Citat:
Žalosti me što tvoje "pristojno" ponašanje često odaje kako ne poznaješ činjenice, ni svoju vjeru, unatoč tome što se hvališ svojom navodnom pobožnosti, te uz to što si "razočaran" ti se i sramiš svoje vjere... Počinjem te shvaćati kao podvojenu ličnost.
Mene žalosti tvoje neprikriveno vrijeđanje sugovornika što se vidi i iz ovog zadnjeg što si napisala, a ti si bez sumnje bliže standardu ''dobar vjernik'', pa sad ti reci što to govori o tebi koja vrijeđaš druge a što govori o meni koji sam eto ''loš vjernik'' ali ne vrijeđam druge.
Citat:
Svakome je jasno da novinari pišu prema uređivačkoj politici tvrtke u kojoj rade (slobodno čitaj malo češće njihove stavove o gotovo svim svjetskim aferama, najnovija novinarska patka u Americi je i "nužnost cijepljenja protiv sv. gripe" - toliko o njihovom "ozbiljnom" i nepristranom novinarstvu). A ti koji im puno vjeruješ izgledaš stoga i smiješan i naivan.
Ono što ne postoji, ne može se izmisliti, a onaj tko to učini a bez valjanih dokaza može si u toj ''neozbiljnoj'' Americi zapečatiti novinarsku karijeru do kraja života, da ne kažem da može uništiti novinsku kompaniju za koju piše zbog neke milijunske odštete (kako rekoh, tamo se često tužikaju za sve i svašta).
Ako nema skandala, onda ne može jedna uređivačka politika izmisliti skandal, ne može jedna medijska kuća nagovoriti tisuče djece iz raznih župa da eto svi kleveću nekog svećenika.
Koliko se može ne vjerovati svjetovnim novinama, jednako se toliko može ne vjerovati ni Katoličkim glasilima, koja primjerice nisu o svećeničkoj pedofiliji napisali baš ništa dok ih nisu prisilili napisi istraživačkog novinarstva.
Citat:
Nakon svih tih skandala zapravo se iskristalizirala protu-katolička kampanja, više od polovice optuženih svećenika - kad su optužbe dignute - nisu više ni bili među živima
Ni Hitler nije bio živ kada je završio rat, pa svi znamo da je bio zločinac a i dan danas je sinonim za zločin, jednako tako i više desetljeća nakon rata, još su uvijek bili pronalaženi zločinci po raznim dijelovima svijeta a neki su i posthumno proglašeni zločincima.
Citat:
; spretni tužitelji (neki od njih) na više sudova su vodili iste parnice; u medijima su ih svesrdno pomagale sve antikatolički nastrojene udruge (od feministkinja do gay-udruga)
U tome i jest stvar, onaj tko je prikrivao pedofiliju godinama (mnogi su slučajevi stari više desetljeća) taj je trebao razmišljati i o svim tim snagama koje ne vole KC i o sablazni koja će izbiti kada se otkrije sve to.
Prema tome, skandala i sablazni nebi bilo da ne postoje stvarni slučajevi, jednako tako ti skandali nebi ni izbliza bili toliko napuhani da su slučajevi pedofilije bili rješavani na vrijeme i vrlo strogo, ovako je ispalo da su crkvu pritisli dokazi istraživačkog novinarstva i da se krenulo u čišćenje preko volje.
Citat:
, medijska praćenost je bila pre-prenapuhana u odnosu prema istim slučajevima u drugim vjerskim zajednicama i u svjetovnim udrugama; i na kraju svega gorak zaključak kako mnogim tužiteljima nije bilo ni do isprike ni do pravde - nego samo do novca.
Tko dopusti vragu da vodi kolo, jednako je kriv kao i vrag.
Citat:
Katolička crkva, unatoč bankrotu, preživjela je pomoću mnogih donacija čiji je broj porastao tijekom zadnjih godina i unatoč tome što joj je nanesena velika šteta, ona je još uvijek živa i vitalna zajednica čak i s jakim političkim utjecajem (što se pokazalo i tijekom zadnje rasprave o zdravstvenoj reformi).
Ali nesumnjivo možemo govoriti o izuzetno velikoj šteti za ugled KC, kako lokalno, tako i širom svijeta.
Citat:
Važno da će to učiniti novac.
Naravno da neće, ali gdje ti vidiš da ja zastupam tezu, kako se duševne boli liječe milijunskim isplatama?
Meni se ne sviđa takav, tipično Američki pristup, prema kojemu sve ima cijenu.
Ali jednako je tako cinično reći kako će se kardinal za žrtve moliti jedan dan, ili ono ''danas je dan da kažete'', ono u stilu ''recite sada ili šutite do kraja svijeta'', to izgleda kao tipična ''kontrola štete'' prema kojoj je potrebno stvoriti pritisak na sve druge žrtve koje se možda srame ili boje priznati da su bile zlostavljane.
Citat:
Wikipedia ti daje i mnoge vanjske linkove i bilješke o citatima, ako si imalo informatički pismen, nećeš postavljati ovakve dvojbe.
Točno a jednako je vrijedilo i kada ste neki od vas članke sa Wiki proglašavali propagandom, toliko o informatičkoj nepismenosti.
Pa sada molim da se konačno odlučite, dal' je Wiki antikatolička propaganda ili nije.
Ja držim da su mnogi tamo citirani izvori prilično sumnjive kvalitete.
http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_Cath ... by_country[/quote]
Citat:
A ovo je sad tvoja žalosna i neprovjerena anti-katolička propaganda.
Hehe

, što sam rekao, ni sami neznate dal bi Wiki smatrali antikatoličkom propagandom ili ne, pa je jedan tren Wiki izvor svih zala, a drugi tren pouzdani izvor, hehe groteskno i smiješno, ipak prije žalosno.
Citat:
Ti si izgleda, kako se sam opisuješ, vrlo pobožan katolik koji više vjeruje nametnutim novinskim natpisima nego vlastitoj vjerskoj zajednici.
Pojednostavnit ću ti svoje objašnjenje, kako bi ti bilo lakše shvatiti:
Da kojim slučajem živim u Srednjem vijeku, bilo bi mi posve očigledno da crkva (moja vjerska zajednica) griješi kada postavlja za biskupe i kardinale, djecu plemića, kraljeva i careva koja nemaju još ni 15g. ili prodaje oproste, poziva na ubijanje (križarska nedjela), sudi znanstvenicima itd.
Za to mi nebi bili potrebni mediji.
Jednako tako danas znam da ako se javljaju tisuče žrtava nekih svećenika svugdje po svijetu, e onda ne možemo govoriti kako je sve to izmišljotina medija, a vjerska je zajednica bila i ostala pogrješiva što nije teško dokazati ako prelistaš povijesne udžbenike, tomove povijesnih izvora i sl.
Citat:
Eto, reagiram jedino u duhu bratskog razgovora, jer tvoje jadikovke više ne mogu slučati.
Teško je slušati nešto što i sama podsvjesno znaš da je istina a tebi se ne sviđa, tu sam dječju bolest davno nadvladao.
Ne pada mi na pamet da branim, umanjujem i prikrivam, neke loše stvari koje se događaju u crkvi, samo zato što je to moja vjerska zajednica.