gran senal je napisao/la:
Nisam mislio na te "propuste" nego na ostale sitnice koje se u drugim zemljama kad je susret sa Svetim Ocem jednostavno ne događaju...prije svega mislim na molitveno bdijenje i kaos oko ulaza i oduzimanja svih stvari (koje kasnije možeš zaboraviti da ćeš ih naći), pa onda na vodu koja se dijelila na hipodromu, pa na wc-e, itd.
Ovo mi nije prvi put da sam bio na ovakvom susretu gdje bude puno ljudi na sv. Misi sa papom tako da sam vidio u još par zemlja kakva je to organizacija...normalno nigdje nije bilo savršeno pa čak ni u Njemačkoj , ali daleko je to od nas još....pogotovo što se tiče profesionalnosti redara i
policije....
Uglavnom nisam apsolutno isfrustriran s time i nisam to htio ni naglašavati, naprotiv, unatoč svemu bilo je ovo odlično iskustvo na susretu sa papom. A propusti su najveća draž i zabava zapravo, nikad ne ispadne sve onako kako se planira, a svejedno svi budu zadovoljni

Nemam baš previše iskustva sa susreta s Papom u drugim zemljama, no stvarno nemam nikakvih zamjerki organizatoru. WC-i su bili postavljeni i dostupni a vodu i hranu si ionako svatko osigurava sam (ponese od doma) i ne treba se oslanjati previše na organizatora u tom pogledu. Slažem se kako je najbitnije što su vjernici zadovoljni otišli s svete Mise.
Kako je podmuklost jedna od najgorih karakternih osobina napada na katolike, skrenuo bih pažnju na protukatoličku manipulaciju jedne protestantske vjerske zajednice koja je prije ulaza na mjesto služenja sv. Mise djelila knjigu "Isus naša sudbina" od protestantskog pastora Wilhelm Busch-a. Vjernici su taj materijal smatrali službenim materijalaom koji organizator dijeli pa su neki i uzeli te klnjige a neki od tih koji su uzeli su nakon shvaćanja kako su izmanipulirani te knjige jednostavno pobacali.