Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon tra 27, 2026 20:03

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 84 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto tra 07, 2026 10:09 

Gledao sam jednog našeg 'eksperta' za tajna društva i kako treća fatimska tajna nije otkrivena... i odmah ugasio. To diskreditira i voditelja i emisiju. Odrasli kršćani??!

Dakle, Ivan Pavao II. prepoznao se u čovjeku u bijelom kojega ubijaju, kako tajna opisuje, a što je ponovno čitao nakon atentata. Što se toga tiče čini se kao ispunjenje proroštva.
Dakako da je Fatima aktualna i danas u smislu Posvete pet subota.

Što se tiče ukazanja Krista vrlo su rijetka u crkvenoj povijesti, to tvrdi Monfort još u 17./18.st.

Sv.Margareta i sv. Faustina iznimno su poslušne. Dakle, u Dnevniku Krist traži nešto preko Faustine koja to rekne poglavarici, a ova odbije. Krist se Faustini ponovno ukazuje i hvali njenu poslušnost više od svoga zahtjeva.

E sad, Mirjana, u vlastitoj autobiografiji, kaže da će poslušati ako papa bude tražio, kao da se polazi od pretpostavke da može i bez toga 'urbi et orbi'.

Šta će to Mirjana ( valjda Dragičević?) poslušati ako papa bude tražio?
Šta to ona ne "poslušava" sada?
I koga točno ne sluša?

Vrh

PostPostano: Uto tra 07, 2026 14:33 

U Fatimi je, kao i Lurdu i u Guadalupe, bio jasan znak.
Proroštva Fatime su se ostvarila; neki tvrde da tek trebaju.
Navodno je Portugal radi posluha portugalskog episkopata i Posvete Bezgrešnom srcu Marijinu, izuzet razaranja 2.sv.rata.

Tajne su službeno objavljene, a ipak ima onih koji izmišljaju, i to je sektaški mentalitet.

Kako je onda sve otišlo naopako?

Portugal je ozakonio istospolne brakove u svibnju 2010. godine, postavši osma država na svijetu koja je to učinila.
U studenom 2015., portugalski parlament je odobrio i pravo na posvajanje djece za istospolne parove.
Portugalski parlament je u svibnju 2023. konačno izglasao zakon kojim se dekriminalizira i legalizira medicinski potpomognuta smrt (eutanazija)

To svakako nisu plodovi Fatime :((

Vrh

PostPostano: Sri tra 08, 2026 21:00 

Vezano uz Portugal riječ je o događaju od prije stotinjak godina. Posveta, iako pohvalna po sebi ne djeluje automatizmom, kao ni krštenje, ukoliko se svakodnevno ne obnavlja. U tom smislu i ona Naša Srcu Isusovu, sjećate li se. (Monfort, govoreći u Raspravi o Posveti, kaže da rijetki ulaze u duh Posvete
iako upisani u bratovštine, nose škapular, mole krunice itd.)
Vezano uz narode najupečatljiviji je primjer Irske, katoličke, a koja je gotovo nestala u svega dvije generacije. O tome je pisao još sluga Božji Frank Duff.

Što se tiče laika i pitanja poslušnosti u naravi je katolika ništa ozbiljnije poduzimati bez svoga župnika. Možeš imati ispovjednika ili duhovnika po izboru. A taj je podređen nadređenom, na koncu biskupu.

Nekada se govorilo o privatnim objavama, danas teolozi o posebnim objavama.

Bog čini što hoće, kada i kako hoće.

Nota Kraljica mira ne čini ovisnim, niti ulazi u moralnu procjenu vidioca, u smislu korelacije sa autentičnim iskustvom, čak navodi da u porukama može biti manjkavosti, a što može proizići iz subjektiviteta primaoca poruke. Crkva dakle, ne povezuje jedno sa drugim. Na ovoj razini ne ulazi se u priznanje nadnaravnog, kojega u Noti nema, nego u iščitavanje poruka u smislu protivnosti vjeri ili moralu gdje nema zapreke(nihil obstat).

Vrh

PostPostano: Čet tra 23, 2026 21:39 

Što bi svećenik ovdje trebso napraviti? Biti poslušan?

https://dijalog.hr/vjera-i-duhovnost/minhenski-kardinal-marx-sluzbeno-nalozio-blagoslov-istospolnih-i-queer-parova/86281/

Vrh

PostPostano: Pet tra 24, 2026 10:25 

Prema onome šta si u dva navrata napisao, citiram;

.. debelo sam prevalio pedesetu.

Ako sam išta naučio od svih pročitanih knjiga i iskustva života koji je već debelo zagazio u peto desetljeće..

Mi smo te ovde smatrali kao ozbiljnog čovjeka Pints. A vidi sad. Stavio si link na stranicu dijalog.hr a pod autor teksta piše: Dijalog.hr Neki od nas koji se ovde okupljamo su sa nepunih sedam godina čitali Karl Rahnera i Dietrich von Hildebranda, a ti debelo prevalio pedesetu pa da čitaš tekst sa dijalog.hr a autor teksta: Dijalog.hr?! :roll: Nemoj tako. Ako se šalimo se šalimo, ako smo ozbiljni onda ozbiljno. Nemoj trovati mozak takvim budalaštinama. TomaBlizanac.hr Vjeraportal.hr slobodnadalmacija.hr fejsbuk.hr zenavrsna.hr itd.

Nemoj Pints.

Vrh

PostPostano: Pet tra 24, 2026 11:05 

Puno riječi Frane, a ništa konkretno rečeno. Eto i papa se negativno osvrnuo na pokušaj njemačkog kardinala:

https://www.bitno.net/vijesti/papa-o-bl ... protivila/

Što će svećenici?
Frane, ako nemaš što reći vezano uz temu, ne moraš ni drugo pisati.

Vrh

PostPostano: Pet tra 24, 2026 11:35 

Puno riječi Frane, a ništa konkretno rečeno.

Isto kao u tekstu sa stranice Dijalog.hr, autora pod imenom: Dijalog.hr :roll:

Eto i papa se negativno osvrnuo na pokušaj njemačkog kardinala..

Ako taj tekst kojim slučajem odgovara istini, onda će to papa riješiti. Nikaj se ti ne moraš oko toga zamarati. Vre bu papa njih dopelav vred.

Eh! Sad smo prešli na bitno.hr

Frane, ako nemaš što reći vezano uz temu, ne moraš ni drugo pisati.

Nemoj tako. Sve šta je ovde napisano, napisano je vezano uz temu. Jer kad pogledaš izvor iz kojeg navodna tema dolazi, prvo treba utvrditi šta je uopće tema i šta točno je rekao ovaj ili onaj, tko god da se spominje u toj temi. Bilo je već razno raznih izvora, a bome i tema. Jel?! Evo tak primjera radi. Zar da se netko normalan upušta u raspravu oko ovog;

Benedikt XVI: Kondome je prihvatljivo koristiti

Papa Franjo odobrio: Svećenici smiju dati blagoslov istospolnim parovima

Maja Šuput: Za razvod nije znala čak ni moja mama

Link koji si ti stavio ovde nije ništa drugačiji od ovog što sam ja sad stavio. Ajde ti sad reci: jel bilo dosad raznih tema i "tema". Zato te odmah pitam: tko je izvor tih tema?! :|

Vrh

PostPostano: Pet tra 24, 2026 11:41 

Slobodan si navesti kontra argument ili izvor koji pobija to što pišu Dijalog ili Bitno.

https://www.vaticannews.va/en/pope/news ... frica.html

Vrh

PostPostano: Pet tra 24, 2026 11:59 

Slobodan si navesti kontra argument ili izvor koji pobija to što pišu Dijalog ili Bitno.

Kontra argument na šta?! To je isto kao da ja sad tebi kažem, slobodan si dati kontra argument na;

Benedikt XVI: Kondome je prihvatljivo koristiti

Papa Franjo odobrio: Svećenici smiju dati blagoslov istospolnim parovima

Maja Šuput: Za razvod nije znala čak ni moja mama

Nej biti takvi. :roll:

Kaj ti nije bilo lakše dati odmah taj link?! A ne se zamarati sa bitno.hr i dijaloh.hr Ako je sa talijanskog točno prevedeno na engleski gdje piše, citiram;

First of all, I think it’s very important to understand that the unity or division of the Church should not revolve around sexual matters. We tend to think that when the Church is talking about morality, that the only issue of morality is sexual. And in reality, I believe there are much greater, more important issues, such as justice, equality, freedom of men and women, freedom of religion, that would all take priority before that particular issue. The Holy See has already spoken to the German bishops.

The Holy See has made it clear that we do not agree with the formalized blessing of couples, in this case, homosexual couples, as you asked, or couples in irregular situations..

Onda i ovde vidiš da piše ono šta sam ti i napisao u prethodnom postu: Nikaj se ti ne moraš oko toga zamarati. Vre bu papa njih dopelav vred.

Vrh

PostPostano: Pet tra 24, 2026 12:02 

Nisi mi odgovorio: što je svećenicima činiti u ovoj situaciji?

Vrh

PostPostano: Pet tra 24, 2026 12:09 

Nisi mi odgovorio: što je svećenicima činiti u ovoj situaciji?

Situacije neće biti. Kaj ne vidiš šta piše;

First of all, I think it’s very important to understand that the unity or division of the Church should not revolve around sexual matters. We tend to think that when the Church is talking about morality, that the only issue of morality is sexual. And in reality, I believe there are much greater, more important issues, such as justice, equality, freedom of men and women, freedom of religion, that would all take priority before that particular issue. The Holy See has already spoken to the German bishops.

The Holy See has made it clear that we do not agree with the formalized blessing of couples, in this case, homosexual couples, as you asked, or couples in irregular situations..

Šta kaže dogma?!

The Pope possesses full and supreme power of jurisdiction over the whole Church, not merely in matters of faith and morals, but also in Church discipline and in the government of the Church. (De fide.)

Onda?!

Vrh

PostPostano: Sub tra 25, 2026 17:02 

Zanimljivo, niti glasa od Sorena i ostalih zagovaratelja slijepe poslušnosti

Vrh

PostPostano: Sub tra 25, 2026 21:24 

Popratio sam papin odgovor novinarki u avionu na pitanje vezano za Njemačku i to je to. Ne zamjerite. Radim, i ne stignem pratiti sve.

Tko je shvatio, shvatio je.

1.čitajte uvijek (sami) izvorne dokumente u prvom redu Sv. Stolice (drugdje sam stavio link) , ako vas zanima, a pogotovo ako mislite pisati na temu.
Drugo...
Ustvari, reći ću nešto o blagoslovu. Može se naći u Dijalogu sv. Katarine. Dakle, svećenik ako je u grijehu ne može udijeliti blagoslov. Može izreći: 'Blagoslov...' ali ništa od toga. Mačku o rep. Sakramenti su valjani i to je to.
Rijetki su koji mogu moliti blagoslov za druge da osjetiš učinak. Ovo ovisi o stanju Posvete milosti.

Ne davite. Razvlači se tema o ničemu.

Dobro da Lava nisu napali (bar ne pretjerano) za ono kada su neki umarširali sa zastavom duginih boja na trgu sv. Petra. Kao da bi papa visio cijeli dan na prozoru i delegirao.

Da, moralna pitanja su važna. Ali, oprez. U prvom redu, rekao bih gotovo isključivo, što ja činim ili ne činim.

Praktično. Živim li ili ne čisto? Ja.
A što se tiče drugih... pazite, opasnost, nosim li osudu prema homoseksualnoj osobi ako je poznam, ili nalazim za nju iskrenu sućut?

A konzervirani kršćani idu mi na živce.

Za kraj. Vidio sam uz plakat Marlona Branda natpis: Mene ne zanimaju tuđi životi, dovoljno sam u šoku od svoga.

Vrh

PostPostano: Sub tra 25, 2026 21:52 

Popratio sam papin odgovor novinarki u avionu na pitanje vezano za Njemačku i to je to. Ne zamjerite. Radim, i ne stignem pratiti sve.

Tko je shvatio, shvatio je.

1.čitajte uvijek (sami) izvorne dokumente u prvom redu Sv. Stolice (drugdje sam stavio link) , ako vas zanima, a pogotovo ako mislite pisati na temu.
Drugo...
Ustvari, reći ću nešto o blagoslovu. Može se naći u Dijalogu sv. Katarine. Dakle, svećenik ako je u grijehu ne može udijeliti blagoslov. Može izreći: 'Blagoslov...' ali ništa od toga. Mačku o rep. Sakramenti su valjani i to je to.
Rijetki su koji mogu moliti blagoslov za druge da osjetiš učinak. Ovo ovisi o stanju Posvete milosti.

Ne davite. Razvlači se tema o ničemu.

Dobro da Lava nisu napali (bar ne pretjerano) za ono kada su neki umarširali sa zastavom duginih boja na trgu sv. Petra. Kao da bi papa visio cijeli dan na prozoru i delegirao.

Da, moralna pitanja su važna. Ali, oprez. U prvom redu, rekao bih gotovo isključivo, što ja činim ili ne činim.

Praktično. Živim li ili ne čisto? Ja.
A što se tiče drugih... pazite, opasnost, nosim li osudu prema homoseksualnoj osobi ako je poznam, ili nalazim za nju iskrenu sućut?

A konzervirani kršćani idu mi na živce.

Za kraj. Vidio sam uz plakat Marlona Branda natpis: Mene ne zanimaju tuđi životi, dovoljno sam u šoku od svoga.

BRAVO Soren!!! To ja zovem dobro napisan post.

Vrh

PostPostano: Ned tra 26, 2026 09:30 

Jao Soren, na jednostavno pitanje "Što je činiti svećeniku" ti napišeš traktat o blagoslovu.
Situaciju iz Njemačke doživljavam jako ozbiljno i jako osobno zbog mojeg odnosa sa biskupom.

Ako sam dobro shvatio Fran kaže da je papa vrhovni autoritet i njega treba slušati bez obzira što ti prvi nadređeni kaže (ispravi me Fran ako sam te krivo razumio).
Ti kažeš da treba slušati svoju savjest (ono što činim ili ne činim). Mogu se složiti sa tim.

Za mene je ovo preozbiljno pitanje, i biti će sve ozbiljnije kako budu rasli sukobi različitih struja unutar KC.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 84 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata