Citat:
zirnitra je napisao/la:
vjera pojedinca neče biti veča ili manja nošenjem križeva oko vrata ili stavljanjem takvog natpisa na tramvaj . U biti taj sami natpis će podsjetiti vjernike na duhovnost koja nam toliko nedostaja u ovome svijetu i po samom tom pitanju je takav natpis koristan katoličkim vjernicima dok će ateisti dobiti samo račun za reklamu i nešto veči ego što i nije tako dobra stvar. No, možda se varam , šta ja znam ...

Davno je to bilo kada sam učio fiziku i kemiju, a kako se tim zanimljivim disciplinama nikada više nisam služio, možda ću lupiti glupost, ali nekako mi je u sjećanju da postoje neki elementi koje ne možemo nači u prirodi u čistom obliku.
Bilo kako bilo, ali nešto slično je i s vjerom. Za čovjeka vjera ne može postojati u nekom čistom stanju. Mi bi trebali biti vrlo savršena duhovna bića da bi mogli participirati na takvoj vjeri.
A, upravo oni koji imaju najmanje prakse u življenju po vjeri rado govore o jednoj takvoj vjeri u čistom stanju; bez emocija, bez znakova bez, bez, bez....
Jasno, da ima ljudi koji u startu imaju krivi pojam o vjeri i duhovnosti. To nije niti čudno jer kada na googlu kliknete duhovnost 'ima bre što sve da nema' od sv. Ivana od Križa pa do sotonizma najgore vrste...
Iskreno i sam bih volio vjeru u jednom čistom obliku, samo onda više ne bi bio čovjek.