Ne radi se uopće o banalizaciji
Iz ranijih rasprava ,ali i priča sa nekim svećenicima vidio sam da ljudi uopće ne kuže tko je bio Isus, Bogočovjek koji je hodao Judejom
I iz naših ranijih prepiski vidim da većina forumaša ne kuži šta je Isus, Bog sve mogao ( DA JE HTIO TO POKAZATI!)!
Koliko mogu zaključiti i ti ne vjeruješ da je Isus iz npr. 12. godine naše ere mogao trčati brže od Usain Bolta na 100 metara!
Zašto tako misliš?
edit: već si rekla razlog .Misliš da je ISUS bio ograničen? Fran26 ti je ispravno ukazao da Isus nije bio ograničen!
Ako nije bio ograničen onda je to sve mogao učiniti...naglašavam 5. put...sve je to mogao da je to htio izvesti na zemlji
Isto kao što je Isus npr. hodao po vodi kada je pričao sa Petrom u lađi!
Da ne nabrajamo sva druga čuda što je učinio
I onda ako opet ostaješ kod ranijeg mišljenja da nije mogao, molio bih te da precizno pojasniš zašto tako misliš i kako ti gledaš na Isusa koji je Bog i koji je naravno svemoguć samim time, ali po tebi opet nije svemoguć???
QUOTE:
Mislim da je, rođen u ljudskom tijelu, imao ograničenja koje ima ljudsko tijelo. Da je želio biti neki Batman, Supermen itd ne bi se Bog utjelovio u ljudskom tijelu. Čemu? Pa ne bi ni umro od zadobivenih rana/ mučenja.
Ako se Bog odlučio utjeloviti i to kao čovjek, čemu te usporedbe?
To mi je na nivou onog pitanja, smijemo li moliti dok obavljamo nuždu.
Meni je sve to čudno, ta razmišljanja.
To može znati samo Isus. Ili Bog. Nije mi uopće bitno.
Ali, evo što mene zanima, npr.
Isus nije umro, uskrsnuo je. Živ je. Prisutan na sv. Misi, u euharistiji, ali i u našim životima, uvijek je tu.
Trebao bi biti življi i prisutniji od svakog živog čovjeka. I kad mu se obratimo, nekako bi trebali osjetiti to prisutstvo.
Ali rijetko tko to osjeti.
Pa dok je bio među ljudima, žena je ozdravila samo dotaknuvši mu skute. Kćer od satnika, Lazar, već bijahu mrtvi, no On ih je oživio.
Zašto sada nije tako? Kaže, vjera te tvoja spasila...Ili, blaženi koji ne vidješe, a vjeruju. Ili, da je vjere kao zrno gorušice, brda bi mogli pomicati. Kad tamo, djete umre, iako su roditelji puni vjere zazivali Isusa. Ljudi mole, puni vjere, a molitve neuslišane. Onda kažu, Bog zna najbolje. Bog zna da je za tebe baš to potrebno. Bog i po krivim crtama radi pravo. Itd.
Nema tih čuda koje je radio.
odlično pitanje
i ja bih volio znati odgovor
ima i danas čuda ...sama znaš za međugorje...tamo se dogodilo mnoštvo čuda ili su iz njega proizašla...samo nema dovoljne vjere kod ljudi pa i svećenika
mnogi protivnici međugorja na takva čuda lakonski i glupo kažu da i ako su se dogodila da su to djela đavolska...da se vrag preoblači u anđela svjetla i da nas želi prevariti, izigrati u konačnici
eto , samo na tome možeš vidjeti koliko su srca današnjih ljudi otvrdnjela, koliko prevladavala čisto racionalni duh, racionalizam