Jedan sat teoloških tumačenja posljednjih vremena, biblijskih objava, strahova i nada... "Ako smo katolici - nećemo vjerovati lažnim prorocima"
Jel Valtorta lažni prorok...nije bitno...al jeste itekako što ovdje piše...o ZNANOSTI KOJA NIJEĆE (Boga, vjeru, svetinje...) pozivanje na razum...bez mudrosti---zlo!
iz knjižice pod naslovom ZNANOST KOJA NIJEČE... OTVARA PUT ANTIKRISTU
2.VIII.1943.
Govori Isus:
»Malo je stvari koje Ja tako strogo osuđujem kao racionalizam koji oduzima djevičanstvo i posvećenje i ubija Vjeru, kažem Vjeru s velikim slovima da reknem: pravu Vjeru, apsolutnu, kraljevsku. Ja ga osuđujem kao svoga plaćenoga ubojicu. On naime ubija Mene u srcima i on je pripravljao i pripravlja najžalosnija vremena Crkvi i svijetu.
Prokleo sam druge stvari. Ali nijednu neću prokleti kao ovu. To je bilo sjeme od koje su potekle druge, druge, druge otrovne nauke. On je onaj podmukli koji otvara vrata neprijatelju. Otvorio je stvarno vrata Sotoni koji nikada nije toliko vladao kao otkada racionalizam vlada. Ali rečeno je: 'Kad Sin Čovječji bude došao neće naći vjere u srcima'.
Zato racionalizam čini svoje djelo. Ja ću činiti svoje.
Blaženi, koji kako zatvaraju vrata grijehu i strastima, znaju tako i zatvoriti vrata tajnog hrama u lice ZNANOSTI KOJA NIJEČE, i žive, sami sa Samim koji je Sve, do posljednjeg časa.
Uistinu ti kažem da ću privinuti na srce nesretnika koji je počinio neki ljudski zločin, a koji se zbog njega pokajao, samo ako je uvijek pripuštao da Ja mogu sve:-... ali imat ću lice Suca za one koji na temelju jedne IZMUDRENE LJUDSKE ZNANOSTI niječu nadnaravno u očitovanjima koje je Otac htio da Ja očitujem.
(I QUADERNI del 1943, str. 236-239)
…………………
(…)Ne koristi spoznati stanovite stvari. Budite dobri i dosta. Ponudite svoju dobrotu, anticipirajući taj trenutak, sa ciljem da skratite trajanje monstruoznog kraljevstva nad rasom Adamovom.
Tako će biti okrutna, surova i divlja vlast sina Neprijateljeva - 'sin ne od volje tjelesne' nego od volje duševne koja je dosegla vrhunac i dubinu poistovjećenja sa Sotonom - da će svaka minuta biti dan, da će svaki dan biti godina, da će svaka godina biti stoljeće.. za one koji će tada živjeti. Ali u odnosu na Boga svaki vijek je tisući dio sekunde, jer vječnost je kao postojanje vremena čije protezanje nema granica. Tako će prekomjeran biti taj užas da će tama najtamnije noći biti podnevna sunčana svjetlost u usporedbi s njom., za sinove ljudske koji budu u nj uronjeni.
Njegovo bi ime moglo biti 'NIJEKANJE' (Negacija). Jer će nijekati Boga, nijekat će Život, nijekat će sve. Sve, sve, sve!
Vjerujete da ste već u tom vremenu? Oh! siromašna djeco! Kao daleko mumljanje groma je ono što sada živite. Tada će to biti tresak groma nad glavom.
Budite dobri. Moje Milosrđe je nad vama!
(I QUADERNI del 1943, str. 236-239)