeđen.
Jedino su mi malo čudni tvoji stavovi kako će razjašnjavanje privatnih ukazanja biti stvar crkvene politike, a ne objektivnih teoloških i empirijskih kriterija.
Tako postavljene stvari čine mi se gotovo pa blasfemija.
Znam da vi kao katolici u BiH imate teške okolnosti života i vjere, i sam si rekao da postoje tri crkveno-političke struje, što znači da ste vjerski međusobno podijeljeni i imate vjerojatno više stvari oko kojih postoje sporovi, ali Međunarodna komisija je osnovana radi
razjašnjavanja okolnosti ukazanja (koja se još nazivaju "privatnim"), a ne radi rješavanja stabilnosti u BiH i crkveno-pravnih sporova.
Prava je šteta što je Međugorje od početka dio te crkvene podijeljenosti.
Drugim riječima, briga mene što neki Hercegovci koriste razna ukazanja radi svojih crkveno-političkih probitaka!
U najmanju ruku to mi izgleda skandalozno.
PS. Fenomen ukazanja prešao je granice BiH, također i Europe, u sadašnjim okolnostima ono se tiče zapravo katolika
čitavog svijeta - radi toga postoji vatikanska komisija, a ne radi vaše crkveno-političke stabilnosti.
Crkveno-politička stabilnost u pravilu je rezultat
poštivanja hijerarhijskog ustrojstva koji je jedinstven u KC, a on je definiran sasvim drugim crkvenim konstitucijama i aktima - koje mnogi u, meni dragoj Bosni i Hercegovini, ne poštuju!
Slobodno me razuvjeri i uvjeri u suprotno! Ovo je forum i nemoj shvaćati osobno moje dojmove o cijeloj situaciji. Imaš uvijek pravo post koji misliš da prelazi granice prijaviti moderatoru radi sankcioniranja...