Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet svi 15, 2025 21:22

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Ned stu 17, 2024 09:34 

Slažem se sa antezg.
Ovako nekako i ja mislim :))

Misliti i djelovati nije isto.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 12:25 

https://ivanpokupec.substack.com/p/petr ... w&sfnsn=wa

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 13:55 

https://ivanpokupec.substack.com/p/petru-panu-nema-mjesta-u-vukovaru?fbclid=IwY2xjawGmkVFleHRuA2FlbQIxMQABHTD6170bilbbe3E23rBvYRFh4sH51HOyHLTN6KAbjh_wsIx4ctUNYWnrpQ_aem_rKcz7lB6E8d1e42lxIO1Lw&sfnsn=wa

Ko je Petar Pan?

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 19:39 

Čovjek uvijek polazi od pokušaja i težnje za najboljim i po meni je to velika stvar u početku jer namjera je bitna a kao to ispadne neznamo i drugi nas ocjenjuju. Po meni je bitno koristiti maksimalno dane nam talente i trudite se i imati Krista stalno za uzora i nadati se najboljem. Blago onoj ženi koja je izmolila i dobila idealnog katoličkog muža!

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 20:14 

Čovjek uvijek polazi od pokušaja i težnje za najboljim i po meni je to velika stvar u početku jer namjera je bitna a kao to ispadne neznamo i drugi nas ocjenjuju. Po meni je bitno koristiti maksimalno dane nam talente i trudite se i imati Krista stalno za uzora i nadati se najboljem. Blago onoj ženi koja je izmolila i dobila idealnog katoličkog muža!

Zar postoji idealno?

Vrh

PostPostano: Pon stu 18, 2024 06:07 

Ko je Petar Pan?

Pita netko tko ima petoro djece?

Vrh

PostPostano: Pon stu 18, 2024 09:18 

Ideal je pojam i traženje čemu se stremi,sanja,teži....Mnogi ljudi imaju svoje ideale i ciljeve a brzo od njih odustanu nakon prvog pada i kao probao sam ne isplati se. Ovaj bračni par je izvrstan primjer kako je Providnost velika i nagradila ih je za njihovu vjeru i život. Dovoljno je tko hoće vidjeti i čuti.

Vrh

PostPostano: Uto stu 19, 2024 12:21 

Blago onoj koja rodi svećenika

Vrh

PostPostano: Uto stu 26, 2024 17:36 

Idealu katoličkog muža treba stalno težiti i ne tražiti izgovor u današnjem vremenu i ponašanju ljudi.
A pitam vas, muževi, koji ste iskusni u životu, nije li sramota za katoličkog muža da ono što je crno, nazove bijelim, da ono što je ružno, nazove lijepim, da ono što je gorko, nazove slatkim, da ono što je zlo, nazove dobrim samo zato, što je takvo vrijeme danas i što se možda većina svjetovnih muškaraca ponaša tako?

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2024 08:59 

Idealu katoličkog muža treba stalno težiti i ne tražiti izgovor u današnjem vremenu i ponašanju ljudi.
A pitam vas, muževi, koji ste iskusni u životu, nije li sramota za katoličkog muža da ono što je crno, nazove bijelim, da ono što je ružno, nazove lijepim, da ono što je gorko, nazove slatkim, da ono što je zlo, nazove dobrim samo zato, što je takvo vrijeme danas i što se možda većina svjetovnih muškaraca ponaša tako?

Kao iskusni katolički muž rekao bih da su takve crno-bijele podijele zgodne u motivacijskim govorima, ali u stvarnom životu su bezvrijedne.
Jer život jednostavno nije crno-bijeli.

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2024 10:48 

Isti se nalaze i privlače u svakoj relaciji odnosa. Tako i u odnosu emotivnih partnera.

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2024 21:02 

Kao iskusni katolički muž rekao bih da su takve crno-bijele podijele zgodne u motivacijskim govorima, ali u stvarnom životu su bezvrijedne.
Jer život jednostavno nije crno-bijeli.

Opet si se izblamirao s modernizmom. Tekst koji je za tebe bezvrijedan je citat iz jedne propovjedi blaženog Alojzija Stepinca. Bolje se zapitaj zašto si tako daleko od tradicionalnog prenošenja vjere i toliko sklon modernom umovanju koje ne onosi nikakvu duhovnu korist.

Vrh

PostPostano: Pet stu 29, 2024 10:02 

Opet si se izblamirao s modernizmom. Tekst koji je za tebe bezvrijedan je citat iz jedne propovjedi blaženog Alojzija Stepinca. Bolje se zapitaj zašto si tako daleko od tradicionalnog prenošenja vjere i toliko sklon modernom umovanju koje ne onosi nikakvu duhovnu korist.

Tradicionalno nije automatski i dobro.
Nešto od tradicije je dobro, dosta toga je i loše.
Srećom katolička Crkva nije od onih koje se ukopaju u prostoru i vremenu, živa je i vođena je Duhom.

Kao što sam rekao, te crno-bijele priče su dobre u motivacijskim govorima i propovjedima, nemam ništa protiv da se koriste, naglašavaju razliku dobra i zla.
Ali realni život nije monokromatski.

Vrh

PostPostano: Pet stu 29, 2024 10:16 

Sve sto su nam sveci ostavili je bezvremensko i vječno moderno. Svaka njihova riječ je dragocjena cijelom čovječanstvu uvijek, zauvijek.
Bog se nikad ne mijenja i njegove zapovijedi su jasne. A svijet je sve luđi i ako nismo stalno uronjeni u Bozje mi se mučimo u ovom svijetu trazeci u njemu smisao. A, svjetovno su samo lijepo upakirane praznine. To govori ovaj tekst svetog nam Stepinca. Bilo bi pametno sebe preispitati po ovim riiječima a ne filozofirat u prazno, danasnji muzevi.

Vrh

PostPostano: Pon pro 16, 2024 18:44 

kamensputa je napisao/la:
vječno moderno

Moderno nije pozitivno već je sinteza svih hereza.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata