Da, Duhovi...Ima tu za misliti...Često molim za darove Duha Svetoga i da djeluje u meni ali neće pa neće...
Neznam čemu ovo zadnje pitanje, neznaš odgovor ili nešto sugeriraš? Ako baš neznaš, pa, puno se toga promijenilo, dobili su kao prvo jakost.
No nešto što je rekao svećenik na propovijedi, o govoru u jezicima.
Rekao je da su svi govorili na svom izvornom jeziku ali su ih svi razumijeli. Da govor u jezicima kod Duha Svetog ne znači nejasnoću nego jasnoću.
Nisam nikad prisustvovala ali sam puno puta čitala o misama ili karizmatskim susretima gdje se zaziva Duha Svetog pa neki dobiju "dar govora u jezicima" što je zapravo neka glosomania koju nitko ne razumije ili padaju na isti način kao što su padali na seansama pok. Zdenka Domančića. Ne kužim.
Znam šta se dogodilo...ali dajem pitanje da čujem šta drugi kažu, kako shvaćaju isl.
Nema smisla da nešto pitam i odmah dam odgovor
Apostoli su nakon Isusovog uskrsnuća, pa čak i uzašća na nebo bili jako uplašeni, zbunjeni, u strahu za svoje živote...nisu znali šta točno dalje sada kada više nema Isusa s njima
Nakon silaska duha svetoga na njih na Pedesetnicu tek tada su postali jako hrabri i jako angažirani u evangleizaciji!
Kao što si sama dobro rekla, dobili su jakost
To padanje je tzv. počivanje u Duhu...ne znam zašto spominješ Dumančića ( koji je bliži new ageu, negoli kršćanstvu) kao primjer?, kada imaš na desetine katoličkih svećenika kod kojega vjernici počivaju ( padaju) u duhu svetome...npr. fra Ivo Pavić
Šta ne kužiš?...reci preciznije