Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 12:50

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri lis 27, 2021 21:02 

Na Laudato tv slika iz Međugorja (po mojim uvjerenjima) otpočetka pandemije je zabrinjavajuća. Nema razmaka, ne nose se maske, već sam i prije pomislila da je stigla neka interna privatna privatna objava o ignoriranju poruka Stožera...

A evo i što Gospa sad veli:
"Zato, dječice, kad vas žele staviti u okove i vama se služiti, to nije od Boga, jer Bog je ljubav i daje svoj mir svakom stvorenju."

To antivakserska poruka? Naravno da nije...
Okovi mogu biti simbol bilo kojeg ropstva. Ovisnosti. Grijeha... Antivakseri bi rekli: magneto-proteinima žele nas zaista staviti u okove digitalne tehnologije i naših vlastitih pametnih telefona, a ako to i Gospa želi reći - možda je u pravu...

Ne znam prati li netko od vas naše europarlamentarce? Otkad su otišli van, naši mediji ih fino ignoriraju... Ponekad pročitam njihove objave na službenoj stranici EU parlamenta i jasno mi je zašto... Ivan Vilibor Sinčić, Mislav Kolakušić, Ladislav Ilčić - nisu baš promotori našeg stožera, ali većina ljudi bi se s njima itekako složila.

:wink:

Vrh

PostPostano: Čet lis 28, 2021 10:57 

Ne vjerujem da bi bila većina, odnosno, još vjerujem u zdrav razum i obrazovanje.
Ti koje si nabrojala nikad mi nisu bili pojam pameti. Sinčić, aktivist, sa floskulama i predstavama, žena sa fakultetom koji nije završila i sve živozidaške afere, Kolakušić, sudac koji je sudjelovao u svemu protiv čega je, kao, digao glas, prevrtljivi brbljavci sa sljedbom naivaca (zaboravila si Borozan, Matića, Tomašić, Resslera, Piculu i ostale).

Vrh

PostPostano: Čet lis 28, 2021 20:21 

Zaboravila si napisati da Bog i krivim crtama ravno piše.
Iz svega tog zla što si nabrojala Bog može izvući na kraju i dobro... Ljudi su glasali, a Božja je providnost ta koja upravlja.
Protiv svakog od njih vodila se medijska hajka (i još uvijek traje), a ne priča se o prestrašnim posljedicama lockdowna i ove krivo vođene pandemije...
Mentalne bolesti, emocionalni poremećaji, porast ovisnosti i nasilja, socijalna izolacija i segregacija, gubitak obrazovanja - i nitko bar da kaže: ljudi, kuda smo to krenuli?

Vrh

PostPostano: Čet lis 28, 2021 21:33 

Zaboravila si napisati da Bog i krivim crtama ravno piše.
Iz svega tog zla što si nabrojala Bog može izvući na kraju i dobro... Ljudi su glasali, a Božja je providnost ta koja upravlja.
Protiv svakog od njih vodila se medijska hajka (i još uvijek traje), a ne priča se o prestrašnim posljedicama lockdowna i ove krivo vođene pandemije...
Mentalne bolesti, emocionalni poremećaji, porast ovisnosti i nasilja, socijalna izolacija i segregacija, gubitak obrazovanja - i nitko bar da kaže: ljudi, kuda smo to krenuli?

Adrijana, bojim se na put kojem veeelike neizvjesnosti. I ja mu ne vidim kraja. Bojim se da to sve možda ipak lići na pripravu...Hmmm...
Pandemija, siguran sam, nije krivo vođena. Nama je svakako KRIVO vođena, ali netko tu diktira. Eh, po njihovom se provodi/vodi baš po planu.
Sve sam više uvjereniji da će "stvar" ispasti baš takva. Žalim ali sve dublje "tonem" u takva razmišljanja.

Vrh

PostPostano: Pet lis 29, 2021 10:41 

Mentalne bolesti, porast ovisnosti, bla, bla, prestrašne posljedice loockdowna...
Tko nas to plaši? Mislim, one koje uspijeva?
Meni ništa od toga, a nisam ni u okolini ništa primjetila. Djeci je "fora" nositi masku, neki ih nose i putem do škole, no roditelji su ti koji ih plaše i instrumentiraju. Ništa solidno neće se raspasti, neće nitko normalan zbog loockdowna (kojeg i nema) početi tući ženu ili se drogirati. Samo nas truju tim plašenjem. Malo introspekcije nikome ne škodi, dapače.
Možda ako netko ima probleme, emocionalne ili neke druge pa sad izađu na vidjelo (ne bi da ih muče :; ), možda je i bolje da osvjesti te probleme.
Te priče što ih širite, valjda će vam biti smiješne jednom, nadam se.

Vrh

PostPostano: Sub lis 30, 2021 10:44 

Totus tus - SVE TVOJE! (?), nije ova pandemija toliko opasna za tijelo, već je to pandemija OTPADA od Boga, vjere; pandemija uzdizanja sebe, svoje pameti, mizernoga znanja i "razumijevanje" svega oko sebe.
....
Iz poruka m. Magdalene Plassman(iz knjige VELIKI ZNAK J. Suknera):
"Ove su objave POZIV čovječanstvu na razmišljanje da upozna kako je daleko od Božjih zapovijedi zalutalo. Ovdje može svatko ustanoviti na kojoj se strani nalazi. Danas čovječanstvo tapka u mraku kao nikad prije! Ovdje se može jasno razlikovati što je kraljevstvo Svjetla, a što kraljevstvo tame. Jer su se mnogi pripisali tami, jedva da još mogu stati na put Svjetla. . .
Neka bude volja Oca, Sina i Duha Svetoga i neka bude hvaljena i moljena od sada i uvijeke"!... "ŽALOST VISI NAD ČOVJEČANSTVOM….Mogo će ljudi umirati: siromasi i bogati, mladi i stari. Broj mrtvih je veći od rođenih! Ovaj naraštaj ne zaslužuje drugačije, jer više ne zna za Božje zapovjedi".
"…Ovaj naraštaj neće više dugo opstati. Velike su revolucije pred vratima. Ljudi neće da se promijene. Božje se kazne množe. SVE SE LOMI, novac, gospodarstvo, bogatstvo, čast...Dolazi veliko zlo na svijet … Radi za Kraljevstvo Božje! Doći će velika promjena. Vi se možete spasiti MOLITVOM, ŽRTVOM i ZADOVOLJŠTINOM... Šutnja, ljubav, zadovoljština i žrtva - to vodi k cilju. Gospodin će istom onda zahvatiti kad bude izgledalo da neprijatelj pobjeđuje".
"…Strah zahvaća ljude…Još imamo vremena da se spasimo. Bujice krvi poteći će zemljom. Vrijeme Milosrđa prolazi. Ljudi lutaju kao ovce bez pastira. VELIKA SVJETSKA POLITIKA IGRA SVOJU POSLJEDNJU IGRU, sve bliže je sat kad će Gospodin probuditi uspavane".
"Lucifer bije zadnju bitku...CRKVA JE UDARNI CILJ! Rim će proživjeti strašne dane, teže nego za vrijeme Nerona. Teško onome tko obeščasti Božji hram. Doći će strašan sud za one, koji u tome sudjeluju. Gdje su molitve, žrtve, zadovoljština?… Ne bojte se nikoga, jer će biti pokošeni kao pšenica…Pozivajte uvijek Trojedinoga Boga...O, oholi svijete, prigni se pred Velikim, Svemogućim i Jakim Bogom. On će odbaciti sve koji Njega ponižavaju i rugaju Mu se. Samo još jednom će Gospodin pokloniti Milosrđe u Velikoj Opomeni, koju će uskoro poslati na vas… Moli neprestano za obraćenje grješnika, što znači za cijeli svijet. Čas Opomene će doći iznenađujuće brzo. Nastupit će tama, bljesak svjetla i već će biti čas spoznaje tu".
"Blago onome koji će Božju ruku milosrđa prihvatiti i baciti se na koljena, te povikati:"OČE, SAGRIJEŠIO SAM PROTIV TEBE I TVOJIH ZAPOVIJEDI! Oholost se nalazi pred padom, SAMO SE PONIZNOST MOŽE SPASITI". Pozivajte uvijek Trojedinoga Boga, da nam On pripremi pobjedu… Tko je kao Bog"!
"Čovječanstvo stoji pred najvećom katastrofom, koja je ikada na svijetu postojala. Zlo na zlo, strah na strah, rat na rat. . . DOSTA je! Božji je zahvat blizu. Tri puta će Gospodin zahvatiti da čovječanstvo potrese, da se spasi sto se spasiti može. On će zahvatiti kroz Ljubav i Milosrđe svojom svemoći i pravdom. Ovaj trostruki zahvat će kroz kratko vrijeme izmijeniti dosad poznatu sliku svijeta".
"Ljudi udaraju jedni na druge kao krvoločne životinje. Tko može vjerovati da taj pokolj može prestati naravnim sredstvima? Ovdje MORA zahvatiti Jedan,koji je moćniji od pakosti ljudske, koji će u trenu staviti SVE u zastoj! Onaj, koji upravlja nebom i zemljom iz vremena u vječnost. Ne želi Bog, Gospodar, smrt grješnika, nego želi da se obrate i žive. Kazne čine da se srca još više otvrdnjuju. I tu Gospodin ima drugi plan. . . Sve će Božja mudrost iznijeti na svjetlo. BOG će, osobno, otvoriti sva srca..."!
"Znaj da ovaj zemaljski život ima smisla za svakog čovjeka: odlazak u vječni život gdje je mir, veselje, ljubav...Treba li se čuditi što vas demoni, koji su nekada uživali vječnu sreću, sada nastoje povuci nazad od cilja? Vi trebate nositi teret jedan drugome, pomagati se. Ljubav prema bližnjemu, po njoj će vas prepoznati svijet. Vi ste Božji! ". . .

Vrh

PostPostano: Sub lis 30, 2021 10:48 

I na kraju ISUSOV ULTIMATUM
"O, oholi i razuzdani svijete, zar si zaboravio da postoji Bog? Grijesi svijeta dopiru do neba…
Prolivena krv traži osvetu. Ali JA NISAM BOG OSVETE, nego ljubavi, milosrđa i praštanja!
Svatko, tko me zamoli za oproštenje, pripravan pokajati se i promijeniti svoj život, neka dođe k meni. Sotona vas sprječava. . . Vi, koji ste posegnuli za slavom, moći, novcem kojim vas sotona mami, OTKAŽITE mu! On je bio anđeo svjetla, ali je ZBOG OHOLOSTI zbačen i postao knezom pakla.
Ja sam Gospodin Bog tvoj! Čovječe, vrati se Vječnoj Istini!
Budite djeca svog Nebeskog Oca. A ja ću poslati SVJETLO u vaše duše, da spoznate kojega ste duha. Svakoga tko to svjetla primi u poniznosti i kajanju, spreman vratiti se k Meni, Ja ću primiti u svoj naručaj kao izgubljena sina. Počastit ću ga ljubavlju, dobrotom i milosrđem. Želim da bude SAMO JEDAN PASTIR i JEDNO STADO…Oduprite se bratoubilačkoj osveti. Ja ne želim smrti grješnika…
A ovo je ULTIMATUM! Priznajte svoje grijehe udarajući se u prsa: `BOŽE, BUDI MILOSTIV MENI SIROMAŠNOM GRJEŠNIKU`.
Uđite u sebe i molite se svom Bogu. Zazivajte me u svim svojim potrebama. Spasite svoje duše da postignete vječno blaženstvo. Odstupite od bratoubilačke osvete, odstupite od laži, podmuklosti, vaših zlodjela i svetogrđa! Sve će biti obznanjeno onog dana mog dolaska. Blaženi koji su čista srca jer će Boga gledati. Spomeni se posljednjih stvari: SMRT, SUD i VJEČNOST (raj ili pakao) i nećeš više griješiti"!
.....
Ne, ova pandemija nije ostvarila onaj očekivani "učinak" ni ljudski, niti Božji , jer očito je On dopustio pandemiju iz samo Njemu poznatog razloga, pošto samo On - Bog, od "-" može (i to često čini) načiniti "+".

Vrh

PostPostano: Sub lis 30, 2021 12:48 
Administrator

Molim da se o privatnim objavama raspravlja na već postojećoj temi Privatne objave i nebeske poruke – znakovi razlučivanja.

Vrh

PostPostano: Sub lis 30, 2021 20:10 

Mislim da Zdrave želi reći da je i ova kriza radi našeg obraćenja.. I tu se slažemo!
Ne znam je li to posljednji veliki sukob između sila tame i Božjih anđela, kao što to vidjelica naglašava, ali htjela bih nekako vjerovati da i nije to onaj najstrašniji, konačni sukob (opisan i u Knjizi otkrivenja).

Što nam je sada činiti? Bilo koja stranica Svetog Pisma može nam dati svjetlo ili utjehu ili put.. Jer sam Bog i stišava oluju i liječi bolesne, slijepcima daje da vide, oprašta nam i daje svoj mir...

Još jedna poveznica na Vjera i djela (neka ostane među nama):
https://www.vjeraidjela.com/sto-nam-je- ... jepljenja/

Autor piše ono što i sam Papa, drugim riječima, piše u Laudato si': postali smo robovi "tehnološke paradigme", a trebamo se vratiti prirodi "od Boga stvorenoj, za nas i radi Njegove ljubavi prema nama"...

Vrh

PostPostano: Sub lis 30, 2021 21:16 

Mislim da Zdrave želi reći da je i ova kriza radi našeg obraćenja.. I tu se slažemo!
Ne znam je li to posljednji veliki sukob između sila tame i Božjih anđela, kao što to vidjelica naglašava, ali htjela bih nekako vjerovati da i nije to onaj najstrašniji, konačni sukob (opisan i u Knjizi otkrivenja).

Adrijana, "u sridu", to sam želio reći. Samo ne da je to posljednji sukob...Točnije: to je početak ovako OTVORENOG djelovanja onih vlastodržaca - 0,02 promila brojčano, ali po bogatstvu 98% (kojih imaju u svojim rukama, na računima, nekretninama, farmaceutskim tvrtkama i tko da sve nabroji).
Giovi, hvala što nisi obrisao poruku. Ona je ionako ponajviše zbog Totus tuus
Da, Adrijana, pa zato i imamo sv. Pismo!!! Treba, kao prvo željeti razumjeti, Duhom, ako Mu dozvolimo da nas On vodi. Što možemo sami, ovako jadni, sitni, mizerni, a sada i sluđeni?

Znamo da je Majka Božja izjavila u Međugorju:
"Molitvom i postom se mogu dokinuti i promijeniti prirodni zakoni, zaustaviti ratovi" - To tumačim i kao da vjerničkim, žarkim molitvama možda možemo "pretvoriti" mjesece u tjedne, a godine u mjesece -skratiti događanja. Ali ono što je Bog odredio, mi to nikako ne može spriječiti. Samo odgoditi.
A sva ova strka oko pandemije... Čuli smo novu "reklamu"?
-Obzirom koliko sam kilograma hrane pojeo u svojih 68 godina... - To na TV govori plaćeni `maneken` kako se valjda zato ne boji primiti cjepivo?! Koliko je to prozirno: "Cijepi se, jer..." (ja to tako prevodim, i ne samo to), "MORAMO vas, dragi sugrađani, označiti barem 70% populacije".

Vrh

PostPostano: Ned lis 31, 2021 19:30 

:) Zdrave, ne samo da je Gospa u Međugorju to rekla, to i inače trebamo vjerovati: da Bog upravlja i sve zlo okreće na dobro.. Remeti planove zlobnicima.. I ruši zločinačke planove..
Taj plan postoji već dugo, neke stranke ga propagiraju otvoreno, neke kriomice, uvijek nalazeći neka nova "rješenja" (abortuse, kontracepciju, pilule, nova cjepiva koja "slučajno" zakazuju...)

Samo, mene STRAH hvata što nam to ne govore oni koji bi trebali, naši vladajući, naši liječnici (svaka čast izuzecima!), što mnogi nisu bar tako oprezni da kažu: neka se cijepi tko misli da mu neće naškoditi.. Ne, oni još tjeraju u stres ljude prijeteći: ako se ne cijepiš, izgubit ćeš posao..

Jedina mi je UTJEHA što sam već vidjela puno ozdravljenja, osobito nakon molitvi.. I ja sam molila prošle zime za svoju tetu (koja je i onkološki bolesnik) i treći dan devetnice Gospi brze pomoći krenulo je nabolje.

U čudnoj smo situaciji: cijepljeni se čude necijepljenima zašto im zdravlje nije važno, i obrnuto: zašto ste vi cijepljeni toliko naivni...? A istina je da smo svi djeca Božja i jedni druge trebamo molitvom pomagati, uz veliko POUZDANJE da Bog može i najgore situacije okrenuti u dobar ishod. Samo Bog to može...

Vrh

PostPostano: Pon stu 01, 2021 15:46 

Samo, mene STRAH hvata što nam to ne govore oni koji bi trebali, naši vladajući, naši liječnici (svaka čast izuzecima!), što mnogi nisu bar tako oprezni da kažu: neka se cijepi tko misli da mu neće naškoditi.. Ne, oni još tjeraju u stres ljude prijeteći: ako se ne cijepiš, izgubit ćeš posao..

Rijetki su izuzeci, Adrijana... (v. PP)
A vidi i ovo (slažem se s onime na kraju videa)
https://www.facebook.com/ttopalovic/vid ... 074472884/

Vrh

PostPostano: Uto stu 02, 2021 11:25 

:)

...

Misliš da bi liječnici trebali tako govoriti?
Smiješno.

Vrh

PostPostano: Uto stu 02, 2021 20:07 

Rijetki su izuzeci, Adrijana... (v. PP)
A vidi i ovo (slažem se s onime na kraju videa)
https://www.facebook.com/ttopalovic/vid ... 074472884/

Hvala na linku, Zdrave, iako možda dr. Hodkinson ovdje preublažuje Covid-situaciju: iako su mnogi pozitivni asimptomatski, on tvrdi da su PCR testovi u 95% lažni (to je njegova pretpostavka za koju mislim da nije točna). Covid uzrokuje trajnije probleme kod mnogih, zato ipak navijam da se čuvate u 3 koraka: distanca, maska i izbjegavanje većih okupljanja.

Ipak, ta bolest nikako nije razlog za ikakvu segregaciju raznim kodovima, potvrdama, nametanjem obveznog cijepljenja i sl.

Evo što se pisalo prije 9 mjeseci:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... u-15049086

Ako sva cjepiva štite, kako to da je sada više zaraženih nego u istom razdoblju lani - kad još nije ni bilo cjepiva?

Ova tema se zove "Pandemija i vjera", pa se lijepo pitam: kome vjerovati?

U Rimu je nedavno bio summit na kojem su liječnici pokazali da je moguće spriječiti teže posljedice Covida ranom intervencijom, ali i tretmanima Covid prevencije.. Ludo bi bilo ne shvatiti ih ozbiljno. :wink:

Vrh

PostPostano: Uto stu 02, 2021 20:45 

Više nigdje na googleu nema ni jedne izjave/tvrdnje naših "imunologa" da cjepivo stimulira naše tijelo na stvaranje imuniteta. Sada se tvrdi nešto posve suprotno.
Koliko se sjećam, za gripu, pa i onu "svinjaru" (H1N1) antibiotici ne koriste u borbi protiv virusa, a čime liječe oboljele? Moja nečakinja je "šopana/filovana" antibioticima i - za divno čudo ANTIBIOTICI su POBIJEDILI VIRUS u njoj! (???), Ajme… (Ili sam ja sve pogrešno čitao o učinku antibiotika?)!
Ma tko je još ostao pametan, prevedeno: ŠTO JE ISTINA o Sars Cov 2 iliti COVIDu-19?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata