Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon pro 09, 2024 12:24

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub kol 10, 2024 21:23 

Bojiš se istinskog brzog dvoboja :D

Naravno da se bojiš...ne znaš tko je bio Isus koji je hodao judejom...ti si heretik, arijevac koji ograničava Isusa svemogućega
ZA TEBE JE ON SAMO OGRANIČENI ČOVJEK
Zato i ne možeš shvatiti one ranaije tvrdnje o jakom, svemogućem Isusu, utjelovljenom Bogu

Svima bih razotkrio tvoje osnovno neznanje o Isusu-svemogućem Bogu :!:
Ti češ staviti dogme o Bogu, Isusu kao svemoćem tvorcu svega, svemogućiem Isusu koji može sve što zaželi...a onda kada te netko pita da li je moga trčati 100 m za 2 s ćeš ko iz topa reći da to nije mogao!!?? :lol: :lol: :mrgreen:
Neznalico velika..farizeju jedan :|

Vrh

PostPostano: Sub kol 10, 2024 21:52 

Bojiš se istinskog brzog dvoboja :D

Naravno da se bojiš...ne znaš tko je bio Isus koji je hodao judejom...ti si heretik, arijevac koji ograničava Isusa svemogućega
ZA TEBE JE ON SAMO OGRANIČENI ČOVJEK
Zato i ne možeš shvatiti one ranaije tvrdnje o jakom, svemogućem Isusu, utjelovljenom Bogu

Svima bih razotkrio tvoje osnovno neznanje o Isusu-svemogućem Bogu :!:
Ti češ staviti dogme o Bogu, Isusu kao svemoćem tvorcu svega, svemogućiem Isusu koji može sve što zaželi...a onda kada te netko pita da li je moga trčati 100 m za 2 s ćeš ko iz topa reći da to nije mogao!!?? :lol: :lol: :mrgreen:
Neznalico velika..farizeju jedan :|

Hrki: ignoriraj lista od 10.8.2024. do 10.10.2024.
Zdrave: ignoriraj lista od 21.3.2024. do 21.3.2027.
Prancing Commy: ignoriraj lista od 23.1.2013. do 23.1.2063.

Vrh

PostPostano: Pon kol 12, 2024 10:56 

Za Kopitara ali i mnoge druge katolike ili nominalne katolike koji ne razumiju da je Isus koji je hodao zemljom bio svemoguć!
Postavio sam na ovoj temii drugima pitanje o tome da je utjelovljeni Bog , Isus bio svemoguć, ali nisu znali ili htjeli odgovoriti jer bi pobili sami sebe ( svoje ranije pisanje)

Isus je bio svemoguć jer je u njemu bila uvijek prisutna božanska narav!
Evo dati ću i neke hipoteze koje će vjerujem razbuktati neke duhove koji to ne kuže, ali ćemo onda doći raspravom do ispravnog zaključka

evo npr teza:

Isus DA JE HTIO je mogao sa npr. 12 godina lebdjeti nad zemljom, ili letjeti (poput supermena)
da je Isus htio to pokazati ljudima na zemlji , Isus sa npr. 5 godina je mogao trćati 100 metara za 6 sekundi! ( danas je rekord 9, xy sekundi)
da je htio Isus je mogao npr. plivati 100 metara kraul za 30 sekundi!Danas je rekord oko 50 sekundi
da je to samo htio , Isus je mogao skočiti sa motkom 17 metara ( danas je rekord 6,25 m)...itd,itd

Ili po vama to nije mogao?
ili je mogao tek od svoje 30 godine?

Kopitaru, Adrijana , Fran26 i drugi da li se slažete sa gornjim tezama ?

Koje su ovo teze?
Stvarno, neka čudna razmišljanja.
Uopće ne kužim, kako takvo nešto nekom pada npm. Nikad nisam razmišljala na taj način. Nekako dječji :??
Isus je bio u ljudskom tijelu, dakle ograničenih mogućnosti...Mislim da mu nije padao npm skok s motkom ili kraul. Pogotovo postizati rekorde. :DD Kao da skrećeš Isusa u neke banalizacije. O Supermenu, hm, a možda Batman?

Vrh

PostPostano: Pon kol 12, 2024 11:26 

Isus je bio u ljudskom tijelu, dakle ograničenih mogućnosti..

Isus je bio u ljudskom tijelu, pravo kažeš, ali nikako ograničenih mogućnosti, kad je svemogući Bog.

Koje su ovo teze?
Uopće ne kužim, kako takvo nešto nekom pada npm. Nikad nisam razmišljala na taj način. Nekako dječji :??
Mislim da mu nije padao npm skok s motkom ili kraul. Pogotovo postizati rekorde. :DD Kao da skrećeš Isusa u neke banalizacije. O Supermenu, hm, a možda Batman?

A eto. To ti je internet-žabokrečina, možeš nadribit šta god hoćeš. Kad već misliš da si sve vidio, opet se netko potrudi pomaknuti granice. :)

Vrh

PostPostano: Uto kol 13, 2024 10:57 

Koje su ovo teze?
Isus je bio u ljudskom tijelu, dakle ograničenih mogućnosti...Mislim da mu nije padao npm skok s motkom ili kraul. Pogotovo postizati rekorde. :DD Kao da skrećeš Isusa u neke banalizacije. O Supermenu, hm, a možda Batman?

Ne radi se uopće o banalizaciji
Iz ranijih rasprava ,ali i priča sa nekim svećenicima vidio sam da ljudi uopće ne kuže tko je bio Isus, Bogočovjek koji je hodao Judejom
I iz naših ranijih prepiski vidim da većina forumaša ne kuži šta je Isus, Bog sve mogao ( DA JE HTIO TO POKAZATI!)!

Koliko mogu zaključiti i ti ne vjeruješ da je Isus iz npr. 12. godine naše ere mogao trčati brže od Usain Bolta na 100 metara!
Zašto tako misliš?

edit: već si rekla razlog .Misliš da je ISUS bio ograničen? Fran26 ti je ispravno ukazao da Isus nije bio ograničen!
Ako nije bio ograničen onda je to sve mogao učiniti...naglašavam 5. put...sve je to mogao da je to htio izvesti na zemlji

Isto kao što je Isus npr. hodao po vodi kada je pričao sa Petrom u lađi!
Da ne nabrajamo sva druga čuda što je učinio

I onda ako opet ostaješ kod ranijeg mišljenja da nije mogao, molio bih te da [b]precizno pojasniš zašto tako misliš i kako ti gledaš na Isusa koji je Bog i koji je naravno svemoguć samim time, ali po tebi opet nije svemoguć???[/b]

Vrh

PostPostano: Uto kol 13, 2024 11:47 

Koje su ovo teze?

:DD :idea:

Djeca koja su jako prirodna i intuitivna, jednostavna i neiskvarena jako često neke stvari kuže bolje od nas starijih koji smo puki racionalisti itd
Djeca su zakon :))

Vrh

PostPostano: Uto kol 13, 2024 11:52 

Isus je bio u ljudskom tijelu, pravo kažeš, ali nikako ograničenih mogućnosti, kad je svemogući Bog.

A eto. To ti je internet-žabokrečina, možeš nadribit šta god hoćeš. Kad već misliš da si sve vidio, opet se netko potrudi pomaknuti granice. :)

Molio bih sve ostale forumaše koji misle kao Fran26 i Totus tuus da sve to ( teze koje sam ranije stavio) da Isus sa 5 ili 12 godina nije mogao učiniti da pojasne svoj stav
Meni stvarni nije jasno ljudi šta vam nije jasno u vezi toga????

Da je htio Isus je mogao letjeti kao supermen, betmen ili spiderman

Vrh

PostPostano: Uto kol 13, 2024 15:27 

Molio bih sve ostale forumaše koji misle kao Fran26 i Totus tuus da sve to ( teze koje sam ranije stavio) da Isus sa 5 ili 12 godina nije mogao učiniti da pojasne svoj stav
Meni stvarni nije jasno ljudi šta vam nije jasno u vezi toga????

Da je htio Isus je mogao letjeti kao supermen, betmen ili spiderman

E šta misliš hrki da li bi Isus umro od starosti da nije ubijen na kalvariji?

Vrh

PostPostano: Uto kol 13, 2024 16:11 

Iz ranijih rasprava ,ali i priča sa nekim svećenicima vidio sam da ljudi uopće ne kuže tko je bio Isus, Bogočovjek koji je hodao Judejom
I iz naših ranijih prepiski vidim da većina forumaša ne kuži šta je Isus, Bog sve mogao ( DA JE HTIO TO POKAZATI!)!

Koliko mogu zaključiti i ti ne vjeruješ da je Isus iz npr. 12. godine naše ere mogao trčati brže od Usain Bolta na 100 metara!
Zašto tako misliš?

edit: već si rekla razlog .Misliš da je ISUS bio ograničen? Fran26 ti je ispravno ukazao da Isus nije bio ograničen!
Ako nije bio ograničen onda je to sve mogao učiniti...naglašavam 5. put...sve je to mogao da je to htio izvesti na zemlji

I onda ako opet ostaješ kod ranijeg mišljenja da nije mogao, molio bih te da precizno pojasniš zašto tako misliš i kako ti gledaš na Isusa koji je Bog i koji je naravno svemoguć samim time, ali po tebi opet nije svemoguć???

QUOTE:
Mislim da je, rođen u ljudskom tijelu, imao ograničenja koje ima ljudsko tijelo. Da je želio biti neki Batman, Supermen itd ne bi se Bog utjelovio u ljudskom tijelu. Čemu? Pa ne bi ni umro od zadobivenih rana/ mučenja.
Ako se Bog odlučio utjeloviti i to kao čovjek, čemu te usporedbe?
To mi je na nivou onog pitanja, smijemo li moliti dok obavljamo nuždu.
Meni je sve to čudno, ta razmišljanja.
To može znati samo Isus. Ili Bog. Nije mi uopće bitno.
Ali, evo što mene zanima, npr.
Isus nije umro, uskrsnuo je. Živ je. Prisutan na sv. Misi, u euharistiji, ali i u našim životima, uvijek je tu.
Trebao bi biti življi i prisutniji od svakog živog čovjeka. I kad mu se obratimo, nekako bi trebali osjetiti to prisutstvo.
Ali rijetko tko to osjeti.
Pa dok je bio među ljudima, žena je ozdravila samo dotaknuvši mu skute. Kćer od satnika, Lazar, već bijahu mrtvi, no On ih je oživio.
Zašto sada nije tako? Kaže, vjera te tvoja spasila...Ili, blaženi koji ne vidješe, a vjeruju. Ili, da je vjere kao zrno gorušice, brda bi mogli pomicati. Kad tamo, djete umre, iako su roditelji puni vjere zazivali Isusa. Ljudi mole, puni vjere, a molitve neuslišane. Onda kažu, Bog zna najbolje. Bog zna da je za tebe baš to potrebno. Bog i po krivim crtama radi pravo. Itd.
Nema tih čuda koje je radio.

Vrh

PostPostano: Uto kol 13, 2024 17:21 

Zašto tako misliš?

I onda ako opet ostaješ kod ranijeg mišljenja da nije mogao, molio bih te da precizno pojasniš zašto tako misliš i kako ti gledaš na Isusa koji je Bog i koji je naravno svemoguć samim time, ali po tebi opet nije svemoguć???

QUOTE:
Mislim da je, rođen u ljudskom tijelu, imao ograničenja koje ima ljudsko tijelo. Da je želio biti neki Batman, Supermen itd ne bi se Bog utjelovio u ljudskom tijelu. Čemu? Pa ne bi ni umro od zadobivenih rana/ mučenja.
Ako se Bog odlučio utjeloviti i to kao čovjek, čemu te usporedbe?
To mi je na nivou onog pitanja, smijemo li moliti dok obavljamo nuždu.
Meni je sve to čudno, ta razmišljanja.
To može znati samo Isus. Ili Bog. Nije mi uopće bitno.
Isus nije umro, uskrsnuo je. Živ je. Prisutan na sv. Misi, u euharistiji, ali i u našim životima, uvijek je tu.
Trebao bi biti življi i prisutniji od svakog živog čovjeka. I kad mu se obratimo, nekako bi trebali osjetiti to prisutstvo.
Pa dok je bio među ljudima, žena je ozdravila samo dotaknuvši mu skute. Kćer od satnika, Lazar, već bijahu mrtvi, no On ih je oživio.
Zašto sada nije tako? Kaže, vjera te tvoja spasila...Ili, blaženi koji ne vidješe, a vjeruju. Ili, da je vjere kao zrno gorušice, brda bi mogli pomicati. Kad tamo, djete umre, iako su roditelji puni vjere zazivali Isusa. Ljudi mole, puni vjere, a molitve neuslišane. Onda kažu, Bog zna najbolje. Bog zna da je za tebe baš to potrebno. Bog i po krivim crtama radi pravo. Itd.

Nema glupih pitanja a naša loša reakcija i zgražanje govore samo o nama (::

Vrh

PostPostano: Uto kol 13, 2024 17:32 

Za Kopitara ali i mnoge druge katolike ili nominalne katolike koji ne razumiju da je Isus koji je hodao zemljom bio svemoguć!
Postavio sam na ovoj temii drugima pitanje o tome da je utjelovljeni Bog , Isus bio svemoguć, ali nisu znali ili htjeli odgovoriti jer bi pobili sami sebe ( svoje ranije pisanje)

Isus je bio svemoguć jer je u njemu bila uvijek prisutna božanska narav!
Evo dati ću i neke hipoteze koje će vjerujem razbuktati neke duhove koji to ne kuže, ali ćemo onda doći raspravom do ispravnog zaključka

evo npr teza:

Isus DA JE HTIO je mogao sa npr. 12 godina lebdjeti nad zemljom, ili letjeti (poput supermena)
da je Isus htio to pokazati ljudima na zemlji , Isus sa npr. 5 godina je mogao trćati 100 metara za 6 sekundi! ( danas je rekord 9, xy sekundi)
da je htio Isus je mogao npr. plivati 100 metara kraul za 30 sekundi!Danas je rekord oko 50 sekundi
da je to samo htio , Isus je mogao skočiti sa motkom 17 metara ( danas je rekord 6,25 m)...itd,itd

Ili po vama to nije mogao?
ili je mogao tek od svoje 30 godine?

Kopitaru, Adrijana , Fran26 i drugi da li se slažete sa gornjim tezama ?

Mislim da nije Isus mogao napraviti ovo sto tvrdis, i to zbog dva razloga: prvi-jer to naprosto nije htio, a ono sto Bog nece to ni ne moze napraviti (kao npr. sagrijesiti); drugi-kada bi mogao napraviti ovo sto spominjes ('turbo' trcanje, plivanje i sl.) onda bi pala u vodu ona krilatica "nama u svemu jednak osim u grijehu"

Zadnja izmjena: Početnik; Uto kol 13, 2024 17:42; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Uto kol 13, 2024 17:36 

[quote/]="totus tuus » Uto kol 13, 2024 16:11
[/quote]

Odlično pitanje, i ja bih volio znati odgovor

Vrh

PostPostano: Uto kol 13, 2024 18:23 

Mislim da nije Isus mogao napraviti ovo sto tvrdis, i to zbog dva razloga: prvi-jer to naprosto nije htio, a ono sto Bog nece to ni ne moze napraviti (kao npr. sagrijesiti); drugi-kada bi mogao napraviti ovo sto spominjes ('turbo' trcanje, plivanje i sl.) onda bi pala u vodu ona krilatica "nama u svemu jednak osim u grijehu"

Da je baš htio, mogao je. Ali pošto se Isus ne bavi bezvezarijama, ništa od toga nije napravio. Inače, dogma kaže, citiram;

God is almighty. (De fide.)

... drugi-kada bi mogao napraviti ovo sto spominjes ('turbo' trcanje, plivanje i sl.) onda bi pala u vodu ona krilatica "nama u svemu jednak osim u grijehu"

Isus doista jest u svemu jednak nama, ali to ne briše činjenicu da je Bog. Zato može hodati po vodi, dizati mrtvace, ozdravljati bolesne itd.

...ono sto Bog nece to ni ne moze napraviti (kao npr. sagrijesiti);

U ovome je razlika. Bog ne može griješiti, dok preplivati olimpijske bazene može, kad bi baš htio, ali kao što znamo, Isus se ne bavi bezvezarijama.

Vrh

PostPostano: Uto kol 13, 2024 19:19 

Čuvaj te se hereze:

471 Apolinar Laodicejski tvrdio je da je u Kristu Riječ uzela mjesto ljudske duše ili duha. Protiv te zablude Crkva je ispovjedila da je vječni Sin uzeo i razumnu ljudsku dušu.74

472 Ljudska duša koju je Sin Božji uzeo posjeduje pravu ljudsku spoznaju. Kao takva, ova nije mogla po sebi biti neograničena: događala se u povijesnim uvjetima svoga postojanja u prostoru i vremenu. Zato je Sin Božji, postavši čovjekom, mogao pristati da „raste u mudrosti, dobi i milosti“ (Lk 2,52) i morao je tragati za onim što se u ljudskom stanju može dokučiti samo iskustvom.75 To bijaše posve u skladu sa stvarnošću njegovog svojevoljnog poniženja kad je uzeo „lik sluge“.76

Vrh

PostPostano: Uto kol 13, 2024 20:40 

Razmisli malo Isusova ličnost je vječni Sin druga Božanska osoba, on je Bog i njegovo znanje je apsolutno ali on je postao čovjekom tako sad imamo dvije naravi ili prirode.
Odlika čovjeka je ograničenost, on je kao čovjek bio umoran, žedan , gladan, napredovao je u znanju i iskustvu, nije mogao kao čovjek sve znati pa tako vjerojatno ni latinski nije znao, negirati njegovoj čovječanskoj prirodi ograničenost u znanju znači negirati i ostale ljudske ograničene komponente, dok u isto vrijeme on je u neprestanoj komunikaciji sa svojom Božanskom prirodom koja je apsolutno znanje ali moramo dobro paziti da ne bi ovo shvatili na šizofreni način jer površnim zaključivanjem lako dođemo do toga. Isus djeluje priča, razmišlja, osjeća kao čovjek i to ograničeni čovjek sa ljudskim mozgom ne Božanskim mozgom koji oni koji tvrde da je znao sve jezike ispovijedaju.

Tema je dosta teška i komplicirana a samo nijanse djele od hereze ali zanimljivo da se na ovu herezu love tz. sveznalica koje druge uče pameti i koji neprestano citiraju dogme i kanone.

Teška tema....(::

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata