Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub srp 13, 2024 03:43

Vrijeme na UTC + 01:00 sata
Započni novu temu Odgovori  [ 303 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet srp 15, 2021 22:17 
Avatar korisnika

Pridružen: Pet srp 24, 2009 22:03
Postovi: 4415
U nedjelju smo u misnim čitanjima slušali o prorocima, o poslanju apostola i o skromnom proroku Amosu.
Amos je bio jedan od onih koje je Gospodin pozvao, a on sam nije se smatrao dostojnim niti je želio tu službu.
Svećenik betelski ga je htio otjerati iz kraljevskog hrama...
Danas ima puno onih koji bi silom HTJELI biti proroci, pa razne crne prognoze koje čuju sa svih strana nazivaju "porukama Gospodnjim".
Neću reći da su oni svi lažni, njihove riječi su nekad puno više od suhoparnih propovijedi i uglavnom pozivaju na obraćenje i sakramentalni život...
A saznanja koja imaju iz raznih izvora mogu se pokazati na naše iznenađenje upravo i točnim.
Oni čine posebnu vrstu apokaliptičkih spisa nastalih u radionici vjerničkog uma, kakvih je sasvim sigurno bilo i u prošlosti, a mnogi su neka vrsta duhovnog dnevnika.

U evanđelju Isus šalje apostole bez suviška odjeće i opreme, a zadatak im je "propovijedati obraćenje, izgoniti zloduhe i nemoćnike mazati uljem i liječiti." (Mk 6, 13) Upravo ove tri službe su potrebne i danas...


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Pet srp 16, 2021 22:00 
Avatar korisnika

Pridružen: Pet srp 24, 2009 22:03
Postovi: 4415
U razlikovanju duhova suvremen primjer nam pruža blažena mudrost mladoga Ivana Merza... Ostati u zajedništvu, vrijeme posvetiti klanjaju Vječnome Ocu, utjehu potražiti u Presvetom Srcu Isusovu, ne napustiti Papu ni biskupe, a ostaviti sve lažne proroke, zanimati se za sve ono što Sveta Crkva naučava, a kloniti se sektaštva bilo s lijeve, bilo s desne strane crkvenog krila, čitati Sveto Pismo, a ne izmišljene poruke... probuditi u srcu vjeru, ufanje i ljubav...


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Ned srp 18, 2021 21:16 

Pridružen: Pet kol 19, 2011 12:51
Postovi: 529
U razlikovanju duhova suvremen primjer nam pruža blažena mudrost mladoga Ivana Merza... Ostati u zajedništvu, vrijeme posvetiti klanjaju Vječnome Ocu, utjehu potražiti u Presvetom Srcu Isusovu, ne napustiti Papu ni biskupe, a ostaviti sve lažne proroke, zanimati se za sve ono što Sveta Crkva naučava, a kloniti se sektaštva bilo s lijeve, bilo s desne strane crkvenog krila, čitati Sveto Pismo, a ne izmišljene poruke... probuditi u srcu vjeru, ufanje i ljubav...

što ako svećenici potiču da se vjeruje u izmišljene poruke?


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Pon srp 19, 2021 21:52 
Avatar korisnika

Pridružen: Pet srp 24, 2009 22:03
Postovi: 4415
što ako svećenici potiču da se vjeruje u izmišljene poruke?


I oni mogu biti pogrešno informirani, mogu biti pomalo lakovjerni ili u inat neposlušni. Svakakvih ima...
Jednom sam našla dobar članak o tome što činiti kada vidiš da je u župi svećenik očito u nekoj zabludi... Kako se postaviti, a da jednostavno ne pobjegneš i ne iziđeš iz Crkve, a niti da mu budeš nametljiv... Ne mogu sad naći, nešto je slično ovome:
https://www.catholic.com/qa/priests-wit ... g-opinions

https://www.catholic.com/audio/cot/bein ... ing-church


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Ned srp 25, 2021 21:07 
Avatar korisnika

Pridružen: Pet srp 24, 2009 22:03
Postovi: 4415
Ukazanja Djevice Marije ne događaju se samo u Katoličkoj crkvi. Nekad prije sam pisala o "Čudu u Damasku", ali pošto poveznice više ne rade, evo ispravka:
https://www.soufanieh.com/

Zadnja (ali vjerojatno ne i posljednja poruka) glasi:
The wounds that bled on this land
are the very ones that are in My Body,
because the cause and the author are the same.
But take courage, their fate is similar to that of Judas.

(Isusova poruka, Veliki četvrtak, 2014.)

Tumač kaže da Isus nikad nešto slično nije rekao, on se toliko solidarizirao sa sirijskim žrtvama rata da njihove rane naziva svojima "jer su uzrok i začetnik isti". Ohrabrite se, dalje kaže Isus, jer će njihova sudbina biti jednaka Judinoj...

Na Veliki četvrtak 2004. godine također je spominjao ranu, i to svog Presvetog Srca koje je izvor ljubavi za svaku dušu:
This is the Source from which every soul may quench.
The Wound of My Heart is the Source of Love.
As for the Wounds, they are due to a crime I did not commit.


Ukazanja Djevice Marije i Isusa započela su još 1982. godine, a središnju poruku čini Isusov poziv za ujedinjenjem. Posebne poruke javljaju se u značajne datume - onih godina, obično u Uskrsno vrijeme, kada se kalendari Katoličke i Pravoslavne crkve poklapaju pa "slučajnošću" ispada da se Uskrs slavi na isti dan. Isus ne krije kako su mu ti blagdani posebno dragi.

Osim što vapi za ujedinjenjem i to "na Petrovoj stijeni", dio poruka odnosi se na Mariju koju Isus naziva "vratima nebeskim" i kaže: "Tko časti nju, časti i mene..." Dio poruka odnosi se na prihvaćanje križa, podnošenje različitih tereta "radi Isusa", na življenje u Božjoj prisutnosti i u unutarnjem miru (kako ga postići...), ali i strpljivost u danima duhovne suše (kad se više ne osjeća Isusova blizina, On nam garantira da je i dalje tu za nas...). Iz ovih ukazanja potječu i nekoliko molitvi, jedna od njih je poznata i iz prijašnjih ukazanja (Francuska, 19. st., Marija Chambon) o predragocjenim ranama Isusovim - jedna nažalost zaboravljena pobožnost u nas:
"Oče, zaslugama rana svoga ljubljenog Sina, spasi nas!"

Jedna od značajnijih poruka glasi:
My children,
My peace I gave you, but what have you given Me?
You are My Church and your heart belongs to Me, unless this heart has a god other than Me.
I told you: The Church is the kingdom of Heaven on earth.
He who has divided it has sinned.
And he who has rejoiced from its division has also sinned.

It is easier for Me (to accept) that an infidel believe in My name
than that those who pretend to have faith and love swear by My name.
It is in God alone that you must place your pride.
Pray for the sinners who forgive in My name, and for those who deny My Mother.
My children, I have given you all of My time, give Me a part of your time.


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Sub srp 31, 2021 21:41 
Avatar korisnika

Pridružen: Pet srp 24, 2009 22:03
Postovi: 4415
Tijekom četvrtog ukazanja (21. 2. 1983., Damask) Djevica Marija je govorila o oholosti i pravoj poniznosti i savjetovala Myrnu da nikad ne zaboravi ove riječi:
Bog me spašava,
Isus me prosvjetljuje,
Duh Sveti je moj život
-zato se ne bojim ničega.


* * *

Među novijim objavama našla sam "otvoreno pismo" jednog svećenika iz Damaska upućeno papi Franji. Pismo je kritika, vapaj u pomoć, ukazivanje na problem vezano za rat u Siriji, progone kršćana, bijedu ljudi i humanitarnu katastrofu... Pismo je kritika Franjinog pontifikata, ali i pontifikata Benedikta XVI. zbog "gromoglasne, bolne šutnje" na vapaje sirijskih kršćana da se papa čvršće zauzme za mir u Siriji i da se ukinu nepravedne sankcije...
https://www.soufanieh.com/PERE.ELIAS.ZA ... rancis.pdf

Je li ovo stanje jedan od najvećih propusta Zapadne crkve i općenito politike u zadnje vrijeme?


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Sub lis 23, 2021 10:34 

Pridružen: Čet lip 12, 2008 18:03
Postovi: 619
Iako je ovo poduže, smatram da se tekst može kopirati u Word.doc, pa kasnije pažljivo proćitati.
.
PORUKA SV. GABRIJELA OCU MICHELEU RODRIGUEU, primljeno u ožujku 2021.:
(uzeto sa `Poruke Neba za vremena u kojima živimo`

Otac Michele Rodrigue:
U noći sa 17. na 18. ožujka 2021. anđeo je Gospodnji (kasnije sam shvatio da je to bio sveti Gabrijel arkanđeo) došao oko 2:30 u noći da mi kaže o svetoj i velikoj diskreciji svetog Josipa sa Sveta obitelj i njegovoj ulozi na kraju loših vremena. Kažem "kraju loših vremena" da izrazim razdoblje različito od onog Kristova slavnog povratka na kraju vremena.
Ovo iskustvo koje ću ispričati nazivam snom. Gabriel se prvi put predstavio kao sjajno svjetlo. Postupno sam razaznavao oblik svjetlosnog bića s nečim što je izgledalo kao svjetlosna krila. Iz njegova bića proizlazila je svjetlost koja je donijela i radost i vrlo duboki mir u Bogu. Kao da ste zakoračili u dio Neba gledajući ga. Tada se začuo njegov glas:
„Došao sam otkriti diskreciju svetog Josipa od vremena kada sam s njim razgovarao do dana kada je trebao napustiti zemlju. Njegova je uloga zaštitnika i čuvara Svete obitelji bila velika smirenost i veliko povjerenje u Boga Vječnog Oca. Njemu kao Presvetoj Djevici Mariji dano je da bude prvi u najsvetijoj spoznaji otajstva Trojstva Oca i Sina i Duha Svetoga.
Slobodno prihvaćanje uzimanja Djevice Marije za njegovu nevjestu dalo mu je radost ulivenog znanja prožetog živim i očinskim odnosom s Isusom, njegovim Stvoriteljem, svojim Kraljem i njegovom Ljubavlju. To znanje Josip je primio iz ljubavi koju je imao prema Mariji njegovoj Mladoj, i iz Volje Svemogućeg Oca. Od tog trenutka Josip je odveo Mariju kući i aktualizirao službu svoje ljubavi prema Mariji i Djetetu.
Drama koja se dogodila u vrijeme Spasiteljeva rođenja izaziva razmatranje njegovog velikog autoriteta koji je omogućio očuvanje Bogo-Djeteta i njegove Majke od svakog znaka koji je mogao ugroziti identitet djeteta. Dakle, đavao i njegovi poslušnici mogli su nauditi Isusu i njegovoj Majci. Njegova snaga i njegova Ljubav držali su đavla i njegove pomoćnike podalje. Sve do dana rođenja Djeteta Kralja, čak ni Herod sa svojom pratnjom nije znao ništa o tome. Ipak, Znak je bio na nebu, magi su već išli u susret djetetu-Bogu-Djetetu, a pastiri, najmanji među ljudima, bili su poučeni glasom anđela!
U trenutku kad je Herod htio ubiti Božje dijete, u snu sam, voljom vječnog Oca, upozorio Josipa da uzme Dijete i njegovu Majku i pobjegne u Egipat. Tu je ostao do smrti tiranina. Nazad u Nazaretu, Sveta obitelj ostala je tamo tijekom svih godina Isusova rasta. Nitko nije sumnjao tko su Isus i njegova Majka. Josipova diskrecija bila je savršena kako ne bi privukla poglede Zloga i tako ometala plan Boga našega Oca. Josipovo navodno očinstvo pokrilo je Dijete i njegovu Majku na tako sjajan način da nitko ne može izraziti niti pristupiti.
Josipova očinska nježnost bila je poput špilje na Stijeni kako bi zaštitila Dijete i njegovu Majku od nevremena ovog svijeta. Ova diskrecija nastavit će se u šutnji i molitvi, u svakodnevnom radu, pa čak i u odmorima kako se ne bi dopustilo posumnjati u postojanje Božjeg Mesije. Josipova poslušnost izvršavanju Volje vječnog Oca sa skromnim i čistim srcem učinila ga je najreprezentativnijim muškim likom na zemlji u središtu Svete obitelji. Njegovo očinstvo i njegova muškost bili su slični onome što je Bog želio od početka svega. Tako kao što je sveti Josip štitio Dijete i njegovu Majku, štiti Crkvu u njezinu povijesnom rastu. Na još svečaniji način u ova vaša vremena.
Današnje vrijeme zahtijeva podizanje zastora Božje diskrecije za svetog Josipa u njegovoj ulozi za Kristovu Crkvu. Sada je vrijeme da otkrijemo riječi drugog pisma Solunjanima skrivene od početka Crkve. Zaista, tajanstvena figura, koja koči ili sprječava očitovanje antikrista i njegovu sadašnju dominaciju, sada se mora otkriti kako bi svi pravednici mogli razumjeti događaje koji se događaju. Morate biti spremni i držati upaljene svjetiljke za očitovanje Sina Čovječjega. Evo Svetog teksta drugog pisma svetog Pavla Solunjanima, 2. poglavlje:
"A što se tiče Dolaska Gospodina našega Isusa Krista i našeg okupljanja oko njega, molimo vas, braćo:
ne dajte se brzo pokolebati u svom shvaćanju niti uznemiriti ni nekim duhom, ni nekom riječju, ni nekim tobože našim pismom, kao da će sad-na Dan Gospodnji.
Neka vas nitko ne zavede ni na koji način. Jer ako prije ne dođe onaj otpad i ne otkrije se Čovjek bezakonja, Sin propasti,
Protivnik, onaj koji uzdiže sebe protiv svega što se zove Bog ili svetinja, dotle da i u Božji hram zasjedne gradeći se Bogom...
Ne sjećate li se, to sam vam govorio dok sam još bio među vama?
I sada znate što ga zadržava da bi se pojavio tek u svoje vrijeme.
Doista, otajstvo bezakonja već je na djelu, samo ima tko da ga sada zadržava dok ne bude uklonjen.
Tada će se otkriti Bezakonik. Njega će Gospodin Isus pogubiti dahom usta i uništiti pojavkom Dolaska svoga -
njega koji djelovanjem Sotoninim dolazi sa svom silom, lažnim znamenjima i čudesima
i sa svim nepravednim zavaravanjem onih koji propadaju poradi toga što ne prihvatiše ljubavi prema istini da bi se spasili.
I zato im Bog šalje djelovanje zavodničko da povjeruju laži
te budu osuđeni svi koji nisu povjerovali istini, nego su se odlučili za nepravednost.
Mi pak moramo uvijek zahvaljivati Bogu za vas, braćo od Gospodina ljubljena, što vas je od početka odabrao za spasenje, posvećenjem u Duhu i vjerom u istinu."
Doista, „misterij bezakonja" već je na djelu; dovoljno da se otpusti onaj koji ga sada zadržava. Danas vam kažem: Onaj koji to zadržava je sveti Josip! Svojom molitvom i zagovorom sveti Josip pomaže vjernicima u duhovnoj borbi za obranu vjere vojujuće Crkve. Uz molitve svetaca i duša u čistilištu, odnosno Trijumfalnu Crkvu i Trpeću Crkvu, pomoć svetog Josipa i Djevice Marije tvoreći štit vjere koji do sada zadržava antikrista.
Dobro čuj moje riječi. Čaša bezakonja se prelijeva i uskoro će doći vrijeme za Crkvu kada će se dogoditi progon pravednika. Voljom Oca i Sina i Duha Svetoga ovu je godinu 2021. papa Franjo proglasio godinom svetog Josipa. Ponuđen vam je veliki blagoslov zaštite. Tijekom ove godine bit ćete prisiljeni napraviti izbor. Ono što se predstavlja kao cjepivo-spasitelj (eng. vaccine-saviour) samo je iluzija. Uskoro će vam se nametnuti žig Zvijeri za kupnju, jelo ili putovanje. 2021. godina je godina razboritosti za one koji žele biti vjerni Kristu. Svima onima koji žele slijediti Krista pomoći će vam sveti Josip. No, On se mora diskretno povući 8. prosinca.
U to vrijeme, a već je počelo, svi oni koji odbacuju Krista ulaze u silu zablude koja ih tjera da vjeruju u laž. Društvena i planetarna laž koju su organizirali i pripremili pomoćnici antikrista. Oni tvore lažnu Crkvu koja je doista društveno tijelo antikrista. Oni su oni koji vladaju strahom, dominacijom, komunističkom i socijalističkom ideologijom. Manipuliraju za lažno univerzalno bratstvo. Oni su se infiltrirali u Kristovu Crkvu s namjerom da je unakaze i oskrnave njezine sakramente. Sve dolazi na svoje mjesto. Do 8. prosinca ti se zli pomagači sami organiziraju putem medija i stvaraju klimu sumnjičavosti, straha i osude.
Moraju se pripremiti za dolazak Nesvetog organiziranjem svjetskog poretka u kojem će vladati podjela i zbrka na štetu Istine nauka Crkve. Skandali i optužbe zahvatit će Crkvu posvuda. Pokreti koji poriču muškarce i žene postat će novi suci ove društvene laži. Do sukoba će doći u obiteljima koje tvrde da su potrebna cjepiva i žig zvijeri. Sukobi među narodima doći će do te mjere da će sve izgledati beznadno. Srca će se ohladiti, savjest će biti svezana i pomračena zbog grijeha koji je svuda zahvatio.
Iako se čini da antikristov kukolj guši pravednike i svece, ostavljajući dojam Božje smrti i kraja Katoličke Crkve, sve je to samo privid. Kad se sveti Josip "povuče" Bezgrješno Srce Marijino započet će trijumfe njezina Bezgrješnog Srca za svoju djecu i za Crkvu. Crkva će proći kroz bolove pročišćenja gdje će je Djevica Marija pratiti kao Žalosna Majka. Neka će njezina djeca biti mučenici, nosit će palmu Kristove pobjede na dan trijumfa Bezgrešnog Srca Marijina. U vrijeme kad će se pojaviti antikrist, oglasitt će vrijeme utočišta koje su pripremila sveta srca Isusova i Marijina te čisto srce svetog Josipa. Utočišta su djelo tri i pol godine objavljene u Knjizi Otkrivenja. Oni su Božje djelo.
Malo stado ne bojte se. Gledajte očima vjere, nade i ljubavi. Skloništa su pod posebnom zaštitom Gospe od Karmela. Ovako je to htjelo njeno Bezgrješno Srce. Ne možete li sada vidjeti djelo Svete Isusove obitelji, Marije i Josipa? Rečeno je sve što trebate znati. Živite s povjerenjem kako biste ostvarili svoju Božansku volju i često ponavljajte ovu molitvu: Isuse, uzdam se u Tebe!"
___________________________


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Sub lis 23, 2021 10:38 

Pridružen: Čet lip 12, 2008 18:03
Postovi: 619
Iako je ovo poduže, smatram da se tekst može kopirati u Word.doc, pa kasnije pažljivo proćitati.
PORUKA SV. GABRIJELA OCU MICHELEU RODRIGUEU, primljeno u ožujku 2021.:
(uzeto sa `Poruke Neba za vremena u kojima živimo`

prof. dr. O`Connor:
Evo ključnih tema poruke i nekih vlastitih misli:
U poruci se kaže da je sam Sveti Josip "zadržavač", o kojem govori sveti Pavao u Svetom pismu (2. Solunjanima, 2. poglavlje), koji koči/zadržava moć Antikrista. 2. Solunjanima 2: 7, međutim, odnosi se na vrijeme u kojem će sputavač biti " maknut s puta", što će omogućiti Antikristu (to jest "bezakoniku") da stekne vlast.
Ovo uklanjanje ograničenja, fra. Michelova poruka kaže, poklapa se sa završetkom Godine svetog Josipa, koja pada 8. prosinca 2021. godine.
Jasno, sveti Josip nikada neće zaista biti "maknut s puta". Uvijek je bio i uvijek će biti zaštitnik univerzalne Crkve, užas (strah) demona i uvijek će biti tu za nas. Ipak, ova poruka implicira da je godina svetog Josipa podrazumijevala poseban izljev njegove zaštite na Crkvu (poruka se odnosi na ovu godinu kao "veliki blagoslov zaštite") - izljev koji je i sam bio toliko snažan da je spriječio Antikrist nije stupio na scenu, iako je bilo zrelo vrijeme za njegov dolazak. No s završetkom te godine posebne zaštite, Antikrist se više neće spriječiti u uzidzanju.
U poruci je jasno naznačeno da cjepivo protiv Covida nije žig zvijeri, jer će žig doći "uskoro" kao uvjet da se "kupuje, jede ili putuje". To, međutim, implicira da je cjepivo dio sveobuhvatnog sustava Znaka zvijeri i da je to "iluzija spasitelja". Ovo je slično mom trenutnom - osjećaju za stvari. To jest, da su cjepiva protiv Covida - čak i ako su njihovi pristaše u pravu po pitanju učinkovitosti/sigurnosti/važnosti (što ne odobravam!) - dio uvođenja većeg i mračnijeg sustava. Stoga posebno potičem one koji su primili cjepivo da budu posebno na oprezu zbog svega što slijedi, te da ne dopuštaju navikama da odlučuju o svojoj sljedećoj odluci - iste metode koje se koriste za promicanje cjepiva uskoro će se koristiti za promicanje Žiga zvijeri.
U poruci se kaže da će se posebna zaštita svetog Josipa "diskretno povući" 8. prosinca. Stoga ne bih rekao da ova poruka nužno predviđa nešto kataklizmično upravo na taj dan. Umjesto toga, poruka kaže da će - iako je ovaj proces već započeo - oni koji odbacuju Krista, nakon tog vremena "ući u silu zablude koja ih tjera da vjeruju u laž". Društvena i planetarna laž koju su organizirali i pripremili antikristovi pomagači. "
Nakon što 8. prosinca istječe posebna godina zaštite svetog Josipa, ova poruka kaže, zle moći koje će moći početi provoditi ono što sada pripremaju organizirajući se „putem medija [za] stvaranje klime sumnje, straha i otkazivanje ... gdje će vladati podjela i zabuna ... ”Drugim riječima, posljednje daske Antikristove infrastrukture su gotovo na svom mjestu; nakon 8. prosinca 2021. koristiti će se za njihovu namjenu.
Ali sav taj kaos i zlo bit će samo "pojava", iako će - napomenuo bih ovdje za one koji nisu upoznati s proročanstvima - to uključivati 3 godine globalnih kazni (nakon Upozorenja), kakve svijet nikada nije vidio, uključujući katastrofu/rat/slom/progon bez presedana, vladavinu Antikrista, a zatim i 3 dana tame. Iako će mnogi biti mučenici (i trebali bismo se prije svega radovati mogućnosti takve časti za sebe!), Vjerni ostatak će, uglavnom, biti zaštićen.
Uistinu, toga dana, kaže se u poruci, Gospa će "započeti početke pobjede njezina Bezgrješnog Srca".
Ovaj će trijumf kulminirati u Eri mira - ispunjenju molitve Oče naš - vladavini Božanske volje na zemlji kao i na nebu. Ovo su najuzbudljivija vremena u povijesti za život. Vjerujete li u Isusa i nastojite li živjeti u Njegovoj Volji? Tada se apsolutno nemate čega bojati. Sklonite se u Sveta i Bezgrešna srca i revnosnije se uključite u Misiju nego ikad prije. Nije vrijeme za povlačenje, vrijeme je da zajurišate naprijed s tim bojnim poklikom na usnama, ŽIVIO KRIST KRALJ! Za sada je Njegovo Kraljevstvo tako blizu da ga gotovo možemo okusiti.
Poruka se zatim zaključuje sljedećim poticajem, na koji vas i ja od srca potičem, i kojim zaključujem ovaj post:
"Živite s povjerenjem da biste ispunili svoju Božansku volju i često ponavljajte ovu molitvu: Isuse, uzdam se u tebe!"


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Sub lis 23, 2021 20:55 
Avatar korisnika

Pridružen: Pet srp 24, 2009 22:03
Postovi: 4415
Tko je čitao ovu temu otpočetka, vidio je da ima puno takvih "objava", čak i svećeničkih (kao npr. fra Stefano Gobbi - on je više puta u svoje vrijeme proricao čak i smrt pape Ivana Pavla II. i svaki put je pogriješio), njegove su poruke također bile o masoneriji i o "lažnom papi", a i o 1000 godina Ere mira (tzv. milenarizam), tako da se neke stvari ponavljaju... Apokalipsa nam se zadnji put približavala Velikim Jubilejom (2000./ 2001. godina), a sada dolaskom Covida 19 i, još više, sumnjivog cjepiva.

Kao i Stefano Gobbi, osnivač Marijanskog svećeničkog pokreta, tako i fr. Michel Rodrigue nema dopuštenje svog biskupa za širenje svojih lokucija - tj. biskup se ne slaže s njim u vezi točnosti njegovih proročanstava... I to je znak...

The Catholic Weekly objašnjava ponešto o tome:
https://www.catholicweekly.com.au/canad ... rophecies/

Na portalu Catholic Bridge detaljnije analiziraju većinu njegovih važnijih poruka, neke od njih su se ispunile, neke su sumnjive, a neke su ipak protu-crkvene i služe (nepotrebnom) širenju panike:
https://www.catholicbridge.com/catholic ... drigue.php

Uglavnom, sve ono što se njemu zamjera, vrlo je slično fra Gobbiju, J. Learyju i ostalima koji su svoj "poziv" osjetili / naučili / preuzeli u Međugorju.


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Pon lis 25, 2021 09:58 

Pridružen: Čet lip 12, 2008 18:03
Postovi: 619
Uglavnom, sve ono što se njemu zamjera, vrlo je slično fra Gobbiju, J. Learyju i ostalima koji su svoj "poziv" osjetili / naučili / preuzeli u Međugorju.

Ma taj Leary…Ma stalno sam nalazio samo: "Moj narode" - ovo, "Moj narode" - ono! Ponavlja se stalno. Nema nigdje Draga djeco, kao primjer. Nema uopće pojma DRAGI ili LJUBLJENI!.
A taj koji kaže "Moj narode", on uporno tupi Learyu kako će on (zar Isus?) sve riješiti. Najbedastije je gdje tvrdi kad u Americi počnu progoni, "Moj narode, bit ćete sigurni u mojoj lađi…"- koja će ih odvesti na neko sigurno mjesto - gdje, koje, kakvo?
Ispada da vjerni Isusu neće ništa morati brinuti - sve će Isus učiniti samo da "jadni" ljudi ne trpe, ne brinu. Čemu onda sve ono u Ivanovo Otkrivenju?
Utočišta - Srce Isusovo i Marijino! Mislim da su to dva nasigurnija utočišta.
Dakako da je sve jasno od koga su te hmmm…"poruke" preko J.L.
Što se mene tiče, mislim da su (naglašavam: moj osobni stav i uvjerenje) poruke o Opomeni preko dr. Mary Jane Even daleko bliže Otkrivenju nego sve ostale zajedno.


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Pon lis 25, 2021 17:19 

Pridružen: Čet lip 12, 2008 18:03
Postovi: 619
... Apokalipsa nam se zadnji put približavala Velikim Jubilejom (2000./ 2001. godina), a sada dolaskom Covida 19 i, još više, sumnjivog cjepiva.

Adrijana, ne vidim COVID-xy kao apokaliptičko sredstvo, barem ja. "Apokaliptičkije" je spaljivanje šuma, npr. u Čileu za uzgoj goveda(kojeg sad i HR uvozi, bile polovice zamrznute 3 ili 6 mjeseci); oslobađanje metana u najsjevernijim dijelovima Europe i . . .I još štošta, a o čemu se rijetko govori i piše. Ali nisam o tome kanio…Ne sad i ovdje.

Mnogo prašine dižemo oko poruka… Možda s pravom, možda što ni sami nismo načisto tumačimo li ispravno svoje Evanđelje koje imamo u svome domu? Možda i jer ne živimo po njemu, ne u potpunosti? Uostalom, svakakvi smo, svi različiti - i Bogu hvala da jesmo, jer da je suprotno, ne bi ni ovoga foruma bilo.
Istina je i da su vremena takva te u svemu treba biti oprezan. Ipak, lažni "proroci" vrlo brzo sami sebe diskreditiraju, no ima i onih poruka o kojima - i uz koje - treba malo promozgati. Evo što o porukama (koje Crkva ipak priznaje) i o ukazanjima rekoše meni poznati oci ("poznati" - pročitao sam, dakako, nisam suvremenik. :) :

"Najbolji dokaz da je Crkva Božansko djelu su karizme, kojih je sjajem i slavom ukrašena, kojih je autor Duh Sveti".
(Papa Leon XIII u Enciklici `Divinum illud munus` od 9. svibnja, 1897.god.)

"Struktura Crkve se ne smije ograničavati na hijerarijske stupnjeve…Sigurno je da NIKADA ne smiju manjkati u Crkvi i oni koji imaju čudesne karizme"
(Pio XII u Enciklici `Mistici Corporis` od 2. lipnja, 1943.)

"Ukazanja i poruke nisu ništa drugo do svraćanje pozornosti na ono što je napisano u Evanđelju. Da ZAISTA poznamo Evanđelje u dubine svjetlom Duha Svetoga i provodimo ga u život, ukazanja i poruka ne bi ni bilo jer bi bili nepotrebni.
Kad su poruke već od Boga dane, NE MOŽEMO apriori u svojoj malenkosti(oholosti) nijekati, a najmanje to činiti pozivajući se na Evanđelje koje nas pripravlja na ukazanja. Ukazanja nam pomažu probuditi smisao Evađelja. A oboje nas pozivaju na obraćenje, molitvu i veće poštovanje Euharistije" (M. A. Sajor u `Maria Mesajera`)
.
op: karizma je dar Božji na korist cijele Crkve. Ako ju karizmatičar prisvoji i zadrži samo za sebe pred Bogom će odgovarati. Boldano i podvučeno="ključ" kojim lako shvaćamo od koga dolaze poruke. Nema li toga - poruke su laž!


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Pon lis 25, 2021 20:08 
Avatar korisnika

Pridružen: Pet srp 24, 2009 22:03
Postovi: 4415
Ma taj Leary…Ma stalno sam nalazio samo: "Moj narode" - ovo, "Moj narode" - ono! Ponavlja se stalno. Nema nigdje Draga djeco, kao primjer. Nema uopće pojma DRAGI ili LJUBLJENI!.
A taj koji kaže "Moj narode", on uporno tupi Learyu kako će on (zar Isus?) sve riješiti. Najbedastije je gdje tvrdi kad u Americi počnu progoni, "Moj narode, bit ćete sigurni u mojoj lađi…"- koja će ih odvesti na neko sigurno mjesto - gdje, koje, kakvo?
Ispada da vjerni Isusu neće ništa morati brinuti - sve će Isus učiniti samo da "jadni" ljudi ne trpe, ne brinu. Čemu onda sve ono u Ivanovo Otkrivenju?
Utočišta - Srce Isusovo i Marijino! Mislim da su to dva nasigurnija utočišta.
Dakako da je sve jasno od koga su te hmmm…"poruke" preko J.L.
Što se mene tiče, mislim da su (naglašavam: moj osobni stav i uvjerenje) poruke o Opomeni preko dr. Mary Jane Even daleko bliže Otkrivenju nego sve ostale zajedno.

Da znaju o čemu sve on piše antivakseri bi mu spomenik podigli... Je li poznata ona njegova:
"Koronavirus nije opasan za 98 % ljudi" ? ... Pa zatim o skorom dolasku Antikrista, o spremanju tajnih utočišta i skloništa od diktature / tiranije koja dolazi, o lijeku protiv nuspojava cjepiva (a to su zapravo sakramentali...)

Pravi proročki duh, koliko mi se zaista čini, nemaju oni koji ga tako silno žele i čijih je, uglavnom potresnih poruka internet pun... pravi proročki duh može biti "uliven" i bez objava i ikakvih mističnih vizija, čistom snagom Duha Svetoga i naravnim nadahnućem, pa tako proroci mogu biti i neki današnji svećenici, to mogu biti i novinari koji se vode Duhom, neki intelektualci, znanstvenici, liječnici, čak i djeca... Sjećaš se Djela apostolskih i prve zajednice...?


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Uto lis 26, 2021 09:35 

Pridružen: Čet lip 12, 2008 18:03
Postovi: 619
Pravi proročki duh, koliko mi se zaista čini, nemaju oni koji ga tako silno žele i čijih je, uglavnom potresnih poruka internet pun... pravi proročki duh može biti "uliven" i bez objava i ikakvih mističnih vizija, čistom snagom Duha Svetoga i naravnim nadahnućem, pa tako proroci mogu biti i neki današnji svećenici, to mogu biti i novinari koji se vode Duhom, neki intelektualci, znanstvenici, liječnici, čak i djeca... Sjećaš se Djela apostolskih i prve zajednice...?

Točno to, i tako, Adrijana. Uzmimo baš te prve zajednice(ali primijenimo na ovo danas):

1. Nikada nikome u nekoj sredini Bog ne daje dar jezika, a da odmah ne "osigura" i pojedinca koji ima dar tumačenja jezika.
2. Sam Isus reče da se stablo poznaje po plodovima. Isto je i s darom proricanja. Židovi su ubijali proroke ako su prorokovali išta protiv njih.
3. Zašto se Novorođeni Kraljić objavljuje malenim, neznatnim, običnim ljudima, a ne "umnima" (o tome Isus sam govori posebno u svojoj Velikosvećeničkoj molitvi Ocu).
………..
ad 1. Vratili se svećenici iz Međugorja. Pita "glavni" Mariolog u RH jednom svećenika iz naše župe:
-Razmisli, bi li sve ovo što se događa u Međugorju moglo biti i djelo sotone?
Ovaj razmišlja, razmišlja i konačno (to je meni on sam pričao) izjavi:
-Pa… Mislim, MOGLO BI BITI! - Na to sam, žalostan, upitao:
-Velečasni dragi, da je sotona vidio jednu jedinu bakicu kako se iskreno kaje, ispovijeda i obećaje "Nikada više", ne bi li sotona odmah razrušio to vaše tobožnje djelo?
-Vidiš, o tome nisam tako razmišljao - odvrati mi inače dobro "potkovani" naš domaći svećenik.
Dobar poznavatelj-mariolog… U čijoj je službi? Što je on? I koliko je takvih?

Zaključak? Kao i pod 1. i 2. najviše 3. točkom, oni koji trebaju odlučivati što zaista dolazi od Boga - potpuno su zatajili, bilo da su nesposobni, bilo da su plod modernističkog pristupa "novoj teologiji".
Što su u Međugotju, nakon "detaljnog ispitivanja" pomoću raznih sprava zaključili? Da se NE MOŽE dokazati da se tu radi o ičemu nadnaravnom. A čime "dokazati"? UZV, RTG-aparatom, mikroskopom…Ajmeeee! Sama (po)stav je bio obrnut: da se NE može.
..
Crkva MORA biti oprezna, ali PLAŠLJIVA NE! A čega se treba plašiti? Pa onoga što joj se predbacuje u nekim porukama. "Svila i kadifa", su mnogima omiljele. Papa Franjo je u startu krenuo u deluksuzaciju Crkve iznutra. I? Odmah su mu "srezali krila", on SAM protiv ostataka onih koji su "reformirali" Vatikan iznutra(onih 1300 zaređenih da RKT Crkvu razore iznutra) još ih dosta ima na životu. I sad pripremaju teren. Ako ne osobno, ono preko svojih "učenika". Žalosno,


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Uto lis 26, 2021 20:25 
Avatar korisnika

Pridružen: Pet srp 24, 2009 22:03
Postovi: 4415
U načelu bih se složila s tobom, ali u postu nisam govorila o Međugorju (to je druga tema!) nego o svim onim "prisvjescima" širom svijeta, od susjedne nam Slovenije, pa do SAD-a i Južne Amerike (nazovimo ih imenima: J. Leary, Giselle Cardia i svi oni koji su dosad razotkriveni, a bilo ih je na desetke) koji su diljem bespuća interneta svako-malo objavljivali poruke malo ili nimalo vezanih uz zdravu vjeru - a zajedničko im je bilo pozivanje na svoje početke "objava tijekom posjeta Međugorju" ili s njim povezanim karizmatskim skupinama.

Da, jedan od njih je i John Leary, ako se ne varam na njegovoj osobnoj stranici tako piše.
Iako ljudi u Hercegovini nemaju veze s tim, ovakvi "vidioci" su velik uteg M.


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Sri lis 27, 2021 09:14 

Pridružen: Čet lip 12, 2008 18:03
Postovi: 619
U načelu bih se složila s tobom, ali u postu nisam govorila o Međugorju (to je druga tema!) nego o svim onim "prisvjescima" širom svijeta, od susjedne nam Slovenije, pa do SAD-a i Južne Amerike (nazovimo ih imenima: J. Leary, Giselle Cardia i svi oni koji su dosad razotkriveni, a bilo ih je na desetke) koji su diljem bespuća interneta svako-malo objavljivali poruke malo ili nimalo vezanih uz zdravu vjeru - a zajedničko im je bilo pozivanje na svoje početke "objava tijekom posjeta Međugorju" ili s njim povezanim karizmatskim skupinama.

Da, jedan od njih je i John Leary, ako se ne varam na njegovoj osobnoj stranici tako piše.
Iako ljudi u Hercegovini nemaju veze s tim, ovakvi "vidioci" su velik uteg M.


Adrijana, pa nisam ni ja mislio striktno na Međugorje, nego na priznavanje Međugorja, barem kao "fenomen", vezano barem uz Marijino pozivanje na obraćenje, molitvu, pokoru, post, ali od oficijelne Crkne nema ni toga.
Znam, znam: Lurd, Fatima...primjeri - pretjeranog opreza, skeptičnosti Crkvenih "otaca"... No danas, imam dojam da se "glavonje" u Crkvi boje (ili ne žele, onda ZAŠTO ne žele?) javno objelodaniti svoja osobna mišljenja po pitanju SVIH privatnih objava! Ja nisam našao takav dokument, a ti?
i - ne shvati me krivo, Adrijana - od svih poznatih "vidioca" i poruka preko njih, trebali bi izdvojiti one koje bi se mogle smatrati barem poticajnima. Sve ostale NE, ili "ČUVAJTE SE takvih"!
Smeta me kad samo "viču" da je taj i taj (i J. L. među njima) nada opravdano klasificiran kao lažni prorok, a onih nekoliko(koliko-toliko prihvatljivih) - o njima MUK, tišina... Kao za Međugorje, koje i sad uzimam samo kao primjer.
Znaš, nedostaje mi Suknerov `Veliki znak`. A `Zlatno pero` nije što je bilo, ne otkad je i tamo J. Leary bio forsiran. Žalosno.
ps: Learyjevih "vizija" sam čitao 50-60 i posve dosta da shvatim tko je on, kao i oni koji ga forsiraju. Bog nam pomogao i svima koji su se zalijepili uz njega. Uz takve antikristove sluge.


Vrh
 Profil  
 
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 303 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
cron
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr