Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub stu 08, 2025 11:34

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 265 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon sij 27, 2025 15:47 

Ne trebaju nam takvi. Ne znam zašto Bog dopušta takvu kaznu za vjernike.

Ne govoriti protiv biskupa to katolici ne rade.

Vrh

PostPostano: Pon sij 27, 2025 18:01 

Možda Bog dopušta nadbiskupa nedostojnog ponašanja da bi nas potaknuo na činjenje pokore i molitvu za obraćenje takve osobe?

Vrh

PostPostano: Pon sij 27, 2025 18:13 

Možda Bog dopušta nadbiskupa nedostojnog ponašanja da bi nas potaknuo na činjenje pokore i molitvu za obraćenje takve osobe?

Zlo nije u drugima.

Vrh

PostPostano: Uto sij 28, 2025 07:33 

Zlo nije u drugima.

Bog ti to govori, a ti to ne primjenjuješ na sebi!

Vrh

PostPostano: Čet sij 30, 2025 16:09 

Odličan tekst novinara Večernjeg Lista Darka Pavičevića.

Citat:
Sama si je kriva. Da nije obukla tako kratku minicu, ne bi je silovali… Otprilike tako zvuči argument u osudi nasilja nad prosvjednicima protiv molitelja krunice na Trgu. Jer je s jedne strane osuđeno nasilje, ali se žrtvama nasilja poručuje da se „trebaju upitati je li to nešto što je doista molitva“ i „trebaju li s tim nastaviti (…) budući da izazivaju u društvu takve reakcije, a naše društvo je i tako jako podijeljeno. I znači sa tim svojim načinom kako mole, dodatno pridonose tom sukobu unutar društva“. Dakle, sami su si krivi.

Ovo je dobar odgovor biskupu Uziniću.

https://muzevnibudite.com/darko-pavicic-crkva-o-moliteljima-ne-moze-razmisljati-logikom-silovatelja-sama-si-je-kriva-jer-je-obukla-prekratku-minicu/

Vrh

PostPostano: Pet sij 31, 2025 14:29 

Citat:
Kršćanin duboko zatomljuje primarni ljudski instinkt, onaj za preživljavanjem, a kako bi živjeli i preživjeli oni slabiji koji se ne mogu braniti ni obraniti. Po uzoru na Isusovu žarku odvažnost kukavna ljudska stvorenja pale grešne naravi nadilaze sebe same i postaju divovi manifestirajući nadljudski paradoks snage koja ne potječe od ovoga svijeta.

Citat:
Na trgovima gradova naše zemlje svake prve subote u mjesecu žuljaju koljena muškarci koji ZNAJU da je grob prazan.

Ne sakrivaju se u sigurnosti crkava iako moraju znati da sama njihova muževna nazočnost u javnosti i ludost navještavanja kerygme mora, jer zlo ne može ne reagirati, prouzročiti sukobe i raskole duhova.

Kao da svake subote – dana njegove Bezgrešne Majke – iznova i sve jače odjekuju one snažne evanđeoske riječi da nije došao donijeti mir već razdor jer mi, nevjerni, prečesto skrećemo pogled s križa.

Kakav moćan tekst. Autorica Nikolina Nakić. Baš me nadahnula, idem sutra na trg sa još većom motivacijom! :D
https://dijalog.hr/kolumne/provokatori-na-koljenima/64136/

Pozivam vas muškarci da se sutra odvažite i dođete sa krunicom na trgove svojih gradova!

Vrh

PostPostano: Sub vel 01, 2025 07:25 

U osam sati na Trgu bana Jelačića u organizaciji udruge “Muževni budite” organizira se molitvu krunice kao i svake prve subote u mjesecu. Nakon nasilnog fizičkog nasrtaja na molitelje prošle prve subote u siječnju, vodstvo portala Vjerujem.hr odlučili su se pridružiti moliteljima i izvještavati s mjesta događaja o svemu što se ondje zbiva. https://vjerujem.vecernji.hr/vijesti/iz ... tranicama/

Vrh

PostPostano: Sub vel 01, 2025 09:56 

Trebali su barem nakane molitve usuglasiti sa crkvenim vodstvom jer moliti samo za čedno ponašanje i oblačenje žena a isto to ne tražiti od muškaraca dovodi do nepotrebnog revolta ne samo ženskih udruga i feministica nego i normalnih žena.

Vrh

PostPostano: Sub vel 01, 2025 10:09 

Normalne žene podržavaju ovakvu molitvu. Oni koji ne mole nikada ne bi niti molili pa samo izmišljaju razloge.

Vrh

PostPostano: Sub vel 01, 2025 10:31 

Trebali su barem nakane molitve usuglasiti sa crkvenim vodstvom jer moliti samo za čedno ponašanje i oblačenje žena a isto to ne tražiti od muškaraca dovodi do nepotrebnog revolta ne samo ženskih udruga i feministica nego i normalnih žena.

Izazivam te, pokaži mi gdje točno u nakanama piše da se moli za čedno ponašanje i oblačenje žena!

Ja kao molitelj tvrdim da niti jedna nakana nije za to da žene budu bolje ili drugačije. Niti jedna. Bilo bi licemjerno da muškarci mole kako bi žene bile bolje. Sve nakane odnose se isključivo na muškarce, odnosno ulogu muškaraca u nekim patološkim pojavama. Naravno da su i žene dionice nekih patoloških procesa, ali ova molitva krunice se odnosi na ulogu muškaraca. Bar bi ti kao vjernik trebao znati čitati jezik vjere i poruke između redaka.

Vrh

PostPostano: Sub vel 01, 2025 11:13 

Izazivam te, pokaži mi gdje točno u nakanama piše da se moli za čedno ponašanje i oblačenje žena!

Ja kao molitelj tvrdim da niti jedna nakana nije za to da žene budu bolje ili drugačije. Niti jedna. Bilo bi licemjerno da muškarci mole kako bi žene bile bolje. Sve nakane odnose se isključivo na muškarce, odnosno ulogu muškaraca u nekim patološkim pojavama. Naravno da su i žene dionice nekih patoloških procesa, ali ova molitva krunice se odnosi na ulogu muškaraca. Bar bi ti kao vjernik trebao znati čitati jezik vjere i poruke između redaka.

Ne znam tako pišu po novinama, ako možeš stavi nakane ovdje da vidimo o čemu se radi.

Vrh

PostPostano: Sub vel 01, 2025 12:31 

Mt 6,1. 5-6 »Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide. Inače, nema vam plaće u vašeg Oca koji je na nebesima.« »Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću. Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.«

Vrh

PostPostano: Sub vel 01, 2025 14:37 

Bila nedavno neka (na poslu)tema u vezi ovih koji mole i ovih koji galame i tak, priča meni kolega, vjernik, veli on "moli se u crkvi" ja sam mu rekao na to, da kad bih birao onda bih bez razmišljanja stao na stranu ovih koji mole nego ovih koji se protive, složio se sa mnom bez pogovora. Al eto, čak i među vjernicima ima različitih mišljenja.

A i Mate Uzinić mi je sumnjiv, izgleda da on baš ne odobrava ovi koji mole, očito se boji da se ne povrijede nečiji osjećaji. Uglavnom, vjernik bi trebao bit što točno, glavu dolje i kuš, pravac crkva i moli, sve van toga je smetnja ostatku društva koji nisu vjernici, yeah right.
A razno razne povorke, golotinja i parade (gej/lezbo/trans) po ulicama, to je kao ok, da stvar bude gore, djeca gledaju a o moralu bolje da ne pričamo, kao i šteti koja se čini samom čovjeku, to je sad IN u ovom palom svijetu, gdje se dobro naziva zlo, a zlo se naziva dobro.. Tama je IN a svjetlost je OUT. Al smo kao društvo zabrazdili da je to sramota a i strahota, da bude stvar gora, strah ne postoji kod čovjeka a bome i sramota. Sramota je u ovom svijetu biti vjernik i onaj koji moli.

Vrh

PostPostano: Sub vel 01, 2025 19:46 

Idi bubnjaj

Vrh

PostPostano: Sub vel 01, 2025 19:48 

Bila nedavno neka (na poslu)tema u vezi ovih koji mole i ovih koji galame i tak, priča meni kolega, vjernik, veli on "moli se u crkvi" ja sam mu rekao na to, da kad bih birao onda bih bez razmišljanja stao na stranu ovih koji mole nego ovih koji se protive, složio se sa mnom bez pogovora. Al eto, čak i među vjernicima ima različitih mišljenja.
Nekima molitva strašno smeta.

A i Mate Uzinić mi je sumnjiv, izgleda da on baš ne odobrava ovi koji mole, očito se boji da se ne povrijede nečiji osjećaji. Uglavnom, vjernik bi trebao bit što točno, glavu dolje i kuš, pravac crkva i moli, sve van toga je smetnja ostatku društva koji nisu vjernici, yeah right.
A razno razne povorke, golotinja i parade (gej/lezbo/trans) po ulicama, to je kao ok, da stvar bude gore, djeca gledaju a o moralu bolje da ne pričamo, kao i šteti koja se čini samom čovjeku, to je sad IN u ovom palom svijetu, gdje se dobro naziva zlo, a zlo se naziva dobro.. Tama je IN a svjetlost je OUT. Al smo kao društvo zabrazdili da je to sramota a i strahota, da bude stvar gora, strah ne postoji kod čovjeka a bome i sramota. Sramota je u ovom svijetu biti vjernik i onaj koji moli.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 265 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata