Ne to bi bilo obrezvređivanje Isusova poslanja kao sina čovječjega, on je s nama u svemu bio jednak osim u grijehu, uzeo je našu narav do kraja što znači i ograničenost po pitanju znanja.
Isus kao čovjek odgovara na pitanja služeći se objavom ili Pismom i ako nešto ne zna onda o tome i ne priča.
Zatim mislim da u svezi nadnaravnih znanja sve što je potrebno prima od Oca i time pokazuje da je u potpunosti čovjek i da je tako ograničenom čovjeku moguće izvršiti Božju volju, kada bi Isus koristio znanja i moći svoje Božanske prirode ne bi bio vjerodostojan kao čovjek i mogli bi sa pravom reći pa lako je tebi kad si Bog izvršiti sve što si izvršio.
Prvo boldano...hereza...da si samo rekao Isusova tjelesna narav, tjelsni dio Isusa je bio ograničen u znanju, moći, onda bi to bilo točno
Kao što sam više puta točno zaključio , oprt pokazuješ da ne shvaćaš da je Isus ( njegov nevidljivi , Božanski dio bio svemoguć...a samim time i Isus u cjelini )!...totalna hereza...da Isus nije bio svemoguć...pa i kao dijete...a , da znaš da je ista stvar imao on 1. i 33 godina u vezi svemoći!...ako je bio svemoguć / ili po tebi ne-svemoguć, onda je to isto bio i sa 1. 5, 12 ili 33 godine!
Objava, NZ je pun svejdočanstava gje taj vidljivi Isus koji je hodao eksplicitno kaže da je Bog, da je Ja jesam...dao sam ti renije više ciatta iz Ivanovog evanđelja...provjeri ako ne vjeruješ ili se ne sjećaš...
ti opet daješ čistu herezu , vidi gore boladano, kada kažeš: time pokazuje da je u potpunosti čovjek...??!
Pa onda opet, da sva nadnaravna znanja prima , sve što je potrebno prima od Oca???...zašto bi morao primati od Oca kada je Isus potpuno jednak Ocu, kada je istobitan Ocu i kada sam kaže Ja jesam ili kaže tko je vidio mene vidio je Oca ili kaže Ja i Otac smo jedno itd,itd.
Ovo zadnje tvoje rečeno je isto bezveze....Isus trpi , pati ,raste , bori se u svome tijelu kao svi ljudi...ja to isto cijelo vrijeme tvrdim
tako da ti to ne drži vodu...više puta sam ti i to rekao...znači, tjelesni dio sve radi i proživljava kao običan čovjek...ali kada treba učiniti nešto nadnaravno onda to čini Božanski dio Isusa
Ono što je sa 12 godina Isusu podučavao najveće pismoznance i rabine u hramu u Jeruzalemu...
je li to po tebi čini tjelesni Isus i njegovo ljudsko znanje i narav, ili to čini Božanska narav koja je bila skrivena u Isusu?Ne znam šta više da ti kažem, vidim da ne možeš to nikako shvatit??...neka se još netko uključi ...ja ne znam šta više reći?