Što moliti?
1. Časoslov
2. Gospinu krunicu
Isus je molio psalme i to bi svakom katoliku trebao biti dovoljan argument. Katoliku koji moli, a pita se što je najbolje moliti, katolički odgovor je časoslov. Časoslov ili brevijar službena je molitva Crkve. Sastoji se uglavnom od jutarnje i večernje molitve. U uvodu tiskanom izdanja traži se od klera da narod Božji uvode i potiče na molitvu časoslova. Bl. Ivan Merz svakodnevno je molio časoslov.
Mozete instalirati aplikaciju Nova Eva i tamo ćete naći časoslov. I to je to. Kreni i moli.
Idealno bi bilo da svi Hrvati katolici mole časoslov. 'Liturgija časova određena je da postane molitva svega Božjega naroda' KKC 1175
1. Časoslov
2. Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom
3. Lectio divina (čitanje Svetog pisma s razmatranjem)
4. Gospina krunica
5. Ostale pobožnosti (svecima, devetnice i sl...)
Ovo bi bio moj poredak, prema važnosti... Ali: ne kažem da je krunica predzadnja, niti da ju treba manje moliti.. Krunica često kod nas običnih ljudi zamjenjuje ovo prvo troje i nosi obilje milosti.. Evo primjer: jučer sam bila u bolnici. Čekanje dugo, rastresenost od mobitela, nemam ni knjižice pri sebi ni volje za čitanje... a krunicu znam napamet.. prvo čime se mogu smiriti su kratke molitve kao Zlatna krunica... hvala Bogu što ih dosta znam napamet