Mišljenje o Porfirije su rekli u vrhu katoličke Crkve u HR. kao i drugi ugledni ljudi i stvarno nema nikakve zamjerke . Ne vidim potrebu da se čovjeka ruži, zato što to nije ni ljudski ni kršćanski a pogotovo na vjerskom forumu gdje treba svjedočiti ljubav i opraštanje.
Niko nije bez grijeha i sveci mogu pogrešiti ali to ne znači da su time manje sveti.
I Porfirije je čovjek i može pogrešiti, svjestan je svoje pogreške sa gore navedenim stvarima i zamolio je za oprost.
Prema njegovim djelima poslije tog čina a posebno kad je vršio službu u Zagrebu nemamo nikakvih zamjerki ,sve je bilo više nego ok i što se tiče odnosa prema KC u HR i odnosa sa svjetovnom vlasti i običnim ljudima.
Što bi sada nama trebalo da blatimo toga čovjeka a koji je sada i patrijarh SPC.
Da se mene pita ja ne bi dozvolio da se kvari ničiji ugled a posebno osoba koje imaju važne crkvene funkcije jer time dovodiš u pitanje ugled i ovog foruma.
Kao što meni nije drago da neko vređa papu tako ne želim ni doprinositi sa svoje strane ni da se kvari ugled poglavara neke druge crkvene zajednice.
Da , da ...ajmo rovariti po hrvatskoj, dizati ustanke i litije po Crnoj gori itd...i onda kada ostvarimo svoje velikosr. planove, e onda samo reći...ko nas bre zavadi...ajmo sada sve zaboraviti, volimo se braćo koja nismo braća, zaboravimo sva nedjela nas velikosrbina
To što ti kažeš djelomično stoji, lijepo je se pomiriti i ići u dobrom smjeru
I ja sam da se ide u ljubav i suradnju...ali SANU memorandum neda da se ide u tom smjeru!...srbi i prečani su uvijek inicijatori svih procesa na balkanu, tako će i sada biti...neće se nas pitati pogotovo ne anemičnog plenkovića
Ali stvar je da porfirijie i SPC kao jezgro velikosrpske misli neće ići u tom smjeru
Porfirije i je izabran za vođuspca- zato što je bio dovoljno velikosrbin...da to nije bio sigurno ne bi bio izabran na vrh SPC!
Ja o njmeu i spcu ne bih pisao jer već 6 godina se ne pačam u politiku i četnikovanje
Ali svima koji imaju žicu za politiku i poznaju povijest , agende i strategije SANU, velikosrba i četnika , jasno je da SPC definitivno zaoštarva politiku na ovim prostorima, i da sigurno ne ide u pravcu pomirenja i ekeumene , nego baš suprotno
Dokaz su litije i utjecanje na izbore u korist prosrpske strane Crnoj gori nedavno
Što porfirije ne ode u srbiju na sajmište , banjicu , sr. mitrovicu i tamo održi opijelo za stradale židove i pripadnike drugih naroda iz 2.SR ,a ne da mu prvi posao dolaska u RH kao metropolite bude opet i opet jasenovac o kome se priča 75 godina već!