Jako dobro pitanje !
Njima je prije bio glavni razlog mišljenje lokalnog biskupa i pamflet Ogledalo pravde koliko sam ja dao zaključiti prateći ovu temu 15 godina!
Na njoj sam mogu bez lažne skromnosti reći skoro doktorirao ...
jako puno sam čitao i istraživao o međugorju već preko 30 godina, i bio 6 puta dolje...na svim forumima sam najviše pisao o Gospi i vidiocima iz međugroja!...u zadnje vrijeme više nemam snage pa samo ponešto kratko kažem
Bila je u početku i priča da vidioci haluciniraju, da su kolektivno bolesni...pa kad im se to sve dokazalo da nije onda je bilo da jednostavno lažu jer su neki pušili taj dan travu čuvajući ovce
pa kad se i to lako dokazalo da nije točno , onda da je to sve djelo zloga...da se sotona preurišio u Gospu isl.
Ma bilo je svakakvih tobože razloga...da se dolje jako puno gradi, da se vidioci bave biznisom, iznajmljivanjem apartmana isl.- i to je kao dokaz da lažu!??
Kada su svi ti plitki i nikakvi dokazi pobijeni , onda se išlo u posljednjoj istanci pozivati na autoritet b. Perića pa je kao on bio glavni dokaz, odnosno njegovo mišljenje...pa kada je dokazano da biskup može griješiti ( da je nepogrešiv samo papa i to samo kada govori EX CATHEDRA o vjerskim istinama i moralu!) onda je bilo ušutkavanje u stilu mora se uvijek i apsolutno biti u skladu sa mišljenjem biskupa inače si otpadnik, neposlušan isl.!
ne vjeruješ jednom biskupu?a dvojici?a biskupskoj konferenciji jugoslavije?a komisiji u kojoj je 11 profesora teologije zaključilo isto kao i svi prije nabrojani?