Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto lis 15, 2024 23:52

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri kol 14, 2024 09:58 

"Važno je opaziti da su svi veliki teolozi bili, prije svega, ljudi vjere i molitve. Upravo su iz tog kontemplativnog iskustva stvarali teološku misao, odnosno, znanstvenim metodama proučavali što Bog govori čovjeku. Problem današnje teologije je možda upravo u tome što danas gotovo više nema takvih teologa s dubokim vjerskim iskustvom", poručuje mons. Dražen Kutleša.
https://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/ ... h-studija/

Vrh

PostPostano: Sri kol 14, 2024 14:19 

Nadbiskup Kutleša:

"Umjesto da ih suspendira, zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša premjestio je svećenike optužene za pedofiliju i omogućio im da i dalje obnašaju službu i budu u kontaktu s vjernicima i ministrantima, piše tjednik Nacional.

Zato se može tvrditi da je Kutleša, tada još kao splitski nadbiskup, u siječnju 2023. propustio postupiti sukladno dokumentu „Vos estis lux mundi“, koji je papa Franjo izdao 2019. godine kako bi se uspostavio sustav prijavljivanja zlostavljanja i postupanja u takvim slučajevima unutar Katoličke Crkve, a nije slijedio ni sve „Smjernice za postupanje u slučajevima spolnog zlostavljanja maloljetnih osoba od strane klerika“ Hrvatske biskupske konferencije, donesene 2006. i ažurirane u nekoliko navrata, u kojima se naglašava potreba za hitnim djelovanjem u slučaju prijave zlostavljanja.

Taj izvor navodi da je Kutleša, u najmanju ruku, iznevjerio povjerenje žrtava sistemskog seksualnog zlostavljanja koje su upravo s vjerom u njega i njegov integritet u siječnju 2023. prijavile četvoricu svećenika na području Splitsko-makarske nadbiskupije za pedofiliju, silovanja i druge vrste nasilja.

Bilo je to u siječnju 2023. godine, u vrijeme dok je Kutleša obnašao funkciju splitsko-makarskog nadbiskupa, neposredno prije no što je sredinom veljače te iste godine promoviran u zagrebačkog nadbiskupa.

Vrh

PostPostano: Sri kol 14, 2024 16:12 

... piše tjednik Nacional.

:)

Vrh

PostPostano: Čet kol 15, 2024 06:01 

Čim je osudio rodnu ideologiju i modernizam, Soroševi i Šolakovi mediji su počeli sa podmetanjem nadbiskupu Kutleši. To samo znači kako je u pravu. Bilo bi opasno da ga hvale kao što su nekada hvalili Porfirija.

Vrh

PostPostano: Sub kol 17, 2024 06:55 

Što se zapravo krije iza napada na mons. Dražena Kutlešu: Ni jedna optužba nije istinita. Suprotno optužbama, Kutleša se izjasnio protiv rodnih studija, a tvrdnje da nije suspendirao osumnjičenog svećenika demantirala je Splitska nadbiskupija.

Vrh

PostPostano: Pon kol 19, 2024 16:30 

:)

A, da, trebao je biti neki drugi izvor. Zločesti nacional podmeće dobrom biskupu. Da nažalost nisam prvo čula na katličkom programu, pa stavila prvi link koji je naletio, samo da se vidi o čemu se radi. Imaju ljudi imena.

A demant "pa valjda bi nas Vatikan obavijestio da je nešto bilo" ne djeluje mi baš čvrsto.

Vrh

PostPostano: Pon kol 19, 2024 18:10 

A, da, trebao je biti neki drugi izvor.

Bilo bi vrlo poželjno. :|

Zločesti nacional podmeće dobrom biskupu.

Otprilike tako.

Da nažalost nisam prvo čula na katličkom programu, pa stavila prvi link koji je naletio, samo da se vidi o čemu se radi.

Ni dost čuti, treba to i dokazati.

Imaju ljudi imena.

I Drago Pilsel ima ime, pa šta sad?! Matija Babić također ima ime zar ne?! Hranite se na krivim izvorima gospođo, i to već godinama koliko vidim iz vašeg pisanja. Mojasudbina.hr index.hr bitno.hr slobodnadalmacija.hr jutarnjilist.hr. Daj uzmi u ruke Sv. Ivan od Križa i Sv. Katarinu Sijensku pa pročitaj nešto korisno za svoju dušu. Nemoj potrošit život na taj šund.hr. :roll:

A demant "pa valjda bi nas Vatikan obavijestio da je nešto bilo" ne djeluje mi baš čvrsto.

Toliko čvrsto koliko i nacional.hr. :roll:

Vrh

PostPostano: Pon kol 19, 2024 22:49 

Nadbiskup Kutleša:

"Umjesto da ih suspendira, zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša premjestio je svećenike optužene za pedofiliju i omogućio im da i dalje obnašaju službu i budu u kontaktu s vjernicima i ministrantima, piše tjednik Nacional.

Zato se može tvrditi da je Kutleša, tada još kao splitski nadbiskup, u siječnju 2023. propustio postupiti sukladno dokumentu „Vos estis lux mundi“, koji je papa Franjo izdao 2019. godine kako bi se uspostavio sustav prijavljivanja zlostavljanja i postupanja u takvim slučajevima unutar Katoličke Crkve, a nije slijedio ni sve „Smjernice za postupanje u slučajevima spolnog zlostavljanja maloljetnih osoba od strane klerika“ Hrvatske biskupske konferencije, donesene 2006. i ažurirane u nekoliko navrata, u kojima se naglašava potreba za hitnim djelovanjem u slučaju prijave zlostavljanja.

Taj izvor navodi da je Kutleša, u najmanju ruku, iznevjerio povjerenje žrtava sistemskog seksualnog zlostavljanja koje su upravo s vjerom u njega i njegov integritet u siječnju 2023. prijavile četvoricu svećenika na području Splitsko-makarske nadbiskupije za pedofiliju, silovanja i druge vrste nasilja.

Bilo je to u siječnju 2023. godine, u vrijeme dok je Kutleša obnašao funkciju splitsko-makarskog nadbiskupa, neposredno prije no što je sredinom veljače te iste godine promoviran u zagrebačkog nadbiskupa.

Ovo nema apsolutno nikakve veze s temom, ali pokazuje tipičan način na koji ljevičari i liberali djeluju i brane svoje stavove, a to je argumentum ad hominem. I k tome još Nacional, vjerojatno najodvratnije ljevičarsko smeće od ukidanja feral tribunea.
Što si ustvari htjela reći totus? Smeta ti Kutlešin napad na gender nacizam?

Vrh

PostPostano: Uto kol 20, 2024 13:35 

A, da, trebao je biti neki drugi izvor. Zločesti nacional podmeće dobrom biskupu. Da nažalost nisam prvo čula na katličkom programu, pa stavila prvi link koji je naletio, samo da se vidi o čemu se radi. Imaju ljudi imena.

Splitsko-makarska nadbiskupija je izdala priopćenje povodom teksta u tjedniku Nacional od 13. kolovoza 2024., kada su autori Orhidea Gaura Hodak i Berislav Jelinić iznijeli niz netočnih informacija i neistinitih tvrdnji vezanih uz postupanje nadbiskupa Dražena Kutleše u slučajevima navodnog zlostavljanja maloljetnika od strane klerika za vrijeme njegove službe u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.
https://ika.hkm.hr/novosti/priopcenje-s ... -nacional/

Vrh

PostPostano: Uto kol 20, 2024 16:23 

Ovo nema apsolutno nikakve veze s temom, ali pokazuje tipičan način na koji ljevičari i liberali djeluju i brane svoje stavove, a to je argumentum ad hominem. I k tome još Nacional, vjerojatno najodvratnije ljevičarsko smeće od ukidanja feral tribunea.
Što si ustvari htjela reći totus? Smeta ti Kutlešin napad na gender nacizam?

Moj je dojam da još nije preboljela što nadbiskup nije za Međugorje, a opasno je zbog nebitnih razloga imati predrasude o pastirima... :wink: Sam članak je katastrofa od novinarstva, istim principom su masoni napadali Bauera i Stepinca. U normalnom svijetu ovo bi bilo utuživo, a sada je ispala samo loša senzacija pred Veliku Gospu za znatiželjne...

Vrh

PostPostano: Sri kol 21, 2024 17:02 

Nadbiskup je naglasio kako je za Katoličku Crkvu neprihvatljiva rodna ideologija koja nastoji zanijekati najveću moguću razliku između živih bića: onu spolnu. Neprihvatljivo je nametanje određenih obrazovnih i studijskih programa, programa spolnog odgoja, kao i zakonodavnih usmjerenja kojima se promiče poimanje osobne samosvijesti koji su korjenito odcijepljeni od bioloških razlika između muškarca i žene (usp. Amoris Laetitia, br. 56) kao i programa spolnog odgoja koji se usredotočuju samo na to kako se „zaštititi“.
Šteta što nadbiskupov stav o rodnoj ideologiji i rodnim studijima ne slijede na KBF i kod Isusovačke filozofije.

Vrh

PostPostano: Čet kol 22, 2024 15:20 

Moj je dojam da još nije preboljela što nadbiskup nije za Međugorje, a opasno je zbog nebitnih razloga imati predrasude o pastirima... :wink: Sam članak je katastrofa od novinarstva, istim principom su masoni napadali Bauera i Stepinca. U normalnom svijetu ovo bi bilo utuživo, a sada je ispala samo loša senzacija pred Veliku Gospu za znatiželjne...

nemrem vjerovati adrijana da o meni lamantiraš s osobom s kojom se najviše svađaš na forumu...jedna od rijetkih koja je po meni imala ovdje što reći :((
Nema veze...opasno je i opozitno tome što si rekla, ne primjećivati moguće pogreške kod pastira i zamagljivati to sotonskim/ masonskim i inim napadima

Vrh

PostPostano: Čet kol 22, 2024 17:30 

nemrem vjerovati adrijana da o meni lamantiraš s osobom s kojom se najviše svađaš na forumu...jedna od rijetkih koja je po meni imala ovdje što reći :((

Gospođo! Adrijanu zanima istina i samo istina. Ne bavi se time tko se na forumu svađa sa kime, ili, tko gaji kakve simpatije prema kome. Adrijanu samo zanima jel nadbiskup Dražen Kutleša prikrivao ova navodna monstruozna djela ili nije. Vi gospođo i novine Nacional.hr tvrdite da jest, ali sve je ostalo samo na tome, vi to tvrdite. Nigde nismo vidili da ste vi gospođo ili Berislav Jelinić to dokazali. Netko ovde laže: ili laže nadbiskup Dražen Kutleša, ili lažete vi gospođo i Berislav Jelinić. Ja osobno ću svakako vjerovati prije nadbiskupu nego npr. vama. Pretpostavljam, kažem, pretpostavljam da Adrijana jednako razmišlja. A zašto vi gospođe vjerujete nacional.hr a ne nadbiskupu Draženu Kutleši to je jako dobro pitanje. I na samo da vjerujete nacional.hr nego i ženavrsna.hr bitno.hr Ana Bučević.hr i puno toga hr vi vjerujete, samo Crkvi ne vjerujete. I spremni ste prekopati sva žutila.hr ove internet-žabokrečine samo da oblatite Crkvu. Stvarno zanimljiv fenomen. :|

Vrh

PostPostano: Pet kol 23, 2024 13:50 

Nema veze...opasno je i opozitno tome što si rekla, ne primjećivati moguće pogreške kod pastira i zamagljivati to sotonskim/ masonskim i inim napadima

oprosti! O tebi lamantiram jer ne mogu skužiti zašto si baš ti citirala taj tekst iz nacionala (i još podebljala rečenice), a i bez onog priopćenja iz Splita jasno je da se ne radi o "mogućoj pogrešci" nadbiskupa koji je za taj slučaj bio odgovoran nekih mjesec dana i da nema mjere kao što je "preventivna suspenzija" jer se suspenzija kao kazna donosi nakon presude.
Budući da znam da nisi ni udbašica, ni mason, ni Drago Pilsel malo sam te bocnula da ispitam nakane.. :wink:
Pilsel je nedavno objavio iz čistog mira da zamjera Kutleši "druženje s tradicionalistima, klečavcima i katoličkim aktivistima"..
Vrlo je vjerojatno da će se napadi nastaviti (da se razotkriju namisli mnogih srdaca), a to je za mene baš dokaz da je na pravom putu (iako će mnoge sablazniti ne bi li otpali od vjere).
Dakle, zašto ti se ne sviđa Kutleša? Ima li neki opravdani razlog...

Vrh

PostPostano: Pet kol 23, 2024 14:14 

Sama si rekla. Zbog knjige o Međugorju. Da nije toga, bio bi mi nekarizmatičan poput Bozanića.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata