Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 02:22

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet sij 01, 2015 15:35 

Barnaba je napisao/la:
Kandidati su uglavnom nastupali populistički iako mi se najiskreniji činio Sinčić s čijim se stavovima ja osobno ne slažem. Vjernički mi je najprihvatljivije govorio Kujundžić (koji je jedini uspješno kritizirao sadašnjeg neradnika koji obnaša dužnost Predsjednika), kojemu mogu zamjeriti nepotrebno napadanje kandidatkinje HDZ-ea i nepotrebno samiisticanje.
Za ostalo dvoje kandidata nemam nikakvu objektivnu pohvalu jer Kitarović nije dovoljno usmjerila kritiku na Josipovićev nerad i rušenje ugleda zemlje zbog uloge oko "Leks Perković". Isto tako mi je nelogično da netko može glasovati za Josipovića jer nema objektivnih razloga za produžetak mandata uz toliki nerad i nesposobnost u obnašanju funkcije.

Nitko nije spominjao šefa Sinčićeva "pokreta" Ivana Pernara, koji se na svojem blogu javno hvalio kako je ometao gradnju katoličke Crkve u Travnom. Pernar je uvjeren i žestok antikatolik, upoznao sam ga jednom prigodom na nekom skupu, i u krugu ljudi govorio je sve najgore o bl. A. Stepincu.

Vrh

PostPostano: Sri sij 07, 2015 09:26 

U jednom dnevnom listu koji se sve očitije svrstava uz Josipovića stoji:
Stjepo Bartulica, povjerenik za vjerske zajednice predsjednika države Ive Josipovića, večeras se na svome Facebook profilu obračunao s premijerom Zoranom Milanovićem, zbog njegovih izjava u intervjuu RTL­u o pohlepnim biskupima. Budući da je Bartulica u timu predsjednika Josipovića, može se smatrati da je ovo, na posredan način, Josipovićevo odricanje od Milanovića i njegove politike. Naime, poznato je da je Josipović održavao dobre odnose s vjerskim zajednicama, napose s Katoličkom crkvom.
Kod:
http://www.vecernji.hr/predsjednicki-izbori2014/josipovicev-savjetnik-bartulica-preko-facebooka-odgovorio-zoranu-milanovicu-982787
http://www.vecernji.hr/predsjednicki-iz ... icu-982787
Držim kako treba ovakve natpise uzimati s rezervom jer su Milanović i Josipović pobornici jedne te iste anticrkvene politike, a Milanović govori ono što Josipović neće zbog taktiziranja.

Vrh

PostPostano: Sri sij 07, 2015 12:43 

romanac je napisao/la:
Kad ja trebam glasati onda gledam ponašanje naših velikana i vođa koji između redaka daju mig kako treba glasati. Evo primjera! Josipovića je napustio Davor Pongračić savjetnik za branitelje ali Stjepo Bartulica savjetnik za vjerska pitanja je ostao na Pantovčaku. Meni je to mig za koga trebam glasati!

:roll: Tko je taj Stjepo Bartulica??
Čiji je taj vođa?

Vrh

PostPostano: Sri sij 07, 2015 18:40 

adrijana je napisao/la:
romanac je napisao/la:
Kad ja trebam glasati onda gledam ponašanje naših velikana i vođa koji između redaka daju mig kako treba glasati. Evo primjera! Josipovića je napustio Davor Pongračić savjetnik za branitelje ali Stjepo Bartulica savjetnik za vjerska pitanja je ostao na Pantovčaku. Meni je to mig za koga trebam glasati!

Čiji je taj vođa?

http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/mani ... -tea-party

Vrh

PostPostano: Čet sij 08, 2015 13:21 

Znači ti neokonzervativci podržavaju Josipovića...

Zanima me kako se njihova "konzervativna" načela slažu s Josipovićevom politikom...?

Ili su u službi samo osobni interesi?

Vrh

PostPostano: Pet sij 09, 2015 11:16 
Administrator

adrijana je napisao/la:

Adrijana, nije valjda da nasjedaš na romančeve gluposti. Prenijet ću samo kako je Vice Batarelo pozvao na facebooku:
"PREDSJEDNIČKI IZBORI - zašto u nedjelju NE glasovati za Ivu Josipovića. Da, on je pristojan čovjek ali na suptilan (i otvoren) način je protiv svih tradicionalnih i konzervativni hrvatskih vrednota... evo samo nekolicina stvari:
* on je bio za jovanovićev liberalni spolni odgoj;
* bio je protiv referenduma o braku - najveća demokratska gibanja u Hrvatskoj od neovisnosti;
* on je pro-choice, za pobačaj za ubijanje djece;
* vidi kao sjajne političare: Vesnu Pusić, Miranda Mrsića i Fred Matića!!!
* bio protiv izručenja Perkovića;
* podržava i financira ga SDP;
* javno napada don Damira Stojića!
* već je bio 5 godina, zamislite još 5!!!!!!
(...)
nadamo se značajni promjena u Hrvatskoj već od 11.1... snaga je kod nas a ne njih!"

Mislim da bi se i svi mi trebali malo trgnuti iz naše vjerničke pasivnosti, pokazati da ne prepuštamo stalno drugima da odluče i umjesto toga birati promjene na bolje.

Vrh

PostPostano: Pet sij 09, 2015 18:30 

Oličan tekst patera Ike:

...A ipak, birati se mora. Birati se uvijek mora! To vrijedi i za život općenito, i za duhovni život, i za braniteljski život, i za referendumski život… Birati se mora, ma kako kandidati politizirali i ma kakvi bili. Birati se mora – ma kako izbor bio loš. I svaki onaj koji ne iziđe na izbore samo zato što mu kandidati nisu dovoljno dobri, neodgovaran je, nepošten i neozbiljan građanin, kao što bi bio nedogovoran otac djeteta onaj koji svom sinu ne bi dao jesti zato što mu ne može ponuditi hranu kakvu bi baš htio. Ili kao što bi bio lud beskućnik koji se ovih zimskih noći ne bi skrio bilo gdje, niti uz neku toplu cijev niti u neki topli vagon – nego bi radije izabrao smrznuti se na hladnoj vjetrometini, jer nema sklonište kakvo bi htio.

Svi bi mi izabrali kad bi nam život bio izravno ugrožen ma kako izbor bio loš, i prestali bi cmizdriti i izvoljevati. No, kad se radi o državi u kojoj neću baš iste noći umrijeti ako ne izaberem, onda glumim čistunstvo i postanem onaj licemjerni sluga iz Isusove prispodobe o talentima koji je radije zakopao povjereni mu talenat nego da riskira izabrati i možda pogriješiti samo zato da bi poslije mogao reći da on i tako za njega nije glasovao. Koje licemjerstvo! Jedno pravo građansko biračko dezerterstvo! Takvo da svakog tko tako čini imamo pravo prekoriti zbog izdaje i neispunjavanja građanske dužnosti. Tko ne izabere, nema pravo ni riječi prigovarati za posao u kojem nije sudjelovao, pa bi morao idućih pet godina šutjeti...

Cijeli je ovdije: http://narod.hr/u-prijevodu/predsjednic ... kandidata/

Vrh

PostPostano: Pet sij 09, 2015 23:27 

adrijana je napisao/la:
Čiji je taj vođa?

Samo ovo moram reci: Stjepo je na takvom radnom mjestu, iako je razmisljao da odustane,
odlucio je ostati do kraja mandata.
Barnaba, to sto se obracunavao s Milanovicem, je prije njegov osobni
poriv, nikako Josipovicevo posredovanje.

Vrh

PostPostano: Sub sij 10, 2015 14:16 

kalimero je napisao/la:
adrijana je napisao/la:
Čiji je taj vođa?

Samo ovo moram reci: Stjepo je na takvom radnom mjestu, iako je razmisljao da odustane,
odlucio je ostati do kraja mandata.

Njegovo radno mjesto je viši asistent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, a ne na Pantovčaku. Prema tome argument očuvanja radnog mjesta ne stoji već je nešto drugo posrijedi. Što ja to ne znam, ali nije niti bitno za ono što sam htio poručiti.

kalimero je napisao/la:
Barnaba, to sto se obracunavao s Milanovicem, je prije njegov osobni
poriv, nikako Josipovicevo posredovanje.

Smisao mog posta je nekorektnost tog dnevnog lista koji se svrstao uz Josipovića. Taj list insinuira nešto u Josipovićevu korist, na temelju navodnog Bartulicinog FB statusa koji nije javno dostupan pa se zapravo ne zna njegov stav koga podržava na izborima.
Za razliku od njega, iako tek jučer, Vice Vincent J. Batarelo je javno obznanio podršku (endorsement) Kolindi Grabar-Kitarović. Dakle, moguće je kako su tzv. novi konzervatici pomalo rastrgani, odnosno nemaju jasan i jedinstven stav po pitanju sutrašnjih izbora.

Vrh

PostPostano: Sub sij 10, 2015 18:57 

Giovi je napisao/la:
adrijana je napisao/la:

Adrijana, nije valjda da nasjedaš na romančeve gluposti.

Oprosti što nisam shvatila šalu. Ovaj dio foruma mi je jedan od ozbiljnijih, a zanima me i zašto Romanac drži Bartulicu toliko važnom figurom u ovim izborima...

Izgleda da sam dobila odgovor od svih, samo od Romanca ne...

Vrh

PostPostano: Sub sij 10, 2015 21:15 

Barnaba je napisao/la:
Njegovo radno mjesto je viši asistent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, a ne na Pantovčaku. Prema tome argument očuvanja radnog mjesta ne stoji već je nešto drugo posrijedi. Što ja to ne znam, ali nije niti bitno za ono što sam htio poručiti.

Ok za primarno radno mjesto, a posao savjetnika je prihvatio i po svemu sto znam odlucio ga je odraditi do kraja
(kad mu je vec dano). Laksi put bio bi odustati i napustiti takvo okruzenje.
Zato ga postujem i evo odvajam vrijeme ;) da pokusam razjasnit stvar.

Vrh

PostPostano: Pon sij 12, 2015 00:16 

Josipović je kažnjen za nerad i nepoštenje. Pobjedila je Kolinda Grabar-Kitarović

Vrh

PostPostano: Pon sij 12, 2015 10:22 

Barnaba je napisao/la:
Josipović je kažnjen za nerad i nepoštenje. Pobjedila je Kolinda Grabar-Kitarović

istina. Da je Yusipowitz išta napravio, mogao je bez problema dobiti izbore kao što je to i Mesić napravio za drugi mandat. Ne treba smetnuti ni s uma činjenicu da mu je medvjeđu uslugu napravila i ona Opačićka kada je napala Vilibora :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 16, 2015 22:11 

Baš gledam našeg Bartulicu u emisiji 2 u 9.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 22:53 

Obavezno pogledati. Izvrstan savjetnik presjednika Josipovića Stjepo Bartulica u emisiji 2u9 https://www.youtube.com/watch?v=MBO6NK7COAU

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata