Oduševljen sam biskupovim govorom. Po reakciji medija koji su posvetili pozornost tom biskupovom govoru može se vidjeti koliku snagu imaju riječi jednog biskupa. Što mislite kada bi sada naši biskupi zaredali s takvim izjavama i pritiscima. Ovi u vlasti i u oporbi, a pogotovo u medijima bi se izbezumili od straha. Ma, neka se vidi da Crkva nije samo ona koja šuti i klima glavom.
Malo me zbunjuje na koju foru saborski zastupnici koje ne dira što im u Zakonu piše da je dozvoljeno ubiti dijete u utrobi majke mogu pristupati svetoj Euharistiji?
Nego sada oni prodaju priče kako se Crkva zalaže za jedno, a država za drugo?! Jel' tako? E, dobro. Sad ne možeš više u Crkvu dok se ne pokaješ i ne učiniš sve što možeš da se zabrani abortus! Nema sakramenata. Nema Krštenja. Nema vjenčanja. Nema Krizme. Nema sahrane. Ti si katolik na ledu.
Znam, ovo je radikalno... no, kako nazvati to da oni koji donose takve zakone uživaju u prvim redovima ili VIP ložama?
Sjetimo se samo Zakona o diskriminaciji. Crkva rekla oštro protiv. Nakon toga ide izjava jednog od vodećih ljudi u vodećoj stranci kako Europa nema alternativu. Drugim riječima je rekao kako Crkva ima alternativu. Onda je išlo glasovanje i svi za taj zakon?! Osim Marijane Petir. Jedino se ona usudila biti protiv.
I što je bilo poslije? Ništa. Sabor se izjasni kako je protiv Crkve, a onda sljedeću nedjelju "katolici" iz Sabora odu na svetu Misu?! I Crkva kaže - ništa!
Ja bi im ukinuo sve sakramente dok se ne pokaju i ne urade sve što mogu da isprave ono loše što su uradili. Postavio dva momka i kako vidim kojeg iz Sabora zabranio ulaz.
Bilo bi otprilike ovako:
- Alo momak, gdje si ti krenuo?
- Pa na misu!
- Ti ne možeš! Odstupi!
- Kako to misliš? Znaš li ti tko sam ja?
- Znam! A znaš li ti za abortus, za zakon o diskriminaciji...?
- Kako ne bi znao! Ja ga izglasao!
- Ti si na listi onih koji čine protiv Boga i naroda. Dok se ne pokaješ ne možeš u Crkvu. Promijeni ono što si napravio pa se vrati.
- Pa, kako ću ja to? Znaš li ti da to od nas traži Europa! Europa je naš bog. Mi se njoj klanjamo. Ja bi htio biti katolik koji nema nikakvih obaveza. Moje je pravo da ulazim u Crkvu. Ti ugrožavaš moja prava. Ljudska prava.
- Odstupi. Biskup naredio tako. Pokaj se i svjedoči svojim životom da si katolik i vrati se.
Auuu, što bi se onda novine raspisale. Ljudska prava. Ova, ona... Bilo bi progona k'o u priči kako nam i obećaje sveti Pavao u 2. Timoteju: "A i svi koji hoće živjeti pobožno u Kristu Isusu, bit će progonjeni."
Bojim se da i ovo ode u reciklažu.