Ovo je odlična tema.
Tema o kojoj se puno ne raspravlja ili se boji raspravljati o njoj.
Na svoj život na ovome svijetu se ne mogu/možemo kleti jer je on relativan tj. može biti svakakav, no bitno je obraćenje već sa mrvicom vjere u apsolutnoga Boga vječni život.
Isus o tome i sam govori:
Mt 5,33-37
"Čuli ste još da je rečeno starima: Ne zaklinji se krivo, nego izvrši Gospodinu svoje zakletve.
A ja vam kažem: Ne kunite se nikako! Ni nebom jer je prijestolje Božje.
Ni zemljom jer je podnožje njegovim nogama. Ni Jeruzalemom jer grad je Kralja velikoga!
Ni svojom se glavom ne zaklinji jer ni jedne vlasi ne možeš učiniti bijelom ili crnom.
Vaša riječ neka bude: 'Da, da, - ne, ne!' Što je više od toga, od Zloga je."Ovo je odličan savjet koji daje objašnjenje svojstava ovoga svijeta.
U ovom prolaznom svijetu teško da ćemo napraviti čvrsti temelj u koji ćemo se kleti jer smo u stalnoj mogućnosti mijenjanja našeg djelovanja mislima, riječima i djelima; tj. u slobodi smo mijenjanja i u slobodi smo prihvaćanja promjena.
Ovaj vremenski svijet je promjenjiv.
Ono što danas je, sutra može biti da nije...
No osnova je jako jednostavna.
Osnova je vjera.
Niti ništa više, niti ništa manje.
Nije osnova pravednost i nepravednost, dobro i zlo i razne spoznaje što je i kako je; pa niti ova rasprava i mnoge...
No to nas sve dovodi do vjere.
Ja znam da se mnogi kunu u Bibliju, mnogi se kunu u sebe, mnogi se kunu u razne stvari... No to ne postoji u ovom relativnom svijetu.
Prevrtljive smo prirode i dobro je to Bog stvorio.
To je odlična podloga (naša prevrtljivost) za vjeru.
"
Dolazak na ovaj svijet je zločin protiv slobodne volje" je izjava koja osuđuje jer određuje što je zlo.
Mi možemo suditi kad vjerujemo da smo od ovoga svijeta, a možemo biti i radosni kad vjerujemo u Boga.
Odluku o vjeri možemo donijeti kad želimo u slobodi
I onako nam je kako vjerujemo!
Tvorac ove izjave, kad ju je izrekao, očito nije bio u radosti jer je bio očajan ovom prolaznošću... No on ima slobodu i vjerovati u Boga

Dakle - na dobrom je putu
A samo je ljubav vječna