Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 17:24

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Čet lis 06, 2011 22:21 

EDIT: prebačeno

Čini mi se da je dovoljno pogledati njihov vizualni identitet pa da se povežu sa sotonizmom.
Je li sad stvar samo u privlačenju pozornosti određenom provokacijom u imidžu ili su oni i privatno takvi - po mom mišljenju je svejedno, to ih ne opravdava da koriste takav stil.
Ne kažem da je njihova glazba loša, može biti čak i vrhunska, ali kad se pogledaju u cjelini... Ja sam recimo takva da ne mogu odvojiti samu glazbu iz svega ostalog sa čime se dobiva "u paketu".
Kad sam ih prvi put čula, zamišljala sam ih potpuno drugačije...

Vrh

PostPostano: Ned lis 09, 2011 21:32 

Prije sam ih slušala.

Ne znam zašto bi imali veze sa sotonizmom?

Vrh

PostPostano: Uto lis 11, 2011 08:07 

Evo na primjer recimo jedna od njihovih najpoznatijih pjesama woodoo people....http://www.youtube.com/watch?v=-Fz85FE0KtQ...ako pogledate njihovo predstavljanje i opću filozofiju...vidimo da tu nema zdrave nauke...samo ispraznosti...nisu vrijedni ni spomena

Vrh

PostPostano: Sri sij 18, 2012 09:04 

ako te strah pogledat u sebe,onda su losi.a ako zelis da izvuku zakopano na povrsinu,onda su dobri.ljudi najbolje poznaju sebe,pa kad opisuju druge to im je kao da imaju ogledalo pred sobom.

Vrh

PostPostano: Sub tra 28, 2012 18:29 

Kao pripadnik generacije na koju su 80-te ostavile jak utjecaj slušam konstantno (pa upravo i sada dok ovo pišem) The Sisters od Mercy koji su isto slovili kao začetnici Gotha kao neki sotonisti no ja to kod njih fakat ne primjećujem.

Vrh

PostPostano: Sub tra 28, 2012 19:43 

Vrlo, vrlo zanimljiv članak: http://www.bitno.net/kultura/glazba/met ... no-stanje/

Ostavljam link prvenstveno zbog sebe, dok nađem više vremena da pročitam cijelog... 8)

Citat:

Može tekst koje pjesme, pa da malo analiziramo o čemu oni pričaju...?

Vrh

PostPostano: Sub tra 28, 2012 22:45 

Kad sam bio u pubertetu isto sam volio rock,metal,techno.I sad nakon par godina kad se vratim unatrag imam dojam da je dosta mraka u toj glazbi i toj ikonografiji.Ovaj The Prodigy nisam slušao ali kad u google ubacim slike taj pjevač ima nekoliko piercinga na glavi obojanu kosu u zeleno našminkane oči u crno plaženje jezika tetovaže lančine...Zar su to obilježja normalne osobe i katolika?Kakav on primjer daje?Koga predstavlja na što asocira?Što njegovi tekstovi govore kakve poruke ostavlja.Neka odgovori svatko za sebe.Meni se sada od takvih ledi krv u žilama jer ne promiču ništa korisno nego samo mrak i služenje zlomu.Ali nemojte me krivo shvatiti nije baš sve negativno samo se moraju dobro otvoriti oči i uši ako sam već vjernik uzeti slušati ono dobro a takve stvari početi lagano ignorirati.

Vrh

PostPostano: Ned tra 29, 2012 07:43 

Paskal je napisao/la:
Kad sam bio u pubertetu isto sam volio rock,metal,techno.I sad nakon par godina kad se vratim unatrag imam dojam da je dosta mraka u toj glazbi i toj ikonografiji.Ovaj The Prodigy nisam slušao ali kad u google ubacim slike taj pjevač ima nekoliko piercinga na glavi obojanu kosu u zeleno našminkane oči u crno plaženje jezika tetovaže lančine...Zar su to obilježja normalne osobe i katolika?Kakav on primjer daje?Koga predstavlja na što asocira?Što njegovi tekstovi govore kakve poruke ostavlja.Neka odgovori svatko za sebe.Meni se sada od takvih ledi krv u žilama jer ne promiču ništa korisno nego samo mrak i služenje zlomu.Ali nemojte me krivo shvatiti nije baš sve negativno samo se moraju dobro otvoriti oči i uši ako sam već vjernik uzeti slušati ono dobro a takve stvari početi lagano ignorirati.

Apsolutno sve napisano stoji... Kad sam prvi put čula za njih imali su pjesmu "No good". To je bio veliki hit. Nešto neobično, tajanstveno. Grupa je izgledala samozatajna jer se nigdje nisu pojavljavali, niti u spotu. Nitko nije znao kako izgledaju. Tekst pjesme činio se cool, onako samouvjereno i anarhistički:

>You're no good for me,
I don't need nobody.
Don't need no one,
that's no good for me.

Naizgled banalno, ali tema pjesme je u suštini oholost, bojim se da ništa drugo...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata