Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned sij 19, 2025 04:50

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet kol 16, 2024 14:26 

Ja mislim da jesu.
Što vi mislite o tome?

Vrh

PostPostano: Sub kol 17, 2024 09:45 

Bože sačuvaj koji si ti čudak , da ne kažem nešto gore :shock:

Vrh

PostPostano: Uto kol 20, 2024 16:27 

Ja mislim da jesu.
Što vi mislite o tome?

Sam je Isus rekao:
Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; i veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu. I što god zaištete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu. (Iv 14,14) > LINK

:wink: Znači, nije nemoguće...
Dodatno pitanje: gdje smo u tome mi..?

Vrh

PostPostano: Uto kol 20, 2024 16:52 

Sam je Isus rekao:
Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; i veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu. I što god zaištete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu. (Iv 14,14) > LINK

Da li se onda po čudesima može zaključiti da je Isus Bog.

Vrh

PostPostano: Uto kol 20, 2024 17:03 

Sam je Isus rekao:

Ti si u tome pogriješila jer si nasjela na Kopitarevi podvalu. Sam citat koji si prepisala ti lijepo kaže da će čuda činiti Bog po zagovoru svetaca, a neće oni sami činiti čuda jer nisu Bogovi. To je naime bila kopitarova namjera jer sad počinje s tim
kopitar je napisao/la:
Da li se onda po čudesima može zaključiti da je Isus Bog.

pa će ispasti da su svetci činili veća čudesa od samog Boga.

Vrh

PostPostano: Uto kol 20, 2024 17:19 

Ti si u tome pogriješila

Majkićka, znači li to da Sveto pismo griješi? :wink: Ili da je Isus lagao..?
U vezi mojeg potpitanja, jesi li svjesna da Isus očekuje od nas suradnju (prijateljstvo) i da je obećao biti s nama, da se proslavi Otac u Sinu..
Da je u Djelima apostolskim zabilježeno da kud god je Petar prolazio, njegova sjena je liječila bolesnike.. Naravno, ne on, nego Isus preko njega.
I kad god je on govorio, Duh Sveti je silazio na slušatelje.
Ima li u tradiciji neko slično čudo koje se dogodilo vjerom i molitvom?
Je li se ikad tebi nešto dogodilo? - Ili se još nisi usudila niti zatražiti?

Vrh

PostPostano: Uto kol 20, 2024 17:49 

adrijana je napisao/la:
Majkićka, znači li to da Sveto pismo griješi? Ili da je Isus lagao..?

Ne, zašto bi zbog tvog krivog tumačenja Sveto pismo griješilo ili Isus Krist lagao? Ako ti još nije jasno gdje si pogriješila pogledaj naslov teme pa tvoje pisanje. Uostalom i sama kasnije kažeš ispravno
adrijana je napisao/la:
.. Naravno, ne on, nego Isus preko njega.

Vrh

PostPostano: Uto kol 20, 2024 18:09 

U vezi mojeg potpitanja, jesi li svjesna da Isus očekuje od nas suradnju (prijateljstvo) i da je obećao biti s nama, da se proslavi Otac u Sinu..
Da je u Djelima apostolskim zabilježeno da kud god je Petar prolazio, njegova sjena je liječila bolesnike.. Naravno, ne on, nego Isus preko njega.

Isus je rekao da će oni sveti činiti djela veća od njegovih ....ništa preko njega, barem tako piše.

Vrh

PostPostano: Uto kol 20, 2024 19:43 

Isus je rekao da će oni sveti činiti djela veća od njegovih ....ništa preko njega, barem tako piše.

Piše, piše... Isus je trs, mi smo loze.. bez njega ne možemo činiti ništa.. Evanđelje po Ivanu je dosljedno.

Vrh

PostPostano: Uto kol 20, 2024 19:55 

Ne, zašto bi zbog tvog krivog tumačenja Sveto pismo griješilo ili Isus Krist lagao? Ako ti još nije jasno gdje si pogriješila pogledaj naslov teme pa tvoje pisanje. Uostalom i sama kasnije kažeš ispravno

Ako ti nije teško možeš odgovoriti i na ostala moja pitanja... A u vezi naslova, kvaziteološka prepucavanja ostavljam tebi i Kopitaru.

Jesi li ikad razmišljala koja to djela Isus očekuje od nas (i što su to sveci činili).. Jesu li sveci potpirivali unutarcrkvene podjele glede liturgije, ili je njihova vjera bila djelotvorna? Služi li molitva samo za formalno recitiranje radi mentalnog smirivanja prije spavanja (umjesto tableta) ili molitvom smijemo tražiti i čudesa, ako to služi za proslavu Božju..

Vrh

PostPostano: Uto kol 20, 2024 21:05 

Ako ti nije teško možeš odgovoriti i na ostala moja pitanja... A u vezi naslova, kvaziteološka prepucavanja ostavljam tebi i Kopitaru.

Jesi li ikad razmišljala koja to djela Isus očekuje od nas (i što su to sveci činili).. Jesu li sveci potpirivali unutarcrkvene podjele glede liturgije, ili je njihova vjera bila djelotvorna? Služi li molitva samo za formalno recitiranje radi mentalnog smirivanja prije spavanja (umjesto tableta) ili molitvom smijemo tražiti i čudesa, ako to služi za proslavu Božju..

Ko s kopitarim tikve sadi....

Vrh

PostPostano: Sri kol 21, 2024 11:20 

Zašto se onda to danas ne događa?
Zašto nema svetaca koji čine čuda?
Upitna su ta čuda davne prošlosti.

Vrh

PostPostano: Sri kol 21, 2024 20:26 

Mislila sam i ja prije da danas više nema takvih čudesa, ali ako čitaš životopise i svjedočanstva o novijim svecima (20. st.) itekako ima..
Petrova sjena koja liječi bolesnike ne mora biti spektakl, kao što na karizmatskim seminarima prozivaju imenom ljude koji trenutno ozdravljaju, ali u svjedočanstvima danim pred komisijom piše da je sv. Leopold Mandić nekome dao svetu sličicu i rekao da će moliti za njega večeras pred Presvetim i ovaj je sutradan ozdravio. I tako puno puta.. nekad se molio Mariji, kako ju je on nazivao Gospodarici, a svima je preporučivao vjeru, samo jaku vjeru.
Vrlo slično i otac Pio, ali i naša bl. Marija Petković... Kojim ljudima su dani ti darovi? Mislim da najviše onima koji vjeruju i koji su ponizni, koji ne buče pred sobom (mada treba danas i propovijedati i evangelizirati - neki imaju dara za to).. Ali dar ozdravljenja daje se onima koji su prije svega ponizni..

Vrh

PostPostano: Čet kol 22, 2024 08:01 

Kako to misliš "ne događa se"?!?
Pa i danas bi, da prikupiš sva svjedočanstva, bez problema svake godine izdala jednu debelu knjižurinu sa opisom čudesnih događaja, ozdravljenja, obraćenja, viđenja, Božjih intervencija... Događa se itekako, svuda oko nas, neka dođu do šire javnosti, mnoga ostanu na razini pojedinca i uskog kruga ljudi.

Vrh

PostPostano: Čet kol 22, 2024 12:05 

Kako to misliš "ne događa se"?!?
Pa i danas bi, da prikupiš sva svjedočanstva, bez problema svake godine izdala jednu debelu knjižurinu sa opisom čudesnih događaja, ozdravljenja, obraćenja, viđenja, Božjih intervencija... Događa se itekako, svuda oko nas, neka dođu do šire javnosti, mnoga ostanu na razini pojedinca i uskog kruga ljudi.

Naravno da se događaju i danas...slažem se u potpunosti s tobom
Kolika čudesa samo Bog čini preko ukazanja BDMarije po svijetu...pa ipak mnogi katolici ne vjeruju u njih??
NPR. Zašto netko NE vjeruje u ukazanja u međugorju ili garabandalu gdje su se događala mnoga čuda , a milijuni drugih vjernika ( pa čak i nevjernik) vjeruju?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata