Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet svi 07, 2026 04:07

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 164 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Hajka?
PostPostano: Sub lis 01, 2011 06:36 

dtrnski je napisao/la:
Po meni, problem treba riješiti čim jedna osoba ima objektivan problem.

Hvarani trebaju rješavati svoj problem na drugačiji način, nisam nigdje naišao da imaju problem sa zvonima.

Naravno, jer su im zvona muzika. Ali njima trešte kafići do 3 ili 4 ujutro. Njima je problem prava buka.

Vrh

PostPostano: Sub lis 01, 2011 06:38 

APazinjan je napisao/la:
Barnaba, oprosti, ali ovo što su napravili u toj školi stvarno nije normalno. Mislim, časna sestra nema pametnijeg posla nego pregledavati facebook profile djeci??? Mislim kamo ovaj svijet ide.
Isto tako roditelji koji tuku djecu (zna se na šta mislim kada kažem tuku), takve treba malo iza rešetaka ugostiti.

Stvarno sramota što se svašta izvodi. Zbilja.

A o čemu je ovdje riječ?

Vrh

PostPostano: Sub lis 01, 2011 07:46 
sara je napisao/la:
dtrnski je napisao/la:
Po meni, problem treba riješiti čim jedna osoba ima objektivan problem.

Hvarani trebaju rješavati svoj problem na drugačiji način, nisam nigdje naišao da imaju problem sa zvonima.

Naravno, jer su im zvona muzika. Ali njima trešte kafići do 3 ili 4 ujutro. Njima je problem prava buka.

Aha, ti si ekspert jer si ustanovila da postoji prava buka i neprava buka.
Daj molim te, uozbilji se.

Vrh

PostPostano: Sub lis 01, 2011 12:55 

sara je napisao/la:
APazinjan je napisao/la:
Barnaba, oprosti, ali ovo što su napravili u toj školi stvarno nije normalno. Mislim, časna sestra nema pametnijeg posla nego pregledavati facebook profile djeci??? Mislim kamo ovaj svijet ide.
Isto tako roditelji koji tuku djecu (zna se na šta mislim kada kažem tuku), takve treba malo iza rešetaka ugostiti.

A o čemu je ovdje riječ?

Opet o predivnom izvještavanju Jutarnjeg lista, koji se sad okomio na Žensku opću gimnaziju Družbe sestara milosrdnica.

Da takvi plaćenici od novinara malo bolje pogledaju na što liče facebook-profili 12- i 13-godišnjakinja poveli bi barem javnu raspravu i pozvali na red roditelje, iza čijih leđa se to događa ili uz njihovo prešutno odobrenje.
U našoj školi se prije 3 godine dogodio prvi slučaj cyberbullynga, i to upravo pomoću FB-profila, raznih grupa „mrzitelja“ i poruka kojima su zlostavljali nekoliko djevojčica iz jednog razreda. Učenice su se među prvima obratile za pomoć i roditeljima i učiteljicama i odtada se malo češće nadzire internetsko „stvaralaštvo“ koje, ruku na srce, nije privatno nego javno, a i učenici su stekli veću sigurnost kad znaju da nekoga imaju uz sebe.

Vrh

PostPostano: Pon lis 03, 2011 14:12 

adrijana je napisao/la:
sara je napisao/la:
APazinjan je napisao/la:

A o čemu je ovdje riječ?

Opet o predivnom izvještavanju Jutarnjeg lista, koji se sad okomio na Žensku opću gimnaziju Družbe sestara milosrdnica.

Da takvi plaćenici od novinara malo bolje pogledaju na što liče facebook-profili 12- i 13-godišnjakinja poveli bi barem javnu raspravu i pozvali na red roditelje, iza čijih leđa se to događa ili uz njihovo prešutno odobrenje.
U našoj školi se prije 3 godine dogodio prvi slučaj cyberbullynga, i to upravo pomoću FB-profila, raznih grupa „mrzitelja“ i poruka kojima su zlostavljali nekoliko djevojčica iz jednog razreda. Učenice su se među prvima obratile za pomoć i roditeljima i učiteljicama i odtada se malo češće nadzire internetsko „stvaralaštvo“ koje, ruku na srce, nije privatno nego javno, a i učenici su stekli veću sigurnost kad znaju da nekoga imaju uz sebe.

