Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet sij 16, 2025 16:57

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 719 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 48  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub kol 01, 2020 19:50 

EDIT: Nastavak s teme: Međugorje (vol.1)

Braćo i sestre hvaljen Isus i Marija. Bit ću kratka i jasna. Medjugorje je istinito i vidjelice govore istinu. Uskoro ćete svjedočiti bolu grijeha i gledat ćete kako se duša oprašta od Boga jer ga je duboko povrijedila jer je bila spriječena u širenju Božje riječi. Ako mislite da pakao ne postoji varate se, to je jedno grozno mjesto. Ako neželite tamo završiti molite se Gospodinu Našemu da Vam oprosti grijehe, iskreno se pokajte. Gospodin svako srce pozna, ništa mu sakriti nemožete, zna kako mislite. Molim Vas spasite svoje duše jer Božje upozorenje je blizu. I nije bitno da brinete za svoje tijelo i materijalno već brinite za svoju dušu. I još nešto Božju riječ će iskriviti. Nije bitno iskazati solidarnost prema braći i sestrama već voljeti ih. Nemojte se povoditi za solidarnošću i molite, molite, molite.

Vrh

PostPostano: Uto kol 04, 2020 21:04 

Pozdrav ljudi,da vas pitam dali vi vjerujete u ukazanja Gospe u medjugorju.
Ja bas i ne zapravo neznam skeptik sam ali mi nemojte zamjerati jer ja neznam jos jesam li i vjerrnik.
Zasto mi se cini tako i zasto sam skeptik pa malo je reci da sve poruke od nazad 20+ godina izgledaju skoro pa isto odnosno slicno kao da su promjenuti koncepti i mjenjani samo nacini odnosno koncept teksta a ista poruka.,broj 2 skeptik gdje je vise taj znak u medjugorju sta je gospa najavila i gdje su te tajne kao u fatime i lourda? Jesu li bili ako jesu moze li mi netko ovdje napisati,ako ne okej,kakv se znak sa neba spominje? imali ikakv opis koja vidjelica ima pismo odnosno spisak tajni koja ne ? Cuo sam da neke nemaju.?
Moze li ukratko u 5-6 crta objasnjenje...nekako mi se cini da ne idu dolje ljudi bzvz :? Mozda nesto i ima....

Vrh

PostPostano: Sri kol 05, 2020 12:18 

Braćo i sestre hvaljen Isus i Marija. Bit ću kratka i jasna. Medjugorje je istinito i vidjelice govore istinu. Uskoro ćete svjedočiti bolu grijeha i gledat ćete kako se duša oprašta od Boga jer ga je duboko povrijedila jer je bila spriječena u širenju Božje riječi. Ako mislite da pakao ne postoji varate se, to je jedno grozno mjesto. Ako neželite tamo završiti molite se Gospodinu Našemu da Vam oprosti grijehe, iskreno se pokajte. Gospodin svako srce pozna, ništa mu sakriti nemožete, zna kako mislite. Molim Vas spasite svoje duše jer Božje upozorenje je blizu. I nije bitno da brinete za svoje tijelo i materijalno već brinite za svoju dušu. I još nešto Božju riječ će iskriviti. Nije bitno iskazati solidarnost prema braći i sestrama već voljeti ih. Nemojte se povoditi za solidarnošću i molite, molite, molite.

Istina jest da si bila kratka ali glede jasnoće baš i nisam sigurna.
Naime, ne znam - iako pokušavam shvatiti - što ti sve ovo što ću nabrojati kao moje nejasnoće znači:
1. Što je to bol grijeha, misliš li na bol zbog grijeha kojim ćemo biti kažnjeni na kraju svijeta?
2. Duša se oprašta od Boga, želiš li reći da uskoro dolazi kraj ovog svijeta, mada ni to 'uskoro' baš ne govori puno, ali recimo da ni ti ne znaš više pa ćemo to pitanje zanemariti.
Kad kažeš da se duša oprašta od Boga, valjda govoriš o tom da neće ući u Raj, tj. da odlazi u Pakao, ali zašto bi bila tako osuđena kad je kako kažeš 'bila spriječena u širenju Božje riječi'? Valjda želiš reći: zato jer je sprečavala širenje, odnosno možda da sama za sebenije prihvaćala Božju riječ.
3.Što znači to da će Božju riječ iskriviti, znaš li kako će se to očitovati ili je to samo ponavljanje Isusove tvrdnje da će doći lažni proroci koji će govoriti u Njegovo ime?
(Svaki katolik zna da nije bitna toliko briga za tijelo koliko za dušu ali uz važnu napomenu da tijelo treba čuvati od grijeha jer je upravo ono najčešće sredstvo kojim griješimo, ali recimo da tako i ti misliš, pa to možemo zanemariti kao nejasnoću osim što ostaje nejasno zašto to pišeš kao nešto novo).
4. Kako to misliš da nije bitna solidarnost prema braći i sestrama već voljeti ih: zar nije solidarnost upravo jedan od najvažnijih vidova ljubavi prema braći i sestrama?
Još samo, ako nisam indiskretna, pa ako misliš da jesam, ovo možeš i izostaviti, od kud ti to što si napisala: iz vlastitih saznanja odnosno vjerovanja ili si imala neko nadahnuće 'odozgo' što je osobito bitno zbog prve tvoje tvrdnje da međugorske vidjelice govore istinu. Da se razumijemo, je ne sumnjam u to ali zbog onih koji sumnjaju, možda malo korigiraju svoje stavove.
Eto, kad na ovo odgovoriš možda će se moći reći i da si bila jasna, a dotad??? :roll:

Vrh

PostPostano: Čet kol 06, 2020 11:20 

Ja bas i ne zapravo neznam skeptik sam ali mi nemojte zamjerati jer ja neznam jos jesam li i vjerrnik.
Zasto mi se cini tako i zasto sam skeptik pa malo je reci da sve poruke od nazad 20+ godina izgledaju skoro pa isto odnosno slicno kao da su promjenuti koncepti i mjenjani samo nacini odnosno koncept teksta a ista poruka.,broj 2 skeptik gdje je vise taj znak u medjugorju sta je gospa najavila i gdje su te tajne kao u fatime i lourda? Jesu li bili ako jesu moze li mi netko ovdje napisati,ako ne okej,kakv se znak sa neba spominje? imali ikakv opis koja vidjelica ima pismo odnosno spisak tajni koja ne ? Cuo sam da neke nemaju.?
Moze li ukratko u 5-6 crta objasnjenje...nekako mi se cini da ne idu dolje ljudi bzvz :? Mozda nesto i ima....

Ima, ima...najbolje ti je svratiti tamo. Mislim da se nećeš pokajati.

Vrh

PostPostano: Čet kol 06, 2020 15:19 

Ima, ima...najbolje ti je svratiti tamo. Mislim da se nećeš pokajati.

Jao :lol: :lol: :lol: Ima tamo puno slobodnih apartmana, pa možda nekome pomogne prevladati financijsku krizu...

Šalim se...
Gospon je pitao za poruke, za znak i za opis (spisak) tajni... :wink:

Vrh

PostPostano: Čet kol 06, 2020 17:07 

Evo razgovora s franjevcem koji će objaviti Gospinu poruku saopćenu Mirjani koja je za sad tajna:
https://youtu.be/mJ43mZUvSDQ
U tom videu su i odgovori na pitanja odnosno sumnje sumnjičavaca.
Ima više videa s istom temom.
A tko je po prirodi nesklon povjerovati "neće povjerovati sve da i od mrtvih netko ustane"!

Vrh

PostPostano: Čet kol 06, 2020 22:06 

ja iskreno ne vjerujem,ali možda i povjerujem ako Sveta Crkva to potvrdi.Što se tiče poruka imaš pravo sve su slične,iste i mislim da u njima nema ništa nadnaravno (mislim tajanstveno pa se nakon pola godine ili godinu to obistini) sve su na istu šemu pisane.

Vrh

PostPostano: Pet kol 07, 2020 21:40 

U početku sam vjerovala, ali sad znam da je to bilo iz razloga što sam i inače bila pobožna i privlačilo me sve u vezi Marije..

Onda sam počela malo čitati ("zahvaljujući" nekim čudnovatim ljudima koji su svoju vjeru napadno i dosta verbalno agresivno širili), pa sam došla i do druge priče, one biskupove, koja je za mene bila veliko otkriće, otrežnjenje, pa sam nastavila čitati neke strane izvore koji su samo potvrđivali ono što piše recimo u ovoj knjizi:

https://www.md-tm.ba/sites/default/files/ogledalo_pravde.pdf

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2020 16:17 

Slušajte što vam priča Hristinka...

Trolu odakle ti pravo da joj mjenjaš ime?

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2020 16:19 

ja iskreno ne vjerujem,ali možda i povjerujem ako Sveta Crkva to potvrdi.Što se tiče poruka imaš pravo sve su slične,iste i mislim da u njima nema ništa nadnaravno (mislim tajanstveno pa se nakon pola godine ili godinu to obistini) sve su na istu šemu pisane.

A što bi to trebalo biti nadnaravno?
Poruke su mira i ljubavi, kakve je uvijek Gospa davala i u Lourdesu i u Fatimi.

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2020 16:38 

U početku sam vjerovala, ali sad znam da je to bilo iz razloga što sam i inače bila pobožna i privlačilo me sve u vezi Marije..

Onda sam počela malo čitati ("zahvaljujući" nekim čudnovatim ljudima koji su svoju vjeru napadno i dosta verbalno agresivno širili), pa sam došla i do druge priče, one biskupove, koja je za mene bila veliko otkriće, otrežnjenje, pa sam nastavila čitati neke strane izvore koji su samo potvrđivali ono što piše recimo u ovoj knjizi:

https://www.md-tm.ba/sites/default/files/ogledalo_pravde.pdf

Nažalost, to prije pripisujem nelijepom odnosu dijecezana i fratara. Fratri su nekako omiljeni u narodu, a ovima kao da je krivo što je čudo bliže fratrima, tj. narod. I ja sam čitala knjigu o Međugorju, našla sam je slučajno u knjižnici, na drugom katu gdje nitko ne zalazi, polusakrivenu. Lijepa je, voljela bih je imati doma. Sve objašnjava, ima lijepih slika i kvalitetna je.
Inače, kao što pisah, u Međugorju sam prvi put "završila" u organizaciji svećenika naših župa, bilo je besplatno, put, smještaj u međugorskim porodicama. Znači, Crkva nije tad imala ništa protiv. Te obitelji su vjerničke i bili smo opet tamo, nas 3 prijateljice, a jedna je nastavila stalno odlaziti, kod te obitelji. Tamo su ljudi stvarno pobožni i nije slučajno da se Gospa ukazala tamo. Da bi toliko djece lagalo, imalo sinkronizirana viđenja, bivalo ispitivano i maltretirano od tadašnje milicije, psihijatara i što sve ne i zadržalo priču...Možeš misliti. Pa fra Jozo Zovko, koji je djecu kudio i nije vjerovao, doživio je viđenje na misi. Što, svi oni lažu? Neka teška urota, duga destljećima? Mo'š mislit...Pa i najdraži mi papa Ivan Pavao II bio je itekako sklon Međugorju. Trebao je poživiti bar 100 godina, pa bi Stepinac odavno bio svetac, a Međugorje priznato, iako je i ovako Stepinac nama svet a Međugorje mjesto ukazanja.
Tamo se događaju čuda, izlječenja, tamo je živa vjera, pa neka priča svatko što ga volja.
Kao što sam pričala, upoznala sam fra Jozu Zovka i fra Petra Ljubičića i nemam nikakvog povoda za zaključak da su to dvoje ljudi lažljivci, već, naprotiv, autentični i odlični vjernici.

Vrh

PostPostano: Pet kol 14, 2020 22:26 

A što bi to trebalo biti nadnaravno?
Poruke su mira i ljubavi, kakve je uvijek Gospa davala i u Lourdesu i u Fatimi.

Gospa je najavila 2 svj.rat,komunizam,glad i progonstvo Crkve i tebi je to poruka mira i ljubavi??aj neka je ok ali poanta je da se je ta proročanska poruka i obistinila a ove iz međugorja nisu neg se samo ponavljaju kao da sam ih ja pisao.

Vrh

PostPostano: Pon kol 17, 2020 18:46 

Nažalost, to prije pripisujem nelijepom odnosu dijecezana i fratara. Fratri su nekako omiljeni u narodu, a ovima kao da je krivo što je čudo bliže fratrima, tj. narod.

Može biti to, ali može biti i obrnuto: ako bi dijecezanima išta od toga bilo krivo, zar ne bi u ovih 40 godina i oni popustili, ako ne zbog drugoga, onda barem zbog duhovnih plodova koje cijela biskupija može imati...?
A opet nije tako.
Iako su fratri omiljeni i teško im se rastati od puka, ipak su se trebali ponašati u skladu s papinim dekretom o preuzimanju župa. Poniznost i poslušnost su oduvijek bile vrline osobito u franjevačkom redu. To njihovi nadređeni u Generalnom kapitulu znaju.

Međutim, taj slučaj "neposlušnosti" pretvorio se u međugorski fenomen. To potvrđuje što je u samom početku čak i biskup Žanić bio sklon ukazanjima i razgovarao s vidiocima i htio da mu što više toga prenesu i opišu. Ali on je promijenio mišljenje kad su počele stizati poruke da "suspendirani fratri nisu krivi", čak je "Gospa" branila i one koji su prekršili 6. Božju zapovijed... To se sve može naći u onoj knjizi koju sam stavila ovdje...

A i tu je jedna zanimljiva (ulomci samo) o tome kako Međugorje svoje korijene ima i u Karizmatskom pokretu (fra T. Vlašić!), a osim što nije donijelo niti jedne relevantne nove poruke, utjecalo je puno da se u Crkvi zanemare one fatimske poruke koje su puno važnije i aktualnije:

http://www.theotokos.org.uk/pages/books ... tracts.pdf

Vrh

PostPostano: Uto kol 18, 2020 10:35 

Gospa je najavila 2 svj.rat,komunizam,glad i progonstvo Crkve i tebi je to poruka mira i ljubavi??aj neka je ok ali poanta je da se je ta proročanska poruka i obistinila a ove iz međugorja nisu neg se samo ponavljaju kao da sam ih ja pisao.

Kao što se javila tamo prije rata, tako se i ovdje javila da bi nas upozorila na obraćenje prije kataklizme u obliku rata koji je došao na naše prostore.

Vrh

PostPostano: Uto kol 18, 2020 10:39 

Može biti to, ali može biti i obrnuto: ako bi dijecezanima išta od toga bilo krivo, zar ne bi u ovih 40 godina i oni popustili, ako ne zbog drugoga, onda barem zbog duhovnih plodova koje cijela biskupija može imati...?
A opet nije tako.
Iako su fratri omiljeni i teško im se rastati od puka, ipak su se trebali ponašati u skladu s papinim dekretom o preuzimanju župa. Poniznost i poslušnost su oduvijek bile vrline osobito u franjevačkom redu. To njihovi nadređeni u Generalnom kapitulu znaju.

Međutim, taj slučaj "neposlušnosti" pretvorio se u međugorski fenomen. To potvrđuje što je u samom početku čak i biskup Žanić bio sklon ukazanjima i razgovarao s vidiocima i htio da mu što više toga prenesu i opišu. Ali on je promijenio mišljenje kad su počele stizati poruke da "suspendirani fratri nisu krivi", čak je "Gospa" branila i one koji su prekršili 6. Božju zapovijed... To se sve može naći u onoj knjizi koju sam stavila ovdje...

A i tu je jedna zanimljiva (ulomci samo) o tome kako Međugorje svoje korijene ima i u Karizmatskom pokretu (fra T. Vlašić!), a osim što nije donijelo niti jedne relevantne nove poruke, utjecalo je puno da se u Crkvi zanemare one fatimske poruke koje su puno važnije i aktualnije:

http://www.theotokos.org.uk/pages/books ... tracts.pdf

Kakve relevantne nove poruke?
Što bi to trebala Gospa reći da bi bilo novo i kad je prije govorila nešto "novo"?
Nema kod Boga ništa nova.
Kako rekoh, ima knjiga koja sve objašnjava, a ako je ta tvoja knjiga napisana u namjeri demantiranja ne zanima me.
O sukobu dijaceze i fratara samo u Međugorju govorim. Jer, koliko sam vidjela, većina dijacezana je pozitivna spram Međugorja.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 719 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 48  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata