Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 00:15

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet lis 06, 2023 11:19 

U tim knjigama su samo insinuacije i moguće klevete protiv biskupa... Udba je pratila gotovo sve hercegovačke franjevce zbog mogućeg političkog angažmana - tako je i fra Zovko završio u zatvoru nakon propovijedi o 40 godina izraelskog hoda pustinjom i 40 godina hrvatskog ropstva komunizmu - što su udbaši ocijenili političkim napadom na jugo-sustav i Zovko je nažalost odveden na ispitivanje i u zatvor..

Fra Zovko prva dva-tri dana možda nije vjerovao u ukazanja (možda! - može se dokazati i drukčije) sve dok nije Gospa rekla da će se ukazivati još samo tri dana (snimljeno na njegovima kasetama iz svjedočanstva vidioca), a kasnije se "predomislila" i ostala puno duže..
Biskup je u početku povjerovao (ne odbacujući mogućnost u nadnaravne događaje), a kad je otkrio da se Gospa vrlo često "predomišljava", da staje na stranu neposlušnih fratara (miješa se u hercegovački slučaj) i daje preporuke za gradnju hotela, za Dinamo, za novi datum svog rođendana, za tajne koje ne postoje i slične profanacije, odustao je od podupiranja i ogradio se...

Što ti znači "možda"? Osobno ga poznajem i znam priču iz prve ruke. Bilo bi dobro prestati sa gluhim telefonima. I sa vidiocima je tako, kod toliko (tada) male djece i tolike navale na njih, nije čudo da svašta izađe. Nisam nažalost putovala po svijetu, ali na ovom dijelu je Međugorje djelić Raja. Tko neće vjerovati, ne mora, nitko nikog ne tjera niti je obavezno. Isto tako, tko vjeruje, nema smisla pokušavati odvratiti ga. Većina ipak vjeruje a rezultati su najvažniji. Vjerovatno najveća ispovijedaonica na svijetu, obraćenja stostruka, a toliko se ljudi zaredilo upravo zbog posjete Međugorju (stavljala sam link). Zato rasprave nemaju smisla.

Vrh

PostPostano: Pet lis 06, 2023 13:14 

Većina ipak vjeruje a rezultati su najvažniji.

Gospođo, sasvim je nebitno šta većina vjeruje, bitno je šta katolička Crkva vjeruje. :| Iako je nebitno, možete li ovde navesti koji su to "većina"?! Naravno, ako vam nije problem. :lol:

Vrh

PostPostano: Pet lis 06, 2023 15:24 

99% klera i laika...Treba li ti navoditi svih, mislim da ne bi stalo...
KC nije donijela sud, tj. Vatikan. Svaki Papin izaslanik kojeg pošalje, oduševi se.
Papa Ivan Pavao II- Poznata je njegova izjava- "Da nisam Papa, već bih bio u Međugorju i ispovijedao. Znam sve i pratio sam sve. Vodite brigu o Međugorju, to je nada za cijelo čovječanstvo, nada za cijeli svijet"
Papa Benedikt je za Međugorje imao posebno mjesto u srcu, svjedoči Salvatore Mazza, dopisnik katoličkog dnevnika Avvenire. Ispričao je kako se papa Benedikt u mjestašcu Lorenzago di Cadone sa šestotinjak stanovnika, smještenom u planinama oko 120 km od Venecije, gdje je, kao i njegov prethodnik provodio dio ljetnog odmora, molio pred kipom Gospe iz Međugorja.
Papa Franjo – . Ja sam spasio Međugorje, Međugorje je u mome srcu, poslao sam mons. Hosera jer vjerujem da su plodovi jasni i da ih ima mnogo, a to sam rekao i na konferenciji za novine. Može se reći da je Međugorje u mome srcu.

Vrh

PostPostano: Pet lis 06, 2023 16:21 

99% klera i laika...

Taj postotak ste dobili od?!

Treba li ti navoditi svih, mislim da ne bi stalo...

Dovoljno je da navedete, ajde barem 50%

Svaki Papin izaslanik kojeg pošalje, oduševi se.

Kaže tko?!

Papa Ivan Pavao II- Poznata je njegova izjava- "Da nisam Papa, već bih bio u Međugorju i ispovijedao. Znam sve i pratio sam sve. Vodite brigu o Međugorju, to je nada za cijelo čovječanstvo, nada za cijeli svijet"

Možete li ovde navesti gdje je to papa Ivan Pavao II. rekao?!

Papa Benedikt je za Međugorje imao posebno mjesto u srcu, svjedoči Salvatore Mazza, dopisnik katoličkog dnevnika Avvenire. Ispričao je kako se papa Benedikt u mjestašcu Lorenzago di Cadone sa šestotinjak stanovnika, smještenom u planinama oko 120 km od Venecije, gdje je, kao i njegov prethodnik provodio dio ljetnog odmora, molio pred kipom Gospe iz Međugorja.

Oprostite gospođo, ali taj Salvatore Mazza, dopisnik katoličkog dnevnika Avvenire, meni, a vjerujem i drugima, ni baš neki svjedok. Nikad nisam čuo za njega niti znam šta o njemu, tak da iz njegovog svjedočanstva nemerem ništa zaključiti.

Papa Franjo – . Ja sam spasio Međugorje, Međugorje je u mome srcu, poslao sam mons. Hosera jer vjerujem da su plodovi jasni i da ih ima mnogo, a to sam rekao i na konferenciji za novine. Može se reći da je Međugorje u mome srcu.

Možete li ovde navesti gdje je to papa Franjo rekao?!

KC nije donijela sud, tj. Vatikan.

Ne pitate se zašto?!

Gospođo! Dajte shvatite. Nije istina ono što je istina, nego je istina ono šta katolička Crkva kaže da je istina. I nije se dogodilo nikakvo ukazanje, tako dugo dok katolička Crkva ne kaže da se dogodilo ukazanje.

Vrh

PostPostano: Pet lis 06, 2023 17:43 

KC nije donijela sud, tj. Vatikan. Svaki Papin izaslanik kojeg pošalje, oduševi se.

Ako se išta ikada i ukazalo u Međugorju, to je onda bio demon.

Vrh

PostPostano: Ned lis 08, 2023 20:07 

UH, mislim da bi postotak bio puno drugačiji kad bi netko radio istraživanje javnog mišljenja...
Jučer je baš bila provokacija na jednoj televiziji (neću reklamirati kojoj) kako samo 20-tak % ljudi podržava molitelje na Trgu, a 70 % se izjasnilo da ne podržava... Je li tih 70 % kome relevantno?
Kad bi glasala većina za sva pitanja, mislim da bi većina Hrvata-vjernika bila da se ukine svećenički celibat, da se tolerira rastavljene i da se ukine vjeronauk u školama...
Eto, vidiš zašto je većina "relevantna"...

A kad su u pitanju odluke o ukazanjima glas većine nije presudan u Naputku - najvažnija je pravovjernost, svjedočanstvo vidioca i isključenje svakog materijalnog probitka...

Vrh

PostPostano: Pon lis 09, 2023 11:09 

Egzorcist don Gabriele Amorth ne razumije da još uvijek ima kršćana koji ne vjeruju u Međugorska ukazanja. Za Radio Cattolica Italiana:
" Nakon 34 godina, postoje ljudi koji ne vjeruju u Međugorje! Kad bi riječ bila o poganima, razumio bih. Ali, u pitanju su kršćani, što je apsurdno, jer dobrih plodova je u izobilju"
Adrijana, ne vjerujem, tj ufam se da se ne bi tako izjasnili i da je gro katoličkog puka za vjeronauk, protiv ukidanja celibata itd. Bar kod nas. A ta anketa televizije, pa to su valjda oni koji to gledaju, ni neznam za to.
Znam za sebe i vjerujem da sam na dobrom putu i da će uvijek biti ljudi, pa makar i "stado malo" ali ispravno.

Vrh

PostPostano: Pon lis 09, 2023 17:12 

Egzorcist don Gabriele Amorth ne razumije da još uvijek ima kršćana koji ne vjeruju u Međugorska ukazanja. Za Radio Cattolica Italiana:
" Nakon 34 godina, postoje ljudi koji ne vjeruju u Međugorje! Kad bi riječ bila o poganima, razumio bih. Ali, u pitanju su kršćani, što je apsurdno, jer dobrih plodova je u izobilju"
Adrijana, ne vjerujem, tj ufam se da se ne bi tako izjasnili i da je gro katoličkog puka za vjeronauk, protiv ukidanja celibata itd. Bar kod nas. A ta anketa televizije, pa to su valjda oni koji to gledaju, ni neznam za to.
Znam za sebe i vjerujem da sam na dobrom putu i da će uvijek biti ljudi, pa makar i "stado malo" ali ispravno.

Znači, odlučili ste ljubomorno čuvati odgovore na onih pet pitanja postavljenih u predhodnom postu. Pošteno gospođo. :| Šutnja nekad govori tisuću riječi. :lol:

Vrh

PostPostano: Sri lis 11, 2023 11:37 

Slušao, gledao mnoga obraćenja kao i ozdravljenja.. od koga, demona, vraga ili?
Ili jednostavno ljudi izmišljaju i niš se od tog nije dogodilo.. Neki vele da Međugorje nije niš posebno, da, ak čovjek ide isključivo s ciljem i očekuje čudo, a ak se niš ne dogodi, ispada da je Međugorje samo reklama s novim kućama, zgradama krcatim ljudima..
Veli mi kolega koji je vjernik, da je nešto posebno tamo, a opet veli, zavisi kak ko gleda na Međugorje, dal je sad stvar nekih čovjekovih očekivanja, ne znam.

Izgleda da postoje prijepori među ljudima oko Međugorja, e sad, onaj koji je nešto doživio tamo, za tu osobu će bit i više nego dosta kao i potvrda koja ima čvrsto uporište u tome da se Međugorje može nazvat mjestom obraćenja, ozdravljenja, pomirenja.

Vrh

PostPostano: Sri lis 11, 2023 14:58 

Jesi li bio?

Vrh

PostPostano: Sri lis 11, 2023 15:50 

Nisam, al mislim da cu jos ove godine otici u Medjugorje.
Znam neke koji su vec ove godine bili dva puta u Medjugorju.
A i opcenito dok udjem s pojedincima u razgovor i vele svoje dojmove oko Medjugorja, vecinom su pozitivni, odusevljeni, jedino negativno sto navode je, guzva. Cak i oni koji ne vjeruju (ateisti) vele da ima nesto tamo posebno.

Vrh

PostPostano: Čet lis 12, 2023 11:28 

Da. To sam ti baš htjela reći.

Vrh

PostPostano: Čet lis 12, 2023 20:47 

https://www.medjugorje-info.com/medjugo ... uhpJgEdCcI

Vrh

PostPostano: Pet lis 13, 2023 11:17 

Što se tiče tvrdnje da se u Međugorju ukazuje demon to bi trebalo dokazati i pokrijepiti ozbiljnim dokazima koji ne ostavljaju nikakvu sumnju pa tek onda takvu tvrdnju izreći. To kažem zbog elementarnog poštenja i logičkog racionalnog promišljanja, a ne zbog sklonosti prema navodni ukazanjima.

Vrh

PostPostano: Sub lis 14, 2023 13:51 

Naravno da bi trebalo dokazat postojanje demona.. To bi vrijedilo za one koji su skpetični prema ukazanjima, ozdravljenjima i obraćenjima.

Mene zanima jedno, ako sve ovo što čovjeku pomogne, od koga to dolazi?

Nekome kome je Međugorje pomoglo, njemu će biti to čvrst dokaz za postojanje više sile u smislu one koje spašava, liječi, ohrabruje, učvršćuje u vjeri itd.

Ili je to ipak sve prevara (?) Ipak će se složit većina da je to teško moguće. Drugim riječima, na onog koga djeluje, nešto postoji u Međugorju, sve ovisi kak se uzme tj kak se gleda na to, mislim da su i kod pojedinaca u pitanju neka očekivanja iz koje može samo doći do razočarenja a koje pak vode u sumnju postojanje Međugorja kao nekog višeg dobra tj okrepe za čovjeka.

Nadnaravno koje zahvati pojedinca očituje se na brojne načine, što je za mene, ne mora biti za nekog drugog isto.

Postoji samo dobro i zlo, sredina ne postoji, ili je jedno ili je drugo.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata