Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet svi 07, 2026 04:04

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 164 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Hajka?
PostPostano: Pet ruj 30, 2011 20:25 
adrijana je napisao/la:
A možda si se preračunao, i ja imam dojam da si obavijestio cijelu Hrvatsku i mogu ti svaki čas gosti nahrupiti na vrata. Ali ne živimo svi na Trnovčici, zato dobro i da si postavio video na youtube na engleskom, za svaki slučaj, ako smo mi Hrvati "netolerantni" ili "socijalno neosjetljivi", možda zaintrigiraš nekoga iz inozemstva. Oprosti na ironiji, ali istina je da si globalizirao jedan lokalni problem... pa ako neće biti rješenja, probaj ga ponovno lokalizirati... :wink:

Kada sam ljudima s kojima sam u kontaktu opisao svoj novonastali problem, velika većina mi je odmah rekla da neću to riješiti.
Još sam istraživao i daleko je više slučajeva bilo gdje se nije ništa riješilo nego gdje se riješilo.
Da, globaliziram jedan lokalni problem za koji se ne može baš reći da se uspješno rješava na lokalnoj razini.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 20:37 

A ništa, moram zazvoniti 8)

Slika
http://www.youtube.com/watch?v=6owPJ4__bXA&NR=1

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 21:06 

dtrnski je napisao/la:
O kakvoj hajci ti pričaš?

Vodim legitimnu borbu za vlastito zdravlje koje mi je ugroženo pretjeranom bukom koje u mojem slučaju dolazi od crkvenih zvona.

Imam argumente, stručni članci na temu buke kao i video zapisi mjerenja razina buke.

Kako bi ti pokušao riješiti problem buke u slučaju da ti na 117 metara od tebe ujutro u 6:00 počne buka od 70 dB(A) i protiv koje se ne možeš zakonski boriti jer je takva buka izostavljena iz Zakona o zaštiti od buke?

Mirno bi sačekao da se "privikneš" na tu buku premda sam dao članke u kojima se eksplicitno tvrdi da nema privikavanja na buku?
Pričekao bi da netko drugi riješi taj problem jer vjerojatno smeta još nekome pa neka on to rješava?
Uzeo bi stvar u svoje ruke i probao riješiti problem prvo razgovorom, a ukoliko ne ide razgovorom onda svim dostupnim sredstvima?

Opet me zanima hoće li ovo završiti u smeću...

Dobro, ima li još ljudi oko tebe ili ste ti i zvona? Gdje li živi taj župnik pa njemu zvona ne izazivaju te silne zdravstvene probleme koje si nabrojio?

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 21:18 
sara je napisao/la:
dtrnski je napisao/la:

Vodim legitimnu borbu za vlastito zdravlje koje mi je ugroženo pretjeranom bukom koje u mojem slučaju dolazi od crkvenih zvona.

Imam argumente, stručni članci na temu buke kao i video zapisi mjerenja razina buke.

Kako bi ti pokušao riješiti problem buke u slučaju da ti na 117 metara od tebe ujutro u 6:00 počne buka od 70 dB(A) i protiv koje se ne možeš zakonski boriti jer je takva buka izostavljena iz Zakona o zaštiti od buke?

Mirno bi sačekao da se "privikneš" na tu buku premda sam dao članke u kojima se eksplicitno tvrdi da nema privikavanja na buku?
Pričekao bi da netko drugi riješi taj problem jer vjerojatno smeta još nekome pa neka on to rješava?
Uzeo bi stvar u svoje ruke i probao riješiti problem prvo razgovorom, a ukoliko ne ide razgovorom onda svim dostupnim sredstvima?

Dobro, ima li još ljudi oko tebe ili ste ti i zvona? Gdje li živi taj župnik pa njemu zvona ne izazivaju te silne zdravstvene probleme koje si nabrojio?

Ima još ljudi. Na peticiji imam 27 potpisa uključujući moj potpis.
Percepcija buke je individualna. Nisam nabrojio "silne" zdravstvene probleme, naveo sam poremećaj sna i remećenje koncentracije. Dva zdravstvena problema koja imam.
To je medicinski dio i nisam stručan u tome. Sve piše u pdf-u na koji sam dao link.
Od onoga što tamo piše mogu iz osobnog iskustva potvrditi da je poremećaj sna povezan sa razdražljivošću, povišenim krvnim tlakom, osjećajem umora i smanjenim radnim sposobnostima.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 21:28 

Citat:
Smatram da nije pošteno da me napadate za te linkove jer što bi vi napravili da nužno trebate lijek i da taj lijek koji vama treba prodaju dvije osobe. Te dvije osobe prodaju i neke druge "lijekove" čiji ste izraziti protivnik. Hoćete li kupiti lijek koji vama životno treba ili ćete reći ne hvala i otići?

Evo osobno: čak i kad je teško naći pravog liječnika, ne bih pošla k alternativcima koji skupo prodaju rog za svijeću, a usto pružaju lažne osjećaje nade, bez istinske učinkovitosti.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 21:41 
adrijana je napisao/la:
Citat:
Smatram da nije pošteno da me napadate za te linkove jer što bi vi napravili da nužno trebate lijek i da taj lijek koji vama treba prodaju dvije osobe. Te dvije osobe prodaju i neke druge "lijekove" čiji ste izraziti protivnik. Hoćete li kupiti lijek koji vama životno treba ili ćete reći ne hvala i otići?

Evo osobno: čak i kad je teško naći pravog liječnika, ne bih pošla k alternativcima koji skupo prodaju rog za svijeću, a usto pružaju lažne osjećaje nade, bez istinske učinkovitosti.

Pretpostavljam da imaš sreće jer nisi bila u situaciji kada se hvataš za slamku.
Imao sam slučaj (ne ovaj) kada sjena slamke izgleda kao sigurna i snažna ruka spasa.
Ukoliko dođe do negativnog razvoja situacije, kako smoći snage i samom sebi priznati da su svi potezi bili oni pravi?
Hoće li biti crv sumnje da je možda odbijanje pomoći nekog od alternativaca ipak bilo presudno?

Samo kažem, ne, ne osuđujte me. Ne napadam, branim se.

Zadnja izmjena: dtrnski; Pet ruj 30, 2011 21:50; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 21:46 

Ako odeš sada spavati možeš imati 7 sati sna. Sutra opet možeš nastaviti s hajkom na crkvu.

Ineče jedne dnevne novine nastavljaju s svojim redovitom hajkoma na sve što je katoličko. Ovaj put je na meti Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica (ŽOG) iz Zagreba.

Mislim ti katolici, traže od djece da se pristojno oblače, ckrve im zvone, sigurno i karitas pomaže nekima u nevolji, stvarno su za svaku osudu.

Zadnja izmjena: Barnaba; Pet ruj 30, 2011 21:54; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 21:52 
Barnaba je napisao/la:
Ako odeš sada spavati možeš imati 7 sati sna. Sutra opet možeš nastaviti s hajkom na crkvu.

Taman pomislim da si se uspio barem malčice približiti problemu koji imam i onda opet hladan tuš. Ti opet ispočetka o nekoj hajci.

Znaš li što uopće znači termin hajka?

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 21:57 

Ajde čovječe odi spavati ako imaš zdravstvenih problema obrati se doktoru a nemoj nas maltretirati. Mislim dosadan si kao ta zvona iz tvoje priče.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 22:05 
Barnaba je napisao/la:
Ajde čovječe odi spavati ako imaš zrdavstvenih problema obrati se doktoru a nemoj nas maltretirati. Mislim dosadan si kao ta zvona iz tvoje priče.

Vidiš, sada si se približio problemu.
Mene zvona maltretiraju odnosno remete mi koncentraciju stalnim oglašavanjem, svakih 15 minuta.
A ujutro mi remete san jer me probude.
Evo, i ti si potvrdio da su moja zvona dosadna.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 22:22 

Evo stavio sam te na listu ignoriranih pa uopće ne vidim tvoje postove. Laku noć
http://www.youtube.com/watch?v=r7G_Fjuc ... re=related
prekrasno :idea:

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 22:32 

dtrnski je napisao/la:
sara je napisao/la:
dtrnski je napisao/la:

.

Ima još ljudi. Na peticiji imam 27 potpisa uključujući moj potpis.
Percepcija buke je individualna. Nisam nabrojio "silne" zdravstvene probleme, naveo sam poremećaj sna i remećenje koncentracije. Dva zdravstvena problema koja imam.
To je medicinski dio i nisam stručan u tome. Sve piše u pdf-u na koji sam dao link.
Od onoga što tamo piše mogu iz osobnog iskustva potvrditi da je poremećaj sna povezan sa razdražljivošću, povišenim krvnim tlakom, osjećajem umora i smanjenim radnim sposobnostima.

U jednom stambenom naselju 27 ljudi?! Au! A i 6 nije baš tako rano. mogao bi te disco držat do 3-4 budan, pitaj Hvarane

Vrh

PostPostano: Pet ruj 30, 2011 22:56 
Po meni, problem treba riješiti čim jedna osoba ima objektivan problem.

Hvarani trebaju rješavati svoj problem na drugačiji način, nisam nigdje naišao da imaju problem sa zvonima.

Vrh

PostPostano: Sub lis 01, 2011 02:17 

Barnaba, oprosti, ali ovo što su napravili u toj školi stvarno nije normalno. Mislim, časna sestra nema pametnijeg posla nego pregledavati facebook profile djeci??? Mislim kamo ovaj svijet ide.
Isto tako roditelji koji tuku djecu (zna se na šta mislim kada kažem tuku), takve treba malo iza rešetaka ugostiti.

Stvarno sramota što se svašta izvodi. Zbilja.

Što se tiče problema sa zvonima, mislim da ti je jasno (obračam se autoru problema) da je uzaludno ovdje išta pisati. Naime, i mora da si iz neke sekte/partije/stranke i samo radiš hajku protiv crkve i pljuješ po istoj. </sarkazam>

Stvarno smiješno. Barem idem nasmijan spavati (evo neke koristi od foruma :lol: )

Vrh

PostPostano: Sub lis 01, 2011 02:20 

Dodala je kako je njezin zadatak kontrolirati što učenice rade na Internetu, pa i na Facebooku, kako bi spriječila nasilje, svađe, uvrede i cyberbullying.

Hahaha baš je izbjegnula nasilje. :lol: Bravo časna.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 164 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata