Ta stvarnost pojavljivanja svjedoči da je Isus uskrsnuo sa svojim tijelom i s tim tijelom živi kod Oca. Riječ je ipak o proslavljenom tijelu, koje više nije podložno zakonima prostora i vremena, preobraženom u slavi Očevoj.
Ako nije podložan zakonima prostora i vremena onda se očitovanje Kristovo učenicima događa na način pojavljivanja a ne prolaskom kroz vrata poput mađioničara.
Svi oni koji žele naznačiti razliku uskrslog tijela Kristova i onog smrtnog a za to koriste da je to uskrslo tijelo moglo prolaziti kroz vrata griješe jer se razlika ne očituje na takav način inače bi bilo zapisano u evanđelju.
Zdrave ti je lijepo napisao jučer!...
pokušao ti je pojasniti gdje griješiš i u čenu si nekorektan!aLI TI OPET PO SVOME, I NE ODGOVARAŠ NI NJEMU NA NIJEDNO POSTAVLJENO PITANJE ( je li Isus znao latinski itd)...kao i meni ranije više puta??
Zašto toliko raspravljaš na ovoj temi, ako nisi spreman odgovarati na pitanja forumaša kojima ti stalno kontritaš i postavljaš podpitanja??
Ja sam tebi na svako podpitanje odgovorio
Opet nepotrebno vrtaš oko proslavljenog tijela, kakvo je bilo, je li bilo materija ili samo duh, je li moglo ići kroz zidove itd??
Pa je li nevjerni toma uvlačio prste u Isusove rane , ima o tome i u NZ!...
Isus je i nakon uskrsnuća znači imao tijelo!- NIJE BIO ČISTI DUH! ( i mi ćemo ga imati nakon uskrsnuća)
Imao je tijelo ali je opet mogao prolaziti kroz zidove ili se iznebuha , iznenada pojaviti nasred sobe pred apostolima...KOJI GOD BIO SLUČAJ od toga dvoje, ISUS JE U OBA SLUČAJA KRŠIO SVE PRIRODNE ZAKONE, SVE FIZIKALNE SILE!...TO JE BITNO!
Ti očito i dalje na Isusa gledaš kao ograničenog čovjeka sa tijelom...za tebe Isus definitivno nije BOG!! ( Bogočovjek)Ako ti to ne prihvaćaš da je i Bog, onda je jasno zašto ne možeš shvatiti da je Isus mogao trčati najbrže na svijetu ( da je nevidljivi Bog u Njemu to htio , želio pokazati!),
da je mogao prolaziti kroz vrata ili zid, da se mogao iznenada pojaviti na drugom mjestu itd...isto kao što je hodao po vodi i kršio sve fizikalne sile i zakone!!Kako ti shvaćaš djelovanje IK na zemlji??
Pokušati ću misliti na tvoj način , pa reći ovo...možda ti tako zamišljaš?: je li ti Isusa doživljavaš kao čisto tjelesnu osobu?...on je samo čovjek , u njemu nema i nevidljivog Boga, Božjeg duha ...on kada čini neko izvanredno čudo, on uvijek mora moliti Boga Oca, tada Bog ulazi u njegovo tijelo, i tek tada Isus može činiti pojedino čudo.
Hajde , napokon nam pojasni kako ti shvaćaš Božju prirodu u Isusu, kada i kako ona djeluje...koje su mogućnosti djelovanja Isusa Krista...koja su njegova ograničenja?