Duh Sveti ima važnu ulogu u mom životu, često Mu se molim da me prosvijetli kako bih mogao prepoznati Božju volju u svom životu, često molim i Zaručnicu Duha Svetoga da me kod Njega zagovara.
Baš dobar odgovor! I ja Mu se molim za savjet, rasvjetljenje, razumijevanje (Riječi Božje) i za jakost, a molim se i Zaručnici Duha Svetoga.
Evo što Papa o tom kaže:
Među različitim sredstvima kojima Duh Sveti provodi svoje djelo posvećenja u Crkvi – Božja riječ, sakramenti, molitva – postoji jedno sasvim posebno, a to je marijanska pobožnost.To se često zaboravlja: da onaj koji štuje Mariju može postati posve blizak Duhu Svetom po samoj toj pobožnosti...
Papa kaže i ovo:
Sveti Franjo Asiški u jednoj od svojih molitava pozdravlja Djevicu kao „kćer i službenicu višnjega vrhovnoga Kralja, Oca nebeskoga, majku presvetoga Gospodina našega Isusa Krista, zaručnicu Duha Svetoga“ [3]. Kćer Očeva, Majka Sinova, Zaručnica Duha Svetoga! Marijin jedinstveni odnos s Trojstvom ne bi se mogao prikazati jednostavnijim riječima.
Baš kao i sve slike, tako i ovu sliku „zaručnice Duha Svetoga“ ne treba apsolutizirati, već uzeti za ono što je istina u njezinu sadržaju, a to je vrlo lijepa istina. Ona je zaručnica, ali je, prije toga, učenica Duha Svetoga. Zaručnica i učenica. Naučimo od nje biti poučljivi nadahnućima Duha, posebno kad nam On predlaže da „brzo ustanemo“ i odemo pomoći nekome tko nas treba, kao što je ona učinila odmah nakon što je anđeo bio otišao od nje.https://ika.hkm.hr/novosti/papina-kateh ... studenoga/Time Papa dopunjava ono što je rekao u naslovu kateheza: da je Zaručnica također i narod Božji - prema Knjizi otkrivenja (nebeski Jeruzalem, zajednica svetih i spašenih). Jer prva od svih svetih je Marija.