Nije uopće u tome problem adrijana. Nitko sretniji od mene da se facebook profili ograniče na 18 godina (iako se zabrana ne može primjenjivati). Apsolutno sam protiv Facebook profila u tu svrhu i moje ga dijete neće sigurno imati (ako Facebook poživi toliko).

Ono što je ovdje problem jest to da časna sestra nema šta pregledavati tuđe profile, jer je to zbilja jadno. Roditelji su se ponijeli skroz krivo, što je tipično, pa su namlatili dijete da bi se pokazalo kako oni ipak brinu, a jedino što su time dobili jest moguće psihičke (i fizičke) posljedice na dijete.
Dijete neće shvatiti u čemu je pogriješilo, dakle pozitivnih strana nema.

Roditelje treba upozoriti da kontroliraju internetsku aktivnost njihove djece, ali je problem što nema tko kontrolirati roditelje. A ako je vjerovati, psihologica, koja bi uvijek trebala biti spremna pomoći i uz razgovor riješiti stvari, nije poduzela ama baš ništa.

Svaka priča ima dvije strane, moguće je da je sve izvrnuto, ali ovo pišem uz pretpostavku da je sve napisano (činjenice) istina.

Kako riješiti problem, ne znam. Uvijek je bilo i uvijek će biti, rekao bi Marko.

Vrh

PostPostano: Uto lis 04, 2011 07:10 

APazinjan je napisao/la:
Nije uopće u tome problem adrijana. Nitko sretniji od mene da se facebook profili ograniče na 18 godina (iako se zabrana ne može primjenjivati). Apsolutno sam protiv Facebook profila u tu svrhu i moje ga dijete neće sigurno imati (ako Facebook poživi toliko).

Djeca mogu ići gdje god žele i raditi što god žele u pratnji roditelja ili odraslih koji su odgovorni za njih, pa tako ne vidim zašto ne bi koristili Facebook u "pratnji" svojih roditelja ili časnih.

APazinjan je napisao/la:
Ono što je ovdje problem jest to da časna sestra nema šta pregledavati tuđe profile, jer je to zbilja jadno. Roditelji su se ponijeli skroz krivo, što je tipično, pa su namlatili dijete da bi se pokazalo kako oni ipak brinu, a jedino što su time dobili jest moguće psihičke (i fizičke) posljedice na dijete.

Kako netko odgaja svoje dijete to je već teška privatnost. Može se zadirati eventualno ako dijete prijavi svoje roditelje kao zlostavljače.

APazinjan je napisao/la:
Roditelje treba upozoriti da kontroliraju internetsku aktivnost njihove djece, ali je problem što nema tko kontrolirati roditelje. A ako je vjerovati, psihologica, koja bi uvijek trebala biti spremna pomoći i uz razgovor riješiti stvari, nije poduzela ama baš ništa.

Roditelje jednog djeteta mogu "kontrolirati" roditelji drugog djeteta jer bi sva maloljetna djeca na internetu trebala imati "pratnju".

APazinjan je napisao/la:
Svaka priča ima dvije strane, moguće je da je sve izvrnuto, ali ovo pišem uz pretpostavku da je sve napisano (činjenice) istina.

Kako riješiti problem, ne znam. Uvijek je bilo i uvijek će biti, rekao bi Marko.

Crkva ima rješenje, a to je vjeronauk. Dok djeca sama ne nauče zašto je nešto moralno ili ne i kako se treba ponašati trebaju im vjeroučitelji i nadzor odraslih. Kada nauče više toga neće biti. Kad si vidio bulling na okupljanjima kršćanske mladeži? Toga će uvijek biti samo kod onih koji ne nauče i nemaju priliku naučiti.

Ja sam se oblačila kao srednjoškolka užasno, kratke hlaćice, dekolte i takva u školu, nitko me nije upozorio da je to loše i nastavila sam tako još 10 godina. Da ne govorim u kakve me to situacije sve dovelo i kako je to utjecalo i na moje ponašanje. Da sam imala onda vjeroučitelje i da sam znala ono što znam sada nikad se ne bih tako oblačila.

Vrh

PostPostano: Uto lis 04, 2011 09:31 

Izvukla sam ovu rečenicu iz jednog teksta:

"Blaćenje Crkve nama je potrebno jer Isus je u Govoru na gori rekao da se zbog toga moramo radovati. To je osmo blaženstvo. "

Vrh

PostPostano: Uto lis 04, 2011 12:46 

anki je napisao/la:
Izvukla sam ovu rečenicu iz jednog teksta:

"Blaćenje Crkve nama je potrebno jer Isus je u Govoru na gori rekao da se zbog toga moramo radovati. To je osmo blaženstvo. "

aha, Isus je je raekao: "Blago vama kad vas zbog mene pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas, radujte se i kličite, velika je plaća vaša na nebesima"

Da, radujte se, no to n e znači da treba dopustiti vređanje vjere i Crkve, i smijati se/radovati, to Isus ne želi, no u tom branjenju onog što je sveto treba paziti na poniznost.

Vrh

PostPostano: Uto lis 04, 2011 13:41 

U tom tekstu je još pisalo, kad bi Crkva gubila vrijeme da se brani i pravda u medijima ne bi stigla činiti dobro.

Vrh

PostPostano: Uto lis 04, 2011 14:42 

Citat:
Ono što je ovdje problem jest to da časna sestra nema šta pregledavati tuđe profile, jer je to zbilja jadno.

Moram priznati da nakon dvije godine čitanja ovog foruma, prijavio sam se iskljućivo zbog ovakvih postova kao što je o dotičnog Pazinjanina. Ovakva površnost je sramoa za bilo koga, pogotovo kad se govori o nećemu što se ne razumije.
Koliko danas ljudi pregledava tuđe profile, na milione, ali je problem kada to učini časna. Je li to slučajnost??

Citat:
Roditelji su se ponijeli skroz krivo, što je tipično, pa su namlatili dijete da bi se pokazalo kako oni ipak brinu, a jedino što su time dobili jest moguće psihičke (i fizičke) posljedice na djete.

Tko je i zašto namlatio dijete??Ovo je usiljena rečenica kako bi se još više časnoj stavila na grbaču optužba, kako je nije sramota!Moš si mislit!! I napisati da kako oni ipak brinu je uvreda za sve roditelje, jer tko si ti da prosuđuješ tko i kako i kada i koliko brine!
Uostalom koliko imaš djece!!
Psihičke i fizičke posljedice, pa to je strašno, da nekažem masakr nad djecom do koje je tebi toliko stalo!!

Citat:
Roditelje treba upozoriti da kontroliraju internetsku aktivnost njihove djece, ali je problem što nema tko kontrolirati roditelje.

Ti nas kontroliraj!! Savršen si za to!
Ali bih te zamolio samo jedno, a to je da te uistinu molim da ne pokušavaš voljet moju djecu više od mene.
Jer zlo mi je od takvih, koji umiru od ljubavi za one koje nikad nisu vidjeli, a s druge strane se boje imati više od jedno ili dvoje djece i zagovaraju abortuse, zbog tobožnjih prva roditelja, a čim se djeca rode skaču od silne ljubavi za to dijete pametujući roditeljima kako se djeca odgajaju i vole. Stvarno mi se povrača od tog licemjerja.
I poručujem časnima nek slobodno kontroliraju djecu, pogotovo moju, jer da mi što rade iza leđa nepimjereno, nebih volio zadnji saznati kako to danas biva, jer poznata je rečenica ovih dušobrižnika koji samo pišu i pametuju "ne bih se štel mešat"!

Vrh

PostPostano: Uto lis 04, 2011 16:03 

Moram priznati da nakon dvije godine čitanja ovog foruma, prijavio sam se iskljućivo zbog ovakvih postova kao što je o dotičnog Pazinjanina. Ovakva površnost je sramoa za bilo koga, pogotovo kad se govori o nećemu što se ne razumije.
Koliko danas ljudi pregledava tuđe profile, na milione, ali je problem kada to učini časna. Je li to slučajnost??

Opet si vi umišljate hajku al ok. Kao prvo, iznio sam svoje mišljenje o Facebooku i kako ga treba zabraniti u takve svrhe. Dakle nema veze jel to bila časna, papa, x, y, z, žnj. Facebook treba zabraniti za takve svrhe (a ironično, za njih je napravljen).

Tko je i zašto namlatio dijete??Ovo je usiljena rečenica kako bi se još više časnoj stavila na grbaču optužba, kako je nije sramota!Moš si mislit!! I napisati da kako oni ipak brinu je uvreda za sve roditelje, jer tko si ti da prosuđuješ tko i kako i kada i koliko brine!
Uostalom koliko imaš djece!!
Psihičke i fizičke posljedice, pa to je strašno, da nekažem masakr nad djecom do koje je tebi toliko stalo!!

Nikada, apsolutno nikada nasilje nije pomoglo. I roditelji koji tako odgajaju djecu ne zaslužuju biti roditelji. I da, ja imam pravo to reći jer ako nisi znao, postoji nešto što se zove sloboda mišljenja, a to je upravo to. Tko si ti da mi to zabraniš?

Ti nas kontroliraj!! Savršen si za to!
Ali bih te zamolio samo jedno, a to je da te uistinu molim da ne pokušavaš voljet moju djecu više od mene.
Jer zlo mi je od takvih, koji umiru od ljubavi za one koje nikad nisu vidjeli, a s druge strane se boje imati više od jedno ili dvoje djece i zagovaraju abortuse, zbog tobožnjih prva roditelja, a čim se djeca rode skaču od silne ljubavi za to dijete pametujući roditeljima kako se djeca odgajaju i vole. Stvarno mi se povrača od tog licemjerja.
I poručujem časnima nek slobodno kontroliraju djecu, pogotovo moju, jer da mi što rade iza leđa nepimjereno, nebih volio zadnji saznati kako to danas biva, jer poznata je rečenica ovih dušobrižnika koji samo pišu i pametuju "ne bih se štel mešat"!

Znači ovo premlačivanje je bilo djelo ljubavi? Čudno, čudno, onda ne želim da mene itko voli.

I odakle ti znaš da se ja bojim imati više od jedno dvoje djece, da me znaš (a ne nagađaš), znao bi i da izričito zagovaram što veći broj djece. Abortusi mi se gade i svagdje gdje je to moguće, to ću i iskazati.

A ove metode premlačivanja zadržite za sebe, a nemojte djecu s tim maltretirati, jer će oni to onda pokupiti od vas.

Vrh

PostPostano: Uto lis 04, 2011 16:32 
Administrator

Molim da se ne psihoanalizira, već raspravlja o temi.

Vrh

PostPostano: Uto lis 04, 2011 17:52 

Citat:
Opet si vi umišljate hajku al ok. Kao prvo, iznio sam svoje mišljenje o Facebooku i kako ga treba zabraniti u takve svrhe. Dakle nema veze jel to bila časna, papa, x, y, z, žnj. Facebook treba zabraniti za takve svrhe (a ironično, za njih je napravljen).

Ma da nema veze tko je to napravio!Ha, ha,ha!

Citat:
Nikada, apsolutno nikada nasilje nije pomoglo. I roditelji koji tako odgajaju djecu ne zaslužuju biti roditelji. I da, ja imam pravo to reći jer ako nisi znao, postoji nešto što se zove sloboda mišljenja, a to je upravo to. Tko si ti da mi to zabraniš?

Nasilje nije uspijelo!! Što ti smatraš pod nasiljem?
Mene je mama znala istući, i hvala joj na tome, pogotovo kad sam se zakačio s drugom djecom, pa sam skužio da dobijem, bio kriv ili ne. Pa sam se naravno ubuče klonio bilo kakvih gluposti. Ti ovdje možeš podturavati da roditelji se iživljavaju na djeci, ali to je bezobrazno stavljati u usta i pretvrati roditelje u zlostavljače. Što je bezobrazno do krajnjih granica.
Mama me je znala istući, ali nikad niti sekunde nisam bio posumnjao u njenu ljubav prema meni, jer mi je to dokazivala svake sekunde svoga života, pa i udarac šibom.
Imam petero klinaca i nekad jednostavno traže šibu po dupetu. Iako moram priznati da ih baš i ne lupim često. Ali pametovati nekom tko lupi svoje i iizigravati neku veliku ljubav za njegovu djecu, bi me bilo sramota. Uostalom lako je pametovati dok medo igra u tuđem dvorištu!!
Što se tiće mišljenja, ko i guzica je, svatko ga ima, ali treba biti objektivan, kao što niti ne bi bilo u redu da ja proglasim zbog jednog Pazinjanina koji je u ustanovi za umobolne, da su svi umobolni, iako bi rekao da je to moje mišljenje, a na takav se nivo svodi tvoja argumentacija.
Djete treba imati, da bi znao o ćemu govoriš. Jer nekad zna dotjerati do "ludila", ali neću ti o tome govoriti jer očito ne razumiješ. I zato ne trpaj sve u isti koš!!

Citat:
Znači ovo premlačivanje je bilo djelo ljubavi? Čudno, čudno, onda ne želim da mene itko voli.

O kakvom ti govoriš premlačivanju?
I još jednom pitam što je za tebe premlačivanje?
Da, to premlačivanje je djelo ljubavi, isto ko i tvoja ljubav za tuđu djecu!
Sve to lijepo zvuči, kad nemaš djete i širiš definicije tko, kako ,gdje i zašto.
Teorija bez prakse zvuči smiješno!!

Citat:
I odakle ti znaš da se ja bojim imati više od jedno dvoje djece, da me znaš (a ne nagađaš), znao bi i da izričito zagovaram što veći broj djece.

Da vidim, ali se nesmije djete krivo pogledati, ili ne daj Bože opaliti po dupetu, jer djete postaje zombi sa motorom u rukama i uplit će mu izgovor "nitko me nije volio", ma prekrasno!!
Citat:
Abortusi mi se gade i svagdje gdje je to moguće, to ću i iskazati
.
Da ali ti je časna na Fejsu gadljivija, jer abortira profile, nisam ja baš siguran što ti želiš dokazivati osim neke hajke, pogledaj si malo pisanje, govori potpuno suprotno. :roll:

Citat:
A ove metode premlačivanja zadržite za sebe, a nemojte djecu s tim maltretirati, jer će oni to onda pokupiti od vas.

Koje premlačivanje i što je premlačivanje??Po koji put te pitam?
Zar ne vidiš, da staviš "premlačivanje" i onda na osnovu tog pojma napadaš, časne i roditelje. O kakvom ti premlačivanju govoriš. I prestani zlostavljati roditelje s "odgojom", o kojem pojma nemaš!!

Citat:
Molim da se ne psihoanalizira, već raspravlja o temi.

Tema je hajka i vidim da se ovdje provodi hajku na časnu kao člana Crkve, i da se na silu želi optužiti ju da je napravila pogrešno. Ja kažem da nije, jer kao roditelj bih volio, da me se na bilo što upozori da mogu na vrijeme reagirati. Ako nešto obnevidim!! Uostalom vidjelo se je jučer na netu razgovo dviju 16-ogodišnjakinja na facebooku! Strahota! Da je bar časna mogla cinakti roditeljima na vrijeme, ili na dogovor inih koji su prebili drugu.Ali...

Vrh

PostPostano: Uto lis 04, 2011 20:50 

Možeš me sto puta u jednom postu pitati što je premlačivanje, to neće ubrzati moj odgovor :)

Apsolutno sam za to da se djeci da do znanja gdje im je mjesto, i mene su roditelji tukli, i također sam im zahvalan na tome. Ali postoji velika razlika između odgoja i premlačivanja. Za mene je premlačivanje kada iza djela ostaju modrice. A prema opisu, tako je i bilo. Osim ako netko ne pretjeruje (što za novine ne bi bilo čudno), takvo što se ne bi smjelo raditi sa djecom. Ako si bijesan, odeš van i tuci glavom u drvo. Ne iskaljuj to na djeci.

I ne, to ne znači da djecu treba na pladnju nositi i ugođavati stalno itd. jer se djeca razmaze. Zagovaram strogi odgoj ali moraju se postaviti granice!

Časna abortira profile? Šta ti to znači? Šta je ona postigla s tim?

Vrh

PostPostano: Uto lis 04, 2011 21:27 

Citat:
Možeš me sto puta u jednom postu pitati što je premlačivanje, to neće ubrzati moj odgovor

Naavno, jer znaš da si shvatio da si pretjerao, i sam sebe pobio!

Citat:
Apsolutno sam za to da se djeci da do znanja gdje im je mjesto, i mene su roditelji tukli, i također sam im zahvalan na tome. Ali postoji velika razlika između odgoja i premlačivanja. Za mene je premlačivanje kada iza djela ostaju modrice. A prema opisu, tako je i bilo. Osim ako netko ne pretjeruje (što za novine ne bi bilo čudno), takvo što se ne bi smjelo raditi sa djecom. Ako si bijesan, odeš van i tuci glavom u drvo. Ne iskaljuj to na djeci.

Djeci je mjesto u srcu roditelja koji danonočno bdije nad njima.
Razlika između odgoja i premlačivanja, je u tome da se pravilnim odgojem rijetko dolazi do premlačivanjem i za tim nema potrebe. Ima puno gorih stvari od modrica, a to je ignoriranje i dopuštaje djeci odgoj bez morala i ljubavi, a pogotove prema dostojanstvu samog sebe.
Ovdje si skrenuo temu, sa časne na facebooku, i pokušao svaliti svu krivnju na časnu jer po tvome ispada da je ona kriva za "premlačivanje", što je totalno smiješno. Jer svaki roditelj sam određuje odgoj i najbolje pozna svoje djete.
Moram piznati dami je pun kufer novina, konkretno ,jedan dan izvjeste kako je časna upala u profil gimnazijalcima i prigovorila roditeljima, a drugi dan taj isti portal stavi cijeli razgovor dvije dijeojke od 16 godine i zgraža se njihovim načinom razmišljanja. I tko je tu više lud. Ja osobno sam za to da se djeca kontroliraju i da im se prigovori i ukaže da neke stvari nisu za neka mjesta, jer su danas izgubili osijećaj za dobro/loše!
Citat:
I ne, to ne znači da djecu treba na pladnju nositi i ugođavati stalno itd. jer se djeca razmaze. Zagovaram strogi odgoj ali moraju se postaviti granice!

Granice će postaviti, oni koji ih najviše vole, a ne mi! Iako ima svakakvih roditelja, kojima je jedini odgoj premlačivanje, dok je drugima dopuštanje svega i svačega, što mi je nekako gore. Jer tu se gubi osijećaj za loše!!
Citat:
Časna abortira profile? Šta ti to znači? Šta je ona postigla s tim?

Sklanja, uklanja, čisti- moderno ili zamskirajuće danas rečeno "abortira"!Kužiš pajdo!!
I dalje mislim da je danas prevelika hajka na Crkvu, i to od onih koji najmanje razumiju šti je Crkva!!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 164 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata