|
Hvaljen Isus i Marija! Ne znam kako drugi, no primjerice u vašim komentarima Daba se vidi jako puno uskličnika, napada i nemira, za što mislim da nema potrebe. Mislim da smisao ovih tema i rasprava nije svađa i napad nekoga (ili sam ja krivo shvatio) nego razna svjedočanstva koje su ljudi doživjeli.
Vi kažete da imate loša iskustva sa Book-om i karizmaticima, ja imam sasvim nešto suprotno, ali od trenutka kada sam Gospodinu dopustio da me oblikuje, da Sv. Misu doživim i pokušam shvatiti onako kako su je shvaćali sveci kroz povijest ili recimo da se pokušam pripremiti na Sv. Misu po uzoru na Patera Pio-a koji je bio poznat po tome, da živim živu vjeru kao što su je živjeli apostoli nakon Pedesetnice, da činim ono što Gospodin od svakog vjernika traži, da svjedoči za njega i rekao je da ako će netko imati vjere, da će činiti i djela veće nego on, ali na veću Slavu Božju. Sveta Misa je daleko najveća molitva i svaki put se ponavlja žrtva Isusa Krista, ali ne samo figurativno, već stvarno. Mnogo puta otiđem na Misu (ali znam i druga svjedočanstva) bolestan fizički, prikažem Misu na nakanu ozdravljenja, predam to Gospodinu i izađem iz crkve zdrav. No to mi više nije toliko čudo, već mi je čudo kad se srca mijenjaju, odnosno gledam koliko ljudi odlazi na Misu, jer moraju, jer je to tako od malena ili slično, no izađu iz crkve i da ih pitate što je bilo danas u evanđelju, oni ne znaju ili počnu ogovarati druge oko sebe. Mogu li vas samo pitati, ovo pitam u najvećem miru, što za vas predstavlja Sv. Misa i kakvih svjedočanstva imate nakon što ste bili na Misi ili primili Sv. Pričest? Što ste u tom trenutku osjetili kad ste primili Sv. Pričest?
Mihaela je nešto dobro rekla, a sudim to po ovome što pišete za Crown, a to je da ne čitate ono što piše, nego zaključujete sasvim krivo, jer ste moju rečenicu krivo protumačili ili shvatili. Naravno da se o Bogu može i kroz sport i kroz sve, jer je Bog u svemu , no ne želim se ponavljati, ali smisao tečaja nije učenje o financijama kao takvima, nego dovođenje čovjeka k Bogu i miru sa bližnjima i samim sobom. Možda toga niste svjesni, no način kako postupamo sa novcem uvelike govori o nama i to nema veza sa ekonomijom, nego našim duhovnim svijetom. Također, još jednom kažem i sve što tvrdim može se provjeriti u Sv. Pismu, da se u Bibliji na 2350 mjesta govori o financijama. Sve što radimo u životu, bilo kakvi problem imali, rješavamo ga u Gospodinu i nema takvog pitanja ili problema na koje nam Božja Riječ ili Sv. Pismo ne bi dalo odgovor, a razlog zašto se toliko spominju financije u Bibliji nije slučajan. Zbog čega je izdan Isus, koliko je Judi plaćeno? Kao što sam također napisao, koji financijski tečaj (svjetovni) potiče pomaganje bližnjega (jer ćeš onda uštedjeti i biti blagoslovljen), koji potiče davanje desetine (jer ako sam od Gospodina sve primio, a On kao moju zahvalnost traži 10% da dam crkvi ili potrebnom, zar je to puno, ali obećava mi i puno više od toga, te ono najviše, život vječni). Da se na tim tečajevima ili ekonomiji govore o Božjim financijskim principima, onda ne bi bilo ovolikih ratova, ubijanja i sličnoga što se događa na svijetu, no otac laži je baš htio da se to ne otkrije, da je Gospodin ponudio rješenje za sve u Svetom Pismu, jer još jednom to želim istaknuti, Božje pravilo je da je blaženije davati nego primati, a ovo-svjetski da ne možeš dobiti nešto ako daješ. Crown i Book ne govore ništa što nije napisano u Svetom Pismu, samo to ponavlja vjernicima i želi im približiti na sve načine da to shvate, jer očito je da mnogi ne shvaćaju, kao što ni ja sam nisam shvaćao Bibliju. Biblija nije nešto što se čita, već razmatra, promišlja o tome i daje se prostora Duhu Svetom da djeluje, kako u skrovitosti svoga doma, tako i na Sv. Misi i svakidašnjem životu. Sam Gospodin kaže, prinesite mi desetinu, pa me iskušajte (da li vam neću pomoći izaći iz dugova ili slično). Da vas nešto pitam, opet u miru, jer ovo pišem samo u onome što me Sv. Pismo i Gospodin uči. Da li vi redovito dajete desetinu svih primanja za crkvu ili nekome kome je potrebno?
Book je baziran na Bibliji i živom svjedočenju Isusa, a to je ono za što je slao 70-oricu učenika u svijet i danas šalje svakoga od nas, neki da svejdoće u svom domu, neki u gradu, neki u državi, a neki kao misionari ili slično, svakome kako Gospodin odredi i kako tko može nostiti. Sječate se onoga kada dođu neki Isusu i kažu, mi smo u tvoje ime izgonili zloduhe, liječili i sl. a Isus i odgovara, ne poznam vas. Zašto je to tako, da li ste ikad razmišljali?
I Gospodin mi je svjedok, naravno da sam katolik, od rođenja i cijela moja familija, no moja vjera je bila tradicionalizam i nešto što se mora obaviti, dok nisam sasvim „slučajno“ (a znam i iskusio sam to mnogo puta da sa Gospodinom nije ništa slučajno) upoznao „živoga“ Boga koji je isti jučer, danas i sutra. Izgubio sam brata i dvoje djece i znam da su kod Gospodina i znam da mi je sam Gospodin bio najveća utjeha, jer svidjelo mu se uzeti ih k sebi, jer On ih je i poslao na ovaj svijet.
Jednom su došli Jehovini svjedoci u našu kuću tumačeći Bibliju i kako oni to već rade i popričao sam sa njima u najvećem miru, te me nešto zaprepastilo kada sam od njih čuo, a mislim da većina današnjim vjernika tako razmišlja (možda ne za Mariju); Oni ne vjeruju u Pakao, Mariju niti da su čudesa koje je Isusu, ali i apostoli činili, moguća danas, iako to izričito piše U svetom Pismu, već oni smatraju da je to vrijedilo za ono vrijeme a ne za današnje. Što vi kažete o tome? Ja sam vidio tolika čuda i sam Book iznosi svjedočanstva ljudi koji su ozdravili od raka i slično, tako da ima dokaza da je Bog danas itekako djelotvoran, kao što je bio i u ono vrijeme i bit će do svršetka Svijeta, jer je to obećao, a Bog je Bog istine, a ne laži.
Koliku milost nam je dao u sakramentu Ispovijedi. Grijeh se briše. Koliko ljudi je fizički ozdravilo nakon ispovijedi, jer su mislili da im Bog nikad neće oprostiti, aBog oprašta sve i Adamu bi oprostio da se htio pokajati i okrenuti Bogu, a ne da se skrivao i pobjegao.
Mislim da nema smisla da se ovdje svađamo, jer to ni nije, da tako kažem, oznaka katolika ili ne bi trebala biti, ali ako nešto moramo dokazivati, molim vas da za dokaz koristimo Sv. Pismo ili Katekizam Katoličke Crkve i da tamo navedete što od ovoga što sam napisao nije u skladu sa time? Ako sam upao u nečiju zamku ili zupčanik, onda je to Gospodinov zupčanik i od kako sam upao u taj zupčanik, život mi se okreče puno bolje i problemi koji dolaze preda me nisu više tako ne rješivi i frustrirajući kao prije i hvala dragom Gospodinu što me uzeo u taj zupčanik, ali znam da to želi sa svakim čovjekom, jer je to obećao, a On ne laže, samo mu se treba prepustiti, jer to je ono što On ne može, htjeti umjesto nas, otvoriti vrata, sve ostalo on može.
Mnogi poznati evolucionisti i ateisti u pokušaju da dokažu da Bog nije stvaran i da nije Stvoritelj obično završavaju na način da se sami obrate (stotine dokaza u knjizi Postanak od Ivana Rusarina), a sve o čemu priča Book temelji se na ŽIVOJ riječi Božjoj koju je danas teško prihvatiti i samim svećenicima, ali oni su sluge Božje i izuzetno napastovani te trebaju svačiju podršku i molitvu, jer svatko od nas je tu za to. Koliko molimo za svoje svećenike, koliko im govorimo imali ste prekrasnu propovijed, puno ste mi pomogli? Što mi radimo, mi ih osuđivamo i naravno da im je teško u svemu tome pronaći samog sebe, a ponekad i Boga, kao i svakome od nas.
Vjera nije posao od 8 sati na dan, vjera, živa vjera, se živi od rođenja do kraj, a mi možemo birati, ići sa Gospodinom i olakšati si život ili ići sami i znati da Bog postoji; Često čujem: „Zasad mi ne treba, kad ču biti u problemima onda ću ga prizvati, neka se On ne miješa zasada u moj život, financije, ako ću ga trebati, onda ću ga pozvati.“ To nije vjera, to je tradicionalizam, a sama Božja Riječ kaže da je najgore ako smo mlaki.
Molim vas, nemojmo se svađati, već iznositi činjenice bazirane na Božjoj riječi, pa nek ostali odluče kojoj strani će se prikloniti.
Hvaljen Isus i Marija!
|