Da, da ,,,Bitno je šta ti misliš, a ne šta će misliti vrh instituc. KC
Ne moraš ti u ništa vjerovati, pa ni u priznata ukazanja
Ali onda , svatko ko tako misli se ne treba opterećivati sa međugorjem i Gospom...jer , čemu toliko pisanje kontra međugorja ako ti je nebitno, i to toliko nebitno da ga nećeš priznati ni kada ga vrh same KC prizna??
Da je tebi to toliko nebitno ti se nebi time opterećivala
Ali to su ti licemjer koji kada treba opandrčiti po međugorju i vidiocima onda se pozivaju na mišljenje KC i biskupa, ali kada se jednog dana Gospa iz M. prizna, E ONDA IM MIŠLJENJE TE ISTE KC NEĆE BITI BITNO!!!
Vidiš li ti sada bit tog licemjerja
PS: tebe sam malo jače oprao oko toga jer sam pomislio da si jedna osoba koja je uz CRNOG BARUNA pisala najgore protiv GIM , pa i na mnogim drugim forumima
Moguće je da nisi ta osoba , pa ako nisi moja isprika...ali i ako si blaža, ako ćemo pošteno, iste ti isti zaključak ( osim nekih drugih teza)
Ne da nije važno nego je pre važno opterećivati se "Gospom iz Međugorja" baš iz razloga što mnogi ljudi nemaju pravovaljanih informacija i što mnogi vjeruju u sve što im se servira i napuštaju Crkvu kad Crkva ne potvrdi ono što oni vjeruju. Slučaj s Međugorjem je zaista jedinstven i to nije viđeno s nijednim ukazanjem do sad, bilo priznatim bilo nepriznatim. A vjerujem da će, ako Crkva ne prizna Međugorje, nažalost mnogi otpasti od vjere jer se mnogi ponašaju kao da je Međugorje iznad Crkve (kao što je za Tomislava Vlašića - jednog od prvotnih vođa vidjelaca i otpadnika od vjere privatna objava važnija od Crkve).
Ne znam jesi li primijetio da Međugorje nije priznato? Ti se ponašaš kao da je. I opet kažem, to što ti radiš (pišeš) nema veze s "obranom Međugorja". Ja neću imati problem ako ga Crkva prizna ali ti možda hoćeš ako ne prizna.
Meni ne treba Međugorje niti ijedna druga privatna objava da bih bila katolkinja (opet kažem piše ti u KKC ako se potrudiš i pročitaš) ali vjerujem u neke privatne
priznate objave i iz njih crpim dobra za duhovan život.
Privatna objava ne nadopunja opću i stoga ni nema razloga da ona bude dužnost a ne opcija.
To što pišeš i način na koji to činiš je odraz tvoje nesigurnosti u sebe samoga, to govori samo o tebi a ne o meni. Možeš me "prat" koliko hoćeš ako ti to donosi nešto korisno u životu. Ne bojim se internetskih kvazi policajaca.
Usput, sveti Ljudevit Montfortski, veliki Marijin duhovni sin kaže ovo
Citat:
Uostalom svi znaju da postoje tri vrste vjere kojom trebamo vjerovati izvještajima. Događajima ispričanim u Svetom Pismu moramo vjerovati božanskom vjerom; svjetovnim pričama koje se ne protive razumu i koje su napisali ozbiljni pisci trebamo vjerovati ljudskom vjerom; pobožnim pričama koje nam prenose razboriti pisci, koje se ne protive ni vjeri ni moralu, iako su ponekad izvanredni, trebamo vjerovati pobožnom vjerom.
Ne treba biti previše lakovjeran, ali ni previše kritički nastrojen i u svemu treba održavati zlatnu sredinu ako se želi saznati gdje su istina i krepost. A ja sam uvjeren da kao što ljubav lako vjeruje svemu što nije protivno vjeri i dobrom ponašanju: Ljubav sve vjeruje (1 Kor 13,7)
Biskupi su rekli svoje u pitanju vjere i dobrog ponašanja što se tiče Međugorja i to ne jednom ali imaš slobodnu volju vjerovati kako god želiš.