Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned sij 19, 2025 05:21

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 37 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto kol 20, 2024 13:41 

Zašto se ne ponaša onako kako i piše?

Vrh

PostPostano: Pet ruj 13, 2024 08:43 

Nisi čitala njihovo priopćenje i okolnosti tog glasanja?

https://hkm.hr/vijesti/domovina/dekani- ... polaganje/

Za mene je taj dopis dovoljno pojašnjenje i ne moraju dati ostavku (tj. ne moraju nadležni prihvatiti) - jer netko drugi na njihovom mjestu bi možda i veći propust napravio.

Nisi na crti ispravnog stava Crkvene hijerarhije jer će dekani biti smijenjeni https://www.vecernji.hr/vijesti/kazne-z ... ta-1798607

Vrh

PostPostano: Pet ruj 13, 2024 09:14 

Stavio sam linkove na krivu temu, bilo bi bolje ovdje.
Ponavljam, a neka moderator odluči hoće li pobrisati na drugoj temi.

Kolega iz molitvene skupine i molitelj na riječkom trgu je napisao dva izvrsna članka i podigao puno bure.
Inače ne podržavam da vjernici preko medija napadaju Crkvu, ali neke stvari jednostavno treba napisati.
Hrvatska srećom još nema tako snažne struje koje dijele Crkvu kao većina zemalja Zapada, ali očito postoji ta modernistička skupina koja koketira sa woke ideologijom.

https://dijalog.hr/kolumne/rekonstrukcija-najvece-afere-katolicke-crkve-u-hrvatskoj/55601/

https://dijalog.hr/kolumne/rodna-afera-izazvala-podjelu-u-crkvi-skupini-od-petero-katolickih-profesora-prikljucio-se-i-jedan-biskup/55948/

Vrh

PostPostano: Pet ruj 13, 2024 17:49 

pints je napisao/la:

Nadam se da će i Tonči Matulić biti na neki način kažnjen zbog nesmotrene podrške rodnim studijima, ali nažalost nije jedini kako piše na tom linku tu su još Prof. dr. sc. Ante Crnčević i izv. prof. dr.sc. Ana Biočić koji su skupa s prije spomenutim dvojcem dekana čak 24 puta propustili pogledati materijale, a osam puta glasali ‘za’. To je sramotno ponašanje "katoličkih" filozofa. Što rade ako ne čitaju materijale koje dobivaju?

Vrh

PostPostano: Pet ruj 13, 2024 18:37 

Kolega iz molitvene skupine i molitelj na riječkom trgu je napisao dva izvrsna članka i podigao puno bure.
Inače ne podržavam da vjernici preko medija napadaju Crkvu, ali neke stvari jednostavno treba napisati.
Hrvatska srećom još nema tako snažne struje koje dijele Crkvu kao većina zemalja Zapada, ali očito postoji ta modernistička skupina koja koketira sa woke ideologijom.

https://dijalog.hr/kolumne/rekonstrukcija-najvece-afere-katolicke-crkve-u-hrvatskoj/55601/

https://dijalog.hr/kolumne/rodna-afera-izazvala-podjelu-u-crkvi-skupini-od-petero-katolickih-profesora-prikljucio-se-i-jedan-biskup/55948/

žalosno

Vrh

PostPostano: Ned ruj 15, 2024 19:22 

Žalosno, meni su ti i takvi članci na razini trača, a ne argumenata...

Evo za primjer ulomka:
Ne zna se na koje točno radikalizirane skupine nadbiskup misli, ali vrlo izgledno među njih ubraja i članove katoličkih zajednica poput pokreta za javnu molitvu krunice i sličnih koje vrlo često kritizira u svojim medijskim nastupima za koje mu je prostor u lijevo liberalnim medijima uvijek otvoren.
Prvi je ovo put da jedan hrvatski biskup poistovjećuje angažirane vjernike katolike, “naoružane” samo s krunicama u rukama s islamističkim terorističkim skupinama.

Novinar u stilu "...ne zna se...", "...ali vrlo izgledno..." čitateljima sugerira što nadbiskup "misli" i time huška, proziva, u usta drugome stavlja svoje strahove. O rodnoj ideologiji među običnim vjernicima uglavnom vlada veliko neznanje i brkanje pojmova, a umjesto objašnjenja, određeni ljudi se stavljaju na tapetu..

Vrh

PostPostano: Ned ruj 15, 2024 19:40 

Žalosno, meni su ti i takvi članci na razini trača, a ne argumenata...

Pogledaj sam tko je autor tih tekstova i sve će ti biti jasno - autor: Alen Fućak. :roll: I još taj Alen Fućak piše, citiram;

U tekstu na trećoj stranici, ugledni novinar Darko Pavičić navodi..

"ugledni novinar Darko Pavičić" možeš to zamisliti?! Pametnome dosta. :lol:

Vrh

PostPostano: Pon ruj 16, 2024 19:50 

Da, "ugledni novinar" navodi i dalje na trećoj stranici:

"U tekstu na trećoj stranici, ugledni novinar Darko Pavičić navodi kako je prema neslužbenoj informaciji iz dobro obaviještenih crkvenih krugova prihvaćena ostavka dvojice dekana teoloških fakulteta... te kako je potraga za novim dekanima u tijeku."

Znači mi ovdje raspravljamo o "neslužbenoj informaciji"?.. Taj Darko je kao neka obavještajna služba, a sigurno se jako mili sveučilišnim profesorima da za svoj otkaz saznaju iz medija.. Svašta danas prodaje novine. :roll:

Vrh

PostPostano: Pon ruj 16, 2024 21:48 

Rodna ideologija je postala osnovni alat kojim woke ideologija nasrće na društvene strukture Zapada. U nekom dobronamjernom kontekstu dalo bi se, naravno, raspravljati na tu temu, ali takvog konteksta nema. Oni koji pristaju biti lutke na koncima lijevoliberalne klike ili su u dubokoj zabludi ili su prodane duše. Kako god, nisu za funkcije koje obnašaju. Nadam se da Kutleša to uviđa i da će poduzeti odgovarajuće korake. A za svojeg riječkog biskupa molim svaki dan, neka mu se dragi Bog smiluje kakve gluposti valje i koliko ga iskorištava vrlo maliciozna grupica koja se okupila oko njega.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 17, 2024 11:45 

Rodna ideologija je postala osnovni alat kojim woke ideologija nasrće na društvene strukture Zapada. U nekom dobronamjernom kontekstu dalo bi se, naravno, raspravljati na tu temu, ali takvog konteksta nema. Oni koji pristaju biti lutke na koncima lijevoliberalne klike ili su u dubokoj zabludi ili su prodane duše. Kako god, nisu za funkcije koje obnašaju. Nadam se da Kutleša to uviđa i da će poduzeti odgovarajuće korake. A za svojeg riječkog biskupa molim svaki dan, neka mu se dragi Bog smiluje kakve gluposti valje i koliko ga iskorištava vrlo maliciozna grupica koja se okupila oko njega.

Nažalost potpuno točno.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 17, 2024 20:32 

U članku koji si podijelio s nama nedostaje upravo ta bit o rodnoj ideologiji o čemu je prvotno bio nesporazum. Da je novinar uistinu pravi on bi ispitao i drugu stranu, napravio intervju s nekolicinom... Mene zapravo zanima kako se jedan Matulić našao u tom društvu i bilo bi fer da mu netko pruži priliku da iznese svoje argumente (prije ikakvog osuđivanja). Sve drugo je "kultura otkazivanja" (šikaniranja) na koju Papa toliko ukazuje. Profesori koji su javno napisali ispriku nisu napisali da se oni ne slažu s crkvenim naukom o rodu i spolu nego da je riječ o njihovom (ne)profesionalnom previdu tijekom glasanja. Zato me i začudio takav članak.
Drago mi je što je Uzinić tvoj nadbiskup, ali nije lijepo od vas, koji sebe smatrate "pravovjernim" što ga se odričete i svrstavate u neke ladice. Nisam iz njegove biskupije, pratim ga preko interneta i tv-a, i on stvarno ima jako dobre propovijedi, inicijative koje papa predlaže svim mjesnim crkvama... Šteta što ste prepustili glasnoj manjini na društvenim mrežama da vam "preotmu" tako dobrog pastira zbog tričarija.. To je kao da se ja odričem Pape samo zbog toga što ga je pohvalio tamo neki nevjernik. Nema smisla. On je i dalje moj Papa, a ako ga i drugi hvale, Bogu zahvaljujem zbog toga.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 17, 2024 21:10 

U članku koji si podijelio s nama nedostaje upravo ta bit o rodnoj ideologiji o čemu je prvotno bio nesporazum. Da je novinar uistinu pravi on bi ispitao i drugu stranu, napravio intervju s nekolicinom... Mene zapravo zanima kako se jedan Matulić našao u tom društvu i bilo bi fer da mu netko pruži priliku da iznese svoje argumente (prije ikakvog osuđivanja).

Nije to portal koji će uroniti u bit rodne ideologije niti je autoru to bila namjera.
Oba članka se bave samom aferom u kojem nekoliko katoličkih intelektualaca, protivno stavu crkve i protivno stavu Kutleše, podupiru rodne studije.
I onda se brane nevjerojatnom izjavom da nisu pregledali materijale i nisu znali za što glasaju. Nemar ili zaplotnjačka igra?
Ne znam, priča ide dalje i mislim da je dobro što je izašla u javnosti. Autora dobro poznajem, molitelj je sa riječkog trga, dobro informiran i piše na dobro Crkve.

A likovi poput Matulića i mojeg buskupa Uzinića su izgubili sav kredibilitet u mojim očima još tokom covid krize.
A Uzinić i nekim recentnijim potezima kada je primjerice bio jako blagonaklon prema vrlo problematičnim ljudima na Mediteranskom teološkom susretu kojeg je organizirala biskupija, jer Crkva treba njegovati dijalog, ali je zato nas molitelje na trgovima bez problema nazvao provokatorima i populistima. Očito biskup ima potrebu razgovarati samo sa određenim grupacijama.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 17, 2024 21:28 

Autora dobro poznajem, molitelj je sa riječkog trga, dobro informiran i piše na dobro Crkve.

Bome odlične kvalifikacije. Nemere bolje da hoćeš. Odmah ga zarediti za biskupa. :)

A likovi poput Matulića i mojeg buskupa Uzinića su izgubili sav kredibilitet u mojim očima još tokom covid krize.

Sram bi te moglo biti. Pripazi na pisanje jer ću ti u protivnom oderat takvu kaznu da ćeš se čudom čuditi. :|

Vrh

PostPostano: Čet ruj 19, 2024 17:36 

Nije to portal koji će uroniti u bit rodne ideologije niti je autoru to bila namjera.
Oba članka se bave samom aferom u kojem nekoliko katoličkih intelektualaca, protivno stavu crkve i protivno stavu Kutleše, podupiru rodne studije.
I onda se brane nevjerojatnom izjavom da nisu pregledali materijale i nisu znali za što glasaju. Nemar ili zaplotnjačka igra?
Ne znam, priča ide dalje i mislim da je dobro što je izašla u javnosti. Autora dobro poznajem, molitelj je sa riječkog trga, dobro informiran i piše na dobro Crkve.

A Uzinić i nekim recentnijim potezima kada je primjerice bio jako blagonaklon prema vrlo problematičnim ljudima na Mediteranskom teološkom susretu kojeg je organizirala biskupija, jer Crkva treba njegovati dijalog, ali je zato nas molitelje na trgovima bez problema nazvao provokatorima i populistima. Očito biskup ima potrebu razgovarati samo sa određenim grupacijama.

Ispravila bih tvoju tvrdnju: "oba članka se bave samom aferom u kojem sugeriraju (s premalo dokaza) da nekoliko katoličkih intelektualaca podupiru rodne studije. " Da imaju čvrste dokaze, ne bi igrali tako zaplotnjački... priča se... šuška se... itd.

A Uzinić je bio jedan od prvih koji je rekao da je "krunica na trgovima uvezena stvar koja ima elemente političkog djelovanja". Moje osobno istraživanje događaja u Poljskoj i Hrvatskoj pokazalo mi je da je tu u pravu.

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2024 12:12 

Jedan od svecenika u Hrv koji mlati praznu slamu
o bilo čemu je svakako uvik bio i ostao Matulić.
A s tim potpisom nam je pokazao tko je i čiji je zapravo. S tim potpisima maske su im pale svima.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 37 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata