Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 28, 2026 12:42

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet svi 08, 2015 10:41 

UporanBudi je napisao/la:
Jel ti sebe uopće slušaš?

Znači, Vicka smije lagati dok god joj Gospa ne kaže drugačije? Mislio sam da i za Vicku vrijede iste Božje zapovijedi kao i za sve nas ostale.

Pa, dobro šta ti misliš da Gospa vidiocima mora objasniti svaku sitnicu, i to kako se moraju ponašat ako ih netko pokuša ubosti prstom u oko.
Vicka je rekla istinu, istinu da ne osjeća okolinu oko sebe dok traje ukazanje! To je više nego očito, zar bi u početku mogli glumiti pred tolikim ljudima i samo migeljat usnama. Nije nitko od njih završio filmsku akademiju za glumca. Ja vjerujem Vicki da nije imala pojma kad ju je onaj pokuša ubost prstom, vjerujem joj jer je dugo poznajem, poznajem sve što je vezano za vidioce.

Citat:
Zapeo sam za komisije jer se tu po forumu često spominju kao neosporan dokaz da su ukazanja autentična, a vidimo da nije tako, i sam to kažeš.

Nisam još upoznao vjerodostojnu komisiju za fenomen Međugorja!

Citat:
.. Ja sam katolik i vjerujem svojoj Crkvi, biskupima i papi koji prosuđuju o ovim i drugim stvarima.

Ja sam također katolik i samo vjerujem da svećenici imaju Božji dar da izliju svoj blagoslov na vjernike. A, ako dođu opet neka slična vremena pa da crkva spaljiva one koji tvrde da se zemlja vrti oko sunca, - ja ih u tome neću podržati!!!

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 10:56 

Ma ko je to nama opet doša!??

A kakva bi to bila vjerodostojna komisija!? Ona koja će progutat silne nebuloze i objašnjenja koja nemaju veze ni sa čim i dat zeleno svijetlo Međugorju!?

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 11:17 

Roza je napisao/la:
Ma ko je to nama opet doša!??

Nemoj me vuć za jezik, samo vraga tražiš!

Ma ne, komisija samo treba da utvrdi što se zapravo zbiva sa tim vidiocima; je li lažu, kako to uspjevaju tolike godine, tko ih nagovara i iz kojeg razloga, ....???

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 11:28 

Epicentar je napisao/la:
Ma ne, komisija samo treba da utvrdi što se zapravo zbiva sa tim vidiocima; je li lažu, kako to uspjevaju tolike godine, tko ih nagovara i iz kojeg razloga, ....???

nemam ništa protiv inkvizicije a još manje protiv inkvizitornog postupka, ali ovo što si rekao nema smisla. Kako će neko tijelo sa sigurnosti utvrditi "tko ih nagovara" i sl.? Hoće li Vatikan uspostaviti Gestapo gdje će u mantilima i fedori agenti mlatiti svećenike, vidioce i pol Hercegovine i šire, ne bi li dobili sve te informacije? Hoće li prisluškivati telefonske pozive, tajno snimati sumnjive osobe i sl.?
Komisija (tijelo) je uspostavljeno da ustanovi jesu li ukazanja autentična, a to nisu uspjeli ustvrditi. Dakle, ako nije dokazano, onda kao da i nisu. Ne treba se utvrđivati onda suprotno. :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 11:44 

Crni Barun je napisao/la:
..
Komisija (tijelo) je uspostavljeno da ustanovi jesu li ukazanja autentična, a to nisu uspjeli ustvrditi.

Samo ti pojasni, ali precizno, što za tebe i komisiju (tijelo) znači riječ ili pojam "autentična"?

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 12:38 

Epicentar je napisao/la:

Samo ti pojasni, ali precizno, što za tebe i komisiju (tijelo) znači riječ ili pojam "autentična"?

prije nego što pitaš, provjeri

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 13:10 

Ajmo na čas pustit po strani komisije, biskupe, vidioce, poruke i sve drugo. Samo me par stvari zanima od vas koji gorljivo podržavate Međugorje. Bazirate li vi svoj život isključivo na tim porukama? Ovise li vaša duhovnost i vaša vjera o istinitosti ukazanja? Ako papa potvrdi stajalište lokalnog biskupa i BKJ, kako ćete na to reagirati? Hoćete li reći da je i papa pod utjecajem udbe, smislit neku drugu izliku, postati sedevakantisti, izgubiti u potpunosti vjeru ili prihvatiti papinu riječ i prestati sa širenjem i promoviranjem poruka i vidioca? I znate li da je zabranjeno hodočastiti u Međugorje ako hodočašće pretpostavlja da su ukazanja vjerodostojna?

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 13:38 

UporanBudi je napisao/la:
Ajmo na čas pustit po strani komisije, biskupe, vidioce, poruke i sve drugo. Samo me par stvari zanima od vas koji gorljivo podržavate Međugorje. Bazirate li vi svoj život isključivo na tim porukama?

U početku sam Međugorje prihvaćao kao mnogi obični kršćani! Kako je vrijeme dalje odmicalo, u mom su životu prevladale međugorske poruke. Poruke su pozivale na obraćenje, post o kruhu i vodi srijedom i petkom, čitanje Biblije (prema porukama Biblija je obavezan detalj na vidnom mjestu u kući), sveta nedjeljna misa, redovna ispovjed......
Sve me ovo vodilo godinama, i ako papa zauzme negativan stav prema Međugorju biti ću jako žalostan, - ali ni to moju vjeru i put kroz život neće promjeniti!!!
Ako nas budu hvatali i spaljivali, kao crkva one što su tvrdili da se zemlja vrti oko sunca, mislim da me niti tada neće promjeniti, -trenutno tako mislim!!

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 13:49 

Provjerio sam;

autentičnost (lat. iz grč.), istinitost, izvornost, vjerodostojnost.

Sad pojasni što nije istinito i zašto?
Što nije izvorno i što nije vjerodostojno,- što nedostaje da bi bilo?

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 13:59 

Epicentar je napisao/la:

Provjerio sam;

autentičnost (lat. iz grč.), istinitost, izvornost, vjerodostojnost.

Sad pojasni što nije istinito i zašto?
Što nije izvorno i što nije vjerodostojno,- što nedostaje da bi bilo?

Uf...Jeremija...nije li de to dosad sto puta napisalo...mislim da smo iscidili svaku kap... Uporanbudi ti je super napisa ( svaka čast na trudu)...
Tebi da se Gospa ukaze i da kaze da nije u Medugorju ni njoj nebi vjerova :P

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 14:07 

Pronađena je napisao/la:
...iste te organizacije su maltretirale Zovku..al on nije pokleknuo njima...dok su po tebi dva biskupa prestrašena, prodala djecu,Gospu, apsolutno sve....
Strašno kakve slabiće stavljaju za biskupe...zamisli... :roll: :roll: :roll: :roll:

pa nije pokleknuo jer je veličina...ja sam osobno kao klinac slušao njegove poropovijedi i koliko se on razlokovao od ostala 3-4 svećnika u istoj župi...tada sam kao klinac već primjećivao kolko je jači, " svetiji" od drugih svećenika!

ne mora značiti da su ta dva lokalna biskupa veličine i da nisu pokleknuli?
tebi je rang u hijerarhiji dokaz hrabrosti i nepopustljivosti...???...kao svećenik izdrži, pa onda mora i biskup?
mogu te pitati koliko cca imaš godina?...ako ih imaš preko 40 onda si živjela u YU i znak kakva su prije u YU bila vremena...oism toga ako imaš dosta godina i toliko se interesiraš za Međugorje , Crkvu , sigurno čitaš mnogo , pa si mogla i u crkvenim novinama pročitati da se sve više otktiva kkao su u njemačkoj, poljskoj, španjolskoj itd mnogi biskupi bili suradnici tajnih službi ( neki ucijenjeni, neki vrbovani, neki podmićeni, neki su bili projekat tajn. službi od početka , i ubačeni već na sjemeništa da budu krtice u Crkvi... )

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 14:23 

Pronađena je napisao/la:
Uf...Jeremija...nije li de to dosad sto puta napisalo...mislim da smo iscidili svaku kap... Uporanbudi ti je super napisa ( svaka čast na trudu)...

Jel to znači da je Jeremija opet baniran :?:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 15:00 

Pronađena je napisao/la:

Ne, nisi u pravu, ne mislim tako!!

Ja vjerujem po međugorskim porukama, kao što vjerujem po Ivanovu Evanđelju!!
Ivanovo Evanđelje započima sa riječima; " U početku biješe riječ, riječ biješe u Boga...."
Uopće me ne zanima hoće li se netko javiti i reći da Ivanovo Evanđelje nije Povijesni dokument, mene isključivo zanima napisana riječ.
Ne zaboravite da je Islam druga vjera po brojnosti u svijetu, oni svi vjeruju da je Kur`an Božja objava a ne djelo nekog autora,- to ih uopće ne opterećuje.
Ja vjerujem da su međugorske poruke stigle izravno iz Neba, o njima razmišljam moje ih srce upija,i, uopće me ne zanima hoće li se netko od vidioca; trznuti, počešati, nasmijati .... u vrijeme dok te iste poruke dobivaju kako bi ih prosljedili čovječanstvu!!

Zadnja izmjena: Epicentar; Pet svi 08, 2015 15:09; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 15:07 

A, je li to znači da si ti opet minja kapu?
Pazi dok to radiš da te promaja ne ubije iza ušiju!

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 15:14 

I Jeremija...i bice zena-zastupnik...po familije... :P

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata