Počela sam čitati Bibliju po onom što je Dea stavila-poveznicu na Adrijanu(odnosi li se ono na tebe,Adrijana-zajedno čitanje Biblije tebe i budućeg muža?Baš lijepo.Ja čitam sama

).
No,nije da je nisam i prije čitala.Sad počeh 28.11,kako ide,pa čitam podrobno.No,puno je tu svega,mislim da može čovjeka čak i odbiti od vjere.Evo,kako sam na početku.U Edenu rijeke Eufrat i Tigris?Bog se šeće po Edenu za popodnevnog povjetarca?Sve nekako pokušavam sebi objasniti.Ali,evo rečenice."Zatim reče Bog:evo,čovjek postane kao jedan od nas-znajući dobro i zlo".To nikako "svariti"ne mogu.Jedan od "nas"...zar su Bogovi u množini?Kako se ovo može tumačiti?
A staviti ću još pitanja,kako budem čitala.Iako mi je pater Ramos rekao da se ne zamaram starim zavjetom,da su to pisali ljudi...i još nešto:Bogu se više milila životinjska žrtva od Abela,nego ratarska od Kajina,zato Kajin bio ljubomoran itd...Ma kakav je to Bog kojemu se mile žive žrtve???

O, nisam ja pisala onaj članak, ne pišem za taj portal... Ja sam samo stavila poveznicu (baš lijepa hrvatska riječ).
Vidim da je brks lijepo ono odgovorio i nadam se da nisi odustala s čitanjem tijekom Knjige Postanka

kao što se to meni dogodilo prvi puta, tijekom jednog ljeta, kad sam imala živu volju započeti čitati, ali su me stari patrijarsi "šokirali"

. Zaista, prvi puta sam i ja na prvoj knjizi prestala čitati, ali sad znam da je to bila sotonina zamka da me obeshrabri i udalji od Riječi Božje...
Vidim da je brks uglavnom na sva pitanja već odgovorio (super), a s rijekama Eufratu i Tigrisu mogu reći jedno značenje.. Taj gotovo precizan opis zemaljskog raja znači da Sveto Pismo ne smješta prve ljude u neku nadnaravnost, u onaj raj koji nas tek čeka, u nebesku stvarnost, i tu se suprotstavlja nekim gnostičkim mišljenjima da su prvi ljudi zapravo boravili u početku "u samom nebu" (i bili slični anđelima), a Bog ih je otamo izbacio.. Ne, prvi ljudi su oduvijek živjeli na zemlji, a "Božji hod s njima" znači da su živjeli u istinskoj suglasnosti s Njim, da im je bio blizak i da su ga "poznavali"...