Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet sij 16, 2025 17:28

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 719 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet ruj 27, 2024 09:44 

Nije namijenjeno tebi. Ti si napravio grešku kad si sa 6 godina počeo čitati Rahnera umjesto Grigora Viteza.

zanimljiva opaska :))

Vrh

PostPostano: Ned ruj 29, 2024 13:32 

Još jedno prekrasno svjedočanstvo o prvim danima. Meni su takva svjedočanstva jako vrijedna da si složim kompletniju sliku događanja i atmosfere među običnim pukom Bijakovića, prije nego je fenomen postao globalno poznat.

https://youtu.be/LTSuyAhze_M?si=OajDk5d9WZSI0qTW

Vrh

PostPostano: Čet lis 17, 2024 09:38 

viewtopic.php?f=8&t=694&start=300

na drugoj temi a tiče se baš i ove teme , pa zato prenosim da se vidi i ovdje!:

na dnu strane 21 , Majkićka lijepo pita za slučaj naveden u knjizi Ogledalo pravde
Adrijana odgovara:

U Noti su te tvrdnje ispravljene (u broju 7):

"Ova ljubav, koja nam omogućuje donijeti mir u svijet, također podrazumijeva ljubav za one koji nisu katolici. Istina je, ne radi se o predlaganju sinkretizma ili tvrdnji da su „sve religije jednake pred Bogom”. Ipak, sve su osobe ljubljene. Ovo se najbolje razumije u ekumenskom i međureligijskom kontekstu Bosne i Hercegovine, obilježene strašnim ratom s jakim religijskim elementima.

„Vi ste na zemlji podijeljeni, ali svi ste moja djeca. Muslimani, pravoslavci, katolici, svi ste jednaki pred mojim Sinom i preda mnom. Svi ste moja djeca. To ne znači da su sve religije jednake pred Bogom, ali ljudi jesu. Međutim, nije dovoljno pripadati Katoličkoj Crkvi da bi bili spašeni: potrebno je poštivati volju Božju […]. Kome je malo dano, od njega će se malo tražiti“ (20. svibnja 1982.). “Vi niste pravi kršćani ako ne poštujete svoju braću koja pripadaju drugim religijama” (21. veljače 1983.). Ipak, ne zaboravlja se na nužnost da „očuvate pod svaku cijenu katoličku vjeru za sebe i za svoju djecu”(19. veljače 1984.)."
---------------------

U pamfletu Ogledalo pravde ( Zovkić, b.Perić) se godinama lažno navodilo da su vidioci tvrdili da su sve religije jednake pred Bogom...i time se kao dokazivalo da su oni lažni vidioci i da se Gospa navodno tim "dokazima" dokazano ne ukazuje!?

sada se ipak nazire da vidioci nisu rekli to što se tvrdilo u Ogledalu pravde

Vrh

PostPostano: Pet lis 18, 2024 07:45 

Oko međugorskog fenomena se ispleo cijeli niz zapletenih interesa i na njemu se prebijaju mnogi unutar-crkveni sukobi. Tako je kako je, mislim da ne treba trošiti previše snage na rasplitanje tog gordijskog čvora, neka o tome brine Bog, a na nama je da se duhovno napojimo na tom izvoru onoliko koliko možemo.

Vrh

PostPostano: Pet lis 18, 2024 15:33 

Ne vidim ništa zapleteno, nikakve gordijske čvorove.
Sve je jasno i svijetli jače od Sunca.

Vrh

PostPostano: Sub stu 09, 2024 11:39 

Izgleda da su hrvatski ljubitelji međugorskog fenomena našli novu osobu koju će obožavati. Navodni vidioci su pali u drugi plan.

Vrh

PostPostano: Sub stu 09, 2024 11:41 

samo se ti šprdaj protiv ukazanja Gospe u međugorja...
oholice, nisi svjesna koje grijehe činiš

Vrh

PostPostano: Sub stu 09, 2024 11:44 

samo se ti šprdaj protiv ukazanja Gospe u međugorja...
oholice, nisi svjesna koje grijehe činiš

Ako nisam svjesna gdje je tu grijeh

Vrh

PostPostano: Sub stu 09, 2024 11:54 

Ako nisam svjesna gdje je tu grijeh

Ti sebe koliko vidim smatraš najpametnijom na ovom fotumu
Ako to kojim slučajem jesi, onda vrlo dobro znaš KKC i crkvene i božje zapovijedi...smiri se i ne pljuj po međugorju i vidiocima

Vrh

PostPostano: Sub stu 09, 2024 12:46 

Slabo se to nekako širi otkad su došli tamo marketinški stručnjaci pa privukli pažnju na sebe.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 07:23 

Čini mi se kako su vidioci bili uglavnom poslušni i slušali kleričke savjete te surađivali s hijerarhijom u Ckrvi, ali ovi marketinški biznismeni koji su došli u Međugorje u novije vrijeme su ih potisnuli u drugi plan. Kako to objašnjavate?

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 10:19 

Čini mi se kako su vidioci bili uglavnom poslušni i slušali kleričke savjete te surađivali s hijerarhijom u Ckrvi, ali ovi marketinški biznismeni koji su došli u Međugorje u novije vrijeme su ih potisnuli u drugi plan. Kako to objašnjavate?

Meni se čini da je to tako u tvojim očima, daješ im preveliko značenje i pažnju.
Ja zaista ne vidim da su vidioci potisnuti u drugi plan, dapače.

Dobar ti je savjet dao hrki, ako iz nekog razloga ne možeš prihvatiti da je Gospa doista u Međugorju onda bar ignoriraj, ne moraš se sprdati i pljuvati po svemu.
Nemaju svi ista duhovna nagnuća niti putove i sasvim je prihvatljivo da netko ne mari za ukazanja i da mu nisu važna.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 14:30 

Dobar ti je savjet dao hrki, ako iz nekog razloga ne možeš prihvatiti da je Gospa doista u Međugorju onda bar ignoriraj, ne moraš se sprdati i pljuvati po svemu.

Molim te citiraj mi to gdje sam se sprdala i pljuvala po Međugorskim ukazanjima? To što pišeš su ozbiljne optužbe pa od tebe očekujem i dokaze ako si ozbiljan vjernik katolik.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 14:44 

Molim te citiraj mi to gdje sam se sprdala i pljuvala po Međugorskim ukazanjima? To što pišeš su ozbiljne optužbe pa od tebe očekujem i dokaze ako si ozbiljan vjernik katolik.

Pretjerao sam i htio izbaciti tu formulaciju ali očito je vrijeme za editiranje ograničeno.
Ispričavam se zbog te grube formulacije.

Moj dojam je da si pomalo cinična kada je Međugorje u pitanju što može biti prilično iritantno nama koji međugorski fenomen doživljavamo ozbiljno.

Vrh

PostPostano: Pon stu 25, 2024 15:14 

Baš bio s frendom u Međugorju, odsjeli u blizini svetišta, cca 1.5km u apartmanu.

Nerado ovo govorim, al s jedne strane sam malo razočaran, išao sam isključivo i samo radi vjere tj duhovne je prirode a turistički nije bilo u planu, tak da je ovo potonje izišlo u prvi plan, a ono (meni) bitnije u drugi plan, čak sam se pitao, dal sam ja došao u Međugorje ili sam došao na sajam sa bezbroj štandova kojima nema kraja, kuće, vile, hoteli i apartmani kolko sam primjetio, sve praktički novo, kao da je čovjek na moru, a na mahove mi ostavlja dojam kao da sam negdje na putu prema Albaniji, građeno bez urbanističkog (prostorni plan)plana (zbrda-zdola).

Mada nismo imali puno vremena a i išli smo samo nas dvojica, možda je drugačije dok se ide sa župom, od dost ljudi čujem da je bolje ići organizirano.
Nisam očekivao zapravo ništa, nego me zanimalo o čemu se priča, malo sam ljut u što se sve ovo pretvara, rekao bih kao neki "vjerski turizam" ako povučemo paralelu sa M.Bistricom, ostavlja na čovjeka drugi dojam i upečatljiviji, al to će vjerojatno bit pitanje subjektivnog dojma, a to nas pak čini različitima.

Razumijem pojedince koji su u potrebi i da im svaka duhovna okrijepa tj utjeha puno znači i ne sumnjam da u Međugorju ima nešto, ali, jednostavno mi ostalo u podsvjesti taj potrošačko-konzumeristički dio koji se odvija u Međugorju s ciljem zarade, možda da sam bio opušteniji, bilo bi drugačije, možda da nisam niš (zapravo nisam očekivao more štandova) očekivao, tko zna. Uglavnom, brdo (za zahvalu-molitvu) ukazanja kao i nedjeljna misu u prepunoj crkvi su dobrodošli te čovjek brzo zaboravi na sve ono svjetovno.

Pokušavam sagledat stvari iz više kuteva, srećom, ovaj moj subjektivni dojam nije zacementiran, te se nadam ako ću opet ići, mogao bih razmislit o organiziranom prijevozu vjerujem da je drugačije, bar tak ljudi vele.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 719 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata