Giovi je napisao/la:
Što se tiče rezultata izbora za EU, od onih koji zastupaju kršćanske vrijednosti izabrani su Ruža Tomasić, Marijana Petir i Davor Stier, što nije loš rezultat, ali po meni Ladislav Ilčić nije napravio dobar posao sa Savezom za Hrvatsku.
Ne slažem se kako Davor Stier zastupa kršćanske vrijednosti bar ne u mjeri kako to čine Ruža Tomašić i Marijana Petir, a uz to je baš on sa 300-tinjak glasova uzeo mjesto predstavniku Saveza za Hrvatsku. Zanimalo bi me tvoje objašnjenje zašto Ladislav Ilčić nije napravio dobar potez pridruživši se Savezu za Hrvatsku. Preferencijalni glasovi su nedvojbeno pokazali kako Hrast ima veliku podršku, a ta činjenica prije nije bila dokazana.
Što se tiče Romanca, njega se izgleda i njegovi odriču pa ili je nekakav "lukavi satiričar tradicionalizma" ili naivac koji piše sve što čuje i pročita u tim krugovima u kojima se kreće.
Što se tiče konzervativaca nisu oni dosegli ni razinu stranačke organizacije, a još manje mogu biti pokret (to je šira i viša razina od političke stranke) već se tu tek radi o promišljanju određene stvarnosti od strane ljudi (mislim na vodeći nukleus) koji se ne bave ekonomijom (koju su trenutno istaknuli u žarište svoga interesa), dakle oni su društvenjaci i prirodnjaci po stručnom habitusu, a ovo im je kao nekakva vrsta hobi zabave. Budući ja ne mislim kako je "socijalna država" uzrok svih problema koje hrvatsko društvo ima, a niti mogu glorificirati buržuazijski sustav raspodjele društvenog dobra, jasno je kako se ne slažem sa tim postavkama konzervativne grupice. Međutim mislim kako je dobro što su ipak bar načelno katolički orijentirani. Bilo bi strašno da svoje "talente" i očiti višak vremena troše na aktivnosti usmjerene protiv Crkve ili vjere općenito, kako to radi npr. fizičar Antonio Šiber.