Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto sij 27, 2026 11:28

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 438 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 30  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet pro 30, 2010 10:45 

Hvala. Ne zaslužujem, ali hvala još jednom.

Vrh

PostPostano: Čet pro 30, 2010 11:04 

Rio je napisao/la:
Meni se čini da ste Vi bezuvjetno zaluđeni s g. Lončarom i Kristoforima, što god oni rekli, producirali i slično. Nije mi to ništa čudno jer sam to bio i sam.

I meni se tako čini, a pošto ti de facto svjedočiš, onda je tvoja tvrdnja nepobitna.
Rio je napisao/la:
ne bih se sasvim složio niti sa Dabom, koji meni drži stranu, ali previše ipak žesti po protestantima. Kod protestanata ima prilično toga dobrog, no pogrešan je pristup, pabirčiti kod njih što je to dobro, dok se ne upozna bogatstvo u katolicizmu, a to je čest slučaj.

Žestok jesam jer kažem sve što ih ide. Žestok sam i zato što volim našu vjeru i Svetu Crkvu Katoličku. Ne volim otpadnike ni od prijateljstva, ni od braka, a ni od Vatikana. Vjera nije moda, vjera nije filozofija, vjera je poslušnost riječi Isusovoj i Svetoj Crkvi Katoličkoj. I ovo si izvanredno primjetio da mnogi vole pametovati dok nisu upoznali bogatstvo katoličke vjere. I zato ne volim takvo ponašanje.
Rio je napisao/la:
tvrdio je da je u sebi slomio prokletstvo koje si je sam nametnuo kao klinac rekavši "da u životu nikad ne želi biti bogat, već pametan" te kad je to prokletstvo slomljeno, došao je prosperitet: "danas imam kuću i vikendicu na moru". Do tada "mi je novac uvijek curio iz ruku, uvijek bi se nešto pokvarilo pa sam morao plaćati,

Komu ovo može biti "sveto" i navesti ga na sveto, taj definitivno ne zna što je to "sveto" u smislu Crkvenog nauka. Jadan čovjek komu se ovo može sviđati ili ga fascinirati takva duhovna obnova. da on meni trabunja o svojoj vikendici valjda ne bi li se i ja polakomio za bogatstvom pa krenuo u nmjegovu sljedbu. Jadni oni!
Rio je napisao/la:
također magijska svijest o upotrebi riječi = dovoljno je da nesmotreno izgovoriš neku autoproklinjuću riječ, i ona će se ostvariti, dok ju ne poništiš.

Eto, ovime nam i vlč. Radigović osvjetla' obraz!Pa komu treba još nešto? Ono što je nesvjesno to ne može biti ni grijeh niti izazivati kakve posljedice, a odakle mu ta formulacija "autoproklinjuća riječ", na kojem protestantskom seminaru je to ćuo?
Rio je napisao/la:
...da nije sve 'za baciti' od Lončara,

Pa to i jeste glavni problem pet redova istine pa red podavle. Tu se pecaju naši mlaki vjernici!
Rio je napisao/la:
Psalam 118, rekli ste i da je sve od Lončara po nauku Katoličke Crkve. Možete li mi onda objasniti Lončarevu tvrdnju "ne postoje nasljedne bolesti, već samo nasljedna prokletstva"?

Eh, taj bih film volio vidjeti, da objasnite neobjašnjivo.

Čestitam na svim zapažanjima!

Vrh

PostPostano: Čet pro 30, 2010 11:20 

Daba je napisao/la:
Pomalo začuđen, jer se inače uvijek slažem sa Bernardom, moram odgovoriti:
Nude demagogiju i površnost. Nude INSTANT rješenja. Rješenja strana nauku Svete crkve Katoličke. ...Hajdemo osnažiti naše vjernike da s ljubavlju hode putem Kristove Crkve i svojom ustrajnoću odbiju sve protestante.

Daba, promatram svakog dana u školi popriličan neuspjeh našeg vjeronauka među učenicima. Bio sam i na nekim satovima, i vidim da cilj postiže kod najviše njih 25%. Usuđujem se reći zašto: zato što ne polazi od poticanja osobnog iskustva s Bogom i u traženju Božjeg lica i o razmišljanju o Božjim putevima (makar na školskoj razini), nego klince nastoji uklopiti u obiteljsku i nacionalnu vjersku baštinu bez razvijanja osobnog odnosa prema njoj. Vi ste katolici zato što ste rodili u katoličkoj obitelji i katoličkom narodu, i gotovo! I zato-ruku na srce-unatoč dvadeset godina školskog vjeronauka-naša kultura, mediji i umjetničko stvaralaštvo i dalje dišu ateistički. Imamo i dalje posla s ateiziranim masama, kako je prije 15 godina napisao Josip Sanko Rabar.
Nakon toga ljudi negdje nalete na protestante koji im postave ovakva pitanja: Što je tebi Bog? Jesi li doživio njegovu prisutnost u svojem životu? Kad bi sada Isus došao na svijet, što misliš, bi li išao s njim u raj ili u pakao?

Vrh

PostPostano: Čet pro 30, 2010 11:36 

Takva pitanja mnogima "okrenu prostor naglavačke" i prvi put počnu ozbiljno razmišljati o vjeri. Gdje sam ja pred Bogom? Što Bog očekuje od mene u životu? Kako da živim? Kako da se ponašam? Što bih ja kao kršćanin trebao činiti, kako gledati (anti)kulturu oko sebe, itd. itd.
Paradoksalno je to što sve to imamo u Katoličkoj Crkvi, ali čini se da našem naviještanju i pastoralu nešto nedostaje, a to je upravo osviještenje osobnog odnosa prema Bogu i odgovornosti pred Bogom za život kojeg živimo. Bog nas ne poziva na to da budemo samo "dobri ljudi" nego da budemo sveti ljudi. Primjećujem da to karizmatici naglašavaju i time prilično uspješno motiviraju i privlače neoviještene katolike. Taj su pristup pokupili od protestanata (kod pojedinaca se nažalost pojavljuju i nekritički preuzeta pentekosna zastranjenja). Osvještanjanje osobne vjere smatram dobrim, potrebnim i pozitivnim, uz uvjet da zadrži i razvije ljubav prema Crkvi i crkvenosti, sakramentima i sinovskom služenju Crkvi onako kako je vjerniku Bog dao. Tako se može izbjeći opasnost od kriptoprotestantizacije, ali i neke (a možda i mnoge) papirnate katolike pretvoriti u revne i aktivne.

Vrh

PostPostano: Čet pro 30, 2010 16:55 

ruta je napisao/la:
Ma volim i tebe...

cunjozu je napisao/la:
Izjeda me revnost. :D
Tako je! Naviještati pravu i punu istinu svete nam katoličke vjere, ali naravno s ljubavlju. Kako kaže u Kol 3:,,A povrh svega - ljubav! To je sveza savršenstva.'' Doduše, Isus je ljubio sve one prodavače u Hramu :D

Hvala... Volim i ja vas oboje...

Citat:
Što se tiče Marije kao posrednice svih milosti, postoje neki ljudi koji zagovaraju proglašenje pete dogme o Mariji kao Suotkupiteljici i posrednici svih milosti. Istaknut je dr. Mark Miravalle na franjevačkom sveučilištu u Steubenvilleu. Imate njegove videe na youtubeu na kanalu ''franciscanfriars''. No naravno ja ću Psalma preduhitriti i odgovoriti da Crkva službeno nikakvim dokumentom niti proglasom ne naučava ''petu dogmu'' o Mariji.

Točno se zna u kojem se smislu Mariju smije nazivati Suotkupiteljicom, a dr. Miravalle, usput rečeno, misli da tu mora biti nešto više, jer se po njegovim istupima vidi da zapravo više opravdava "ukazanja" u Amsterdamu, nego što prati teologiju...
Inače je kroz povijest takva jaka marijanska pobožnost nadahnjivala i neke svece (osobito u franjevačkom redu), tako da ćete i u životopisu sv. Leopolda Bogdana Mandića naći podatak da je smatrao Mariju Posrednicom sviju milosti i Suotkupiteljicom, ali teološke dvojbe glede tih naziva nisu nikad postojale, a ne postoje ni danas.

Otkud su samo svi ti citati g. Lončara? Kako znamo da Rio ne manipulira njima, kao što to radi s mojim postovima na ovom forumu?
Jedanput je Lončar prikazan kao teški protestantski fundamentalist, a drugi put kao izrazito pobožan katolik sklon Mariji, gotovo zanesenjak... Mora biti da se mijenja prema trenutnom raspoloženju.

:roll:

Vrh

PostPostano: Čet pro 30, 2010 17:57 

Adrijana:
Citat:
Otkud su samo svi ti citati g. Lončara? Kako znamo da Rio ne manipulira njima, kao što to radi s mojim postovima na ovom forumu?
Jedanput je Lončar prikazan kao teški protestantski fundamentalist, a drugi put kao izrazito pobožan katolik sklon Mariji, gotovo zanesenjak... Mora biti da se mijenja prema trenutnom raspoloženju.

:roll:

Joj. Nadao sam se dvomu: 1. da će Adrijana moje priznanje manipulacije prihvatiti benignije, a ona koluta očima i 2. da me nitko neće pitati odkud Lončarevi navodi, jer me to košta puno pregledavanja videa, slušanja cd-a, listanja knjiga i sl. - a to mi se tako NEDA.

Ništa, glede prvog, preostaje da vjerujete ono što što zaista piše, a što Adrijana misli o protestantima, jer takve stvari se ne zaključe u afektu, već se samo nepotrebno izreknu; a glede drugog il si tražite sami, il vam preostaje da mi (ne) vjerujete da je Lončar to zaista naučava/o. Kad mi se bude dalo, a i proporcionalno Lončarevom hvalisanju s Bookom, donijeti ću još delicija na menzu Katoličkih odgovora. :roll:

Vrh

PostPostano: Čet pro 30, 2010 18:39 

Daba je napisao/la:
I istina njih boli, a to je ta koju si napisao - samo Katolička Crkva ima puninu vjere i u njoj je jedinoj moguće spasenje (komu je dostupna i zna za nju), dakako uz braću pravoslavce!

Upravo to govore i Pravoslavni..kako je njihova vjera jedina istinta i prava,a nas katolike smatraju Jereticima...I oni svi vjeruju i ocekuju..da se "katolici moraju vratiti u Pravoslavnu vjeru",jer smo se mi od njih odjelili...raskol..

Mislim da oni cak u (kanonu) imaju zapisano,da izvan pravoslavlja nema spasenja..i da ne smiju cak ni moliti sa onima koji nisu pravoslavni...
A,na ovim Ekumenskim satancima...imaju svi " posebno zatrazenu dozvolu za to,molitvu"...Smiju u svojoj kucu moliti...ali u crkvi ne.

Tako isto govore..i muslimani..Islam...

Vrh

PostPostano: Čet pro 30, 2010 21:19 

Rio je napisao/la:
Joj. Nadao sam se dvomu: 1. da će Adrijana moje priznanje manipulacije prihvatiti benignije, a ona koluta očima i 2. da me nitko neće pitati odkud Lončarevi navodi, jer me to košta puno pregledavanja videa, slušanja cd-a, listanja knjiga i sl. - a to mi se tako NEDA.

Ništa, glede prvog, preostaje da vjerujete ono što što zaista piše, a što Adrijana misli o protestantima, jer takve stvari se ne zaključe u afektu, već se samo nepotrebno izreknu; a glede drugog il si tražite sami, il vam preostaje da mi (ne) vjerujete da je Lončar to zaista naučava/o. Kad mi se bude dalo, a i proporcionalno Lončarevom hvalisanju s Bookom, donijeti ću još delicija na menzu Katoličkih odgovora. :roll:

Sam si započeo s tim, sad se snađi. Na jedan moj posve pozitivan i konstruktivan post reagirao si izvlačenjem iz naftalina (i iz čisto drugačijeg konteksta) jedan negativan post, da bi me potcijenio i omalovažio moje komentare. Zašto? U čemu sam ti se zamjerila? Nisam te prije ni prozivala ni citirala. Ne samo na ovoj temi, nego već duuugo. Onaj negativan post ti se znači nije svidio, ali nisi reagirao TADA ni na ONOJ temi, nego mi ga sad podmećeš, kad sam promijenila ploču i počela pozitivnije razmišljati. To nisam očekivala od tebe.

Ne želim se više svađati s nikime.
Na ovom forumu postoji puno drugih tema, umjesto da ovdje gubimo vrijeme.

Vrh

PostPostano: Čet pro 30, 2010 22:06 

Bliži se kraj Godine, pa me na poslu snađoše mnoge zadaće, pa obitelj, pa župa :) tako da vas pokušavam pratiti, ali ne baš da uspijevam i sudjelovati up to date :lol:
Vidim da se toga prilično odvilo, pa ću probati odgovoriti na neke stvari koje su ticale mene, ali i gdje osječam da bih trebao reči svoje svjedočanstvo.

Adrijana
Napisali ste: Možda je to samo moje mišljenje, ali ne smatram da je naš narod uopće loš...

Slažem se u potpunosti sa Mihaelom, jedna si od rijetkih koja razmišlja kritički, ali s ljubavlju i otvorenošću.

Ni najmanje ne mislim da je naš narod loš, ni najmanje, da to mislim onda ne bi napisao da smo ljubljeni Božji narod mi hrvati, baš suprotno, no moramo se trgnuti i pogledati neke stvari realno.
Još jednom napominjem, to što ističem desetinu kao prinos Bogu, nema veze sa Crownom, to sam sam iz Božje riječi zaključio, ali znam da Crown potiče (ne zapovijeda, jer nema ni to pravo, a nije im ni namjeru) davanje desetine, jer kao što su mnogi spomenuli da daju desetinu i da im nikad nije falila. Moramo shvatiti da ne dajemo crkvi nego Bogu i to je, slažem se sa vama, veliki problem kod većine ljudi, ne samo u HR, već i u Svijetu što ne gledaju Boga, nego smatraju, da, ono, ja ču dati svećeniku, a On će sebi kupovat novi auto ili ne znam što. Svatko je za nešto poslan i svatko će za to i odgovarati, no kao što sam također ranije spomenuo, ne mora se nužno davati crkvi, ima potrebitih oko nas ili ako se prepustimo Gospodinu i Duhu Svetom, već će nam pokazati kome dati, opet nešto što sam sam iskusio i mogu posvjedočiti za Gospodina.
A vezano za vaše zadnje pitanje, kad sam imao skriptu u rukama i raspitivao se o njoj i tečaju, saznao sam da je tečaj preuzet sa njemačkog govornog područja koji je puno sličniji nama u HR, jer ga koriste i katolici u Njemačkoj i Švicarskoj mislim.
I samo još jedno, nije vlada ili neka kompanija vlasnik ove države (iako to tako ispada), već sam Gospodin i oni koji se Njemu utječu, doživljuju, iako izgleda da nema nikakvih preduvjeta za to u ovom svijetu i našoj državi, čudo i stvari im se otvaraju, ne govorim to za financije, nego za sve. Ako smo u Gospodinu, nije naš šef na poslu taj koji daje stimulacije ili povišice, već je Gospodin nad našim šefom, sam sam to iskusio i ostao zaprepašten kolika je Božja milost i u tom području, ali ima puno drugih stvari u kojima me Gospodin puno više iznenađuje i za to sam mu zahvalan.
Ono što bi ja naveo kao zaključak, spoznaja da je Gospodin VLASNIK svega, a mi UPRAVITELJI Božjim dobrima od kojih se očekuje da budemo pravedni i vjerni upravitelji, daje nam jedno olakšanje, jer ako nisi vlasnik nečega, onda to ne možeš ni izgubiti, a Gospodin zna što je najbolje za nas, samo moramo biti vjerni upravitelji.

Božji blagoslov!

Vrh

PostPostano: Čet pro 30, 2010 22:45 

Daba
Napisali ste: samo Katolička Crkva ima puninu vjere i u njoj je jedinoj moguće spasenje (komu je dostupna i zna za nju), dakako uz braću pravoslavce

Pretpostavljam da ste vi katolik i vjerujem da ste pročitali Bibliju, vjerojatno više puta i vjerujem da znadete (vjerujete) da je čovjek stvoren na Božju sliku (svaki čovjek) i od Boga, a taj isti Bog je rekao da je za svakoga pripravio mjesto, da je Isus umro za svakoga. Znači vi smatrate da je to bilo samo za katolike?

Kakav je to Bog koji je stvorio npr. 6,5 milijardi ljudi, ali samo katolicima je pripravio mjesto u Nebu i po vašem bih rekao samo zato što smo katolici, ostale je stvorio tako, da malo šeću po zemlji i da na kraju otiđu, kamo, po vama? U pakao? Ili? Da li vjerujete da pakao uopće postoji?

Svakako se slažem da smo mi katolici „izabrani narod“ i na tome možemo biti zahvalni dragom Gospodinu, posebice mi hrvati, no još jednom ponavljam, od nas će se daleko više tražiti, postanimo svi toga svjesni, čim prije.
Molim vas, probajte zazvati Duha Svetoga prije čitanja Biblije, ne samo vi, već želim podijeliti ovo svjedočanstvo sa svakime tko ovo čita. Vi i On, sami i probajte se prepustiti i krenuti u „razmatranje“ Božje Riječi, ne samo puko čitanje, nego razmišljanje i razmatranje o Božjoj riječi, pustite Duha Svetog da vam govori i vidjet ćete drastičnu promjenu, vjerujte, znam o čemu govorim, vi i Duh Sveti i u tom trenu i nitko više.

Svaka vjera smatra da ima puninu vjere, većina nas katolike smatra da nemamo puninu vjere i svašta se o nama priča i tu bi se mogli izraziti sa onom starom narodnom „svaki cigan svoga konja hvali“.
Manje je bitno što mi smatramo, već ono što živimo i kolika je naša vjera, a možemo se dičiti ne znam čime, ali mislim da svi trebamo ipak iskoristiti privilegiju koju imamo kao katolici.

Vrijeme je da se svi probudimo. Ovo nije nikakav prigovor ili uzdizanje bilo koga s druge strane, svi griješimo i tko kaže da je drugačije, laže, no pogledajmo koliko ljudi u današnje vrijeme u HR ide na Misu, a cca. 90% hrvata se deklarira kao katolici, vjernici. Moramo se probuditi, sam papa Ivana Pavao II nas je na to pozivao, kad je bio u HR.

1 KOR 12, 13 - Ta u jednom Duhu svi smo u jedno tijelo kršteni, bilo Židovi, bilo Grci, bilo robovi, bilo slobodni. I svi smo jednim Duhom napojeni.

Donosim vam i dio iz dekreta o ekumenizmu sa II. Vatikasnkog sabora, možete ga primjerice skinuti sa stranice udruge Katolik http://katolik.hr/crkvamnu/dokumentimnu ... ntegratiol

1. Proslov

Promicanje ponovne uspostave jedinstva među svim kršćanima jedan je od poglavitih ciljeva Svetoga ekumenskog Drugoga vatikanskog koncila. Krist je Gospodin, naime, utemeljio jednu i jedincatu Crkvu, a ipak se mnoge kršćanske zajednice predstavljaju ljudima kao prava baština Isusa Krista; sve se one, doduše, proglašuju Gospodnjim učenicima, ali misle različito i idu različitim putevima, kao da je sam Krist razdijeljen. Ta razdijeljenost, dakako, otvoreno proturječi Kristovoj volji, na sablazan je svijetu i nanosi štetu najsvetijoj stvari: naviještanju evanđelja svemu stvorenju.
2. Jedinstvo i jedincatost Crkve

Božja se ljubav u nama očitovala time što je Otac poslao jedinorođenoga Sina Božjega u svijet da, postavši čovjekom, po otkupljenju preporodi i u jedno sabere sav ljudski rod.

Božji blagoslov!

Vrh

PostPostano: Pet pro 31, 2010 00:04 

Prije svega želim reći i slažem se u potpunosti da su svjedočanstva života i milosti Božje u čovjekovom životu važnije od svih ovih prepiski i sam bih mogao nabrojiti mnoga svjedočanstva u kojima me Gospodin čudesno dodirnuo i pomogao mi i zbog toga sam ušao na ove forume, želim svjedočiti prvenstveno za Gospodina i Njegov put.

Rio,

Moje obraćanje i živa vjera počela je daleko prije Kristofora, i tvrdim, ako netko slijedi bilo Josipa Lončara zbog njega ili npr. svog župnika zbog njega ili bilo kojeg čovjeka zato jer je možda otvoren prema Gospodinu, zbog njega samoga, odnosno ako netko slijedi čovjeka, to je jedna vrsta idolopoklonstva, taj neće upoznati živoga Boga ni spoznati što je živa vjera, tako da moja, kako ste rekli, „zaluđenost“,možda postoji prema Gospodinu (i u Bibliji piše da će one koji slijede Gospodina zvati da su ludi), no mislim da vaša riječ nije bila u tom kontekstu i tu riječ baš ne volim spominjati u bilo kojem drugom kontekstu, jer piše u Bibliji što se misli o onome tko kaže bratu luđače,no možda niste to mislili, a s druge strane, moje ime koje sam odabrao na forumu i koje koristim je Psalam 118_8 koji kaže „Bolje se Jahvi uteći nego se uzdat` u čovjeka“. Možda je baš vaš problem bio što ste išli za nekime od njih i kao što ste sami napisali bili ste „zaluđeni“ njima, a ne Bogom. Ovaj forum je počeo nekako o Book-u i kasnije Kristoforima i ja samo svjedočim za ono što su Kristofori i Josip Lončar, odnosno karizmatici i karizmatski pokret učinili za produbljenje moje vjere, ali i mnogih drugih, jer vidim da i na forumu ima onih koji imaju pozitivna iskustva sa karizmatskim pokretom. Da je tema išla u drugom smjeru, Kristofore ne bih ni spomenuo, no svoje svjedočanstvo želim podijeliti sa drugima i svakako ću se nastojati uključiti i u druge teme, koliko ću vremenski zbog posla i obaveza u župi (ali i obitelji) to stići.
S obzirom da ste išli za čovjekom, a ne Bogom, vrlo je lako da ste tumačenje Biblije shvaćali na jedan drugačiji, krivi način, ne u potpunosti, možda samo neke dijelove, a vidim to o ovome što pričate opet o prosperitetu i onome što je gospodin Josip govorio. U ovom slučaju ne treba ni protestantizam ni bilo koja druga religija, nego je dovoljna Biblija, a i pisao sam ranije mnogo stvari o novcu iz Biblije, a ne što Crown naučava, nego katolička Biblija.

Bio sam na jednom seminaru u Velikoj Gorici o kojima vi pričate i istina da je bila i gužva i da nije baš sve bilo savršeno i sigurno je bilo i pogrešaka, no bio sam i na svjetovnim događajima kao mlađi koje su organizirali profesionalci za organizaciju, pa su se događali veliki propusti, no mislim da nitko tamo nije dolazio na „godišnji odmor“ i kada npr. Fra Ivo Pavić (npr. sad zadnje na Trešenjevci) ili netko dolazi negdje, uvijek su takve gužve i mislim da su ljudi na to naviknuti ili bih čak rekao da to očekuju, no ono što sam ustvari htio reći jest da su tamo bili predstavnici Katoličke crkve, a među njima jedan od najpoznatijih katoličkih svećenika uz fra Zvjezdana Linića (koji koliko znadem itekako podupire karizmatike i ako se ne varam dušebrižnik Kristofora jest svećenik Franjevac iz Tabora) koji se moli i ima seminare na temu nasljednog prokletstva i slično, a na kojima sam često bio, a to je fra Smiljan Kožul, a znademo kakve Mise i na koju temu on ima svaki zadnji utorak u mjesecu, tako da se nešto toliko strašno protivilo nauku Katoličke Crkve, mislim da on ne bi ostao ravnodušan, a po vašem, ispada da su njegovi susreti u Sigetu koji govore o prokletstvu također bazirani na protestantizmu ili čemu već?

Što se tiče o citatu iz Bakine krunice, stvarno ne mogu tvrditi što piše u tom izdanju iz 2006., vjerujem da je to istina što ste napisali, no u izdanju koje ja imam (nisam ni znao da ih ima više) očito je izbačena rečenica kako svaka milost dolazi 'preko' Marije, a ostavljena je samo prva rečenica koja zapravo znači da nema te milosti koju nam Marija ne može posredovati. S obzirom da radim u poslu gdje se između ostalog puno piše, čitao sam i svjetovnih i duhovnih knjiga gdje su zbog lektorskih grešaka koje nitko nije skužio prije puštanja u štampu, u najvećem slučaju, novija izdanja doživjela ispravke ili čak drastične izmjene, pa je moguće da je to slučaj i ovdje, to ne mogu tvrditi, no slobodno provjerite što piše u novom izdanju.

Pošto sam, kao što sam i ranije na postu napisao, prilično zauzet ovih dana i ne znam koliko ću vas moći pratiti (vjerojatno sa zaostatkom u odgovorima), no uspio sam u međuvremenu (i to sam odgovor dobio podvečer) uputiti mail, jer ste i mene zaintegrirali o onome ugovoru Kristofora i ICCRS-a, pa sam poslao mail na njihovo ravnateljstvo i dobio slijedeći odgovor:
Kristofori i Josip Lončar su osobno zaduženi za pronalaženje financija za ICCRS za što postoji potpisan ugovor sa ICCRS-om. Kao i svaki drugi ugovor koji se sklapa između dvije strane, kao takav nije javan, ali svatko tko želi ugovor vidjeti, može ga osobno vidjeti u našoj Ustanovi u Koprivnici, molimo samo da se prije najavi putem mail-a ravnateljstvo@kristofori.hr

Što se DVD-a tiče, slažem se da kvaliteta nije najbolja, no znam da sam to negdje čitao o snimanju tog filma, a ovo se odmah odnosi o tome koliko gospodin Lončar teži prosperitetu, u vrijeme kad je sniman, cilj je bio napraviti film koji će pokazati ono čemu je namijenjen, a da će biti pristupačan svima. Pošto znam dostao podatkovnim medijima, u to vrijeme je prazan DVD imao cijenu od oko 25 kn, a cijena je bila i još jest tog DVD-a 30 kn. Nije neka zarada, zar ne? Kažete da nije nigdje rasprostranjeno, da li znadete koliko je tih DVD-a distribuirano diljem Svijeta?

Tu i spominjete desetinu koju je negdje naplaćivao, kao i u Bibliji, to je prijedlog Kristofora (čini mi se da piše i na njihovoj stranici to), ne obaveza. To znači da baš vi i niste pristalice desetine?

Slušao sam mnoge svećenike i domaće i strane na putu svog obraćenja, slušao sam i mnoge nagovore gospodina Josipa i nikad nije isticao da je on netko tko ne griješi ili da je genijalac, naprotiv, na putu svog osobnog uzdizanja prema Bogu sam čuo mnoge koji su tvrdili da savršeno poznaju nauk svoje crkve i onda okolo ispravljali koga stignu (naletio sam i na takve). O onome što gospodin Josip misli ima jako puno zapisanog u njegovim knjigama i člancima, a isto tako snimljeno na DVD-ima. No ono što znam i mnogi to mogu posvjedočiti, iako nije savršen, znam da je mnoge, mnoge ljude približio Bogu i mnogima pomogao, a to je najvažnije. U nekoliko navrata sam na seminarima čuo od njega samoga da je priznao kako je u mnogo čemu pogriješio, no nekako mi ispada kao da vi nemate trna u svojem oku jer se nekako puno bavite njegovim trnjem, nije ovo nikakva kritika, no zanima me, s obzirom da ste i sami pričali da ste sa mnogo ljudi u Dobrom Pastiru pričali i bili savjet i pomoć, da li postoji mogućnost da se vama netko javi ako je u problemima ili treba određenu molitvu ili pomoć, razgovor ili zdravstvene probleme?

Vidi se da imate jedan veliki otpor prema, prije svega Dobrom Pastiru, ali i Kristoforima, ne želim ništa krivo reći, no možda i dio ogorčenosti zbog nečega prema zajednici Dobrog Pastira, očito se stvarno nešto prilično „teško“ dogodilo između vas, kao da postoji neka „ne zakopana ratna sjekira“ (čini mi se da je Ruta isto primijetila). Možda se varam, no nekako sam zaključio iz ovoga što pišete da ste očito imali prilično bitnu ulogu u Dobrom Pastiru, možda i u Kristoforima, a to se može i zaključiti po ovome što znadete prilično neke detalje.

Ne znam stvarno što se dogodilo, no htio bih vas pitati, kakva je sad vaša situacija nakon svega toga, da li ste i dalje aktivni u crkvi, da li ste se priključili možda nekoj drugoj katoličkoj zajednici, udruzi ili slično?

Znam i sam da su ljudi izgubljeni i ponekad traže pomoć na „obje“ strane, no takvi ljudi su tu radi svojih interesa, iako mogu sam posvjedočiti da ponekad počinje tako, u jednom očaju života bez živoga Boga, no na kraju se to u dosta slučaja pretvori u nešto više, no naravno mnogi koji ne idu u stvarnosti za Bogom, brzo izgore. Ti koji su bili i kod vas i kod Brace nisu ništa drugo nego ljudi koji definitivno nisu tražili Boga prije svega i tu je najveći problem, ne čovjek, nego Bog na prvom mjestu i k njemu težiti, a sam Crkva i Biblija nas poziva da pomažemo jedni druge i molimo se jedni za druge, jer ponekad nismo dovoljno sami snažni da nešto prođemo. Primjerice, znademo svi o Taboru i jednom godišnje seminaru Fra Zvjezadan Linića u Domu sportova i slično, trebamo napuniti „baterije“.

Mene je uvijek čudilo koliko vremena, volje i svega su ljudi spremni posvetiti da bi otišli po pomoć vračarima, Braci ili nekim drugim sotonskim slugama, a nemaju vremena sjesti 10 minuta na dan i moliti nešto Gospodina koji željno čeka da im otvore vrata ili izdržati 45 min na Sv. Misi ili slično, no za sve nje se potrebno moliti, jer nitko od nas nije bio oduvijek na pravom putu i svi smo mi i griješili i griješimo danas, zato ne treba nikoga osuđivati, već ga predati Gospodinu.

No želim još jednom istaknuti da smo svi (vjerujem) ovdje punoljetni, Bog nam je svima dao razum i mislim da možemo puno toga sami zaključiti, te ako netko misli da Kristofori ili gospodin Josip nešto krivo navještaju, slobodno dođe na njihove skupove u Jelenovac, pa neka sam prosudi o čemu se tu priča, jedino što može izgubiti je par sati vremena, a dobiti puno više.

I mislim da nema smisla da se ovdje prepucavamo, vi čete reći nešto ružno o Kristoforima, ja pak imam izuzetno pozitivna iskustva i prepucavanje mi nikako nije bio cilj kad sam se odlučio za forume, idemo svjedočiti za Gospodina!

Dragi Rio, dragi brate, želim ti obilje Božjeg blagoslova, želim ti vodstva Duha Svetoga, a vrijeme će pokazati sve, nadam se da za nikoga ne bude prekasno.

Božji blagoslov svima! Idemo svi skupa napuniti Duhovne, ali i tjelesne baterije, sutra je novi dan, čekamo Novu Godinu, hvala dragom Gospodinu na tome :D

Vrh

PostPostano: Pet pro 31, 2010 00:19 

Citat:
Pretpostavljam da ste vi katolik i vjerujem da ste pročitali Bibliju, vjerojatno više puta i vjerujem da znadete (vjerujete) da je čovjek stvoren na Božju sliku (svaki čovjek) i od Boga, a taj isti Bog je rekao da je za svakoga pripravio mjesto, da je Isus umro za svakoga. Znači vi smatrate da je to bilo samo za katolike? Kakav je to Bog koji je stvorio npr. 6,5 milijardi ljudi, ali samo katolicima je pripravio mjesto u Nebu i po vašem bih rekao samo zato što smo katolici, ostale je stvorio tako, da malo šeću po zemlji i da na kraju otiđu, kamo, po vama? U pakao? Ili? Da li vjerujete da pakao uopće postoji?

Krist je umro za sve i darove, plodove koje je pribavio za nas, ponudio je svima, premda neki prihvaćaju, a drugi odbijaju. Plodovi Kristove žrtve na križu jesu spasenjska milost i otkupljenje od vječnog prokletstva, a ti darovi se redovitim, odnosno najlakšim putem stječu kroz sakramente Katoličke Crkve koje je i sam Isus Krist ustanovio. Svima, koji imaju nesavladivo neznanje o ovoj istini, Bog, jer želi da se svi spase, neredovitim putem udjeljuje spasenjsku milost. Onima koji imaju savladivo neznanje nije baš lako jer puno im je dano i puno će se od njih i tražiti. To je nauk, a sad odrediti za pojedini slučaj - je li to savladivo ili nesavladivo neznanje - može samo Bog jer je On taj koji ispituje srca i bubrege. Mi znamo uvijete, ali ne znamo konkretne slučajeve ljudi koji ih ispunjaju(ili one za prokletstvo ili one za spasenje).
O da...Pakao postoji i to je vrlo stvarna stvarnost.
Citat:
Svaka vjera smatra da ima puninu vjere, većina nas katolike smatra da nemamo puninu vjere i svašta se o nama priča i tu bi se mogli izraziti sa onom starom narodnom „svaki cigan svoga konja hvali“.
Manje je bitno što mi smatramo, već ono što živimo i kolika je naša vjera, a možemo se dičiti ne znam čime, ali mislim da svi trebamo ipak iskoristiti privilegiju koju imamo kao katolici.

Bilo bi apsurdno da ikoji nauk nema za postavku to da je ispravan. Bez obzira na to što kažu ostali nauci samo jedan ima puninu vjere i Božanske objave. Po meni je povijest objektivno mjerilo jer se na temelju brojnosti i čudesa ne može ništa ustvrditi.

Ekumenizam.
Fino se može isčitati iz proslova da je jedinstvo u KC.
Donosim druge dijelove dokumenta.
Br 2.
Isus Krist hoće da djelovanjem Duha Svetoga njegov narod raste po vjernom propovijedanju evanđelja, po podjeljivanju sakramenata i po upravljanju u ljubavi - to vrše apostoli i njihovi nasljednici biskupi s Petrovim nasljednikom kao glavom; zajedništvo svojega naroda Isus Krist usavršava u jedinstvu, u ispovijedanju jedne vjere, u zajedničkom slavljenju službe Božje te u bratskoj slozi Božje obitelji.

Br 3.
U toj jednoj i jedincatoj Božjoj Crkvi već su se od samih početaka pojavili neki rascjepi koje Apostol oštro kori kao vrijedne osude: u kasnijim su, pak, stoljećima nastale još veće nesuglasice i znatne su zajednice odijeljene od punoga zajed­ništva Katoličke crkve, ponekad ne bez krivnje ljudi s obiju strana.
Povrh toga, mnogi i izvrsni elementi ili dobra, od kojih se - uzetih zajedno - izgrađuje i oživljuje sama Crkva, mogu postojati također izvan vidljivih ograda Katoličke crkve: pi­sana Božja riječ, život milosti, vjera, nada i ljubav te drugi unutrašnji darovi Duha Svetoga i vidljivi elementi; sve to, što od Krista proizlazi i k njemu vodi, s pravom pripada jedinoj Kristovoj Crkvi.Jer samo se po Katoličkoj Kristovoj crkvi, koja je opće pomagalo spasenja, može postići sva punina spasonosnih sredstava. Vjerujemo, naime, da je samo apostolskome zboru na čelu s Petrom Gospodin povjerio sva dobra Novoga saveza radi uspostave jednoga Kristova tijela na zemlji; njemu se potpuno trebaju pritjeloviti svi koji već na neki način pripadaju Božjemu narodu

Br 4.
tako će se na tom putu malo-pomalo, pošto se prevladaju zapreke koje priječe savršeno crkveno zajedništvo, svi kršćani skupiti u jednom euharistijskom slavlju i u jedinstvu jedne jedine Crkve; tim je jedinstvom Krist od početka obdario svoju Crkvu, a mi vjerujemo da ono neizgubivo postoji u Katoličkoj crkvi te se nadamo da će iz dana u dan rasti sve do svršetku svijeta.
(op. a. :D )

Vrh

PostPostano: Pet pro 31, 2010 00:49 

Jao moj psalam, pa ti si demagog. Vjerski demagog! Pogledaj kako ti stvaraš konstrukciju:

Psalam_118_8 je napisao/la:
Pretpostavljam da ste vi katolik i vjerujem da ste pročitali Bibliju, vjerojatno više puta i vjerujem da znadete (vjerujete) da je čovjek stvoren na Božju sliku (svaki čovjek) i od Boga, a taj isti Bog je rekao da je za svakoga pripravio mjesto, da je Isus umro za svakoga. [color=#4000BF]Znači vi smatrate da je to bilo samo za katolike?

Ništa ja ne smatram, postoji Sveto Pismo i nauk Svete Crkve Katoličke. I ne dopuštam da njime izvodite vragolije na forumu. Gospodin je pripravio mjesto davši nam dušu da se možemo roditi za ovaj svijet. Onaj komu je dostupna spoznaja o vjeri, komu je dostupna Sveta Crkva Katolička, taj ima spasenje samo kroz tu Crkvu. Sve ostalo je otpad od vjere. Dano im je od Gospodina, a na dar Gospodnji su pljunuli svojim životom. Krivo su usmjerili svoju slobodu, tko im je kriv. ne znamo svi sa svojom slobodom ispravno, zar ne?
Isus je umro za sve, ali za sve one koji u Njega vjeruju i koji idu Njegovim putem kroz Crkvu ostavljenu preko svojih apostola. Dakle, umro je ostavivši nam uvjet. Uvjet koj vjerskim slabićima ne odgovara. Tako je to bilo, a ne protestantske tlapnje u vašem stilu: Isus je umro za sve nas, mi ćemo se malo motati oko Caritasa i beskućnika i eto nas u raju. To nije smisao Muke Spasitelja našega iako baš tako tumaće protestanti privlačeći sebi slabe i kolebljive! A bome i one koji vole pare.

Ostalo vam je sve rekao Cunjozu i jasan je da ne može biti jasniji. Mene ste povukli na odgovor jer sam fasciniran demagogijom kako nam izvrću vjeru i opako tumaće Sveto Pismo, to je upravo fascinantno.

Vrh

PostPostano: Pet pro 31, 2010 05:53 

Ma dajte, nemojte mi o Lončaru: otkad je on obećao 500 molitelja za obraćenje jedne župe sve otišlo po krivom. :oops:

Vrh

PostPostano: Pet pro 31, 2010 08:56 

pa gle, kad je on i njegovih 500 molitelja molilo bar se nešto pokrenulo, a nije bilo isto kao prije!
ko kaže da to nije Božji plan! Bog ne radi kak mi očekujemo i ne ispunjava naše molitve na naš načini po našoj zamisli..
kad bi se to tako događalo, ajme meni...u svijetu bi vladao kaos!

znam za mnoga svjedočanstva koja su se događala i po njegovoj molitvi i po molitvi drugih karizmatika i znam da je naš Bog živ i da djeluje po našim/njihovim molitvama, ali samo onako kako Bog to hoće!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 438 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 30  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata