Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon lip 08, 2026 10:49

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto vel 08, 2022 16:08 

Na indexu duže vrijeme daju prikaz broja umrlih prošle i ove godine za iste periode
I gle čuda....ove godine kada su cijepljeni ljudi ( oko 70% odraslih u rh) ima više smrtnih slučajeva negoli 2021 kada cijepljenih u 1. i 2. mjesecu je bilo jako malo (tek je bilo počelo cijepljenje!!)
Kako to objašnjavaju naši vrli novinari, stožeraši, Capak...nitko od novinara ih to ne pita?
Barem ja nisam vidio članak o tomu...za zaražene su govorili da eto ima više zaraženih,ali sa navodno slabijim simptomima isl. priče, kao da je to lako uspoređivati na tisućama zaraženih!?? Tko ej o tome provodio usporedbe ...nitko.
Ali smrtni su jako jednoznačan pojam i smrt je značila isto i 2021 i 2022!

https://www.index.hr/?ar=1

Vrh

PostPostano: Sri vel 09, 2022 16:15 

Kad već voliš Index, evo, isti portal, isti dan:
"Već duže vrijeme u oči mi upada strašan nesrazmjer broja umrlih od korone u Njemačkoj i Hrvatskoj. Dok nama umire pedesetak ljudi dnevno, u 21 put brojnijoj Njemačkoj umre ih oko 150 – a bude i dana kad ih umre i manje nego kod nas.

Ako smatrate da je to dobro i normalno, potražite hitnu psihijatrijsku pomoć.
Suhe brojke i više su nego jasne: Nijemcima je dosad umrlo 119 tisuća ljudi, a nama preko 14 tisuća tako da u relativnom smislu stojimo 2.5 puta gore od njih.

Nakon prvoga vala situacija je bila potpuno obrnuta – njima je umrlo 10 tisuća ljudi, nama tek njih 200. I onda nam se dogodio drugi val i od tada mi se samo penjemo na ljestvici zemalja po smrtnosti na milijun stanovnika (mi 3671, Nijemci 1433). Da su kojim slučajem Nijemci krenuli našim putem, oni bi danas imali 304 tisuće mrtvih. A da smo mi nekim čudom bili sposobni poput Nijemaca, imali bismo 5700 mrtvih, gotovo 8500 manje no što ih sada imamo.

Sve je to posljedica hrvatske politike koja bi se mogla sažeti parolom "Sloboda virusu, smrt narodu".
Ali to definitivno nije jedini, pa ni najvažniji činitelj zbog kojega Hrvati u ovoj pandemiji umiru toliko više od Nijemaca. Kod njih je 74% cijepljenih s dvije doze, kod nas 57%; uz to, oni imaju preko 54% cijepljenih s tri doze.

I, kao treće, kod njih su mjere uvijek bile strože i dosljednije provođene.
A budući da nisam političar i ne živim od glasova naroda, mogu slobodno reći i da odgovornost za tragične brojke snose i svi oni iz naroda koji su popušili priče antivaksera, kao i svi oni anonimni trolovi koji po društvenim mrežama svjesno šire lagarije.

U prepisci o razlici između nas i Nijemaca, jedan njemački primarijus napisao je ovu temeljnu istinu: "U pitanju je cijela filozofija. Da ovakav stupanj organiziranosti nametnete u Hrvatskoj i Češkoj, ljudi bi dobili batine."

Taj naš narod koji ne voli jaku organiziranost sam je sebi na vlast i postavio Plenkovića i Stožer. A umiranje se bespoštedno nastavlja.
Željko Porobija

Vrh

PostPostano: Sri vel 09, 2022 18:21 
Administrator

Molim da se izbjegava referenciranje na žutu štampu i portale koje potiču mržnju i vrijeđanje vjernika, ne želim ih ovdje reklamirati.

Vrh

PostPostano: Čet vel 17, 2022 14:31 

"Već duže vrijeme u oči mi upada strašan nesrazmjer broja umrlih od korone u Njemačkoj i Hrvatskoj. Dok nama umire pedesetak ljudi dnevno, u 21 put brojnijoj Njemačkoj umre ih oko 150 – a bude i dana kad ih umre i manje nego kod nas.

Suhe brojke i više su nego jasne: Nijemcima je dosad umrlo 119 tisuća ljudi, a nama preko 14 tisuća tako da u relativnom smislu stojimo 2.5 puta gore od njih.

Nakon prvoga vala situacija je bila potpuno obrnuta – njima je umrlo 10 tisuća ljudi, nama tek njih 200. I onda nam se dogodio drugi val i od tada mi se samo penjemo na ljestvici zemalja po smrtnosti na milijun stanovnika (mi 3671, Nijemci 1433). Da su kojim slučajem Nijemci krenuli našim putem, oni bi danas imali 304 tisuće mrtvih. A da smo mi nekim čudom bili sposobni poput Nijemaca, imali bismo 5700 mrtvih, gotovo 8500 manje no što ih sada imamo.

Sve je to posljedica hrvatske politike koja bi se mogla sažeti parolom "Sloboda virusu, smrt narodu".
Ali to definitivno nije jedini, pa ni najvažniji činitelj zbog kojega Hrvati u ovoj pandemiji umiru toliko više od Nijemaca. Kod njih je 74% cijepljenih s dvije doze, kod nas 57%; uz to, oni imaju preko 54% cijepljenih s tri doze.

A budući da nisam političar i ne živim od glasova naroda, mogu slobodno reći i da odgovornost za tragične brojke snose i svi oni iz naroda koji su popušili priče antivaksera, kao i svi oni anonimni trolovi koji po društvenim mrežama svjesno šire lagarije.

U prepisci o razlici između nas i Nijemaca, jedan njemački primarijus napisao je ovu temeljnu istinu: "U pitanju je cijela filozofija. Da ovakav stupanj organiziranosti nametnete u Hrvatskoj i Češkoj, ljudi bi dobili batine."

Taj naš narod koji ne voli jaku organiziranost sam je sebi na vlast i postavio Plenkovića i Stožer. A umiranje se bespoštedno nastavlja.
Željko Porobija

to je pisanje u smjeru koje njima odgovara...oni su bili na sastanku sa plenkovićem, urednici su potplaćeni da pišu jednostrano i da ne postavljaju škakljiva pitanje Stožeru i Vladi u vezi korone, cijepljna ,covid potvrda itd

ali , nisi odgovorila...kako obhašnjavaš da sada više umire ljudi kada je cijepljeno skoro 70% odraslih ljudi , negoli 2021. kada nije bio cijepljen nitko!??
dao sam ti link gdje se vidi da za sve dane siječnja i veljače je broj umrlih puno veći ove godine negoli 2021!
kako to objašnjavaš?

Vrh

PostPostano: Čet vel 17, 2022 16:44 

Hrki, kao da ne znaš što će ti odgovoriti? A da si TI U PRAVU evo link Faktografa prije i poslije... Tek da imaš potvrdu da SVI PLEŠU po diktatu Bruxellesa.

prije:
https://faktograf.hr/2020/04/15/dosadas ... ispravlja/

poslije (i sada je tako):
https://faktograf.hr/2021/11/08/nije-to ... covida-19/

ps: ako ti piše "nije sigurno" isključi na kratko a-virnusni program.
A što je pisalo u rubrici O NAMA?
"O nama
Faktograf.hr je neprofitni medij. Jedini smo hrvatski medij specijaliziran za fact checking, tj. provjeru činjenične točnosti tvrdnji u javnom prostoru. Faktograf je član International Fact Checking Networka (IFCN), međunarodne mreže organizacija posvećenih fact checkingu.

Faktograf je pokrenut 2015. godine kao zajednički suizdavački projekt Hrvatskog novinarskog društva i Gonga. Od 2018. godine Gong postaje samostalni izdavač Faktografa. U studenom 2021. godine Faktograf je završio svoj inkubacijski period u Gongu te se osamostalio u zasebnu organizaciju – udrugu Faktograf koju su osnovali članice i članovi redakcije Faktografa.

Svrha je Faktografa metodom činjenične provjere (fact-checking), koristeći pouzdane izvore, ocjenjivati točnost i utemeljenost izjava naših političara i političarki, kao i ostalih javno relevantnih političkih aktera, a kako bismo spriječili da dovoljno puta izrečen neutemeljeni stav u javnom diskursu dobije status činjenice.

Faktograf se bavi i suzbijanjem dezinformacija u javnom prostoru, a od travnja 2019. dio je Facebookovog Third Party Fact Checking programa. Službenim web stranicama Facebookovog Third-Party Fact-Checking programa možete pristupiti ovdje."

Vrh

PostPostano: Pet vel 18, 2022 10:49 

Hrki, kao da ne znaš što će ti odgovoriti? A da si TI U PRAVU evo link Faktografa prije i poslije... Tek da imaš potvrdu da SVI PLEŠU po diktatu Bruxellesa.

prije:
https://faktograf.hr/2020/04/15/dosadas ... ispravlja/

poslije (i sada je tako):
https://faktograf.hr/2021/11/08/nije-to ... covida-19/

ps: ako ti piše "nije sigurno" isključi na kratko a-virnusni program.
A što je pisalo u rubrici O NAMA?
"O nama
Faktograf.hr je neprofitni medij. Jedini smo hrvatski medij specijaliziran za fact checking, tj. provjeru činjenične točnosti tvrdnji u javnom prostoru. Faktograf je član International Fact Checking Networka (IFCN), međunarodne mreže organizacija posvećenih fact checkingu.

Faktograf je pokrenut 2015. godine kao zajednički suizdavački projekt Hrvatskog novinarskog društva i Gonga. Od 2018. godine Gong postaje samostalni izdavač Faktografa. U studenom 2021. godine Faktograf je završio svoj inkubacijski period u Gongu te se osamostalio u zasebnu organizaciju – udrugu Faktograf koju su osnovali članice i članovi redakcije Faktografa.

Svrha je Faktografa metodom činjenične provjere (fact-checking), koristeći pouzdane izvore, ocjenjivati točnost i utemeljenost izjava naših političara i političarki, kao i ostalih javno relevantnih političkih aktera, a kako bismo spriječili da dovoljno puta izrečen neutemeljeni stav u javnom diskursu dobije status činjenice.

Faktograf se bavi i suzbijanjem dezinformacija u javnom prostoru, a od travnja 2019. dio je Facebookovog Third Party Fact Checking programa. Službenim web stranicama Facebookovog Third-Party Fact-Checking programa možete pristupiti ovdje."

slažem se Zdrave
To su sve plaćeničke udruge koje samo mute po RH..Gong,ha,ha...soroš?
ali zanimljivo, nitko do novinara ne pita te stožeraše, kao toliko mrtvih poslije cijepljenja??...oni samo govore nije cijepljeno 70,80 posto...a+u siječnju 2021 nije bio cijepljen NITKO!...pa kako onda nije bilo više mrtvih!

Vrh

PostPostano: Pet vel 18, 2022 12:30 

Hrki, nisi slušao srpsku Premijerku?
Objasnila je kako se kod njih proglašava smrtnost od korone: "Idem se testirati, ispostavi se da sam pozitivna. Izađem van i...na mene naleti tramvaj. Ja pozitivno, mrtva i"?
Ustvrdila je da će njena smrt biti evidentirana kao: umrla od korone. Ne s koronom.
.
Znam slučaj u Sl. Bodu...Ali to nije za javnost. NARUČENE smrtnosti od COVIDa-19... A Omikron mutirao preko 90 puta!
Priče za malu djecu. (Pa ja sam prebolio Omikron služeći pacijenta s temperaturom 39,4 st.C dva dana. BEZ MASKE!!!! On je, od prvog simptoma do potpunog oporavka "prelećao "čak" tri dana! Ja dobio "straaašnu" temperaturu 5. dan: 37,2 i to dva dana. I? Očito je Omikron prevaro i Capaka i ostale jer moja prehrana obiluje crvenim lukom i češnjakom).

U studenom ili prosincu sam čitao da se očekuje svinjska gripa - mutirana: H6N5. Onda u siječnju čitam da je to ipak H1N1.... "Svinjara" koja uzima živote? Kao BAŠ ONA ISTA kao u Dallasu/Teksas? Eee...

Vrh

PostPostano: Pet vel 18, 2022 12:36 

to je pisanje u smjeru koje njima odgovara...oni su bili na sastanku sa plenkovićem, urednici su potplaćeni da pišu jednostrano i da ne postavljaju škakljiva pitanje Stožeru i Vladi u vezi korone, cijepljna ,covid potvrda itd

ali , nisi odgovorila...kako obhašnjavaš da sada više umire ljudi kada je cijepljeno skoro 70% odraslih ljudi , negoli 2021. kada nije bio cijepljen nitko!??
dao sam ti link gdje se vidi da za sve dane siječnja i veljače je broj umrlih puno veći ove godine negoli 2021!
kako to objašnjavaš?

Ha, ha, kad vadiš nešto što ti paše, onda su ok, a kad ja izvadim iz istog broja koji si stavio na link, onda je "u smjeru koji njima odgovara " :lol:
Inače ne čitam taj portal i nemam potrebe odgovarati na tvoje prozivke. Mi smo laici, pusti struku raditi svoj posao.
Ionako sve jenjava, a vaše gromoglasne najave o čipovima u cjepivu, magnetu, promjeni DNK, "ubijanja" cjepivom, ostati će za anale i povijest, da netko, ako bude u prilici ovo čitati poslije, vidi stanje svijesti i naivnost u nekih u 21 stoljeću.

Vrh

PostPostano: Sub vel 19, 2022 15:10 

Ha, ha, kad vadiš nešto što ti paše, onda su ok, a kad ja izvadim iz istog broja koji si stavio na link, onda je "u smjeru koji njima odgovara " :lol:
Inače ne čitam taj portal i nemam potrebe odgovarati na tvoje prozivke. Mi smo laici, pusti struku raditi svoj posao.
Ionako sve jenjava, a vaše gromoglasne najave o čipovima u cjepivu, magnetu, promjeni DNK, "ubijanja" cjepivom, ostati će za anale i povijest, da netko, ako bude u prilici ovo čitati poslije, vidi stanje svijesti i naivnost u nekih u 21 stoljeću.

pa ne mogu oni sve skariti...oni generalno pišu u korist globalista i sličnih
iznose podatke u vezi mrtvih i hoće sugerirati da ih je puno radi toga i toga
ali ujedno otkrivaju da je sada umrlih više nego kada nitko nije bio cijepljen
tebi stalno promiče ta činjenica??
pitah te više puta i naravno ne odgovaraš jer nemaš odgovor na to...barem ne onakav kakav bi htjela dati
a odgovor je jednostavan, cjepivo ne štiti koliko se tvrdi, nego čak i šteti
o tome pišu mnogi nobelovci ,znanstvenici svjetskog glasa ...sam izumitelj mrna cjepiva, koje u biti nije cjepivo nego genetski materijal, taj amerikanac Malone sam piše protiv tog tzv. cjepiva jer je uvidio gdje to vodi
naravno, da bi se nešto više znalo treba čitati i druge portale,sajtove a ne samo mainstream medije u rh!!
ali to je nekome teško, netko tko se navukao na te mediokritete teško je vjerovati stručnjacima koji tvrde suprotno
najlakše je takvima priljepiti etiketu,to su teoretičari zavjera
znaš li tko je prvi uveo taj pojam u medije...CIA, ako nisi znala

Vrh

PostPostano: Sub vel 19, 2022 15:16 

Hrki, nisi slušao srpsku Premijerku?
Objasnila je kako se kod njih proglašava smrtnost od korone: "Idem se testirati, ispostavi se da sam pozitivna. Izađem van i...na mene naleti tramvaj. Ja pozitivno, mrtva i"?
Ustvrdila je da će njena smrt biti evidentirana kao: umrla od korone. Ne s koronom.
.
Znam slučaj u Sl. Bodu...Ali to nije za javnost. NARUČENE smrtnosti od COVIDa-19... A Omikron mutirao preko 90 puta!
Priče za malu djecu. (Pa ja sam prebolio Omikron služeći pacijenta s temperaturom 39,4 st.C dva dana. BEZ MASKE!!!! On je, od prvog simptoma do potpunog oporavka "prelećao "čak" tri dana! Ja dobio "straaašnu" temperaturu 5. dan: 37,2 i to dva dana. I? Očito je Omikron prevaro i Capaka i ostale jer moja prehrana obiluje crvenim lukom i češnjakom).

U studenom ili prosincu sam čitao da se očekuje svinjska gripa - mutirana: H6N5. Onda u siječnju čitam da je to ipak H1N1.... "Svinjara" koja uzima živote? Kao BAŠ ONA ISTA kao u Dallasu/Teksas? Eee...

nisam slušao ali vjerujem da tako rade,tako rade i naši
ja sam prije 20 dana imao omikron...nimalo temperature, nos mi šmrcao samo dva dana!!
kao najobičnija prehlada , nazeb...da mi mali djeca iz njegovog razreda nisu imali koronu ne bih se testirao i nebih ni znao da imam koronu!
dva dana samo šmrcao, nijednom nisam kihnuo, nijednom nisam imao temp.iznad 36,5 c isl.

Vrh

PostPostano: Sub vel 19, 2022 15:23 

evo samo dio videa koji razotkrivaju o covid19, cijepljenju isl.

https://www.brighteon.com/c3bb60cd-53ed ... 7716c4847d

za svoj rad je dobivao i prijetnje smrću:
https://www.brighteon.com/3feb4b05-6b8c ... d61707e658

ovaj drugi video posebno znimljiv od 35. minute:
https://www.brighteon.com/1fd8f1f4-63df ... 46a1b0955b

komplacija njegovih govora...on je btw, bio nominiran za nobekovu nagradu!
tko ima uš nek čuje..
https://www.brighteon.com/new-search?qu ... loaded=all

Vrh

PostPostano: Ned vel 20, 2022 09:12 

totus tuus je napisao/la:

Željko Porobija

Ovo je jedan od glupljih postova koje sam pročitao!
Čisti isprani mozak MS medija, koji se brzo urušava!
Ovo je klasični primjer kada ne vidiš šumu od stabla ili bolje rečeno, ne želi!

Vrh

PostPostano: Pon vel 21, 2022 11:52 

Mlada psihologinja iz St umrla neki dan nakon duge borbe sa opakom bolesti.
No antivakserima ni smrt nije sveta, nemaju pojma tko je, ne spriječava ih u komentarima da je vjerovatno umrla od cjepiva.
To su isprani mozgovi, ne znanstvenici koji nas pokušavaju zaštititi i izliječiti.

Vrh

PostPostano: Pon vel 21, 2022 14:03 

Ima izreka:
"Put do pakla je popločan dobrim namjerama" ili
"Željeli smo najbolje, ali se ispostavilo, kao i uvijek"

Vrh

PostPostano: Uto vel 22, 2022 17:04 

Mlada psihologinja iz St umrla neki dan nakon duge borbe sa opakom bolesti.
No antivakserima ni smrt nije sveta, nemaju pojma tko je, ne spriječava ih u komentarima da je vjerovatno umrla od cjepiva.
To su isprani mozgovi, ne znanstvenici koji nas pokušavaju zaštititi i izliječiti.

Burna tema, ali predlažem da zadržimo mir, dosljednost i argumentiranost... Nadam se da se slažeš!

Mislim da je prije Teo spomenuo da "na Vaersu antivakseri dodaju i pišu što žele"... E pa mislim da nije tako, svaka tamo zabilježena nuspojava i smrtni slučaj dobro je dokumentiran (uz ime i prezime, datum i kod cjepiva, liječničke potvrde...), tako da EU itekako razmišlja o nadoknadama oštećenih (kad, zanimljivo, ni proizvođači ne žele preuzeti odgovornost).

Moje mišljenje je (a i mnogi se stručnjaci slažu) da je kod max. 50 smrtnih slučajeva trebalo stati s cijepljenjem, te cjepiva ponovno dati na doradu, ispitivanje i kontrolu... a ne inzistirati na covid-potvrdama, 3G, 2G i slična prisiljavanja.

Nisam antivakser (ponovno tvrdim), ali kad slušam od medicinskih sestara i ljudi iz svoje blizine koji su se cijepili "ne osjećam se više kao prije", pa sve do ispovijesti o teškim upalama bubrega i kronično visokom tlaku, upali srca i slično, pojavi se čudan osjećaj da nešto tu opasno ne štima.

Najavljuju već novi virus (!), a cijela ta znanstveno-pandemijska promidžba (uz laboratorijske viruse) izgleda mi kao veliko otajstvo zla.
Više daleko ne izgledaju niti "tri dana mraka", kao ni blackout, novi rat... Bit će velika sreća ako nas Bog u vrijeme našeg života toga poštedi! :)

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata