Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri pro 11, 2024 01:35

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 316 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto srp 19, 2022 16:41 

Evo primjera kakve poruke , vrlo, vrlo...rado pogledam, pročitam, poslušam... Ne treba to biti PROROČANSTVO!!! Činjenice koje zaboravlja,o(ako smo ih znali?)...

CRKVA ODOBRILA: Najvažnija poruka svih vremena od boga čovječanstvu
https://www.youtube.com/watch?v=S5gARPNFTPs

Vrh

PostPostano: Uto srp 19, 2022 20:54 

Citat:
Mada je tu netko podvukao kako RKT Crkva ne priznaje Veliku opomenu preko dr. Mary Jane Ewen, ja tamo nalazim potpuni sklad sa već sadašnjim događajima, stvarnošću, dakako, tamo od Isusa najavljenim.

Jesu li to nešto kao ovakve poruke:
https://www.facebook.com/groups/3322625 ... 3893633580

Tu se govori o izgonu Sv. Oca iz Vatikana, o Papi - antipapi, o tridentinskoj misi...?

Citat:
Adrijana, kako si skinula s Verbuma...Morala kupiti Upozorenje ili...???

Ma nee, ne može se skidati s Verbuma..

Vrh

PostPostano: Uto srp 19, 2022 21:19 

Jesu li to nešto kao ovakve poruke:
https://www.facebook.com/groups/3322625 ... 3893633580

Tu se govori o izgonu Sv. Oca iz Vatikana, o Papi - antipapi, o tridentinskoj misi...?.

Mamma mia! Pa tko je otvorio taj FB profil? Neki antikrist? Daj mi neki svoj...Ma izmisli nekakav g-mail i pošalji mi na PP da ti pošaljem ORIGINAL brošure!!!!!!!!!!! Došle iz USA 1998. i prebedene od hercegovačkog (barem mislim) fratra na hrvatski.
NIKADA dr. Mary nije za sebe rekla da je prorok... Eh da! Johny Leary ju je iskoristio za svoje ciljeve. Našao sam jednu njegovu poruku gdje čak piše da je bio na njenoj sahrani kao staroj prijateljici...Grrrr....

ps: Znaš li da, kad je u Zlatno pero došao novi urednik, da je potpuno promijenjen koncept Z.Pera? I tada je počelo VELIČANJE LEARYA! Zlatno pero je antikatolička tiskovina (bio mjesečnik, ne znam što je sada).

Vrh

PostPostano: Sri srp 20, 2022 21:00 

Poruke s tog FB profila su vjerojatno izmišljene ili loše prevedene. Sijači panike koji točno znaju tko će s kim zaratiti i koji dan će se pojaviti antikrist.

Vrh

PostPostano: Čet lis 06, 2022 11:35 

s. Faustina: "Bitno se dogodilo u dvorani Posljednje večere"
.
https://book.hr/duhovna-borba-25-tajna- ... -faustini/

Vrh

PostPostano: Pet lis 07, 2022 19:12 

s. Faustina: "Bitno se dogodilo u dvorani Posljednje večere"
.
https://book.hr/duhovna-borba-25-tajna- ... -faustini/

Članak je jako dobar... ali brine me Book pomalo (na stranici o duhovnosti imaju samo Mariu Valtortu - zašto nju?) :(

viewtopic.php?f=8&t=694&hilit=maria+valtorta&start=15#p12376

Vrh

PostPostano: Sub lis 08, 2022 10:34 

Isus svetoj Faustini Kowalskoj:

“Čovječanstvo neće pronaći mir sve dok se s povjerenjem ne obrati Mojem milosrđu” (Dnevnik 300);

„Milost Mojeg milosrđa crpi se samo kroz jednu posudu, a to je – povjerenje. Što više neka duša vjeruje, to će više dobiti. Duše s bezgraničnim povjerenjem moja su velika utjeha, jer u takve duše ulijevam sve blago svojih milosti” (Dnevnik 1578);

“Drago mi je što traže puno, jer Moja želja je dati puno, puno. S druge strane, žalostan sam kad duše traže malo, stegnu mi srce”; „Reci dušama da ne priječe Moje Milosrđe u svojim srcima, koje toliko želi djelovati u njima“ (Dnevnik 1577).

Vrh

PostPostano: Pon lis 10, 2022 11:08 

"Od samog smo početka bili drugačiji od ostalih vjerskih časopisa i po sadržaju i po grafici. Bili smo toliko drugačiji da je, nakon što je nulti broj izašao iz tiska, grupa naših prijatelja sakupila novac kojim su htjeli pokriti sve troškove njegova izdavanja te nas nagovoriti da ga ne stavimo u prodaju i ne osramotimo se njegovim izgledom. Naime, u cijelom časopisu nije bilo ni jedne kršćanske slike.

Prije samog početka izlaženja svim smo hrvatskim biskupima poslali pismo namjere, u kojem tražimo njihovu podršku, sugestije i korekcije. Jedan nas dio biskupa podržava, dok nas drugi kritiziraju."

Malo iz njihovog "O nama".

Stvar je u tome što danas bilo tko može otvoriti portal ili tiskovinu s predznakom "katolički" na sve su to laici i nitko ne cenzurira. Jednom sam našla nešto o "Book-u", ne mogu sad naći, no sjećam se da nije imalo pozitivan predznak.

Vrh

PostPostano: Ned lis 16, 2022 19:36 

"Od samog smo početka bili drugačiji od ostalih vjerskih časopisa i po sadržaju i po grafici. Bili smo toliko drugačiji da je, nakon što je nulti broj izašao iz tiska, grupa naših prijatelja sakupila novac kojim su htjeli pokriti sve troškove njegova izdavanja te nas nagovoriti da ga ne stavimo u prodaju i ne osramotimo se njegovim izgledom. Naime, u cijelom časopisu nije bilo ni jedne kršćanske slike.

Prije samog početka izlaženja svim smo hrvatskim biskupima poslali pismo namjere, u kojem tražimo njihovu podršku, sugestije i korekcije. Jedan nas dio biskupa podržava, dok nas drugi kritiziraju."

Malo iz njihovog "O nama".

Stvar je u tome što danas bilo tko može otvoriti portal ili tiskovinu s predznakom "katolički" na sve su to laici i nitko ne cenzurira. Jednom sam našla nešto o "Book-u", ne mogu sad naći, no sjećam se da nije imalo pozitivan predznak.

Ne samo to... Imali smo o njima svakakve rasprave: viewtopic.php?f=15&t=1003

Malo su se promijenili od tog prvog vremena, ali inzistiranje na sumnjivim ukazanjima dosta im ruši ugled... (Al čini se, ne i čitanost.)

Vrh

PostPostano: Ned stu 13, 2022 20:50 

U današnjem evanđelju Isus upozorava na lažne proroke, na one koji "govore u njegovo ime":
Upitaše ga: »Učitelju, a kada će to biti? I na koji se znak to ima dogoditi?« A on reče: »Pazite, ne dajte se zavesti. Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: ’Ja sam’ i: ’Vrijeme se približilo!’ Ne idite za njima. A kad čujete za ratove i pobune, ne prestrašite se. Doista treba da se to prije dogodi, ali to još nije odmah svršetak.«
Isus takve naziva "zavodnicima", a svjestan je da će se pojaviti među kršćanima i da će sebi prisvajati "ime Isusovo". On ne govori apostolima o točnom datumu, mada su bili i oprezni i znatiželjni, a lažni proroci si redovito prisvajaju da "točno znaju" gdje i kada se ima što dogoditi. Isus nas hrabri da se ne prestrašimo, da sačuvamo svoj mir, a lažni proroci siju strah i paniku djelujući tako mentalno na ljude na ostave put vjere i ufanja, pa da krenu za njima...
Taj evanđeoski odlomak je idealan za razmatrati uz ovu temu...

Vrh

PostPostano: Pon stu 14, 2022 21:14 

Jedan sat teoloških tumačenja posljednjih vremena, biblijskih objava, strahova i nada... "Ako smo katolici - nećemo vjerovati lažnim prorocima":

https://www.youtube.com/watch?v=bFzOYTkmNQI

Vrh

PostPostano: Sub stu 19, 2022 12:44 

Jedan sat teoloških tumačenja posljednjih vremena, biblijskih objava, strahova i nada... "Ako smo katolici - nećemo vjerovati lažnim prorocima"

Jel Valtorta lažni prorok...nije bitno...al jeste itekako što ovdje piše...o ZNANOSTI KOJA NIJEĆE (Boga, vjeru, svetinje...) pozivanje na razum...bez mudrosti---zlo!
iz knjižice pod naslovom ZNANOST KOJA NIJEČE... OTVARA PUT ANTIKRISTU
2.VIII.1943.
Govori Isus:
»Malo je stvari koje Ja tako strogo osuđujem kao racionalizam koji oduzima djevičanstvo i posvećenje i ubija Vjeru, kažem Vjeru s velikim slovima da reknem: pravu Vjeru, apsolutnu, kraljevsku. Ja ga osuđujem kao svoga plaćenoga ubojicu. On naime ubija Mene u srcima i on je pripravljao i pripravlja najžalosnija vremena Crkvi i svijetu.
Prokleo sam druge stvari. Ali nijednu neću prokleti kao ovu. To je bilo sjeme od koje su potekle druge, druge, druge otrovne nauke. On je onaj podmukli koji otvara vrata neprijatelju. Otvorio je stvarno vrata Sotoni koji nikada nije toliko vladao kao otkada racionalizam vlada. Ali rečeno je: 'Kad Sin Čovječji bude došao neće naći vjere u srcima'.
Zato racionalizam čini svoje djelo. Ja ću činiti svoje.
Blaženi, koji kako zatvaraju vrata grijehu i strastima, znaju tako i zatvoriti vrata tajnog hrama u lice ZNANOSTI KOJA NIJEČE, i žive, sami sa Samim koji je Sve, do posljednjeg časa.
Uistinu ti kažem da ću privinuti na srce nesretnika koji je počinio neki ljudski zločin, a koji se zbog njega pokajao, samo ako je uvijek pripuštao da Ja mogu sve:-... ali imat ću lice Suca za one koji na temelju jedne IZMUDRENE LJUDSKE ZNANOSTI niječu nadnaravno u očitovanjima koje je Otac htio da Ja očitujem.
(I QUADERNI del 1943, str. 236-239)
…………………
(…)Ne koristi spoznati stanovite stvari. Budite dobri i dosta. Ponudite svoju dobrotu, anticipirajući taj trenutak, sa ciljem da skratite trajanje monstruoznog kraljevstva nad rasom Adamovom.
Tako će biti okrutna, surova i divlja vlast sina Neprijateljeva - 'sin ne od volje tjelesne' nego od volje duševne koja je dosegla vrhunac i dubinu poistovjećenja sa Sotonom - da će svaka minuta biti dan, da će svaki dan biti godina, da će svaka godina biti stoljeće.. za one koji će tada živjeti. Ali u odnosu na Boga svaki vijek je tisući dio sekunde, jer vječnost je kao postojanje vremena čije protezanje nema granica. Tako će prekomjeran biti taj užas da će tama najtamnije noći biti podnevna sunčana svjetlost u usporedbi s njom., za sinove ljudske koji budu u nj uronjeni.
Njegovo bi ime moglo biti 'NIJEKANJE' (Negacija). Jer će nijekati Boga, nijekat će Život, nijekat će sve. Sve, sve, sve!
Vjerujete da ste već u tom vremenu? Oh! siromašna djeco! Kao daleko mumljanje groma je ono što sada živite. Tada će to biti tresak groma nad glavom.
Budite dobri. Moje Milosrđe je nad vama!

Vrh

PostPostano: Pon stu 21, 2022 12:35 

Jel Valtorta lažni prorok...nije bitno...al jeste itekako što ovdje piše...o ZNANOSTI KOJA NIJEĆE (Boga, vjeru, svetinje...) pozivanje na razum...bez mudrosti---zlo!
iz knjižice pod naslovom ZNANOST KOJA NIJEČE... OTVARA PUT ANTIKRISTU
2.VIII.1943.
Govori Isus:
»Malo je stvari koje Ja tako strogo osuđujem kao racionalizam koji oduzima djevičanstvo i posvećenje i ubija Vjeru, kažem Vjeru s velikim slovima da reknem: pravu Vjeru, apsolutnu, kraljevsku. Ja ga osuđujem kao svoga plaćenoga ubojicu. On naime ubija Mene u srcima i on je pripravljao i pripravlja najžalosnija vremena Crkvi i svijetu.
Prokleo sam druge stvari. Ali nijednu neću prokleti kao ovu. To je bilo sjeme od koje su potekle druge, druge, druge otrovne nauke. On je onaj podmukli koji otvara vrata neprijatelju. Otvorio je stvarno vrata Sotoni koji nikada nije toliko vladao kao otkada racionalizam vlada. Ali rečeno je: 'Kad Sin Čovječji bude došao neće naći vjere u srcima'.
Zato racionalizam čini svoje djelo. Ja ću činiti svoje.
Blaženi, koji kako zatvaraju vrata grijehu i strastima, znaju tako i zatvoriti vrata tajnog hrama u lice ZNANOSTI KOJA NIJEČE, i žive, sami sa Samim koji je Sve, do posljednjeg časa.
Uistinu ti kažem da ću privinuti na srce nesretnika koji je počinio neki ljudski zločin, a koji se zbog njega pokajao, samo ako je uvijek pripuštao da Ja mogu sve:-... ali imat ću lice Suca za one koji na temelju jedne IZMUDRENE LJUDSKE ZNANOSTI niječu nadnaravno u očitovanjima koje je Otac htio da Ja očitujem.
…………………
(…)Ne koristi spoznati stanovite stvari. Budite dobri i dosta. Ponudite svoju dobrotu, anticipirajući taj trenutak, sa ciljem da skratite trajanje monstruoznog kraljevstva nad rasom Adamovom.
Tako će biti okrutna, surova i divlja vlast sina Neprijateljeva - 'sin ne od volje tjelesne' nego od volje duševne koja je dosegla vrhunac i dubinu poistovjećenja sa Sotonom - da će svaka minuta biti dan, da će svaki dan biti godina, da će svaka godina biti stoljeće.. za one koji će tada živjeti. Ali u odnosu na Boga svaki vijek je tisući dio sekunde, jer vječnost je kao postojanje vremena čije protezanje nema granica. Tako će prekomjeran biti taj užas da će tama najtamnije noći biti podnevna sunčana svjetlost u usporedbi s njom., za sinove ljudske koji budu u nj uronjeni.
Njegovo bi ime moglo biti 'NIJEKANJE' (Negacija). Jer će nijekati Boga, nijekat će Život, nijekat će sve. Sve, sve, sve!
Vjerujete da ste već u tom vremenu? Oh! siromašna djeco! Kao daleko mumljanje groma je ono što sada živite. Tada će to biti tresak groma nad glavom.
Budite dobri. Moje Milosrđe je nad vama!

Zar stvarno vjeruješ da je isus tako govorio? Joj, neću vaditi stotine drugih riječi koje joj je rekao Isus, koji sigurno nikada ne bi slično govorio.
Na primjer:

Poznato je sedam Isusovih riječi na križu, koje prenosi Biblija. No Valtorti je navodno Gospodin objavio da je njegova posljednja riječ zapravo glasila: Mama! Postavlja se pitanje kako bismo onda u skladu s tim vidjeli Kristovo djelo spasenja: više naravnim nego nadnaravnim? Bogočovjek Isus Krist na križu je slobodnom odlukom izvršio djelo otkupljenja – i nije li po sebi razumljivo da je svoju posljednju riječ uputio nebeskom Ocu, s kojim je istobitan, a ne zemaljskoj majci, koliko god da je s njom ljudski i duhovno bio nesumnjivo povezan?

U Valtortinu "Spjevu o Bogočovjeku", u svesku o Muci čitamo dakle, u poglavlju o raspeću, da je posljednje što je Krist izustio na drvu križa bio prvi dio riječi "mama". Navodno je taj "siloviti krik" (a ne: "Dovršeno je!" ili: "Oče, u Tvoje ruke predajem duh svoj!", nego nakon toga početak riječi "mama") proparao tišinu neposredno prije Isusove smrti. Potom slijede "dramatični" prizori u kojima se Marija previja do tla i divlje viče: "Više nemam Sina!" A Bogomajka je bila vjernica, koja nipošto ne pretpostavlja da smrću sve završava.

Vrh

PostPostano: Pon lip 12, 2023 09:09 

Poruke s tog FB profila su vjerojatno izmišljene ili loše prevedene. Sijači panike koji točno znaju tko će s kim zaratiti i koji dan će se pojaviti antikrist.

Zvuči kao da su naši prijatelji uzimali preveliku dozu kave danas! Ne vjerujem da je točno, ali u svakom slučaju zabavno je čuti takve priče.

Vrh

PostPostano: Pon lip 12, 2023 21:16 

Zvuči kao da su naši prijatelji uzimali preveliku dozu kave danas! Ne vjerujem da je točno, ali u svakom slučaju zabavno je čuti takve priče.

Podgrijavaju maštu, ali ... mnogima su takve poruke izvor duhovnosti.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 316 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata