Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 14:38

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub stu 06, 2021 11:48 

Još jedna zanimljivost o novom soju sa stranice koja prati svjetsku statistiku: https://www.worldometers.info/coronavirus/
Ovo pročitajte jer je važno i jer su dobre vijesti...
Iako je u više zemalja broj zaraženih veći, smrtnost je u Hrvatskoj upola manja nego u istom razdoblju lani (od alfa-soja), u Austriji triput manja, a u nekoliko zemalja i deset puta manja.. Stranica bilježi i broj ozbiljnih (kritičkih) stanja: u odnosu na ukupan broj aktivnih slučajeva broj kritičnih iznosi oko 1%.. Znači 99% zaraženih se liječe doma i nije im potrebna hospitalizacija.

Primjerice u Hrvatskoj (možete provjeriti i sami):
datum: 6. 12. 2020. - 4084 novih slučajeva dnevno - 72 umrla
datum: 5. 11. 2021. - 6932 novih slučajeva dnevno - 36 umrla

I tako, i slično, i još bolji rezultati u drugim zemljama...
Ovo pišem jer su mnogi ljudi u strahu od novog soja, i zato jer i mediji i političari šire dezinformacije i lažne vijesti (o vrlo opasnom novom soju), ali statistika ne laže.

Ovih dana je osvanula i dječja statistika: https://i-nastava.gov.hr/vijesti/covid- ... cenici/859
Čemu nas time zatrpavaju? Isključivi razlog je što Pfizer proizvodi i cjepiva za djecu, pa iako je za djecu virus bezazlen i čak manje opasan od obične gripe, uskoro će početi vjerojatno neka vrsta ucjenjivanja prisilnim nametanjem cjepiva i djeci.

U Švedskoj koja je cijelo vrijeme 2020. godine imala otvorene i škole i vrtiće bilježi statistiku od 0 umrle djece od Covida, a učitelji su bili manje zaraženi od prosjeka populacije.

Što dodati osim još jednog zanimljivog linka: https://www.vjeraidjela.com/odbijanje-c ... -savjesti/

Vrh

PostPostano: Ned stu 07, 2021 13:33 

Od srca preporučam preslušati do kraja.
*maknuti nekatolički linkovi*

A linkovi ispod su za Totus Tuus i po reakcijama sličnima:
"Ako je netko sijao strah od korone, onda su to definitivno mainstream mediji koji su prema američkom CDC-u odgovorni za brojne slučajeve hospitaliziranih i umrlih od covida, jer prema objavljenoj studiji, strah i anksioznost su drugi najvažniji komorbiditeti".

*maknuti nekatolički linkovi*

Vrh

PostPostano: Ned stu 07, 2021 18:59 

Hvala ti, Zdrave, na ovim linkovima (iako nisu katolički, dobro je znati i što druge zajednice misle i pišu o tome)!

Strah je svakako naš veliki neprijatelj, drugim riječima, naš je zadatak svakodnevno stvarati mir u ovom nemirnom svijetu, koliko je to do nas. Vjera izgoni strah, kao i molitva, pouzdanje, čitanje dobrih vijesti i Božje riječi...

Dobro je poslušati i pročitati što i ova četvorica svećenika govore:
https://hkm.hr/vijesti/domovina/vapaj-c ... -covid-19/

i na stranici: http://www.fratar.net/

Ako se netko muči sa strahom od neizvjesnosti i tjeskobom preporučujem:
http://rijec-za-tebe.blogspot.com/2019/ ... apije.html

Vrh

PostPostano: Ned stu 07, 2021 21:35 

Da, svakako!
A i ovo je "poruka" (točnije apel):
"Od danas odvojimo vrijeme i pomolimo se za svoju Domovinu!
Izdvojimo 15-20 minuta svoga vremena i molimo Gospodina da nam Domovinu izbavi od ove pošasti!
I ne samo ove - da SPASI NAŠU DOMOVINU!
Krunica je moćno oružje protiv svake nedaće". (ne sjećam se tko je pokrenuo ovu hvalevrijednu akciju). Ali da je i ova SVEOPĆA, GLOBALNA hajka nametnuta - ima li još dvojbe? Naš Ustav harantira tolika naša građanska prava, no famozni civilni Stožer gati sve - o Plenkovićevoim naputcima ili...???
Samo Bog može raspetljati, ukinuti ovo opsadno stanje. Jadno da se naši oci-biskupi zavukše u rupe...

https://fratar.net/542-fr-nikola-noso-m ... tiv-covida

https://kamenjar.com/ekskluzivno-svecen ... m-vremenu/

Vrh

PostPostano: Pon stu 08, 2021 20:38 

"Ako je netko sijao strah od korone, onda su to definitivno mainstream mediji koji su prema američkom CDC-u odgovorni za brojne slučajeve hospitaliziranih i umrlih od covida, jer prema objavljenoj studiji, strah i anksioznost su drugi najvažniji komorbiditeti".

daj ajde ovo sa strahom ne drži vodu nikako,pa da je to istina imigranti bi umrli ili napunili bolnice već u turskoj a eto ih žive,zdrave i sretne u njemačkoj i to već godinama

Vrh

PostPostano: Pon stu 08, 2021 20:40 

Da, svakako!
A i ovo je "poruka" (točnije apel):
"Od danas odvojimo vrijeme i pomolimo se za svoju Domovinu!
Izdvojimo 15-20 minuta svoga vremena i molimo Gospodina da nam Domovinu izbavi od ove pošasti!
I ne samo ove - da SPASI NAŠU DOMOVINU!
Krunica je moćno oružje protiv svake nedaće". (ne sjećam se tko je pokrenuo ovu hvalevrijednu akciju). Ali da je i ova SVEOPĆA, GLOBALNA hajka nametnuta - ima li još dvojbe? Naš Ustav harantira tolika naša građanska prava, no famozni civilni Stožer gati sve - o Plenkovićevoim naputcima ili...???
Samo Bog može raspetljati, ukinuti ovo opsadno stanje. Jadno da se naši oci-biskupi zavukše u rupe...

https://fratar.net/542-fr-nikola-noso-m ... tiv-covida

https://kamenjar.com/ekskluzivno-svecen ... m-vremenu/

od koje pošasti?pa ako nismo uspjeli izmoliti da Bog spasi našu domovinu od pošasti abortusa koja je mnogo gora od covida zašto misliš da ćemo biti uspješni sa molitvom protiv kineskog virusa?

Vrh

PostPostano: Pon stu 08, 2021 20:44 

i uostalom čemu link na tu stranicu koju kao da je antikrist uređivao?

Vrh

PostPostano: Uto stu 09, 2021 09:26 

Citat:
i uostalom čemu link na tu stranicu koju kao da je antikrist uređivao?

Je li i Stjepan antikrist:
https://www.youtube.com/watch?v=BD7DGlb ... l=AGAPERTV

ili ova četvorica?
https://www.youtube.com/watch?v=1KEhQ6x ... l=AGAPERTV

E, Teo, Teo.......Ma, čemu komentirati?

Vrh

PostPostano: Uto stu 09, 2021 17:15 

Je li i Stjepan antikrist:
https://www.youtube.com/watch?v=BD7DGlb ... l=AGAPERTV

ili ova četvorica?
https://www.youtube.com/watch?v=1KEhQ6x ... l=AGAPERTV

E, Teo, Teo.......Ma, čemu komentirati?

Ne vidim nigdje da stjepan ili ova četvorica reklamiraju ono zlo od stranice.

Vrh

PostPostano: Uto stu 09, 2021 17:23 
Administrator

Molim da se prema pravilima foruma ne stavljaju linkovi na nekatoličke stranice, svi takvi linkovi biti će uklonjeni. Raspravljamo o katoličkom gledanju na pandemiju, da ne skrećemo s teme.

Vrh

PostPostano: Uto stu 09, 2021 19:57 

Giovi, Teo i drugi…
1. Na TV-u, večeras, mogli ste čuti i vidjeti: selo Paučje nedaleko Đakova, malo stanovnika, nema kontakta s drugim ljudima/okolnim selima i SVI su NEGATIVNI, ali svi će se cijepiti - ako je to istina - zašto? TKO ih nagovara, plaši i ZAŠTO?
2. Link sa Stjepanom Liceom npr. stavio sam zbog APSURDA uvođenja COVID propusnica: "Ili se cijepi ili…" (ostaješ bez posla, nećeš u ljekarnu po lijekove, KREPAJ, CRNI ili se cijepi!
3. Svaki virus pri mutaciji oslabi, neki i za 30%. Od Alfa, pa Beta,…sada Delta soj je toliko "moćan" da ga zdravi (čitaj: oni dotad "negativni") prebole na nogama.
4. Sve više znanstvenika "javlja" da je ovaj virus veoma sličan "svinjari-H1N1, i "dešifrirali su ga kao H6N5 (ili H5N6, zaboravio sam).
5. Cilj prisile i oduzimanja Ustavom zagarantirane slobode i građanskih prava nije naše zdravlje, nego PROFIT u prvom redu. Kao drugo ZAŠTO se već sprema i 4. doza? Jer je već ona 1. doza smanjila ljudski imunološki sustav. Pri bilo kojoj gripi npr. takva osoba je - Bog joj se smilovao, ali - osuđena na smrt: njen imunološki sustav bit će nula (0)!
6. Biti pozitivan je znači i BOLESTAN! Dapače, cijepljeni su veća opasnost i za te negativne, jer cijepljeni i dalje ŠIRE ZARAZU.
Pa gdje je tu pamet, logika, imamo li zdrav razum od Boga nam darovan?

