odlično pitanje za takve... ako nije Gospa tko je onda?
I zašto mislte tako?
Sotona je inteligentno biće, superiorno, ali istovremeno je očito glup kao noć, ajd još dobije čovjeka na foru, pa i šačicu njih, ali, što je s većinom koji su doživjeli nadnaravna iskustva u smislu obraćenja, u smislu kajanja radi grijeha i promjena života na bolje? Jel možemo pričat ovdje o Sotoni.
Ima nekih, koji se izjašnjavaju da su katolici, laici, aktivni, a Međugorje im je fejk-prevara, e sad, tko je tu fejk, Međugorje ili čovjek koji sebe naziva vjernikom-laikom-katolikom. Ovo je retoričko pitanje.
Jasno mi je da čovjek mora i treba razlučivat, propitkivat, a ne odmah skakat na prvu, mene zanima što je s brojnim svjedočanstvima ljudi, a ima ih mnogo, možda se broje u milijunima. Ili su si umislili ili..
Negdje sam pročitao da vidjelice ne odstupaju ni milimetra od svojih priča-događaja, koje su ih očito obilježile za cijeli život. E sad, lagat o tome pred cijelim svijetom možda još može proći pred ljudima, ali kako lagat pred Bogom, kojeg ćemo 100% gledat licem u licem ponaosob.
Jedan kolega, koji baš ne favorizira Crkvu ni malo, a i bibliju smatra izmišljotinom od strane čovjeka, pričao mi o njegovom bratu i preobraćenju u Međugorju, kroz razgovor s njim o Međugorju, nije negirao događaje u Međugorju, al mi se činio da ga dost zanima o tome, ja bih ga možda nazvao prije da je baš onaj tvrdi ateist, al sad nakon nekog vremena, razmislio bih. Pošto je riječ o članu njegove obitelji to i možda dodatno budi interes za neka vjerska pitanja od strane ateista, ako ne sad, onda ubuduće, ako Bog da:)
Očito kod vjernika, postoje ono, "vjerujem" "ne vjerujem", ne znam, nekak teško to mogu razumjet i progutat jer ipak se radi o vjernicima ili ipak pričamo samo o "vjernicima".
Jedan kolega koji je isto vjernik, pitao sam ga kaj (bio je tamo) misli o Međugorju, rekao je "zavisi kak si čovjek to uzme". To mogu shvatit na način ak čovjek ide s nekim ciljem u Međugorje i očekuje neke događaje, u suprotnom, ako se niš ne dogodi, ispalo bi da je to fejk.
Mada kolko sam primjetio, ljude bode u oči materijalizam koji se utaborio u Međugorju, i o tome se više priča nego o onome o čemu bi trebalo i nagnat čovjeka na promišljanje o duhovnom a oku nevidljivom, a to je izgleda jako teško pojedinim ljudima u ovim vremenima.
Cijela priča gubi smisao oko Međugorja dok se provlači priča oko kojekavih vila, štandova itd, imajmo na umu da će uvijek biti kukolja u žitu, pa zakaj bi onda Međugorje trebalo bit izuzeto iz toga.