Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned sij 19, 2025 04:28

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: moja crkva
PostPostano: Uto srp 12, 2022 14:53 

Još nešto, a spada u "moju crkvu".
Neke stvari koje crkva ne smije prešućivati.
Slušala neki dan na r- Mariji Ivana Poljakovića, profesora zadarskog fakulteta koji je bio suspendiran jer je rekao da je homoseksualnost bolest.
Govorio je o gender ideologiji, kako je živio na New Zealandu i tamo je tada, prije (nisam sigurna) dvadestak godina počeo proboj te ideologije i potpuno je pokorila ljude. Kao što sad starta kod nas. Samo, tamo je malo vjernika, pogotovo katolika.
Ovdje nominalno puno, no predsjednik i naročito premijer uvode nam to na silu.
Zamjerio je biskupima koji pričešćuju Plenkovića, s čime se slažem, jer sam i sama to jednom komentirala. Taj čovjek nam je naturio istanbulsku, ne želi mijenjati komunistički zakon o pobačaju, a glumi katolika, kao i Biden. No u Americi biskupi imaju hrabrost takvima uskratiti pričest, ovdje kao da su još u strahu 50- godišnjem.
Jer ljudi neuki vide na tv Plenkovića, Obuljen Koržinek na procesijama, pričesti, primanjima kod biskupa i misle, katolici su, glasat ću za njih, a oni zapravo nemaju veze, ne zastupaju nikakve katoličke vrijednosti, dapače, naturaju nam to zlo, rodnu ideologiju.
Rekao je profesor da zna za slučajeve vani gdje je socijalna služba oduzela djecu roditeljima jer su bili prerevnosni katolici i dodijelila ih istospolnima i da će i kod nas doći do toga jednom, prije nego što mislimo...

Vrh

PostPostano: Uto srp 12, 2022 20:52 

Još nešto, a spada u "moju crkvu".
Neke stvari koje crkva ne smije prešućivati.
Slušala neki dan na r- Mariji Ivana Poljakovića, profesora zadarskog fakulteta koji je bio suspendiran jer je rekao da je homoseksualnost bolest.
Govorio je o gender ideologiji, kako je živio na New Zealandu i tamo je tada, prije (nisam sigurna) dvadestak godina počeo proboj te ideologije i potpuno je pokorila ljude. Kao što sad starta kod nas. Samo, tamo je malo vjernika, pogotovo katolika.
Ovdje nominalno puno, no predsjednik i naročito premijer uvode nam to na silu.
Zamjerio je biskupima koji pričešćuju Plenkovića, s čime se slažem, jer sam i sama to jednom komentirala. Taj čovjek nam je naturio istanbulsku, ne želi mijenjati komunistički zakon o pobačaju, a glumi katolika, kao i Biden. No u Americi biskupi imaju hrabrost takvima uskratiti pričest, ovdje kao da su još u strahu 50- godišnjem.
Jer ljudi neuki vide na tv Plenkovića, Obuljen Koržinek na procesijama, pričesti, primanjima kod biskupa i misle, katolici su, glasat ću za njih, a oni zapravo nemaju veze, ne zastupaju nikakve katoličke vrijednosti, dapače, naturaju nam to zlo, rodnu ideologiju.
Rekao je profesor da zna za slučajeve vani gdje je socijalna služba oduzela djecu roditeljima jer su bili prerevnosni katolici i dodijelila ih istospolnima i da će i kod nas doći do toga jednom, prije nego što mislimo...

Hvala ti! Imamo na forumu temu od 2009. g. o rodnoj ideologiji viewtopic.php?f=3&t=667 ,
biskupi su se vrlo jasno oglasili 2014. s dokumentom "Muško i žensko stvori ih" , a novije pismo je "Čovjek stvoren na sliku Božju - njegova veličina i poziv" Vijeća HBK za nauk vjere...

Iza premijera stoji teška europska (svjetska) agenda u potpunoj suprotnosti s kršćanskim stavovima koji su sve donedavno bili sasvim naravno prihvaćeni i u politici.. Zastranjenje i ideologija.. Bilo bi dobro kad bi i članovi premijerove stranke više proučili o čemu se tu točno radi.

Vrh

PostPostano: Uto srp 19, 2022 16:20 

Iza premijera stoji teška europska (svjetska) agenda u potpunoj suprotnosti s kršćanskim stavovima koji su sve donedavno bili sasvim naravno prihvaćeni i u politici.. Zastranjenje i ideologija.. Bilo bi dobro kad bi i članovi premijerove stranke više proučili o čemu se tu točno radi.

Već duuugo je to javna tajna. I TKO da ga sad zbaci s "prijestolja" teminatora svega hrvatskog što je barem donekle dobro, podjednako i gušenju kršćanstva...Pa tko traži istinu uočava da je za sobom povukao i glavne "igrače" RKT Crkve u našoj Domovini...Nažalost!
.
Citat iz donjeg linka `ANDREJ PLENKOVIĆ – TOP UNUTARNJI NEPRIJATELJ HRVATSKE…..`
"Dakle, Andrej Plenković i Davor Božinović slobodni su zidari u francuskoj masonskoj lozi VELIKI ORIENT, koja je izravno podređena središnjoj masonskoj lozi u Londonu. Dok je radio kao diplomat u hrvatskom veleposlanstvu u Parizu, Andrej Plenković bio je regrutiran od slobodnih zidara i uspješno regrutiran u europsku masoneriju. I, eto, sad David Rene de Rothschild izravno zapovijeda Andreju Plenkoviću što da radi protiv naše domovine Hrvatske i protiv nas ljudi!"

https://bezcenzure.hr/toptema/kako-je-a ... -hrvatsku/

Vrh

PostPostano: Uto srp 19, 2022 20:36 

Citat:
Pa tko traži istinu uočava da je za sobom povukao i glavne "igrače" RKT Crkve u našoj Domovini...

Misliš li time na Međunarodni teološki susret u Lovranu? :;

Ili k tome i na najjači vjerski portal u HR koji preferira samo jednog biskupa...

Vrh

PostPostano: Sub kol 20, 2022 11:55 

Misliš li time na Međunarodni teološki susret u Lovranu? :;

Ili k tome i na najjači vjerski portal u HR koji preferira samo jednog biskupa...

koji je to vjerski portal i koga se preferira?
Da su ovi masoni to i ja mislim već odavno

Vrh

PostPostano: Sub kol 20, 2022 15:53 

koji je to vjerski portal i koga se preferira?
Da su ovi masoni to i ja mislim već odavno

Prema nekim vanjskim top-listama stranica već neko vrijeme prednjači Bitno.net. Iako ne mislim da su oni toliko kvalitetni (nekad naginju senzacijama i nemaju baš širok raspon tema...), nisam samo ja primijetila da u zadnje vrijeme toliko biskupa Uzinića reklamiraju da se prosječnom čovjeku može učiniti da je on jedini biskup u HR koji ima što reći...

Sad sam provjerila na jednoj stranici rang-liste posjećenosti (SimilarWeb) i u kategoriji religije i vjerovanja je blagi kaos:
1. bitno.net
2. planetarijum - neka srpska astrološka stranica (?)
3. hkm.hr - po meni malo kvalitetniji portal od "bitnoga"
4. hilp.hr - tu i ja skoknem pročitati dnevna čitanja
5. JW - Jehovini svjedoci (?)
...

Ova HR-top lista vjerskih portala (ako je točna!) sugerira da smo kad narod i kao vjernici u velikom problemu... :roll:

Vrh

PostPostano: Sri sij 11, 2023 11:50 

Moram ovo napisati, jer...živcira me.
Jedna koja idu u "moju" crkvu mi je prijateljica na faceu ( i uživo).
Tako dobijam objave koje šeraju.
Evo zadnje ( a i druge su u tom stilu). Slika Svetotajstva i piše, dotakni sliku, zaželi želju i reci "amen" i želja će se ispuniti. Naravno, ona amenuje. Sad, ako joj napišem da je to sprdanje sa Svetotajstvom, znam da neće razumijeti, možda se i naljutiti. Mislim da je ovo stvar neukosti, sujevjerja i da ne kažem, potkapacitiranosti.
Nažalost, krcato je amenovanja. Takvih i sličnih nebuloza.

Vrh

PostPostano: Čet sij 12, 2023 09:12 

Moram ovo napisati, jer...živcira me.
Jedna koja idu u "moju" crkvu mi je prijateljica na faceu ( i uživo).
Tako dobijam objave koje šeraju.
Evo zadnje ( a i druge su u tom stilu). Slika Svetotajstva i piše, dotakni sliku, zaželi želju i reci "amen" i želja će se ispuniti. Naravno, ona amenuje. Sad, ako joj napišem da je to sprdanje sa Svetotajstvom, znam da neće razumijeti, možda se i naljutiti. Mislim da je ovo stvar neukosti, sujevjerja i da ne kažem, potkapacitiranosti.
Nažalost, krcato je amenovanja. Takvih i sličnih nebuloza.

Ne trebaš se zbog toga živcirati. Svi imamo manje-više iskrivljenu duhovnost ili pobožnost. Kome je više dano od njega će se više i tražiti. Nekome jednostavno nije dano. A opet, mnogi prvi biti će posljednji i mnogi posljednji prvi.

Vrh

PostPostano: Uto sij 31, 2023 12:16 

Neka face stranica katolička obitelj ili tako nešto...
Stalno mi dolazi jer ove "moje" to šeraju.
Dotakni sliku sv. Ante i ispunit će ti se želja.
Šeraj ovo i zaštićena ti je ove godine kuća i obitelj od svakog zla. Ajme.
Pa amenovanje ispod. Majko, koliko ih ima.

Vrh

PostPostano: Uto lip 27, 2023 17:03 

Evo opet o "mojoj" crkvi.
Dođe ponekad umjesto našeg drugi, umirovljeni svećenik. Mislim, on je isto naš, tu iz obližnjeg mjesta. E sad...On je malo osebujan, voli uz orgulje (nažalost, sintesajzer) i on malo na gitari. A na kraju obavezno zapjeva svoju pjesmu, koju je komponirao u čast Gospe.
Nemam o tome neko određeno mišljenje, no vidjela sam da su neki prošli put ( ne naši mještani, ali kao da i jesu, izbjeglice iz BiH, bili oduševljeni, pa su i pljeskali. Ono, hm...Osobno ga znam odavno, pomalo, ali pomalo je za me presvjetovan, no takav je. ( Ne u smislu da povlađuje nekim skupinama, dapače). Sad, evo ga opet. A u prvi red, krej mene, došao sredovječni bračni par, njega je valjda žena "navukla" u crkvu, pretpostavljam, nisam sigurna.
Oni su tu samo ljeti i ostalo mi je u sjećanju još od prošle godine, da se na "pružite znak mira" on okrenuo i pružio mi ( bili ispred mene), ona nije.
Ona je cijelo vrijeme nešto hulila glede njegove propovijedi a kad je uzeo gitaru, zgrozila se, okrenula časnama koje su bile iza i govorila, pa je li ovo normalno, gitara na oltaru, što vam je, na što je jedna časna rekla, a što je vama?
Toliko je pobijesnila da je rekla mužu, idemo, na što su oboje iritantno napustili misu, prešli skoro preko mene. Neugodno sam se osjećala.
Nije da sam i ja oduševljena tom gitarom, malo podsjeća na protestantske mise. No jedan član zbora isto ponekad donese gitaru i prati zbor. A u zboru je svećenikova sestra, koje je udana u našem mjestu. Pa ga tako i zbor prati i opet su na kraju skoro svi pljeskali ( ja ne).
Neznam što misliti, je li to malo promjene dobro ili pak ne bi trebalo, no iritirao me postupak ovo dvoje. Što vi mislite o tome?

Vrh

PostPostano: Uto lip 27, 2023 20:03 

Evo opet o "mojoj" crkvi.
Dođe ponekad umjesto našeg drugi, umirovljeni svećenik. Mislim, on je isto naš, tu iz obližnjeg mjesta. E sad...On je malo osebujan, voli uz orgulje (nažalost, sintesajzer) i on malo na gitari. A na kraju obavezno zapjeva svoju pjesmu, koju je komponirao u čast Gospe.
Nemam o tome neko određeno mišljenje, no vidjela sam da su neki prošli put ( ne naši mještani, ali kao da i jesu, izbjeglice iz BiH, bili oduševljeni, pa su i pljeskali. Ono, hm...Osobno ga znam odavno, pomalo, ali pomalo je za me presvjetovan, no takav je. ( Ne u smislu da povlađuje nekim skupinama, dapače). Sad, evo ga opet. A u prvi red, krej mene, došao sredovječni bračni par, njega je valjda žena "navukla" u crkvu, pretpostavljam, nisam sigurna.
Oni su tu samo ljeti i ostalo mi je u sjećanju još od prošle godine, da se na "pružite znak mira" on okrenuo i pružio mi ( bili ispred mene), ona nije.
Ona je cijelo vrijeme nešto hulila glede njegove propovijedi a kad je uzeo gitaru, zgrozila se, okrenula časnama koje su bile iza i govorila, pa je li ovo normalno, gitara na oltaru, što vam je, na što je jedna časna rekla, a što je vama?
Toliko je pobijesnila da je rekla mužu, idemo, na što su oboje iritantno napustili misu, prešli skoro preko mene. Neugodno sam se osjećala.
Nije da sam i ja oduševljena tom gitarom, malo podsjeća na protestantske mise. No jedan član zbora isto ponekad donese gitaru i prati zbor. A u zboru je svećenikova sestra, koje je udana u našem mjestu. Pa ga tako i zbor prati i opet su na kraju skoro svi pljeskali ( ja ne).
Neznam što misliti, je li to malo promjene dobro ili pak ne bi trebalo, no iritirao me postupak ovo dvoje. Što vi mislite o tome?

Preosjetljivost nekih kršćana je neizmjerna... :))
Mislim da ništa nije bilo svetogrdno u toj gitari i u odgovoru časne..

Vrh

PostPostano: Sub kol 19, 2023 23:29 

Evo o mojoj crkvi. Nakon Evanđelja, kaže se, po riječima sv Evanđelja izbrisali se vaši grijesi. Ovaj naš to nikad ne kaže. Pitam ga preko mess, zašto. On kaže da to nije u crkvenoj liturgiji i da neće on izmišljati za nas. A ja kažem da su prije njega to govorili i da govore na mnogim misama. On kaže da je to izlika za ispovijed. Ja kažem da mi je ionako teško doći do ispovjednika. On kaže da drži dvije župe. Ljudi vide s kim se dopisujem, pa mi kažu da ga pitam za terenac. On odgovara, nisi mi ga ti kupila, vi svi imate kuće, polja, ja nemam ništa. Ima 3 km do druge župe, imao škodu fabiju, sad vozi bijesnog terenca. Kažem mu, pa niste išli u svećenike da bi imali kuće i polja. On kaže, hvala. I sutra me on treba pričestiti. Ma gadi mi se pomalo.

Vrh

PostPostano: Uto kol 22, 2023 11:39 

Onda, ide li ili ne na misi "po riječima sv Evanđelja izbrisali se naši grijesi"?

Vrh

PostPostano: Sri kol 23, 2023 16:54 

Onda, ide li ili ne na misi "po riječima sv Evanđelja izbrisali se naši grijesi"?

Taj se dio, koliko znam, ne izgovara glasno. Postoje i tzv. tihi dijelovi mise..
Nakon svega navedenog ne mogu a da se ne uživim u ulogu tvog župnika.. Što on misli u sebi odgovarajući na takva pitanja i slušajući takve upite, i još ima dobru volju odgovarati. Čini mi se da ti taj dio o brisanju grijeha fali, a nisi spomenula da se na početku mise u molitvi kajanja opraštaju svi laki grijesi od zadnje ispovijedi. A i pričest sama ima milost opraštanja. Kao i skrušena molitva kod kuće. Ne trebaš zbog lakih grijeha tražiti naokolo svećenika...

Vrh

PostPostano: Čet kol 24, 2023 11:16 

Taj se dio, koliko znam, ne izgovara glasno. Postoje i tzv. tihi dijelovi mise..
Nakon svega navedenog ne mogu a da se ne uživim u ulogu tvog župnika.. Što on misli u sebi odgovarajući na takva pitanja i slušajući takve upite, i još ima dobru volju odgovarati. Čini mi se da ti taj dio o brisanju grijeha fali, a nisi spomenula da se na početku mise u molitvi kajanja opraštaju svi laki grijesi od zadnje ispovijedi. A i pričest sama ima milost opraštanja. Kao i skrušena molitva kod kuće. Ne trebaš zbog lakih grijeha tražiti naokolo svećenika...

Ne trebam, ionako je teško doći do njih. On to ne kaže ni tiho. Inače, izgovara se glasno. Na misama u drugim mjestima i onima koje slušam na radiju/ tv. Pa ne mora, dobro je i ovo koliko "odrađuje". A zašto ga ne bih pitala. Svi komentiraju bijesan terenac, za 3 km vožnje do drugog mjesta koje isto drži. Prije je imao škodu octaviu. Nisam još vidjela taj terenac ali kad sam mu spomenula, kaže, što bi ste htjeli, imate kuća, polja, ja nemam ništa pa mogu bar to. Koji odgovor. A ja imam auto za posao nužan, star 23 god i ako ne prođe tehnički mrak mi dođe jer mi ode pola plaće na tehnički, drugo pola na popravak.
Moj najdraži svećenik vozio je apn kozu za doći 16 km u jednom pravcu. Ma ovaj samo odrađuje kako rekoh, već bi sigurno bio u penziji da ga ima tko zamijeniti. Nažalost očito nema, priželjkujem nekog mladog entuzijastu no takav nije za ovo mjesto. Kakvo mjesto takav svećenik. U drugom mjestu gdje mi je želja živjeti mlad svećenik, puna crkva. Ovdje da nije izbjeglica iz Bosne, ne bi bilo 10 ljudi.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata