Sinke je napisao/la:
.
Iskreno, mislim da zabrana abortusa neće mnogo pomoći. Praksa je pokazala da tad ljudi jednostavno naprave taj čin nelegalnim metodama, ili odu obavit abortus u zemlju u kojoj je legalan. Treba razviti svijest u ljudima da se radi o objektivnom ubojstvu.
.
Da u pravu si Sinke,sjecam se prije 30 i vise godina,u zemlji gdje zivim bio je zabranjen abortus, bilo je potrebno napraviti molbu,provjeriti sve da li je zaista to jedini nacin za rijesenje problema..Tako su mnogi ,upoznavsi strance uz njihovu pomoc odlazili u HR.da tamo naprave to,bez ikakve procedure i s malo novaca..Jer ovdje je dva puta vise kostalo...
Citat:
Crkva, s druge strane, mora mnogo više ulagati u karitativnu infrastrukturu. Kad bismo napravili pritisak da se udomljavanje "nezbrinute" djece vrši brže ali s jednakom ili boljom kvalitetom, mogli bismo mnogo više postići od propovjedi.
Moje misljenje je da se uvjek mora vise varijantni ponuditi ,kako pomoci u slucaju da se zeli abortirati..Neki cine,pogotovo mlade djevojke iz razloga sto nemaju materijalna sredstva i uslove za dijete.? Jer i same zavise od roditeljske pomoci.Tu bi trebao netko ,tko bi financijski pomogao da se u pocetku izvuku iz krize,ili ponuditi neku pomoc gdje su problemi s mladicem,ili muzom ,da se zajednicki donese neko rijesenje i izlazak iz te mucne situacije..Nije lako nositi se kao majka s tim,da das dijete na usvajanje,jer majka osjeca u srcu da ga je ona "odbacila" od sebe,nije ga ubila,ali ga je izdala..? S tim moras da zivis cijeli zivot,isto kao i s ubijanjem..
Nije to tako jednostavno,znam obitelj s viseclanom djecom ,bili su uteskoj situaciji financijska kriza i problemi u obitelji,i nakon 5-og dijeteta su se odlucili na abortus?Takva majka bi se tesko odlucila da da svoje dijete na usvajanje..Otac toga dijeta je bio alkoholicar..Mozda je i tu trebala pomoc,je je bio nasilan?(Umro je,pocivao u miru Bozjem) Sada obitelj zivi financijski mnogo bolje i mirnije..
Mozda da je negdje postajala neka ustanova,neki zakon ili netko tko im je mogao ponuditi novcanu pomoc, netko tko bi pomogao njemu da se oslobodi nasilja ,nebi nikada doslo do pobacaja,jer poslje kada je otac dobio mirovinu,koja je poboljsala financiju dobili su jos djete.