U članku koji si podijelio s nama nedostaje upravo ta bit o rodnoj ideologiji o čemu je prvotno bio nesporazum. Da je novinar uistinu pravi on bi ispitao i drugu stranu, napravio intervju s nekolicinom... Mene zapravo zanima kako se jedan Matulić našao u tom društvu i bilo bi fer da mu netko pruži priliku da iznese svoje argumente (prije ikakvog osuđivanja).
Nije to portal koji će uroniti u bit rodne ideologije niti je autoru to bila namjera.
Oba članka se bave samom aferom u kojem nekoliko katoličkih intelektualaca, protivno stavu crkve i protivno stavu Kutleše, podupiru rodne studije.
I onda se brane nevjerojatnom izjavom da nisu pregledali materijale i nisu znali za što glasaju. Nemar ili zaplotnjačka igra?
Ne znam, priča ide dalje i mislim da je dobro što je izašla u javnosti. Autora dobro poznajem, molitelj je sa riječkog trga, dobro informiran i piše na dobro Crkve.
A likovi poput Matulića i mojeg buskupa Uzinića su izgubili sav kredibilitet u mojim očima još tokom covid krize.
A Uzinić i nekim recentnijim potezima kada je primjerice bio jako blagonaklon prema vrlo problematičnim ljudima na Mediteranskom teološkom susretu kojeg je organizirala biskupija, jer Crkva treba njegovati dijalog, ali je zato nas molitelje na trgovima bez problema nazvao provokatorima i populistima. Očito biskup ima potrebu razgovarati samo sa određenim grupacijama.