Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet srp 10, 2025 12:19

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Duh Sveti
PostPostano: Ned lip 08, 2025 13:07 

https://rastimougospodinu.com/tko-je-du ... e_vignette

Šta je za vas Duh Sveti?
Kako doživljavate njegovo djelovanje...šta je po vama DS u odnosu na Isusa i Boga Oca?

Da li nam život daje Duh sveti ili?

Čini mi s da mi vjernici slabo znamo o DS, imamo slabo povjerenje u Duha Svetoga...kako vi shvaćate tko je DS , kako DS djeluje, jel nam blizu ili daleko?...
Koliko je osoba DS veličanstvena za vas...možemo li išta bez Duha Svetoga?

Šta se drastično promjenilo kod apostola i ljudi koji su pratili Isusa nakon silaska DS, nakon Pedestenice?

Vrh

Naslov: Re: Duh Sveti
PostPostano: Pon lip 09, 2025 20:10 

Duhovi su dan kada se Crkva prvi put na upečatljiv način pokazala čovječanstvu. Pokazala je da je svima poslana jer postoji samo jedna Crkva Božja: Katolička Crkva.

Vrh

PostPostano: Uto lip 10, 2025 16:08 

https://rastimougospodinu.com/tko-je-duh-sveti-i-poznajemo-li-ga-dovoljno/#google_vignette

Šta je za vas Duh Sveti?
Kako doživljavate njegovo djelovanje...šta je po vama DS u odnosu na Isusa i Boga Oca?

Da li nam život daje Duh sveti ili?

Čini mi s da mi vjernici slabo znamo o DS, imamo slabo povjerenje u Duha Svetoga...kako vi shvaćate tko je DS , kako DS djeluje, jel nam blizu ili daleko?...
Koliko je osoba DS veličanstvena za vas...možemo li išta bez Duha Svetoga?

Šta se drastično promjenilo kod apostola i ljudi koji su pratili Isusa nakon silaska DS, nakon Pedestenice?

Da, Duhovi...Ima tu za misliti...Često molim za darove Duha Svetoga i da djeluje u meni ali neće pa neće...
Neznam čemu ovo zadnje pitanje, neznaš odgovor ili nešto sugeriraš? Ako baš neznaš, pa, puno se toga promijenilo, dobili su kao prvo jakost.

No nešto što je rekao svećenik na propovijedi, o govoru u jezicima.
Rekao je da su svi govorili na svom izvornom jeziku ali su ih svi razumijeli. Da govor u jezicima kod Duha Svetog ne znači nejasnoću nego jasnoću.
Nisam nikad prisustvovala ali sam puno puta čitala o misama ili karizmatskim susretima gdje se zaziva Duha Svetog pa neki dobiju "dar govora u jezicima" što je zapravo neka glosomania koju nitko ne razumije ili padaju na isti način kao što su padali na seansama pok. Zdenka Domančića. Ne kužim.

Vrh

PostPostano: Sri lip 11, 2025 11:08 

Da, Duhovi...Ima tu za misliti...Često molim za darove Duha Svetoga i da djeluje u meni ali neće pa neće...
Neznam čemu ovo zadnje pitanje, neznaš odgovor ili nešto sugeriraš? Ako baš neznaš, pa, puno se toga promijenilo, dobili su kao prvo jakost.

No nešto što je rekao svećenik na propovijedi, o govoru u jezicima.
Rekao je da su svi govorili na svom izvornom jeziku ali su ih svi razumijeli. Da govor u jezicima kod Duha Svetog ne znači nejasnoću nego jasnoću.
Nisam nikad prisustvovala ali sam puno puta čitala o misama ili karizmatskim susretima gdje se zaziva Duha Svetog pa neki dobiju "dar govora u jezicima" što je zapravo neka glosomania koju nitko ne razumije ili padaju na isti način kao što su padali na seansama pok. Zdenka Domančića. Ne kužim.

Znam šta se dogodilo...ali dajem pitanje da čujem šta drugi kažu, kako shvaćaju isl.
Nema smisla da nešto pitam i odmah dam odgovor

Apostoli su nakon Isusovog uskrsnuća, pa čak i uzašća na nebo bili jako uplašeni, zbunjeni, u strahu za svoje živote...nisu znali šta točno dalje sada kada više nema Isusa s njima
Nakon silaska duha svetoga na njih na Pedesetnicu tek tada su postali jako hrabri i jako angažirani u evangleizaciji!
Kao što si sama dobro rekla, dobili su jakost

To padanje je tzv. počivanje u Duhu...ne znam zašto spominješ Dumančića ( koji je bliži new ageu, negoli kršćanstvu) kao primjer?, kada imaš na desetine katoličkih svećenika kod kojega vjernici počivaju ( padaju) u duhu svetome...npr. fra Ivo Pavić

Šta ne kužiš?...reci preciznije

Vrh

PostPostano: Sri lip 11, 2025 11:45 

evo jednog odličnog uratka od don Stojića u vezi katoličke karizmatske obnove

https://www.youtube.com/watch?v=rFdraiL_I-A

Karizmatik ili fanatik!

Don Stojić je 2008 bio jako uplašen i skeptičan u vezi karizmatske obnove...ali je proučio dokumenta KC u vezi toga, stav Vaticana i vidio da je KKO sastavni dio KC i da je ona potrebna i dobra
sPOMINJE NARAVNO I POčivanje u Duhu, glosomaniu itd
Sve pozitivne ali i negativne pojave na susretima

Vrh

PostPostano: Čet lip 12, 2025 15:59 

Znam šta se dogodilo...ali dajem pitanje da čujem šta drugi kažu, kako shvaćaju isl.
Nema smisla da nešto pitam i odmah dam odgovor

Apostoli su nakon Isusovog uskrsnuća, pa čak i uzašća na nebo bili jako uplašeni, zbunjeni, u strahu za svoje živote...nisu znali šta točno dalje sada kada više nema Isusa s njima
Nakon silaska duha svetoga na njih na Pedesetnicu tek tada su postali jako hrabri i jako angažirani u evangleizaciji!
Kao što si sama dobro rekla, dobili su jakost

To padanje je tzv. počivanje u Duhu...ne znam zašto spominješ Dumančića ( koji je bliži new ageu, negoli kršćanstvu) kao primjer?, kada imaš na desetine katoličkih svećenika kod kojega vjernici počivaju ( padaju) u duhu svetome...npr. fra Ivo Pavić

Šta ne kužiš?...reci preciznije

Domančića
On se bavio bionergijom i na isti ali doslovno isti način su padali kod njega kao što padaju u tom "počivanju". Pa to ne kužim. Kao da ista sila djeluje. Nadam se da neću biti optužena da vjerujem u bioenergiju. Jer ne vjerujem.

Vrh

PostPostano: Čet lip 12, 2025 17:14 

Domančića
On se bavio bionergijom i na isti ali doslovno isti način su padali kod njega kao što padaju u tom "počivanju". Pa to ne kužim. Kao da ista sila djeluje. Nadam se da neću biti optužena da vjerujem u bioenergiju. Jer ne vjerujem.

On je sklon svemu što je čudo. Možda i kod Grebenara padaju

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata