Ovo što stavljaš, svugdje piše da je "nagovarao na seks", nigdje ne vidim silovanje.
Mislim, nije me briga, nije mi tema, ali nije dobro ni preuveličavati. Čak ni jutarnji i slobodna, koji bi itekako iskoristili da preuveličaju, ne pišu tako.
Ne baš. Iz teksta u Slobodnoj Dalmaciji "Jedna od žrtava ovog isusovačkog umjetnika u nedjelju je u novom intervjuu talijanskim novinama Domani detaljno opisala seksualno, psihičko i duhovno zlostavljanje koje je pretrpjela kao redovnica. Kako kaže, Rupnik joj je uzeo nevinost i prisilio je na šutnju tijekom osamdesetih i devedesetih godina iskoristivši tako njezinu krhkost i veliko poštovanje koje je prema njemu osjećala. Situaciju sličnu njoj navodno je prošlo još 20 drugih časnih sestara."
U Večernjem uz ostalo "Samo dan nakon objave da je inkardiniran u Koparsku biskupiju, u crkvenim i širim krugovima odjeknula je informacija koju je Tiskovni ured Svete Stolice objavio 27. listopada. U vatikanskom priopćenju se navodi da je papa Frane ukinuo zastaru u slučaju bivšeg isusovca Marka Rupnika kako bi se omogućio kanonski postupak u vezi optužbi protiv njega. Ovaj put to ne bi bio upravni postupak kao što je bilo do sada, već kazneni postupak u koji bi bile uključene i osobe pogođene zlostavljanjem, koje su inače bile zgrožene novim razvojem događaja u slučaju Rupnik, odnosno, njegovom inkardinacijom u Koparsku biskupiju."
U tekstu objavljenom u APnews od 22.12.2022. za koji sam isto stavio link biskup Libanori, vatikanski istražitelj, kaže da su optužbe devet žrtava istinite.
Ako pažljivije pročitaš vidjet ćeš da su optužbe puno teže, da uključuju i blasfemiju, ida ih službeni istražitelj i Tiskovni ured Sv. Stolice smatraju osnovanima, dovoljno da se pokrene postupak.