Citat:
Hvala ti na savjetu ali zar tebe ne brine što bi Isus mislio o tvom ponašanju. Kad ti npr. počneš neprestano ponavljati nešto, što ti je prethodno dokazano da nije nauk Katoličke Crkve kao da je njen nauk?
Nesloboda, zabrane, cenzura, prijetnje, isključivanje, to nisu djela koja dolaze od Isusa a nebi smjela biti ni djela njegovih istinskih učenika.
I opet ću ponoviti, jer vidim da ponavaljanjem neistine, želiš dobiti na snagi argumenta;
Nigdje nisam tvrdio da je moje mišljenje, nauk crkve, tko je dobronamjeran jasno će vidjet kako je riječ o mojem mišljenju, mojoj interpretaciji, mom stavu o nećemu.
Normalni i demokraciji skloni ljudi, ne moraju se složiti, ali moraju tolerirati različitost mišljenja, ovdje to nije slučaj.
Inače, kada na jasno postavljeno pitanje dobijem izmotavanje kao odgovor, normalno je da ulazim u polemiku i da želim pojašnjenje i jasan odgovor.
Polemika (A NE PROVOCIRANJE) jest jedan od osnovinih alata demokratičnosti i slobode govora, tko pokušava ugušiti polemiku, taj skriva istinu, taj je u panici jer kroz polemiku se dolazi do istine a ne do indoktrinacije.
Kao da bi indoktrinacija i mogla uspjeti na 99% katoličkoj stranici.
Citat:
Demokracija, snošljivost moraju počivati na istini i to ne znači proturanje predrasuda prema Crkvi iz tko zna kojeg razloga, najčešće frustracija.
Ovdje se nažalost demokracija interpretira kao postizanje jednoumlja, i to je nešto što ne želim da se veže uz moju vjeru, koju zaista volim.
Sram me je kad se takvim postupcima (zabrana govora, cenzura itd) i na ovakvim mjestima, stvara negativan stereotip o Katolicima.
Citat:
Pravo na izražavanje (govor nije intrenetsko-forumski pojam) definitivno treba postojati ali i odgovornost te svijest o različitoj težini izražavanja.
[/quote]
Sloboda govora se nijednim prijevodom, ni filozofijom ni ovom ili onom interpretacijom, nikada ne može dovesti u vezu sa zabranama, cenzurom, jednoumljem, ma što god mi o tome mislili.
Zbog čega se ovdje npr. ne može napisati ''penis'' , ''vagina'' ili opisivati dijelove spolnog odnosa a da određene osobe ne iskoće sa etiketom, ''bestidno'' i sl?
Takvim etiketama, takve osobe ponajviše govore o sebi i o odgoju kakav su primili u obitelji, ja pak smatram da je bestidno i teže od bilo koje psovke tabuizirati bilo koju ljudsku temu, jer što je ljudsko to je od Boga, prema tome je nazivati takvo nešto bestidnim, ujedno grijeh protiv Boga, jer ono što je on stvorio i o čemu se i smije i mora pričati, ne možemo nazivati bestidnim.