Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon pro 09, 2024 12:04

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet ožu 01, 2024 16:15 

Adrijana je pogriješila, bude priznala kasnije(::

adrijana nije ništa pogriješila
očitovala se na djelovanje , JAVNO DJELOVANJE IK POSLIJE 30.GODINE
Zato sam joj postavio podpitanje u vezi Božanske naravi prije 30.godine
Ti to ne shvaćaš, vidio sam dobro u ranojoj temi, a i ovdje to potvrđuješ
Zanime ma šta o Božanskoj naravi IK prije javnog djelovanja misli Adrijana, Lars, Giovi, Majkićka, Početnik,TT, Viz,Zdrave i svi drugi forumaši
To je bitno za shvaćanje Božje naravi u IK od samog rođenja
IK u cjelini gledano je imao svemoć i sveznanje od samog utjelovljenja...i kao beba i dječak je imao sveznanje i BOŽANSKU MOĆ!

Vrh

PostPostano: Pet ožu 01, 2024 16:21 

adrijana nije ništa pogriješila
očitovala se na djelovanje , JAVNO DJELOVANJE IK POSLIJE 30.GODINE
Zato sam joj postavio podpitanje u vezi Božanske naravi prije 30.godine
Ti to ne shvaćaš, vidio sam dobro u ranojoj temi, a i ovdje to potvrđuješ
Zanime ma šta o Božanskoj naravi IK prije javnog djelovanja misli Adrijana, Lars, Giovi, Majkićka, Početnik,TT, Viz,Zdrave i svi drugi forumaši
To je bitno za shvaćanje Božje naravi u IK od samog rođenja
IK u cjelini gledano je imao svemoć i sveznanje od samog utjelovljenja...i kao beba i dječak je imao sveznanje i BOŽANSKU MOĆ!

Po tebi nije trebao ništa primati od Oca djelovao je potpuno samostalno.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 01, 2024 17:20 

Po tebi nije trebao ništa primati od Oca djelovao je potpuno samostalno.

Pa je li ti zaboravljaš da je IK utjelovljena Riječ, utjelovljena Vječna Riječ-Logos, da je IK Sin Božji, da je IK jedna od Božanskih Osoba??
Što onda uvodiš u priču Oca??
Opet potvrđuješ da na IK gledaš samo kao tjelesnog Isusa, a ne i Sina Božjeg- Boga SVEMOGUĆEG??

Vrh

PostPostano: Pet ožu 01, 2024 17:34 

Pa je li ti zaboravljaš da je IK utjelovljena Riječ, utjelovljena Vječna Riječ-Logos, da je IK Sin Božji, da je IK jedna od Božanskih Osoba??
Što onda uvodiš u priču Oca??
Opet potvrđuješ da na IK gledaš samo kao tjelesnog Isusa, a ne i Sina Božjeg- Boga SVEMOGUĆEG??

Nije IK utjelovljeni Bog ili Bog u tijelu nego je IK pravi Bog i pravi čovjek dvije prirode i dvije volje a jedna osoba.

IK je u potpunosti izvršio Očevu a ne svoju volju, njegovo Božanstvo se manifestira u odnosu presvetog Trojstva a ne prema ljudima kroz čuda. Mi možemo samo po milosti vjerovati da je Isus Bog a uz sva čuda i znakove puno njih nije povjerovali i kad je pitao učenike nisu znali osim Petra.

A koje Petru obznanio da zna odgovor ko je Isus?

Vrh

PostPostano: Pet ožu 01, 2024 22:15 

Što se tiče navedenih čuda to su mogli i proroci a čak je i sam Isus rekao da će činiti i veća, dakle čuda nisu dokaz da je Isus Bog. Da su čuda dokaz nebi imali hereze koje negiraju ili umanjuju tu stvarnost da i to bilo dovoljno svima koji čuju da povjeruju.

Arije nije slučajno došao do teze da je Kristovo Božanstvo podređeno Očevom i da Isus po tome nije od uvijek postojao što znači automatski da nije rođen nego stvoren. Ova hereza živi i danas kod Jehovinih svjedoka i drugih sekti pa i masoni su dio ove priče kao što je rekao onaj biskup što je bio na sastanku s njima.Sve hereze koje su bile od početka samo se ponavljaju i dok jedne negiraju ili umanjuju Kristovo Božanstvo druge to rade sa čovještvom.

Mislim da su čak opasnije koje umanjuju čovještvo jer prolaze ispod radara i kad govorimo o Kristu što on kao čovjek ne može odmah se javi potreba za zaštitom Boga i vadi se iz šešira famozna floskula " Bog sve može". (jer nikom normalnom kršćaninu ne pada napamet negirati da je Isus Bog tako da ono nije ugroženo dok čovještvo Kristovo lako može biti umanjeno i da se u tome ne vidi neki problem).

Kad govorimo o Kristu kao Bogu jedini dokaz je Uskrsnuće ali i ono se može uzeti na dva načina: arijanski- da ga je Bog uskrsnuo i kršćanski da je uskrsnuo jer je on sam Bog.

O, čuda jesu dokaz da je Isus Bog. U Starom je zavjetu Bog sam rekao (i zapovijedio) Mojsiju i Izraelcima: sjećajte se uvijek čuda i onoga što Bog učini za vas. Isusova čuda su zato zapisana da po njima vjerujemo da je Isus Bog i da spoznamo kakav je (koja je prava slika Boga, a ne kriva).
Arijanska hereza je mogla nastati prije od različitog tumačenja "podređivanja Isusove volje Očevoj" negoli od čuda koja je činio.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 01, 2024 22:25 

O, čuda jesu dokaz da je Isus Bog. U Starom je zavjetu Bog sam rekao (i zapovijedio) Mojsiju i Izraelcima: sjećajte se uvijek čuda i onoga što Bog učini za vas. Isusova čuda su zato zapisana da po njima vjerujemo da je Isus Bog i da spoznamo kakav je (koja je prava slika Boga, a ne kriva).
Arijanska hereza je mogla nastati prije od različitog tumačenja "podređivanja Isusove volje Očevoj" negoli od čuda koja je činio.

Pa i sami učenici koji su gledali čuda neznanju kad ih pita" a što vi kažete ko sam ja", jedino Petar jer mu to sam Otac objavi.

Samo po milosti i po Duhu Svetom možemo reći da je Isus Bog a čuda i to veća činili su i proroci.

Božanska narav ili priroda je čovjeku nadspoznatljiva jer je u relaciji odnosa unutar Trojstva. Mi samo znamo što nam je o tome otkriveno po čovještvu Kristovom.

I da dodam priroda i ličnost Boga se ne razdvaja nego samo razlikuje u tom smislu treba razlikovati Božansku prirodu Kristovu od Božanske osobe a to je zapravo ono što Hrkija cijelo vrijeme zbunjuje on je to dvoje poistovjetio.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 01, 2024 23:19 

Ovo tvoje pitanje samo dokazuje koliko si zaglibio...ako ne generalno, ali onda barem zadnja 2,3 dana ...s onim što pišeš, šta tvrdiš, ili šta pitaš

Ovime opetovano dokazuješ da ne shvaćaš Božansku narav Isusa Krista...kao u onoj temi o sveznanju ili neznanju Isusa Krista gdje smo pisali zadnjih nekolliko dana
Da ne shvaćaš da je IK jedna od Božanskih osoba
Da ne shvaćaš da je Isus Božji Sin
da ne shvaćaš da je Isus Bog...iste moći i znanja kao Bog Otac!

Odakle ti samo pomisao da je Isus SAMO znao ono što mu je Otac otkrio??!
Ne razumijem da ti to može uopće pasti na pamet nakon toliko čitanja NZ, evanđelja, Ivanovog ebanđelja itd.
Vjerujem da imaš dosta godina i da si načitan i da vrlo dobro znaš šta piše u Svetom Pismu, NZ, evanđeljima

samim tim pitanjem opet pokazuješ i to eksplicitno i jasno da ne shvaćaš da je Isus imao i Božansku narav i da je On Bog
To zna većina školaraca koji pređu sav vjeronuak, katekizam

Ako je Isus Božji Sin ( Bog, jedna od Božanskih osoba...Presveto Trojstvo je jedan Bog ali u tri osobe) onda Isus Krist zna sve, ime Božansko znanje
A ne da bi znao SAMO ONO ŠTO JE 0TAC OTKRIO???
Pa je li vidiš da umanjuješ Isusa Krista, da umanjuješ Boga Sina?
Po tebi ispada da Isus nije Bog!, jer zna SAMO ono što mu je Otac otkrio

Po tebi ispada da je Otac samo Bog, da samo Otac ima sveznanje, a da iSUS nema (sve)znanje nego samo zna ono što mu otac otkriva

Znači, još jednom pokazuješ, dokazuješ da na Isusa gledaš samo kao ograničenog čovjeka koji je hodao zemljom, a ne gledaš da je IK svemogući Bog
Stvarno ne mogu razumjeti tvoje razmišljanje...evo neka i drugi forumaši nešto više kažu o tome, meni je oko Isusa , Njegove Božanske naravi više manje sve jasno i zbilja ne mogu shvatiti ove hereze koje pišeš??

Po tvom razmišljanju ispada da Isus nije Bog!!...
ovo zadnje što ću na kraju navesti , navodim samo kao podredno, ono nije toliko bitno, bitno je sve ovo gore što sam naveo!:
Isus po tebi nije Bog niti u 33. godini zemaljskog života...a kamoli u 1.godini života ( on je za tebe samo nemoćna beba , čovjek koji se tek postepeno treba razvijati...i onda ćenakom posteprnog sazrijavanja u mudrosti i znanju, možda nakon 30 godina postati Božji Sin??
Reci nam u kojem momentu je Isus iz Judeje postao Božji Sin ( Bog)?...sa 30 godina?...ili nije postao nikada?
Govorio je po tebi valjda kao Bog samo onda kad mu je Bog Otac nešto božansko otkrio?

Vrh

PostPostano: Sub ožu 02, 2024 10:31 

Ovo tvoje pitanje samo dokazuje koliko si zaglibio...ako ne generalno, ali onda barem zadnja 2,3 dana ...s onim što pišeš, šta tvrdiš, ili šta pitaš

Ovime opetovano dokazuješ da ne shvaćaš Božansku narav Isusa Krista...kao u onoj temi o sveznanju ili neznanju Isusa Krista gdje smo pisali zadnjih nekolliko dana
Da ne shvaćaš da je IK jedna od Božanskih osoba
Da ne shvaćaš da je Isus Božji Sin
da ne shvaćaš da je Isus Bog...iste moći i znanja kao Bog Otac!

Odakle ti samo pomisao da je Isus SAMO znao ono što mu je Otac otkrio??!
Ne razumijem da ti to može uopće pasti na pamet nakon toliko čitanja NZ, evanđelja, Ivanovog ebanđelja itd.
Vjerujem da imaš dosta godina i da si načitan i da vrlo dobro znaš šta piše u Svetom Pismu, NZ, evanđeljima

samim tim pitanjem opet pokazuješ i to eksplicitno i jasno da ne shvaćaš da je Isus imao i Božansku narav i da je On Bog
To zna većina školaraca koji pređu sav vjeronuak, katekizam

Ako je Isus Božji Sin ( Bog, jedna od Božanskih osoba...Presveto Trojstvo je jedan Bog ali u tri osobe) onda Isus Krist zna sve, ime Božansko znanje
A ne da bi znao SAMO ONO ŠTO JE 0TAC OTKRIO???
Pa je li vidiš da umanjuješ Isusa Krista, da umanjuješ Boga Sina?
Po tebi ispada da Isus nije Bog!, jer zna SAMO ono što mu je Otac otkrio

Po tebi ispada da je Otac samo Bog, da samo Otac ima sveznanje, a da iSUS nema (sve)znanje nego samo zna ono što mu otac otkriva

Znači, još jednom pokazuješ, dokazuješ da na Isusa gledaš samo kao ograničenog čovjeka koji je hodao zemljom, a ne gledaš da je IK svemogući Bog
Stvarno ne mogu razumjeti tvoje razmišljanje...evo neka i drugi forumaši nešto više kažu o tome, meni je oko Isusa , Njegove Božanske naravi više manje sve jasno i zbilja ne mogu shvatiti ove hereze koje pišeš??

Po tvom razmišljanju ispada da Isus nije Bog!!...
ovo zadnje što ću na kraju navesti , navodim samo kao podredno, ono nije toliko bitno, bitno je sve ovo gore što sam naveo!:
Isus po tebi nije Bog niti u 33. godini zemaljskog života...a kamoli u 1.godini života ( on je za tebe samo nemoćna beba , čovjek koji se tek postepeno treba razvijati...i onda ćenakom posteprnog sazrijavanja u mudrosti i znanju, možda nakon 30 godina postati Božji Sin??
Reci nam u kojem momentu je Isus iz Judeje postao Božji Sin ( Bog)?...sa 30 godina?...ili nije postao nikada?
Govorio je po tebi valjda kao Bog samo onda kad mu je Bog Otac nešto božansko otkrio?

Za mene je Isus Bog od uvijek a ne od rođenja jer Bog se ne.može postati.

Dakle Isus je po svojoj osobnosti Bog Sin a njegova priroda je također Božanska.

Evo jedno pitanje što ide prvo da je Isus po prirodi Bog ili da je Isus po svojoj ličnosti Sin. Što ide prvo ličnosti Trojstva ili priroda Boga?

Po meni je možda bitnije da je Isus po ličnosti Sin a tek onda da je po prirodi Bog ili je možda obrnuto. Toma Akvinski prvo polazi od prirode ka ličnostima a istočni oci od ipostasi ili ličnosti ka prirodi.

Što tebe čini čovjekom to što si osoba ili što je tvoja priroda čovječja?

Po čemu je Isus Bog? po tome što je Sin jedna od osoba Presvetog Trojstva il' što je njegova priroda Božanska?

Odgovor je i jedno i drugo ali što je prvo?

Mogu odgovoriti i drugi, posebno Adrijana (::

Vrh

PostPostano: Sub ožu 02, 2024 12:03 

Za mene je Isus Bog od uvijek a ne od rođenja jer Bog se ne.može postati.

Dakle Isus je po svojoj osobnosti Bog Sin a njegova priroda je također Božanska.

Evo jedno pitanje što ide prvo da je Isus po prirodi Bog ili da je Isus po svojoj ličnosti Sin. Što ide prvo ličnosti Trojstva ili priroda Boga?

Po meni je možda bitnije da je Isus po ličnosti Sin a tek onda da je po prirodi Bog ili je možda obrnuto. Toma Akvinski prvo polazi od prirode ka ličnostima a istočni oci od ipostasi ili ličnosti ka prirodi.

Što tebe čini čovjekom to što si osoba ili što je tvoja priroda čovječja?

Po čemu je Isus Bog? po tome što je Sin jedna od osoba Presvetog Trojstva il' što je njegova priroda Božanska?

Odgovor je i jedno i drugo ali što je prvo?

Mogu odgovoriti i drugi, posebno Adrijana (::

Pa ako je Isus Bog kako sada kažeš, kako onda nije svemoguć??
Kako onda Isus može znati samo ono što mu je Otac otkrio??

Ajde pojasni nam te svoje umotvorine i čudna pitanja :shock:

Vrh

PostPostano: Sub ožu 02, 2024 13:44 

Ja vjerujem da je Isus Bog a dokaza o djelovanju osim Uskrsnuća nemam, držim se Pisma i onoga što je rekao Pavao u Filip. oplijeni sam sebe uzevši lik sluge...

Pa ako je Isus Bog onda je svemoguć
ILI PO TEBI NIJE SVEMOGUĆ?
Ako je Isus svemoguć,onda ima i sveznanje
Ako ima sveznanje onda je znao latinski i sve jezike svijeta...vezano za raniju priču da nije znao latinski!

Podvlačim ti opet i ovu istinu jer nisi dosada shvatio
Ako je Isus Bog i svemoguć,onda je Isus koji je hodao zemljom bio svemoguć i kada je imao 1, 10 ili 33 godine!
Znači ,i kada je Isus imao samo pet godina znao je sve
I da je htio učiniti neko čudo sa samo pet godina mogao ga je učiniti!
Isto kao što je učinio masu čuda da 31 godinom!
Jel' se slažeš s gre navedenome ili ne...hajde reci iskreno

Vrh

PostPostano: Sub ožu 02, 2024 18:43 

Pa ako je Isus Bog onda je svemoguć
ILI PO TEBI NIJE SVEMOGUĆ?
Ako je Isus svemoguć,onda ima i sveznanje
Ako ima sveznanje onda je znao latinski i sve jezike svijeta...vezano za raniju priču da nije znao latinski!

Podvlačim ti opet i ovu istinu jer nisi dosada shvatio
Ako je Isus Bog i svemoguć,onda je Isus koji je hodao zemljom bio svemoguć i kada je imao 1, 10 ili 33 godine!
Znači ,i kada je Isus imao samo pet godina znao je sve
I da je htio učiniti neko čudo sa samo pet godina mogao ga je učiniti!
Isto kao što je učinio masu čuda da 31 godinom!
Jel' se slažeš s gre navedenome ili ne...hajde reci iskreno

Ne to bi bilo obrezvređivanje Isusova poslanja kao sina čovječjega, on je s nama u svemu bio jednak osim u grijehu, uzeo je našu narav do kraja što znači i ograničenost po pitanju znanja.

Isus kao čovjek odgovara na pitanja služeći se objavom ili Pismom i ako nešto ne zna onda o tome i ne priča.

Zatim mislim da u svezi nadnaravnih znanja sve što je potrebno prima od Oca i time pokazuje da je u potpunosti čovjek i da je tako ograničenom čovjeku moguće izvršiti Božju volju, kada bi Isus koristio znanja i moći svoje Božanske prirode ne bi bio vjerodostojan kao čovjek i mogli bi sa pravom reći pa lako je tebi kad si Bog izvršiti sve što si izvršio.

Vrh

PostPostano: Sub ožu 02, 2024 19:04 

Ne to bi bilo obrezvređivanje Isusova poslanja kao sina čovječjega, on je s nama u svemu bio jednak osim u grijehu, uzeo je našu narav do kraja što znači i ograničenost po pitanju znanja.

Isus kao čovjek odgovara na pitanja služeći se objavom ili Pismom i ako nešto ne zna onda o tome i ne priča.

Zatim mislim da u svezi nadnaravnih znanja sve što je potrebno prima od Oca i time pokazuje da je u potpunosti čovjek i da je tako ograničenom čovjeku moguće izvršiti Božju volju, kada bi Isus koristio znanja i moći svoje Božanske prirode ne bi bio vjerodostojan kao čovjek i mogli bi sa pravom reći pa lako je tebi kad si Bog izvršiti sve što si izvršio.

Prvo boldano...hereza...da si samo rekao Isusova tjelesna narav, tjelsni dio Isusa je bio ograničen u znanju, moći, onda bi to bilo točno
Kao što sam više puta točno zaključio , oprt pokazuješ da ne shvaćaš da je Isus ( njegov nevidljivi , Božanski dio bio svemoguć...a samim time i Isus u cjelini )!...totalna hereza...da Isus nije bio svemoguć...pa i kao dijete...a , da znaš da je ista stvar imao on 1. i 33 godina u vezi svemoći!...ako je bio svemoguć / ili po tebi ne-svemoguć, onda je to isto bio i sa 1. 5, 12 ili 33 godine!

Objava, NZ je pun svejdočanstava gje taj vidljivi Isus koji je hodao eksplicitno kaže da je Bog, da je Ja jesam...dao sam ti renije više ciatta iz Ivanovog evanđelja...provjeri ako ne vjeruješ ili se ne sjećaš...
ti opet daješ čistu herezu , vidi gore boladano, kada kažeš: time pokazuje da je u potpunosti čovjek...??!
Pa onda opet, da sva nadnaravna znanja prima , sve što je potrebno prima od Oca???...zašto bi morao primati od Oca kada je Isus potpuno jednak Ocu, kada je istobitan Ocu i kada sam kaže Ja jesam ili kaže tko je vidio mene vidio je Oca ili kaže Ja i Otac smo jedno itd,itd.
Ovo zadnje tvoje rečeno je isto bezveze....Isus trpi , pati ,raste , bori se u svome tijelu kao svi ljudi...ja to isto cijelo vrijeme tvrdim
tako da ti to ne drži vodu...više puta sam ti i to rekao...znači, tjelesni dio sve radi i proživljava kao običan čovjek...ali kada treba učiniti nešto nadnaravno onda to čini Božanski dio Isusa

Ono što je sa 12 godina Isusu podučavao najveće pismoznance i rabine u hramu u Jeruzalemu...je li to po tebi čini tjelesni Isus i njegovo ljudsko znanje i narav, ili to čini Božanska narav koja je bila skrivena u Isusu?

Ne znam šta više da ti kažem, vidim da ne možeš to nikako shvatit??...neka se još netko uključi ...ja ne znam šta više reći?

Zadnja izmjena: hrki; Sub ožu 02, 2024 19:14; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Sub ožu 02, 2024 19:13 

Prvo boldano...hereza...da si samo rekao Isusova tjelesna narav, tjelsni dio Isusa je bio ograničen u znanju, moći, onda bi to bilo točno
Kao što sam više puta točno zaključio , oprt pokazuješ da ne shvaćaš da je Isus ( njegov nevidljivi , Božanski dio bio svemoguć...a samim time i Isus u cjelini )!...totalna hereza...da Isus nije bio svemoguć...pa i kao dijete...a , da znaš da je ista stvar imao on 1. i 33 godina u vezi svemoći!...ako je bio svemoguć / ili po tebi ne-svemoguć, onda je to isto bio i sa 1. 5, 12 ili 33 godine!

Objava, NZ je pun svejdočanstava gje taj vidljivi Isus koji je hodao eksplicitno kaže da je Bog, da je Ja jesam...dao sam ti renije više ciatta iz Ivanovog evanđelja...provjeri ako ne vjeruješ ili se ne sjećaš...
ti opet daješ čistu herezu , vidi gore boladano, kada kažeš: time pokazuje da je u potpunosti čovjek...??!
Pa onda opet, da sva nadnaravna znanja prima , sve što je potrebno prima od Oca???...zašto bi morao primati od Oca kada je oj potpuno jednam Ocu, kada je istobitan Ocu i kada sam kaže Ja jesam ili kaže tko je vidio mene vidio je Oca ili kaže Ja i Otac smo jedno itd,itd.
Ovo zadnje tvoje rečeno je isto bezveze...tko ima šta reći Bogu jel mu lako ili nije?...Isus trpi , pati ,raste , bori se u svome tijelu kao svi ljudi...tako da ti to ne drži vodu...više puta sam ti i to rekao...znači, tjelesni dio sve radi kao čovjek...ali kada treba učiniti nešto nadnaravno onda to čini Božanski dio

Ono što je sa 12 godina Isusu podučavao najveće pismoznance i rabine u hramu u Jeruzalemu...je li to po tebi čin tjelesni Isus i njegovo ljudkao znanje i narav, ili to čini Božanska narav koja je skrivena u Isusu?

Ne znam šta više da ti kažem, vidim da ne možeš to nikako shvatit??i...neka se još netko uključi ...ja ne znam šta više reći?

Naravno daš je ono u hramu ljudsko Isusovo znanje ne vidim po čemu bi trebalo biti Božansko znanje.

Ovo tjelesni i Božanski Isus ne razumijem po tebi je Isus Bog u tijelu čovjeka.

Vrh

PostPostano: Sub ožu 02, 2024 19:35 

Naravno daš je ono u hramu ljudsko Isusovo znanje ne vidim po čemu bi trebalo biti Božansko znanje.

Ovo tjelesni i Božanski Isus ne razumijem po tebi je Isus Bog u tijelu čovjeka.

Nije bilo ljudsko znanje...nego Božansko...nitko od ljudi nije sa 12 godina mogao imati toliko znanje i razumnost...pročitaj Luka 2, 46-47
Nije Isus kao Savao iz Tarza ( sveti Pavao) prošao vjersku obuku kod najvećih teologa, pismoznanaca toga doba...dječak od samo 12 godina nije mogao imati toliku mudrost i znanje da ispituje najveće teologe toga doba u hramu!

za ovo drugo...možemo tako reći...Isus je Bog u tijelu čovjeka...on je Bogočovjek

Više puta sam te pitao, vidim moram opet..." gdje " je onda bila Božanska narav po tebi, ako nije u Isusu ?
Po čemu se očitovala Božanska narav...na koji način?

edit
OBJASNI MALO DETALJNIJE KAKO TI TO ZAMIŠLJAŠ? Jer ne mogu nikako da dokučim kako ti to gledaš...u vezi Isusovg božanskog djelovanja i B.Naravi??
Šta je uopće po tebi radila Božanska narav...kako je djelovala ?

Vrh

PostPostano: Sub ožu 02, 2024 20:04 

Nije bilo ljudsko znanje...nego Božansko...nitko od ljudi nije sa 12 godina mogao imati toliko znanje i razumnost...pročitaj Luka 2, 46-47
Nije Isus kao Savao iz Tarza ( sveti Pavao) prošao vjersku obuku kod najvećih teologa, pismoznanaca toga doba...dječak od samo 12 godina nije mogao imati toliku mudrost i znanje da ispituje najveće teologe toga doba u hramu!

za ovo drugo...možemo tako reći...Isus je Bog u tijelu čovjeka...on je Bogočovjek

Više puta sam te pitao, vidim moram opet..." gdje " je onda bila Božanska narav po tebi, ako nije u Isusu ?
Po čemu se očitovala Božanska narav...na koji način?

edit
OBJASNI MALO DETALJNIJE KAKO TI TO ZAMIŠLJAŠ? Jer ne mogu nikako da dokučim kako ti to gledaš...u vezi Isusovg božanskog djelovanja i B.Naravi??
Šta je uopće po tebi radila Božanska narav...kako je djelovala ?

Da li je po tebi Isusova Božanske narav uskrisila Lazara ili je kao čovjek zamolio Oca?

Tada Isus podigne pogled i reče: "Oče, hvala ti što si me uslišao. Ja sam znao da me svagda uslišavaš; no rekoh to zbog nazočnog mnoštva: da vjeruju da si me ti poslao." Kad je to rekao, Isus je glasno zazvao: "Lazare, izlazi!"

Ovo Bogočovjek pogrešno shvaćaš i zbog toga kažeš Bog u tijelu.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata