Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=1s1KPfTY ... re=related evo video od benediktinaca koji tumače fatimsku tajnu - nije riječ o nikakvim protestantskim sljedbama, mislio sam otvoriti i posebnu temu o Trećoj fatimskoj tajni ali za početak staviti ću ovdje sa kratkim video, a ima još i podužih dokumentaraca od benediktinaca koji imaju svoj sazdržajan youtube kanal
Možda nisu protestanti, no čini se da nisu baš ni "na liniji"...
Ovi benediktinci izgleda skloni šaranju i kojekakvim teorijama. Pogledajte još jedan njihov video, zapravo već naslov dosta govori:
This man wrongly believes that by accepting Benedict XVI he is staying with Peter tj. "Ovaj čovjek pogrešno vjeruje da prihvaćajući Benedikta XVI ostaje s Petrom".
Zapravo se ne radi o videu nego o telefonskom razgovoru s čovjekom koji vjeruje da Benedikt XVI jeste Petrov legalni nasljednik gdje ti benediktinci govore da su oni istražili neka njegova djela i zaključili da on nikako to nije i ne može biti.
Pošto mi se okreće želudac već i na primisli o spletkarenjima i beskonačnim dokazivanjima te uvjeravanjima nisam ni poslušao razgovor do kraja (mislim da nisam ni trebao čim sam čuo što tvrde).
Pitam se samo kakvi su to benediktinci.
Možda se odgovor najbolje iščitava iz onoga što sami o sebi kažu na tom svom Youtube profilu:
We are a traditional Catholic Benedictine Monastery located in Fillmore, NY. Our website contains critical information about the one true religion, its necessity for salvation, and what one must do to be saved. Watch our videos to find out what really happened to the Catholic Church after Vatican II.
Hm...