Znao sam koji će me svećenik pričestiti na jezik/usta i kad je on imao sv. Misu išao sam kod njega. Sada je "s vrha" došla zapovijed: svi na ruke - zašto? Ja sam i dalje NEGATIVAN!
A ima nas takvih još. I molimo Boga da prosvijetli naše biskupe, nadbiskupe, naše u HBK da javno reagiraju, da sagledaju činjenicama u oči, ukoliko - što se nagađa - nisu ucijenjeni npr. s "Mogućnošću" izbacivanja vjeronauka iz škole i tko zna čime još.

Zar NITKO ne vidi da nam Domovina srlja u propast preko slugu Zloga? Jadni oni koji "špricaju u pacijente"…Ako nisu svjesni što čine, Bog im se smilovao.

Mislim da je vijest procurila sa sastanka Bilderberga održanog 2017 (možda i ranije): oni (moćnici, svjetski drmatori) razmišljaju o svijetu sa cca dvije milijarde ljudi kako bi LAKŠE upravljali svijetom. A Bill Gates (navodno su zlobnici taj citat "izvukli" iz konteksta???): da će od pandemije umrijeti oko 1,7 milijardi ljudi. KAKO je to znao? Ne zaboravimo da je on jedan od najdarežljivijih donatora Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.
Ja više neću sudjelovati u ovim raspravama, jer će me "netko" okvalificirati da sam antikristov potrčko. I mislim da bi bilo mudrije i Bogu ugodnije da umjesto prepucavanja ovdje baš SVI forumaši krenemo barem u jednu devetnicu Predragocjenoj Krvi Kristovoj da spasi našu Domovinu.
Bog se svima smilovao u nadolazećim mjesecima!
Mir i svako dobro! Uz zaziv BB da vam/nam svima dobri Bog UMNOŽI uspavanu vjeru u Njegovu providnost, a usavrši pouzdanje i ljubav prema Njemu koji je dopustio ovu pandemiju da se razotkriju namisli srdaca.

Vrh

PostPostano: Uto stu 09, 2021 22:19 

Giovi, Teo i drugi…
1. Na TV-u, večeras, mogli ste čuti i vidjeti: selo Paučje nedaleko Đakova, malo stanovnika, nema kontakta s drugim ljudima/okolnim selima i SVI su NEGATIVNI, ali svi će se cijepiti - ako je to istina - zašto? TKO ih nagovara, plaši i ZAŠTO?
2. Link sa Stjepanom Liceom npr. stavio sam zbog APSURDA uvođenja COVID propusnica: "Ili se cijepi ili…" (ostaješ bez posla, nećeš u ljekarnu po lijekove, KREPAJ, CRNI ili se cijepi!
3. Svaki virus pri mutaciji oslabi, neki i za 30%. Od Alfa, pa Beta,…sada Delta soj je toliko "moćan" da ga zdravi (čitaj: oni dotad "negativni") prebole na nogama.
4. Sve više znanstvenika "javlja" da je ovaj virus veoma sličan "svinjari-H1N1, i "dešifrirali su ga kao H6N5 (ili H5N6, zaboravio sam).
5. Cilj prisile i oduzimanja Ustavom zagarantirane slobode i građanskih prava nije naše zdravlje, nego PROFIT u prvom redu. Kao drugo ZAŠTO se već sprema i 4. doza? Jer je već ona 1. doza smanjila ljudski imunološki sustav. Pri bilo kojoj gripi npr. takva osoba je - Bog joj se smilovao, ali - osuđena na smrt: njen imunološki sustav bit će nula (0)!
6. Biti pozitivan je znači i BOLESTAN! Dapače, cijepljeni su veća opasnost i za te negativne, jer cijepljeni i dalje ŠIRE ZARAZU.
Pa gdje je tu pamet, logika, imamo li zdrav razum od Boga nam darovan?

Znao sam koji će me svećenik pričestiti na jezik/usta i kad je on imao sv. Misu išao sam kod njega. Sada je "s vrha" došla zapovijed: svi na ruke - zašto? Ja sam i dalje NEGATIVAN!
A ima nas takvih još. I molimo Boga da prosvijetli naše biskupe, nadbiskupe, naše u HBK da javno reagiraju, da sagledaju činjenicama u oči, ukoliko - što se nagađa - nisu ucijenjeni npr. s "Mogućnošću" izbacivanja vjeronauka iz škole i tko zna čime još.

Zar NITKO ne vidi da nam Domovina srlja u propast preko slugu Zloga? Jadni oni koji "špricaju u pacijente"…Ako nisu svjesni što čine, Bog im se smilovao.

Mislim da je vijest procurila sa sastanka Bilderberga održanog 2017 (možda i ranije): oni (moćnici, svjetski drmatori) razmišljaju o svijetu sa cca dvije milijarde ljudi kako bi LAKŠE upravljali svijetom. A Bill Gates (navodno su zlobnici taj citat "izvukli" iz konteksta???): da će od pandemije umrijeti oko 1,7 milijardi ljudi. KAKO je to znao? Ne zaboravimo da je on jedan od najdarežljivijih donatora Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.
Ja više neću sudjelovati u ovim raspravama, jer će me "netko" okvalificirati da sam antikristov potrčko. I mislim da bi bilo mudrije i Bogu ugodnije da umjesto prepucavanja ovdje baš SVI forumaši krenemo barem u jednu devetnicu Predragocjenoj Krvi Kristovoj da spasi našu Domovinu.
Bog se svima smilovao u nadolazećim mjesecima!
Mir i svako dobro! Uz zaziv BB da vam/nam svima dobri Bog UMNOŽI uspavanu vjeru u Njegovu providnost, a usavrši pouzdanje i ljubav prema Njemu koji je dopustio ovu pandemiju da se razotkriju namisli srdaca.

ovdje se jedino razotkrilo koliko su ljudi podložni lažnim vijestima i teorijama urote

Vrh

PostPostano: Čet stu 11, 2021 21:05 

Ne slažem se s osobnim napadima na bilo koga na ovom forumu i s korištenjem etiketa "antikrist" i slično... :evil:

Sad u službenim vijestima čitam kako Modernino cjepivo nije za mlađe od 30 godina jer izaziva probleme sa srcem (jučer umro i mladić u Solinu), a molim vas lijepo, kad je još umirovljeni imunolog Srećko Sladoljev pisao za isto cjepivo da je "otrov za srce", pa su ga Faktograf i slični razapinjali da širi antivakserske izmišljotine.

:roll: Cjepivo štiti. Da, treba se MOLITI da cjepivo štiti.

Jer nije stvar u cjepivu (svako tijelo reagira na svoj način), sve je u Božjim rukama.

Vrh

PostPostano: Pet stu 12, 2021 17:24 

Ja moram na cjepljenje, inače otkaz.

Vrh

PostPostano: Pet stu 12, 2021 20:10 
Administrator

HBK je dala izjavu u vezi toga:
"Posljednjih dana stvorilo se ozračje određenih pritisaka na osobe koje su očitovale problem vlastite savjesti. Tematiziranjem gubitka radnih mjesta i socijalnog statusa radi toga što se neki nisu cijepili dodatno je opteretilo i poljuljalo povjerenje i društvenu klimu. Imajući u vidu kako je temelj društvenog uređenja poštivanje čovjeka i njegova dostojanstva, smatramo potrebnim uzeti u obzir argumente i razloge pojedinaca koji iz opravdanih razloga isključuju mogućnost cijepljenja. U tom kontekstu sve mjere i odluke za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom trebaju biti bez prisile i uvjetovanja, kako ističe naputak Kongregacije, posebice u pogledu prava na rad, usluge i sudjelovanje u društvenom životu. Isto tako preporuča se korištenje neinvazivnih metoda i drugih oblika testiranja."

Svakoga bi ohrabrio da ne pristaje olako na bilo što iz pritiska i prisile, već da radi prema svojoj savjesti. Ako će se cijepiti ili pak ne cijepiti, neka to bude dobro promišljeno, sa upoznatim rizicima i dobrobitima. Cijepljenje mora biti dobrovoljno, kako to navodi kongregacija, i kako upozoravaju i naši biskupi.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata