Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 10:26

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet lip 03, 2011 10:58 

Budući se već danima vodi prljava kampanja protiv Svetog Oca i Katoličke Crkve (a koju podupiru i neki nazovivjernici iz Udruge NE u EU kroz blaćenje Pape, nazivajući ga masonom (kao i Bozanića) zbog toga što nisu protiv ulaska Hrvatske u EU (ja sam, inače, osobno protiv ulaska, no to ne mjenja moju potpunu odanost crkvenim pastirima), želio bih posebice upozoriti na jedan site - net.hr, koji već danima žestoko i otvoreno pljuje po svemu kršćanskome i domoljubnome.

Tako se prigovara zbog trošenja novaca za posjet Svetog Oca iz državnog proračuna, pravdajući to nekom ekonomičnošću u vremenima krize, kao konstatacijama kako svi nisu vjernici i sl. Ako je tome tako, onda ne bi trebalo iz proračuna financirati niti razne antihrvatske udruge, kao ni Tadićevo ljetovanje sa "porodicom" na Brijunima, jer ja kao desničar, vjernik i domoljub ne želim da moji novci idu za takve. Po šezdeset.

Vrh

PostPostano: Pet lip 03, 2011 11:39 

Miroslav je napisao/la:
Budući se već danima vodi prljava kampanja protiv Svetog Oca i Katoličke Crkve (a koju podupiru i neki nazovivjernici iz Udruge NE u EU kroz blaćenje Pape, nazivajući ga masonom (kao i Bozanića) zbog toga što nisu protiv ulaska Hrvatske u EU (ja sam, inače, osobno protiv ulaska, no to ne mjenja moju potpunu odanost crkvenim pastirima), želio bih posebice upozoriti na jedan site - net.hr, koji već danima žestoko i otvoreno pljuje po svemu kršćanskome i domoljubnome.

Tako se prigovara zbog trošenja novaca za posjet Svetog Oca iz državnog proračuna, pravdajući to nekom ekonomičnošću u vremenima krize, kao konstatacijama kako svi nisu vjernici i sl. Ako je tome tako, onda ne bi trebalo iz proračuna financirati niti razne antihrvatske udruge, kao ni Tadićevo ljetovanje sa "porodicom" na Brijunima, jer ja kao desničar, vjernik i domoljub ne želim da moji novci idu za takve. Po šezdeset.

Slažem se. A zašto ne pitaju koliko nas košta uzdržavanje gospodina, bivšeg predsjednika?

Vrh

PostPostano: Sub lip 04, 2011 17:04 
Administrator

Miroslav je napisao/la:
zbog toga što nisu protiv ulaska Hrvatske u EU (ja sam, inače, osobno protiv ulaska, no to ne mjenja moju potpunu odanost crkvenim pastirima)

Pa i ja sam osobno protiv ulaska u EU, ali papa je izjavio vjeru i očekivanje da će ako uđe u EU Hrvatska pridonijeti jačanju kršćanstva u Europi. Mi zapravo gledamo sa druge strane, koliko nam zla i razvodnjavanja može donijeti EU, a nemamo baš iskustva ni nade da zapravo mi možemo doprinijeti jačanju kršćanstva u EU. To je izgleda ono što papa očekuje od Hrvatske.

Vrh

PostPostano: Pon lip 06, 2011 13:00 

Njabitnije od svega je što ta prljava kampanja nije polučila nikakav učinak, odnosno njeni protagonisti su se samo osramotili. Više je pokazatelja koji idu tome u prilog. Protestu protiv dolaska Pape prisustvovalo je ni 30-tak ljudi, tako da im ni tranparente nije imao tko držati i to sve unatoč velikoj medijskoj podršci koja nije razmjerna broju ljudi koji takvo pljuvanje podržavaju.
Isto tako odaziv mladih na bdijenje s Svetim Ocem je iznad očekivanja, isto tako na Glavnom misnom slavlju je bilo 400 tisuća ljudi što je za oko 100 tisuća više od očekivanog broje i sve to unatoč lošoj vremenskoj prognozi koja je mnoge odbila.

Vrh

PostPostano: Pon lip 06, 2011 13:09 

Miroslav je napisao/la:
Budući se već danima vodi prljava kampanja protiv Svetog Oca i Katoličke Crkve (a koju podupiru i neki nazovivjernici iz Udruge NE u EU kroz blaćenje Pape

Kakva je to udruga? Da to nisu nekakvi sektaši?

Vrh

PostPostano: Pon lip 06, 2011 18:20 

Nije im uspjela ni prljava kampanja, ni umanjivanje broja vjernika, ni silni propusti u organizaciji da je ovo ispalo kako je ispalo. Veličanstven događaj za sve nas, pa i za one koji nisu vjernici, posebno za stanovnike Zagreba koji su nas promatrali sa zadovoljstvom na ulicama i hvalili nas. Vidjelo im se zadovoljstvo na licima kad su čuli našu pjesmu :D
Uglavnom, bio je to stvarno veličanstven događaj i na kraju kad se sve zbroji donijelo je našoj zemlji samo pozitivne stvari, a svim vjernicima ohrabrenje s naglaskom na obitelj, brak i otvorenost životu.

Vrh

PostPostano: Uto lip 07, 2011 08:17 

gran senal je napisao/la:
.. ni silni propusti u organizaciji da je ovo ispalo kako je ispalo.

Ja to nisam primjetio čak naprotiv organizacija je bila odlična.
Ne treba vjerovati harangi koju su digli malobrojni konzervativni krugovi oko npr posuda koje su složile kao ciboriji iz koje se dijelila sv. Pričest i drugih navodnih negativnosti u organizaciji liturgije. Ti napadi idu kampanjski te se ne propušta niti jedna prilika za njih.

Vrh

PostPostano: Uto lip 07, 2011 08:39 

adrijana je napisao/la:
Miroslav je napisao/la:
Budući se već danima vodi prljava kampanja protiv Svetog Oca i Katoličke Crkve (a koju podupiru i neki nazovivjernici iz Udruge NE u EU kroz blaćenje Pape

Kakva je to udruga? Da to nisu nekakvi sektaši?

Ma riječ je o euroskeptičnoj udruzi, čiji su članovi sudjelovali i u nedavnim prosvjedima. Ne bih rekao da je riječ o sektašima (znam nekoliko ljudi koji su u navedenoj udruzi, a koji su normalni vjernici), nego o osobama koje su toliko protiv te nakaradne EU, da odmah dočekuju na nož svaku izjavu koja je imalo njoj u prilog. A tome doprinose i naši političari, koji, kao pokvarena ploča, u svakoj izjavi u povodu dolaska Svetog Oca ističu kako je "Papa došao u povodu našeg skorog ulaska u EU", a što je popriličan odmak od istine. Valjda time dotični političari žele zamagliti prave razloge Papinog dolaska, a koji im se ne sviđaju, poput očuvanja obitelji, protivljenja sekularizaciji i protivljenja nakaradnostima kao što su pobačaj i istospolni brakovi.

Vrh

PostPostano: Uto lip 07, 2011 09:45 

Ako je papa za naš ulazak u EU, to znači da od ulaska ove godine ništa, a možda niti sljedeće. Tko zna, nijedna višenacionalna ili nadnacionalna tvorevina s nama se nije usrećila, propala bi prije ili kasnije.

Vrh

PostPostano: Uto lip 07, 2011 11:30 

Barnaba je napisao/la:
.. ni silni propusti u organizaciji da je ovo ispalo kako je ispalo.

Ja to nisam primjetio čak naprotiv organizacija je bila odlična.
Ne treba vjerovati harangi koju su digli malobrojni konzervativni krugovi oko npr posuda koje su složile kao ciboriji iz koje se dijelila sv. Pričest i drugih navodnih negativnosti u organizaciji liturgije. Ti napadi idu kampanjski te se ne propušta niti jedna prilika za njih.

Da, naročito je zgodno kad se nađu neki koji žele biti tako "pobožni" da vide zlo gdje god pogledaju. Pretpostavljam da bi Isusu propisali što smije obuć i iz čega jest.

Vrh

PostPostano: Uto lip 07, 2011 14:26 

Nisam mislio na te "propuste" nego na ostale sitnice koje se u drugim zemljama kad je susret sa Svetim Ocem jednostavno ne događaju...prije svega mislim na molitveno bdijenje i kaos oko ulaza i oduzimanja svih stvari (koje kasnije možeš zaboraviti da ćeš ih naći), pa onda na vodu koja se dijelila na hipodromu, pa na wc-e, itd.
Ovo mi nije prvi put da sam bio na ovakvom susretu gdje bude puno ljudi na sv. Misi sa papom tako da sam vidio u još par zemlja kakva je to organizacija...normalno nigdje nije bilo savršeno pa čak ni u Njemačkoj , ali daleko je to od nas još....pogotovo što se tiče profesionalnosti redara i policije.... :shock:

Uglavnom nisam apsolutno isfrustriran s time i nisam to htio ni naglašavati, naprotiv, unatoč svemu bilo je ovo odlično iskustvo na susretu sa papom. A propusti su najveća draž i zabava zapravo, nikad ne ispadne sve onako kako se planira, a svejedno svi budu zadovoljni :lol:

Vrh

PostPostano: Sri lip 08, 2011 10:26 

Nisam mislio na te "propuste" nego na ostale sitnice koje se u drugim zemljama kad je susret sa Svetim Ocem jednostavno ne događaju...prije svega mislim na molitveno bdijenje i kaos oko ulaza i oduzimanja svih stvari (koje kasnije možeš zaboraviti da ćeš ih naći), pa onda na vodu koja se dijelila na hipodromu, pa na wc-e, itd.
Ovo mi nije prvi put da sam bio na ovakvom susretu gdje bude puno ljudi na sv. Misi sa papom tako da sam vidio u još par zemlja kakva je to organizacija...normalno nigdje nije bilo savršeno pa čak ni u Njemačkoj , ali daleko je to od nas još....pogotovo što se tiče profesionalnosti redara i policije.... :shock:

Uglavnom nisam apsolutno isfrustriran s time i nisam to htio ni naglašavati, naprotiv, unatoč svemu bilo je ovo odlično iskustvo na susretu sa papom. A propusti su najveća draž i zabava zapravo, nikad ne ispadne sve onako kako se planira, a svejedno svi budu zadovoljni :lol:

Nemam baš previše iskustva sa susreta s Papom u drugim zemljama, no stvarno nemam nikakvih zamjerki organizatoru. WC-i su bili postavljeni i dostupni a vodu i hranu si ionako svatko osigurava sam (ponese od doma) i ne treba se oslanjati previše na organizatora u tom pogledu. Slažem se kako je najbitnije što su vjernici zadovoljni otišli s svete Mise.

Kako je podmuklost jedna od najgorih karakternih osobina napada na katolike, skrenuo bih pažnju na protukatoličku manipulaciju jedne protestantske vjerske zajednice koja je prije ulaza na mjesto služenja sv. Mise djelila knjigu "Isus naša sudbina" od protestantskog pastora Wilhelm Busch-a. Vjernici su taj materijal smatrali službenim materijalaom koji organizator dijeli pa su neki i uzeli te klnjige a neki od tih koji su uzeli su nakon shvaćanja kako su izmanipulirani te knjige jednostavno pobacali.

Vrh

PostPostano: Sri lip 08, 2011 19:14 

Barnaba je napisao/la:
skrenuo bih pažnju na protukatoličku manipulaciju jedne protestantske vjerske zajednice koja je prije ulaza na mjesto služenja sv. Mise djelila knjigu "Isus naša sudbina" od protestantskog pastora Wilhelm Busch-a. Vjernici su taj materijal smatrali službenim materijalaom koji organizator dijeli pa su neki i uzeli te klnjige

Ta knjiga nije protukatolička, koliko ja znam. To je jednostavna zbirka životnih priča i biblijskih razmatranja (nešto nalik „Kršćanstvo nije iluzija“) i mislim da nije propust organizatora što su im dopustili dijeliti ih na ulazu … To što su ih neki, kako kažeš, smatrali službenim materijalom Papinog pohoda, vjerojatno je zato što su bile besplatne pa su ih ljudi, ne obraćajući pažnju, uzimali zajedno s liturgijskim vodičima. Ako su ih kasnije bacali, šteta. Nekultura.

Vrh

PostPostano: Sri lip 08, 2011 20:50 

Drago mi je da je Barnaba potegao pitanje o toj knjizi .
Meni su ju strpali u ruku čim sam izašao iz autobusa , okrenuo sam ju dva puta i kad sam pročitao ime pisca vratio nazad osobi koja mi ju je dala. Tek poslije na hipodromu organizator je rekao da to nije njihov materijal, a zabraniti im poklanjanje vjerovatno nisu mogli jer je ovih bilo kao muha i to koliko sam primjetio skoro svi stranci...

Vrh

PostPostano: Sri lip 08, 2011 20:53 
Administrator

Adrijana, organizatori nisu dopustili dijeljenje tih knjiga, na vrijeme je na to upozoreno na razglasu prije mise uz napomenu da je jedini materijal koji se dijelio od strane organizatora liturgijski vodič i da se ne uzimaju nikakvi drugi materijali. Nekulturno je podmetati knjige na taj način, i nije čudno da su ih vjernici kada su saznali da su prevareni kasnije bacili umjesto da ih nose kući.

EDIT: Očito je riječ o većoj planiranoj akciji ako su dijelili i na izlasku iz autobusa, ali su srećom javno i jednostavno raskrinkani, što je velika pohvala za organizatora. Međutim ne radi se o ničem novom, manje crkve/sekte se često koriste metodama da se predstavljaju da su katolici, jer tako najlakše dopru do novih vjernika.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata