viewtopic.php?f=8&t=694&start=300na drugoj temi a tiče se baš i ove teme , pa zato prenosim da se vidi i ovdje!:
na dnu strane 21 , Majkićka lijepo pita za slučaj naveden u knjizi Ogledalo pravde
Adrijana odgovara:
U Noti su te tvrdnje ispravljene (u broju 7):
"Ova ljubav, koja nam omogućuje donijeti mir u svijet, također podrazumijeva ljubav za one koji nisu katolici. Istina je, ne radi se o predlaganju sinkretizma ili tvrdnji da su „sve religije jednake pred Bogom”. Ipak, sve su osobe ljubljene. Ovo se najbolje razumije u ekumenskom i međureligijskom kontekstu Bosne i Hercegovine, obilježene strašnim ratom s jakim religijskim elementima.
„Vi ste na zemlji podijeljeni, ali svi ste moja djeca. Muslimani, pravoslavci, katolici, svi ste jednaki pred mojim Sinom i preda mnom. Svi ste moja djeca. To ne znači da su sve religije jednake pred Bogom, ali ljudi jesu. Međutim, nije dovoljno pripadati Katoličkoj Crkvi da bi bili spašeni: potrebno je poštivati volju Božju […]. Kome je malo dano, od njega će se malo tražiti“ (20. svibnja 1982.). “Vi niste pravi kršćani ako ne poštujete svoju braću koja pripadaju drugim religijama” (21. veljače 1983.). Ipak, ne zaboravlja se na nužnost da „očuvate pod svaku cijenu katoličku vjeru za sebe i za svoju djecu”(19. veljače 1984.)."
---------------------
U pamfletu Ogledalo pravde ( Zovkić, b.Perić) se godinama lažno navodilo da su vidioci tvrdili da su sve religije jednake pred Bogom...i time se kao dokazivalo da su oni lažni vidioci i da se Gospa navodno tim "dokazima" dokazano ne ukazuje!?
sada se ipak nazire da vidioci nisu rekli to što se tvrdilo u Ogledalu pravde