Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon pro 09, 2024 10:11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 415 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri stu 06, 2024 15:06 

Ovo je šaljivo s tvoje strane, a ja cijenim duhovite ljude, pogotovo kada su korektni. Mene tvoje pisanje ne sablažnjava za razliku od Hrkija koji nije objektivno kritičan prema Grebenaru i preuveličava njegove uspjehe, a potpuno zanemaruje greške (to su samo za njega pokoje hereze, ništa bitno :?? ).

tvoje pisanje sablažnjava kada bez imalo grižnje savjesti ispališ da grebenara sluša i moli 10-tak ljudi i tako podcjenjuješ njegov rad...a vjerujem da nisi poslušala nijedno evenđelje iz međugorja???
a sluša ga barem 40 000 ljudi puta n ( nekad više ljudi sluša sa istog mobitela, laptopa isl.!)

ali bitno je da ti moraš biti lonac i poklopac u svakoj temi...i da tvoja mora biti zadnja :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Sri stu 06, 2024 15:14 

Evo Pints Hrkijeve logike crno na bijelo, podebljala sam bitno.
Majkićka je napisao/la:
Ako kliknemo onda će Hrki tumačiti da je još cca 10 ljudi molilo s Grebenarom. Njemu je to samo marketing.

hrki je napisao/la:
Molilo samo 10 ljudi??? Odakle ti taj lažni podatak!?

Zar je to objektivno promišljanje i prosudba? Naravno da nije.
Šlag na priču je ovo
hrki je napisao/la:
ja često poslije krunice zaspem i ne slušam do kraja njegova dalja tumačenja tako da ne znam šta je sve govorio

Cirkus :DD

Vrh

PostPostano: Čet stu 07, 2024 01:13 

ZABLUDE I OTPAD OD VJERE...
Zabludu uvijek prati bljeskovitost i masovnost. VOĐE ZABLUDE NE VOLE ZDRAVU KONTROLU, JER ONI VOLE SVE KONTROLIRATI, ALI SEBE NE DAJU KONTROLIRATI!

Đavao (Lucifer, Zmaj, Stara zmija) je povukao sa sobom u otpad trećinu Božjih anđela, jer je sebe prikazao za nekoga tko je veći i od samog Boga...

Karakteristika zablude je neposlušnost i pobuna.

Prorok Samuel opominje kralja Šaula da je Bogu milija poslušnost nego li paljenice i klanice.
'Pobuna', rekao je prorok Samuel, 'je poput grijeha čaranja, a samovolja je kao idolopoklonstvo'. (vidi 1 Sam 15, 23)

NAJGORA I NAJPOGUBNIJA POBUNA JE ONA S DUHOVNOM POZADINOM, JER JE REDOVITO POVEZANA S PRVIM GLAVNIM GRIJEHOM KOJI SE ZOVE OHOLOST... U oholosti je jako istaknuto "JA". 'Ne treba mi nikoga slušati jer "JA" tako radim, "JA" to znam...

U Crkvi Katoličkoj, koju je ustanovio sam Isus Krist, postoji hijerarhija poslušnosti. Ispravnost nekoga se mjeri poslušnošću autoritetu kojega je Krist postavio još od apostola.
Onoliko je dakle netko u Duhu Božjemu koliko se taj netko podvrgava provjeri službenom autoritetu Crkve. U tome je razlika člana Katoličke Crkve i nekoga tko se svojim samovoljnim postupkom i neposlušnošću svrstao među pobunjenike i samim time među otpadnike od Crkve.

KROZ POVIJEST CRKVE PRATIMO VELIKI BROJ OTPADNIKA, KOJI SU POPUT LUCIFERA, ZA SOBOM POVUKLI U OTPAD VELIKE MASE...
Ništa dakle neobično što se i u ovo naše vrijeme pojavljuju takvi duhovni buntovnici koji se pozivaju na objave koje dobivaju, koji bljeskovito prikazuju svoje darove, a prati ih po profilima i sluša znatan broj onih koji se daju zavesti lažnim sjajem.

ISUS NAS UPOZORAVA VIŠE PUTA DA SE NE DAMO ZAVESTI TAKVIMA KOJI ĆE SE POZIVATI NA NJEGA, JER ON IH NIJE POSLAO!!!
Nema drugog evanđelja, nema druge objave!!!
O Petar Galić sluzbeni egzorcist Splitsko makarske nadbiskpije

Grebenar je hodajuća, laž.
Lazni prorok.
A, to je sotonizam u korijenu.

Vrh

PostPostano: Čet stu 07, 2024 01:21 

https://radiomarija.ba/index.php/vijest ... w&sfnsn=wa a, p Anić koji je surađivao sa Vladimirom i poznaju se preko radio Marija BiH.

Vrh

PostPostano: Čet stu 07, 2024 12:57 

U Crkvi Katoličkoj, koju je ustanovio sam Isus Krist, postoji hijerarhija poslušnosti. Ispravnost nekoga se mjeri poslušnošću autoritetu kojega je Krist postavio još od apostola.
Onoliko je dakle netko u Duhu Božjemu koliko se taj netko podvrgava provjeri službenom autoritetu Crkve. U tome je razlika člana Katoličke Crkve i nekoga tko se svojim samovoljnim postupkom i neposlušnošću svrstao među pobunjenike i samim time među otpadnike od Crkve.

Prihvaćam, o tome govore i sveci.
Ali uvijek se postavlja pitanje gdje je granica te poslušnosti? Hoćeš li primjerice biti poslušan i kada se nešto kosi sa tvojom savješću?

Dati ću ti odmah i konkretan, životni primjer. Šogorica mojeg prijatelja živi u Njemačkoj, odgojena je u tradicionalnom katoličkom duhu.
Njena kćer je prije par godina otišla živjeti vanbračno sa svojim momkom i njena majka to nikako nije mogla podnijeti ni odobriti.
Međutim kćer ju je razoružala vrlo jednostavnom formulom: lokalni biskup ne samo da je odobravao nego je i poticao mlade na takav život. Neka probaju...
Što napraviti u takvoj situaciji?

Primjer dva su zatvorene crkve prije par godina. Biskupi su pristali na političku ucjenu i zatvorili su ckrve kao da je to eto manje važno od trgovina koje su ostale otvorene.
Nisu svi svećenici to prihvatili, kosilo se sa njihovom savješću, znam da su se po Rijeci u tajnosti održavale mise u nizu crkava i ljudi su dolazili.
Tko je tu u pravu?

I treći primjer je iz izvrsne knjige "Vladavina". Negdje krajem prvog tisućljeća je diljem Evrope zavladala milenijska histerija, ljudi su se pripremali za kraj vremena.
To je uzelo toliko maha da su mnogi razdjelili sva svoja imanja i otišli živjeti monaški u laičke zajednice.
Nakon što je prošla tisućita godina taj silni zanos nijen nestao, mnogi laici su jednostavno očekivali nešto više od sebe, od društva, od Crkve.
Bilo je tu naravno svačega, nije bilo vođeno od Crkve i duhovnika, ali dogodilo se da je taj silni laički zanos motivirao čuvenog papu Grgura da se odupre zemaljskim vladarima i stavi ih u pravne okvire kao i bilo koga drugoga. Crkva se, potaknuta zanosom laika, izdigla i iznad kraljeva i dobila priliku urediti društva i države u skladu sa katoličkom etikom. Taj sistem pravnih procedura su kasnije preuzele i svjetovne vlasti... i da sad ne širim priču Bog je sve okrenuo na dobro.

Veliku energiju uvijek možeš usmjeriti i iskoristiti. Iz mlakosti neće ništa dobroga doći.

Vrh

PostPostano: Čet stu 07, 2024 13:18 

Nijedan sverac se ne bi pitao o granici poslušnosti. I to je tvoj problem jer očito ti je draže citirati ove lude primjere biskupa i te djevojke nego bilo kojeg sveca. Mislis o sebi vrlo visoko misljenje, očito. Takvima nema pomoći.

Vrh

PostPostano: Čet stu 07, 2024 13:24 

Nijedan sverac se ne bi pitao o granici poslušnosti. I to je tvoj problem jer očito ti je draže citirati ove lude primjere biskupa i te djevojke nego bilo kojeg sveca. Mislis o sebi vrlo visoko misljenje, očito. Takvima nema pomoći.

To su vrlo konkretni slučajevi. Neću o imenima, nema potrebe, ali primjeri iz života u kojima treba donijeti neku odluku.
Lako je filozofirati putem tipkovnica, sasvim je druga stvar kada te sustigne stvarni život i kada jednostavno moraš odlučiti DA ili NE.

Vrh

PostPostano: Čet stu 07, 2024 14:19 

Isus je uvijek isti. Grijeh je svaki moze staviti u jednu od 10 zapovijedi.
Eto ti odgovora o poslušnosti.

https://youtu.be/17znb2h9rS0?si=7ix_81RYqpADuPHs

Vrh

PostPostano: Čet stu 07, 2024 14:55 

https://open.substack.com/pub/goranandr ... d&r=4nhn26

Vrh

PostPostano: Čet stu 07, 2024 14:58 

https://adekvatnateologija.com/2024/10/ ... medugorja/

Vrh

PostPostano: Čet stu 07, 2024 14:58 

https://adekvatnateologija.com/2024/10/ ... g&sfnsn=wa

Vrh

PostPostano: Čet stu 07, 2024 16:19 

https://m.youtube.com/watch?v=9yYi3S49-Q8&sfnsn=wa
Pa ljudi odakle bi učite o vjeri ako vas svaki manipulator i narcis religiozni moze uvjeriti da je prorok Bozji?

Vrh

PostPostano: Čet stu 07, 2024 23:53 

Grebenar ima jako lošu energiju, energiju lazi manipulacije i love.
Zloduh mamona je ovo sve pokrenuo u njemu.
I samo o lovi se radi.
Pogledajte naslovnicu knjige.
Opišite sto vidite:
Čovjek s leđa odlazi u mrak sa aktovkom..
Sto je u aktovki??
Lovaaaa je u torbi!
Čija lova?
Pa od vjernika, eto čija..
Zloduh mamona vodi Grebenara. Samo o lovi se radi. O lovi vjernika.
U kakav mrak odlazi??
Psihopati narcisi sociopati vam uvijek otkriju sto ce vam napraviti. Ali, ako nemate iskustva sa njima, necete ih čuti.
Eto vam Grebenara i njegovog duha svetog.. Lovaaaa aa moja, tvoja, cijele crkve.

Vrh

PostPostano: Pet stu 08, 2024 08:31 

Grebenar ima jako lošu energiju...

Čudesno je koliko strasti unosiš u ovaj napad na Grebenara.

Pročitao sam sve one linkove već i prije, poštujem i Brunu i posebno Gorana. Drugi komentar Gorana je odličan (bez obzira što kritizira samog Grebenara).
O razlikovanju duhova sam ponešto naučio od Isusovaca, a pravu lekciju mi je dao jedan stari isusovački svećenik kada mi je jednostavno rekao: "Svatko će biti suđen po svojoj savjesti".
Na prvu mi se činilo da to ne može biti tako, da je previše relativistički, ali kako godine odmiču sve više uviđam da je bio u pravu.
Savjest je upisani Božji zakon u moje srce, to je početna točka svakog razlučivanja.

Bez obzira na sve ove priče o novcu i manipulaciji, ja osobno mogu posvjedočiti da je Grebenar djelovao pozitivno na niz ljudi oko mene.
Pozitivno u smislu da su prionuli jače na molitvu i post.
Je li to posljedica toga što Bog sve može okrenuti na dobro ili je djelovanje Grebenara ipak pozitivno, ne znam.
Ne želim se prometnuti u branitelja lika i djela dotičnog, nisam na njega navezan i ne znači mi ništa.
Ali u jedno sam siguran: reakcija biskupa Hranića nije bila dobra, zaletio se i očito se temelji na nekim starim njihovim odnosima a ne na ovom YT kanalu.

Vrh

PostPostano: Pet stu 08, 2024 12:26 

Ja sam ga slušala na r- Mariji, nešto je ok ali nešto mi je tu zasmetalo, neki autoritativan stav, dociranje s visoka. Onda sam potražila njegove stranice na internetu, vidjela nabrajanje bezbroj titula i znala sam da tu nije sve kako treba.
Ali ne tangira me, nisam povodljiva, teško me nešto može fascinirati.
Cijenim autentične duhovnike, poput don Ante Mateljana. Malo je danas takvih.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 415 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata