Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri pro 11, 2024 00:29

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet svi 29, 2008 21:40 

Sutra je Veliki Dan,
Blagdan Presvetog Srca Isusova..!!

Slika

...Pogledaj ovo Srce...
...Ono kuca samo za tebe...

Presveto Srce Isusovo, izvore svaki milosti,
ja Ti se klanjam, vjerujem u Te,
ufam se u Te, ja Te ljubim,
i kajem se za sve svoje grijehe.
Tebi poklanjam ovo moje siromašno srce,
ućini poniznim, strpljivim i ćistim, i da u svemu odgovara
Tvojim željama.
Daj o dobri Isuse, da ja živim u Tebi i Ti u meni.
Štiti me u opasnostima, tješi me u nevoljama i žalostima,
udijeli mi zdravlje tijela, blagoslovi sav moj rad,
i daj mi milost svete smrti Amen...!!

Vrh

PostPostano: Čet lip 04, 2009 16:17 

Slika

Posvetna molitva Srcu Isusovu

Gospodine Isuse Kriste zahvaljujem Ti za sve darove koje si mi dao: za dar života i zdravlja, za milost vjere i dar pripadnosti Katoličkoj Crkvi. Danas se posvećujem Tvome Božanskom Srcu.

Ovim činom najprije ispovijedam i potvrđujem svoju kršćansku vjeru i svoje opredjeljenje za Tebe; potvrđujem svoje prihvaćanje svih katoličkih istina vjere kako nas uči sveta Crkva u kojoj si mi dao milost da sam rođen i odrastao.

Potvrđujem svoj krsni savez s Tobom i svoju odluku da po njemu živim. Priznajem Te svojim Gospodarom i Kraljem. Izjavljujem da ćeš mi od sada Ti sa ljubavlju Tvoga Božanskog Srca biti najviša vrijednost moga života koju primam u svoje biće. Pomozi mi da mogu živjeti dostojno Tvoje ljubavi i da njome usrećujem svoje bližnje.

Slijedeći primjer brojnih tisuća hrvatskih mladića i djevojaka koji su se prije stotinu godina posvetili Tvome Presvetom Srcu i ja zajedno s njima ispovijedam i kličem: "Dušom tijelom vijek sam Tvoj..." Tvoj hoću biti i ostati sada i uvijeke!

Amen.

Vrh

PostPostano: Sri lip 17, 2009 12:36 

Sveta Veronika Julijani

Gospodine moj i Spasitelju, Isuse Kriste, ne molim milost tvoga Presvetog Srca samo za sebe, već vapijem k Tebi i za spasenje nevoljnih grešnika koje si otkupio svojom dragocjenom Krvlju. Daj da svi dođu k tvome Srcu, tom izvoru, tomu moru neizmjerne ljubavi da se u njemu očiste od svojih grijeha, i da od sada i do vijeka jedino tebe ljube, jedinog Zaručnika svoje ljubavi. Udijeli svima, kao i meni blaženi život u svome srcu. Amen.

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPostano: Sri lip 17, 2009 13:22 

Molitva zlatne krunice i devetnice Presvetom Srcu Isusovu donijele su mi mnoge milosti.Budi uvijek hvaljeno i slavljeno Presveto Srce Isusovo!

Vrh

PostPostano: Pet lip 19, 2009 06:54 

Pitanje srca danas!
Mnogo srčanih bolesnika. Sve više srčanih tegoba. Ljudsko srce sve bolesnije.
Sve vrvi pjesmama o ljubavi, a nigdje malo "srca prema čovjeku" (najnoviji primjer mrtva žena u stambenom bloku - tek kad je počelo zaudarati - onda su stanari primjetili - a žena, navodno surađivala sa Caritasom!)
Nema srca ni u obiteljima - malo tko razgovara jedan s drugim a rijetki su i obiteljski zajednički ručkovi, pa i nedjeljom. (Razgovaram na chatu sa jednim momkom 17 godina- pitam ga da li kada ručaju zajedno u obitelji. Odgovor - ne sjećam se takvog ručka! ) a o slanju staraca u starački dom da ne govorim, a još najgore kad ih se bezbolno šalje na onaj svijet.
Davno već nisam vidio na zidu neke kuće (redovito gdje stanije neka djevojka) srce probodeno strjelicom. Mladi već davno zamijeniše ljubav sa seksom. Na žalost ni vjenčanje više nije garancija ljubavi...
A više nije ni normalna ljubav između muškarca i žene ono pravo.. glupi su oni koji tako misle poručuju nam s ulica i ne samo s ulica.

I zato nikad nam više nije trebao blagdan Srca Isusova nego danas.

Kako iz začaranog kruga

Isus nam nudi najprije probodeno srce - ali ne strelicom amora tog poganskog boga ljubavi nego prave iskrene ljubavi prema Bogu i čovjeku. I samo čovjek koji svoj život gleda i živi u perspektivi Božjeg plana može biti miran i njegovo tjelesno srce će naći svoj mir. /"Nemirno je srce naše, dok se ne smiri u tebi Bože.

A taj put nam je baš Isus pokazao u odnosu prema ljudima .. "sažali se nad njima jer bijahu kao ovce bez pastira... " "dajte im vi jesti..." "progledaj.." "budi čist..." "mladiću, tebi kažem ustani..." "Koliko puta sam htio okupiti djecu tvoju kao što kvočka okuplja svoje piliće..." Koliko ljudske topline , osjećaja ljubavi za čovjeka, za onoga pokraj, tu uz put

A mi?

Danas na blagdan Srca Isusova pokušati otvoriti svoje srce djelovanju njegova srca. Prihvatiti križ ljubavi one prave, do žrtve. Biti spreman na najgore udarce i ne izmicati.

Držati se Isusove riječi, primjera i života kako god to izgledalo teško, protivno vjetru (vidi članak Obama homoaktivist) Samo tako, oslanjajući se na primjer i pomoć Božanskog srca dobit ćemo pravo jako srce, spremno prihvatiti sve napore, spremno prihvatiti sve izazove znajući da sam stvoren za Boga i da će moje srce naći pravi smiraj u Bogu, ali i da će takvo ranjeno i možda pogaženo srce biti melem na rane mnogih ljudi, naročito mladih. A onda sam ispunio svoju zadaću i kao čovjek i kao kršćanin.

Srve Isusovo učini srce moje po srcu tvome!

Vrh

PostPostano: Pet lip 19, 2009 07:20 

Sneni, vau! Da bi riječ rekla osim lijepo i istinito.

Vrh

PostPostano: Čet lip 10, 2010 21:29 

Zadovoljština ranjenome Srcu

Sv. Bonaventura piše: Tjelesna rana ukazuje na duhovnu ranu (...). Kroz tu vidljivu ranu promatramo nevidljivu ranu ljubavi. Svaki pobožan čovjek koji uzima u ruke sliku Srca Isusova čuje blag poziv: Zagledaj se u moje ranjeno Srce okrunjeno trnovom krunom, koje plamti raspetom ljubavlju. U meditaciji ćemo razumjeti da je u tome otvorenom Srcu, koje neprestano krvari, skriven istodobno predmet i motiv ljubavi. Drugim riječima: Ljubav vapi za ljubavlju, a Žrtva poziva na žrtvu. Rađa se pitanje: zašto? Tko je ranio to Srce puno ljubavi? To smo učinili mi - svojim grijesima. Naši grijesi su žalosna stvarnost i velika nepravda. Oni su zamršeno silaženje s pravoga puta. Oni su kaos, koji udaljuje čovjeka od Boga i drugoga čovjeka. Upravo radi toga Isus je dopustio da mu Srce bude smrtno ranjeno, da popravi kaos stvoren ljudskim grijesima i da u svakome čovjeku stvori novo i čisto srce, odnosno da obnovi ljudsku savjest.
http://www.scj.hr/index.php?tekst=160

http://www.youtube.com/watch?v=nPmzMWEE ... re=related

Vrh

PostPostano: Uto lip 21, 2011 17:42 

Prema tradiciji mjesec je lipanj posvećen Srcu Isusovom, a ove liturgijske godine svetkovina pada u petak, 1. srpnja (u osmini nakon Tijelova)...

Sutra dakle započinje devetnica Presvetom Srcu Isusovu, pa evo jedan link s čitanjima SP i razmatranjima...

http://www.prostorduha.net/devetnice/srce09/index.htm

Slika

Vrh

PostPostano: Pet srp 08, 2011 16:09 

Braćo i sestre vječno hvalite, slavite i blagoslivljajte Presveto Srce Isusovo, molite mu se, klanjajte mu se i ljubite ga nadasve jer neizmjerno je dobro i milosrdno!

Blagoslovljeni bili!:-)

Vrh

PostPostano: Pet lip 27, 2014 09:58 

Poruka Božjeg srca je uvijek poruka ljubavi koju od Boga primaju samo ponizne i neznatne duše
Kod:
http://www.bitno.net/vjera/uciti-se-od-kristove-poniznosti/#.U60xvkDaaUY

http://www.bitno.net/vjera/uciti-se-od- ... 60xvkDaaUY

Vrh

PostPostano: Uto svi 29, 2018 20:36 

Ove godine sam po prvi puta u životu počela s pobožnošću prvih petaka moleći na jednu nakanu. A iskreno, prije 10 dana sam kao razmaženo derište plakala da nikad više za nikoga i ništa neću moliti. Glupo, jadno i grešno. Bogu hvala na jednom iznimnom svećeniku jer kroz ovih pet mjeseci (do sada) ti petci postali posebno dragi i sad ne mogu zamisliti da u petak ujutro ne odem na ispovijed, potom bude u crkvi u 9h misa, te klanjanje pred Presvetim. Volim moliti (to ću napraviti, ako Bog da, i ovoga petka) pred oltarom gdje je kip posebno dragog mi sv. Josipa te oltarna slika Presvetog Srca Isusova.
Nek' učini srca naša po srcu svome.

Svakako, ako netko naiđe na ovu stranicu - danas počinje devetnica uoči blagdana Presvetog Srca Isusova koji je ove godine 8. lipnja.

http://www.presveto-srce-isusovo.hr/devetnica.html

Vrh

PostPostano: Pet lip 08, 2018 19:33 

Pitanje srca danas!
Mnogo srčanih bolesnika. Sve više srčanih tegoba. Ljudsko srce sve bolesnije.
Sve vrvi pjesmama o ljubavi, a nigdje malo "srca prema čovjeku" (najnoviji primjer mrtva žena u stambenom bloku - tek kad je počelo zaudarati - onda su stanari primjetili - a žena, navodno surađivala sa Caritasom!)
Nema srca ni u obiteljima - malo tko razgovara jedan s drugim a rijetki su i obiteljski zajednički ručkovi, pa i nedjeljom. (Razgovaram na chatu sa jednim momkom 17 godina- pitam ga da li kada ručaju zajedno u obitelji. Odgovor - ne sjećam se takvog ručka! ) a o slanju staraca u starački dom da ne govorim, a još najgore kad ih se bezbolno šalje na onaj svijet.
Davno već nisam vidio na zidu neke kuće (redovito gdje stanije neka djevojka) srce probodeno strjelicom. Mladi već davno zamijeniše ljubav sa seksom. Na žalost ni vjenčanje više nije garancija ljubavi...
A više nije ni normalna ljubav između muškarca i žene ono pravo.. glupi su oni koji tako misle poručuju nam s ulica i ne samo s ulica.

I zato nikad nam više nije trebao blagdan Srca Isusova nego danas.

Kako iz začaranog kruga

Isus nam nudi najprije probodeno srce - ali ne strelicom amora tog poganskog boga ljubavi nego prave iskrene ljubavi prema Bogu i čovjeku. I samo čovjek koji svoj život gleda i živi u perspektivi Božjeg plana može biti miran i njegovo tjelesno srce će naći svoj mir. /"Nemirno je srce naše, dok se ne smiri u tebi Bože.

A taj put nam je baš Isus pokazao u odnosu prema ljudima .. "sažali se nad njima jer bijahu kao ovce bez pastira... " "dajte im vi jesti..." "progledaj.." "budi čist..." "mladiću, tebi kažem ustani..." "Koliko puta sam htio okupiti djecu tvoju kao što kvočka okuplja svoje piliće..." Koliko ljudske topline , osjećaja ljubavi za čovjeka, za onoga pokraj, tu uz put

A mi?

Danas na blagdan Srca Isusova pokušati otvoriti svoje srce djelovanju njegova srca. Prihvatiti križ ljubavi one prave, do žrtve. Biti spreman na najgore udarce i ne izmicati.

Držati se Isusove riječi, primjera i života kako god to izgledalo teško, protivno vjetru (vidi članak Obama homoaktivist) Samo tako, oslanjajući se na primjer i pomoć Božanskog srca dobit ćemo pravo jako srce, spremno prihvatiti sve napore, spremno prihvatiti sve izazove znajući da sam stvoren za Boga i da će moje srce naći pravi smiraj u Bogu, ali i da će takvo ranjeno i možda pogaženo srce biti melem na rane mnogih ljudi, naročito mladih. A onda sam ispunio svoju zadaću i kao čovjek i kao kršćanin.

Srve Isusovo učini srce moje po srcu tvome!

Blagodat za čitati, od pok. don Ivice Matulića... molite za nas, tamo gdje ste sada...

Vrh

PostPostano: Ned ožu 14, 2021 19:28 

Molitva zlatne krunice i devetnice Presvetom Srcu Isusovu donijele su mi mnoge milosti.Budi uvijek hvaljeno i slavljeno Presveto Srce Isusovo!

možeš li malo posvjedočiti ?

i mene jako "privlači" Zlatna Krunica
ali nikako biti ustrajan u njoj , pogubim se u svim krunicama i molitvama , pa ....

jako mi je drago na milosti kojoj ti je dragi Isus preko svoga Presvetoga Srca udjelio <3

Vrh

PostPostano: Sub lip 08, 2024 07:34 

Jučer smo slavili Presveto Srce Isusovo i izašao je prelijep tekst na blogu Toma Blizanac (i brat Marko) http://tomablizanac.blogspot.com/2024/0 ... -srce.html
Kad štujemo na primjer Srce Isusovo ili Krv Isusovu, štujemo zapravo osobu, jer osobu ide štovanje, a osoba je Isusova, kako znamo, Božanska. Premda spominjemo samo dio, ipak štovanje ide cijelosti, koja se u dijelu očituje i štuje. Ima posebnih razloga, da uprav Srce Isusovo više štujemo od ostalih njegovih tjelesnih česti, ili, da Isusovu osobu većma štujemo u njegovu Srcu nego u ostalim tjelesnim njegovim čestima. Jer je tjelesno srce organ tjelesnog života, do kojega stoji tjelesni život i djelovanje ostalih tjelesnih česti. U prenesenom smislu srce označuje ili cijelu dušu, ili volju ili osjetno teženje. Simbolički je pak tjelesno srce naravni znak ljubavi, s kojom je Sin Božji uzeo čovječju narav.
Danas slavimo Bezgrešno Srce Blažene Djevice Marije kojem je posvećen čitav svijet i time stavljena velika nada u mir.

Vrh

PostPostano: Ned lip 09, 2024 17:13 

Papa Franjo je najavio pobudnicu o Srcu Isusovu koja bi mogla izaći najesen, a više papa je i prije njega pisalo o važnosti ove pobožnosti. Među njima ističe se jedna enciklika Pija XII. iz 1956. g. pod naslovom Haurietis Aquas (Crpst ćete vodu...) LINK. Poznata je po tome što je u njoj papa biblijski utemeljio i opisao Božju očinsku i milosrdnu ljubav prema nama (s puno citata iz Starog i Novog zavjeta), pa ako netko (još uvijek) sumnja u Njegovu ljubav prema nama, neka ispiše te citate i svaki dan ih čita...

Jer postoje među vjernicima tri vrste odnosa prema Bogu:
-prvi se mole i traže samo vremenite stvari, zaboravljaju na nebeske - njih će Isus uslišati i oni će vremenite stvari dobiti, ali izgubit će vječne (koje niti ne traže niti misle na njih)
-drugi se mole samo iz straha pred Bogom jer se boje pakla i znaju da je Bog strog i pravedan
-treći su upoznali ljubav Božju prema njima i radije bi pretrpjeli svo zlo i nevolje ovog svijeta nego i sitnim grijehom uvrijedili Boga, a sve što čine, čine iz ljubavi prema Njemu... (...prema objavama svete Brigite)

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata